Şimdi Ara

Apple çalışanları kendilerine iyi davranan müşterilerin cihazlarını ücretsiz değiştiriyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
1
Favori
17.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kratos2501 kullanıcısına yanıt

    Daha az ram kullanıp iyi performans verip ucuza satsalar anlamı olur. Bana 4 gb ram ile 8 gb performansını 4 gb fiyatına veriyorlarsa ne ala. Görüntü şu ki 12 gb parası istiyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz şeyler premiumdan ziyade işletim sistemleriyle alakalı bir durum. Öncelikle bunu bilmeniz daha iyi olur. iOS ile Android birbirleri ile alakaları olmayan iki ayrı dünya. Çalışma altyapılarından tutun da kodlamalarına kadar her şeyleri farklı. iOS sistem kaynaklarından olabilecek maksimum düzeyde fayda sağlamayı amaçlar. Dolayısıyla gereğinden fazla ya da gereğinden düşük bellek miktarı kullanmaz. Android ise tasarruf ile tamamen ters olan, habire durduğu yerde pili harcamak üzerine kurulu tasarruf etmekten uzak bir sistemdir. İşletim sistemlerinin ihtiyaçları da bu yüzden farklıdır. Bellek üzerinden böyle bir karşılaştırma yapmak çok saçma. Premium ile alakası yok.

    İkincisi ekran çözünürlüğü de burada premium algısını değiştirecek bir ekstra özellik sunmuyor. Bahsettiğiniz çözünürlükler çok büyük farklar değiller. 458 PPI ile 558 PPI arasındaki farkı kör testte anlayamazsınız. Arada FHD vs QHD farkı yok. Ayrıca ekran maliyeti işin içine girer ki burada Apple’ın maliyeti daha fazladır. Samsung kendi ekranını, kamerasını, işlemcisini, bataryasını, belleklerine kadar birçok bileşeni kendi ürettiği için bir başkasına bunun için ekstra ücret ödemez. Apple’ın durumu ise tam tersidir. Ona bakarsan iPhone 12 serisinde Dolby Vision ekran teknolojisi var ve oldukça pahalı bir ekrandır. Burada asıl önemli fark tazeleme hızıdır. Kayda değer tek ciddi manada fark budur.

    Üçüncüsü Apple’da USB 2.0 bağlantı yoktur. Lightning = USB 2.0 değildir. Saçmalamışsınız. Ayrıca Lightning çok hızlı şekilde veri tranferi de destekler. iPhone yurt dışında aksine daha ucuzdur. Burada sizi yanıltan yurt içini baz almanız. Global piyasaya bakmak gerek.

    Apple’ın parayı buradan çıkarttığını düşünmek de ayrıca komik. Apple’ın parayı çıkardığı asıl yer mağaza gelirleridir. Buralardan kıstıklarıyla bu hizmeti verdiğini düşünmeyin. Ona bakarsanız Samsung’un geliştirilmesine kuruş dahi harcamadığı bir Android işletim sistemi var. Sadece üzerine bir arayüz maliyeti oluyor. Diğer tarafta koca işletim sistemi var ve sürekli olarak buraya (yazılım mühendislerine) harcanan bir para var. İşletim sisteminin maliyetiyle altı üstü bir arayüzün maliyeti bir olamaz.

    Sözün özü Samsung donanım anlamında da çoğu bileşeni kendi ürettiği için bir başkasına bağımlı değildir. Fakat Apple öyle değil. Tüm bileşenleri tedarik ediliyor. İşlemcisini bile her ne kadar kendi tasarlıyor olsa da dökümü de başkasına yaptırmak zorunda.




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Anlamadığını nokta iphone kötü ios kasıyor gibi saçma şeyler demiyorum dediğim şey adamların maliyeti düşük 6 GB ram ile 16 gb Ramin maliyeti bir mi işletim sistemi ihtiyaç duymuyor olabilir ama maliyeti daha düşük

    Samsungun arayüz maliyeti Iphonenun işletim sistemi maliyeti karşılaştirmaniz saçma samsung yaptığı arayüzden bir şey kazanmazken iPhone app store dan dünyanın parasını kazanıyor yani işletim sistemi geliştirmeye harcadığı paranın kat ve katını zaten app store üzerinden kazanıyor onu maliyete eklemeniz saçma

    Lightning usb2.0 falan demedim size kaynakları attım kaynağa baksaydıniz görürdünüz usb2.0 neyse sizin gözünüz kör olmuş sabaha kadar yazsam boş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 kez iPad için yolum düştü, ikisinde de inanılmaz bir kalite ve müşteri memnuniyeti odaklılık söz konusuydu. 2 kez de telefonla ulaştım ve ellerinden geleni yaptılar. Apple sevmeyen biriyken fanı oldum diyebilirim.

    Satış sonrası hizmetler gerçekten çok önemli.

  • Kratos2501 kullanıcısına yanıt

    Olay az ram kullanması yönetmesi değil düşük maliyetli olmasına rağmen yüksek fiyata satmaları


    evet 6 gb ram yetiyor ama neden 16gb ram fiyatı veriyoruz IOSteki ram yönetiminin bana faydası ne

  • quote:

    Orijinalden alıntı: VSBZLWILJP

    çifte standart değil adamlığa göre muamele

    Bildiğin çifte standart ve profesyonellikten uzak. İş tamamen servisin keyfine bırakılmış. Adam kaşının üstünde göz var diye sana gıcık kapabilir veya yakınıysa kıyak geçebilir.

  • 😀😀😀 9 aydir sorunlu cihazımın sorununu çözmüyorlar. Üstüne de dalga gecer gibi mesajlar 5 dakika geç gelebilir diyorlar.
    Apple Destekten, kıdem birimine ve sonra mühendislik birimine.
    Apple servis anlamında sınıfta kalmıştır benim gözümde.
    Herkesin şahsi düşüncesi senin düşüncene de saygı duymam gerekir.
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Kalanını ios lisansına ödüyorsun. Opensource bir yazılım değil. Arge, geliştirme, bakım bir ton maliyeti var.
  • Bir teknik servis personeli olarak apple'ı bu durumdan dolayı tebrik ediyorum hayalim apple'da çalışmak

  • Yıllardır android kullanıyorum. Apple'a yükseldim . Tebrikler bu politikalarından ötürü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yusufcan9292 Y kullanıcısına yanıt
    İşte hocam size denk gelen ve bana gelen tamamen şans ya. Belki size denk gelen bana gelicekti. O yüzden haklısınız bireysellik gösterebilir böyle şeyler
  • mehmetcank kullanıcısına yanıt

    App storedan kazandığı para ne olacak peki geliştiriciden ayrı para alıyor kullanıcıdan ayrı alıyor


    Saçma sapan bir düşünce app store zorunlu olmasa yada yüksek miktarda komisyon almasa hadi neyse ios maliyetinin kat ve katını app storedan çıkarıyor

  • eski kız arkadaşımın kulaklığını değiştirmiştik biz de, güzel giyinip doğru düzgün konuşursanız değiştirirler :D (kullanıcı hatasıydı) Aynı şekilde G2 ekranını da kırmama rağmen delta servis değiştirmişti.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 20 Mart 2021; 19:16:46 >
  • çalışanın birine çilingir sofrası kursak yeni bi cihaz koparabilirmiyiz acaba  

  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Ne alaka bilader? Komisyonunu alacak tabi ki adamın platformunda satış yapıyor geliştirici. Zorla mı sattırıp aldırıyor?
  • mehmetcank kullanıcısına yanıt

    Kafan mı iyi


    Diyorsun ki bu işletim sisteminin geliştirme arge masrafları var bende diyorum ki bu masrafların kat ve kat fazlasını zaten app storedan çıkarıyor


    Cidden bu apple fanboyları ile konuşulmuyor kafalarında beyin yerine elma var

  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    İos işletim sistemidir, app store uygulama satılan uygulama.
  • Hani şu ekran sorununu WhatsApp yüzünden deyip telefonu garanti dışı bırakan Samsung mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşteri memnuniyeti konusunda Apple'dan iyisi yok.


    Aralık 2019'da 8 Plus 256 GB almıştım, orijinal slikon kılıfına da almıştım telefonun, o zamanlar 300 TL gibi bir fiyata satılıyordu, bu kılıfın sağı solu kısa sürede soyulmaya başlamıştı ve köşesinde sökük vardı, Akasya AVM Apple'da direkt kılıfın değişimini sağladı adamlar, hatta 3 farklı renk seçeneğini de sunmuşlardı. Ben de beklemek istemediğim için kendi rengimi alıp gitmiştim. Bu mevzu da geçen sene Eylül ayında yaşandı. Geçen hafta yeni verdikleri kılıfta da aynı sorunlar yaşanınca randevu alıp gittim, kılıfı benden teslim aldılar, soyulmaların garantiye dahil olmadığını ancak köşesindeki sökük yerinden dolayı pandemide tekrardan git gel yapmayalım diye resmen kılıfa zarar verip aldılar, elime de bir servis formu verdiler. Ertesi gün yine gittim ve bu sefer adamlar deri kılıf göndermişlerdi. İnanamadım.


    Pahalıya ürün satıyorlar diye hayıflanıyorsunuz ama bu ülkede benim gibi birileri ile kavga etmeden haklarını kullanmak isteyen, Tüketici Hakem Heyeti ile uğraşmadan parasını alabilen ya da ürün değişimini sağlatmak isteyen milyonlarca düzgün hayat yaşayan insan var.





  • Adamlar bu konuda takdir edilecek duzeydeler 2 kere telim sifirlandi ve ucret odemedim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.