Şimdi Ara

Apple Care +

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Applecare+ hakkında bilgisi olan varmı acaba? Yurtdışında telefona yaptırılan applecare+ ülkemizde işe yarar mı ne gibi faydaları olur? Apple siteden bakarken türkçe olmayan sayfaya yönlendiriyor, Türkiye'de geçerli değil mi?




  • Alastair JR A kullanıcısına yanıt
    Malesef, Türkiye'de geçerli değil. Yurtdışında herhangi bir ülkede yaptırdığınız Apple Care+ paketindeki ayrıcalıkları Apple Türkiye tanımaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 22 Ekim 2022; 18:56:4 >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt

    Dubaiden getiren bir kaç arkadaşa zorunlu tutmuşlar ticari amaçlı alım-satımı önlemek için. Bende bize bir faydası olur mu, ekstra bir ücret ödemeye değer mi diye merak etmiştim. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

  • Alastair JR A kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Bu arada yazdıklarım kesin bilgi dilerseniz Apple'dan da teyit edebilirsiniz. Ben de Almanya'dan aldığım Apple Watch'um için Apple Care+ yaptırtmıştım. Pil sağlığı %80'nin altına düştüğü için ücretsiz değiştirme hakkım vardı ve Apple Türkiye asla bu paketi tanımıyor o yüzden Almanya'ya götürerek ücretsiz cihaz değişimi yaptırttım.

    Bu arada bu Apple Care+'ın Türk müşteriler için bir eksi yanı var. Diyelim ki, Apple Care+'lı bir iPhone aldınız ve TR'ye gelip cihazın IMEI'sini kaydettirdiniz.

    Yarın öbür gün iPhone'ununuzda bir sorun oldu ve Apple Care+ yaptırdığınız ülkeye gidip cihazınıza ücretsiz değişim yaptırttınız. Size yeni IMEI'li bir cihaz veriyorlar ve malesef ona kayıt hakkınız olmuyor. Çünkü Türkiye'deki IMEI kaydı sorunu onları ilgilendirmiyor.
  • iDoctor kullanıcısına yanıt

    Yok hocam estağfurullah siz dedikten sonra teyite gerek yok.

    Hiç bir avantajı yok olarak anladım onda hemfikiriz ama dezavantaj kısmında bir sorum olacak. Telefon değişecekse her türlü imei'de bu problemi yaşamayacak mıyım? Yani ne yapıp edip yaptırmasınlar mı bu planı?

  • Alastair JR A kullanıcısına yanıt
    Şunu demek istedim hocam, şimdi siz yurtdışından AppleCare+ planlı bir iPhone aldınız yurda döndünüz. Bu getirdiğiniz iPhone'nun IMEI'sini kayıt yaptırdınız.

    Cihazla ilgili bir sorununuz olursa Apple Türkiye'den teknik destek alabilirsiniz (AppleCare+ kapsamında değil, normal ücretli Apple Destek hizmeti) onda problem yok. Hani bazen Apple cihazları tamir için alıp size yeni cihaz veriyor. Apple Türkiye sizin cihazınızı tamir için alıp herhangi bir sebepten yenisini verirse, verdikleri yeni cihazın IMEI'sinde problem olmaz.

    Ama diyelim siz o cihazı bir fırsatını bulup AppleCare+ yaptırdığınız ülkeye gönderdiniz. (Neden? Çünkü bazı işlemler ücretsiz ya da çok indirimli yapılıyor) İşte bu durumda olurda o AppleCare+ yaptırdığınız ülke cihazı sizin hatanız olmasına rağmen (kasa hasarı vs.) ücretsiz bir şekilde değişim yaptı.

    İşte o zaman o verdikleri yeni cihazda yurtdışı cihazı oluyor ve malesef sizin ilk cihazınıza ait IMEI çöp olmuş oluyor ve yeni verdikleri cihazı da kayıt edemiyorsunuz. (3 sene geçmediği için) O yüzden hücresel özelliği olan cihazlarda, yurtdışından alınıyorsa AppleCare+ yaptırmak hiç mantıklı değil.

    Eğer AppleCare+ yapılan ülkeye bir daha hiç gitmem, gitmeyeceğim derseniz o zaman zaten hiçbir mantığı yok yaptırmanın.

    Umarım açık yazabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 22 Ekim 2022; 20:46:31 >




  • iDoctor kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ediyorum oldu şimdi sağolun 

  • iDoctor kullanıcısına yanıt

    İlk cihazın IMEI numarası çöp olmaz. Her iki cihazında imei numaralarını gösteren değişim ya da tamir formunu e-devlet üzerinden yükleyerek eski cihazın kaydı yeni cihaza aktarılabilir.

  • Hocam bir bilgi düzeltmesi yapmam gerekli, kusura bakmayın lütfen. Eğer AppleCare+ kapsamında cihazınız değiştirilirse, IMEI değişikliği yapabiliyormuşsunuz ancak bir takım kağıtlar almanız gerekiyormuş Apple'dan.

    Yolcu beraberinde getirilen cihazın kayıt altına alındıktan sonra ana kart değişimi yapılır ise kayıt işlemini nasıl yapabilirim?
    quote:

    Yolcu beraberinde yurtdışından getirilen cihazın arızalanması nedeniyle cihazın ya da ana kartının değiştirilmesi durumunda; ilk kayıt başvuru sahibinin (yolcu beraberi cihazın kaydını yaptıran kişi) veya değişim amaçlı cihazın ithalatçısının ya da imalatçısının Kuruma başvurusu ile IMEI değişim işlemi yapılabilmektedir.


    Değişim belgesinde neler bulunması gerekmektedir?
    quote:

    Antetli kâğıt veya firma kaşesinin olması, firmanın adı/ünvanı ile adres veya telefon bilgilerinin, cihazın eski ve yeni IMEI numaralarının değişim belgesinde yer alması ve her iki cihazın aynı marka olması gerekmektedir.
    Değişim belgesinde bulunması gereken bilgiler e-Devlet kapısı üzerindenhttps://www.turkiye.gov.tr/btk-telefon-anakart-degisikligi alanından öğrenilebilmektedir.


    @wolkan33 Hocam haklısınız bu konuyu bilmiyordum, şimdi araştırıp ekledim buraya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 22 Ekim 2022; 22:22:44 >




  • Çok çok teşekkür ediyorum değerli vakitlerinizi ayırdığınız için. O zaman gidip gelme imkanı olanlar için güzel bi olaymış @iDoctor @wolkan33




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alastair JR -- 22 Ekim 2022; 23:48:49 >
  • Merhaba, konuyu hortlatmış gibi olacağım ama sim kartsız ürünlerdede aynı durum geçerli mi? apple watch örneğin, benim bildiğim garanti geçmeme konusu sim kartlı (imei) ürünler için geçerli ve o yüzden diğer ürünlerde applecare geçerli diye düşünüyorum

  • TR'de geçmiyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.