Şimdi Ara

Apple A8 yongaseti 2.6GHz saat hızına çıkabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
1
Favori
1.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Apple A8 yongaseti 2.6GHz saat hızına çıkabilir

Apple'ın yeni nesil iPhone modelleri ile birlikte teknoloji dünyasına lanse etmesi beklenen A8 yongaseti şimdiye kadar sızıntı fırtınasında en arkalarda kalan bileşenlerden biriydi. Ancak son bilgiler A8 yongasetinin de önemli değişikliklere uğrayacağını gösteriyor. 

A8, geçen yıl A7 ile adım atılan 64-bit evrenindeki ikinci Apple tasarımı yongaseti olacak. Apple yeni yongaseti için TSMC ile anlaşırken üretim ise 20nm fabrikasyon sürecinde gerçekleşecek. Üretim sürecindeki bu gelişme yongasetine de olumlu yansıyacak. 

Herşeyden önce A8 yongasetinin önceki nesle göre hatırı sayılır oranda enerji tasarrufu yapacağını söyleyebiliriz. Apple bu avantajı iyi kullanarak A8 yongasetinin saat hızını 2.6GHz sınırına kadar çekebilecek. 

Çift çekirdekli olacak bu yongaseti iPad Air 2 modelinde 2.6GHz değerine ulaşacakken iPhone 6'da ise 2GHz sınırında kalacak. A7 yongasetinde genelde 1.3-1.4GHz saat hızlarına erişilmekteydi.

Performans üzerinde sağlanan bu başarım, A8 yongasetinin ekran boyutu daha da büyüyen iPhone 6 modellerinin iş yükünü kolayca kaldırabilmesine olana tanıyacak. Böylece sistem genelindeki akıcılık ve hız seviyesi korunmuş olacak. 

Kaynak:http://www.cnbeta.com/articles/309147.htm

• pilde 3000 oldumu tamamdir nicki degistiririm apple yola geliyor

asla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çekirdek bazında yine en güçlü SoC'lerden olacak orası şüphesiz.
  • Batarya daha önemli bir konu. İşlemciler kendini kanıtladı. Android ve iOS tarafında da işlemciler şuanda yeterli. Full HD Ekran ve Snapdragon 800 3GB RAM yeterli fakat batarya yetersiz. Bugatti arabanın hızı artık yeterlidir. Motoru yenilemesende olur sen deponun kapasitesini arttır ki daha çok yol katetsin. Malesef bu konuda atılan adımlar hiç olumlu değil.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple sevmem ama şekil mükemmel birde adam akıllı batarya koyarda bizi androidin saçma hatalarından kurtarırlar.

• Batarya 2000 mah olacak o pile o işlemciyi koy artık prize bağlıyken bile biter şarjı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • performans hızı bilmem kac x artacak
    oyun hızı bilmem kac x artacak
    ekran görüntüsü bilmem kac x artacak
    .
    .
    .
    pill?
    ee iphone kullanıyon onada katlan :(

not: iphone kullanıcısı

• Tamamen kaldırdılar bataryayı artık bence
    Apple A8 yongaseti 2.6GHz saat hızına çıkabilir
  • Iphone 6 Olabilir cikabilir edebilir bulasabilir...

• Ben kesinlikle inanmıyorum 2. 6 ghz e falan cikacagini hatta 2 ye bile çıkacağına inanmıyorum apple yine düşük saat hızlarıyla tüm telefon camiasina hız ya da çekirdek hiç bir şeydir onemli olan stabilitediir diyecektir tahminlere göre 1.5 ghz falan ipad de ise 1.8 zaten çok yüksek saat hızlarina çıkmak demek ısınma ve fazla güç tüketimi demek ki apple için batarya konusu çok önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casperfriendly -- 12 Temmuz 2014; 10:18:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akgolo

Apple sevmem ama şekil mükemmel birde adam akıllı batarya koyarda bizi androidin saçma hatalarından kurtarırlar.

Lg yi satmadan belli hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: triptister

quote:

Apple sevmem ama şekil mükemmel birde adam akıllı batarya koyarda bizi androidin saçma hatalarından kurtarırlar.

Satmadın ise o kelime sattım hocam g2 dururmu hiç hele gold .

şimdi sıradaki ne bende merak ediyorum :))

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: triptister

quote:

Satmadın ise o kelime sattım hocam g2 dururmu hiç hele gold .

şimdi sıradaki ne bende merak ediyorum :))

Satmandan demek istemistim klavye duzeltmis :) hayirli olsun durmaz zaten o renk

• Telefon bu telefon hey hey artık lastik takıp yarıştırcaz samsungun gazına gelecek Apple.

Telefon yapacaksa 3000 mah batarya 1.7 ghz işlemci koysunlar.

• Madem enerji verimliliğini arttırdın bok mu var da frekansı arttırıyon bırak az enerji tüketsin deli ederler adamı ya

• Apple android bola uğraşıyorlar telleri 1 sene sonra çop oluyor bıraksınlar bu işi üçünüde kullandım uygulama ystunluğu var diğer herşey wp

• Apple iPhone 6'da 2GHz`ı gecmez demistim yanılmamışım. Yazmamıs ama buyuk ihtimal 4 cekirdekli olacak?

• Ben bunlardan daha çok batarya gelişimi görmek istiyorum. Gün sonunda eve nasıl giderim şarjım bitmeden diye düşünmek istemiyorum.

• Düz hesap 1.5GHz olsun bataryayı sömürmesinler yeter bize.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.