Şimdi Ara

Apple, 3 senenin ardından telefonu yeniden icat ediyor: iPhone 4 (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
421
Cevap
3
Favori
32.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1...10...1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında hiç inandırıcı gelmiyor. Bi video izlemiştim Rus'un biri iPhone'a gıcık olup 10. kattan mı ne aşağı atıp üstünden bikaç kez arabayla geçiyordu. Adam 10. kattan aşağı attığında arka kapağı çıkmıştı sadece ekranında çatlak bile yoktu. Bel hizasından düşünce mi bu hale gelecek?

NOT: Aşağı atılan iPhone 2G idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 10 Haziran 2010; 16:05:57 >

Fikrime katılmayabilirsiniz, ama iphone ile diğer telefonların karşılaştırılma çabalarını son derece anlamsız ve yersiz buluyorum. Zira elmalarla armutları toplamaya çalışıyorsunuz. İzin verseniz basit bir şekilde nedenini anlatim...

Kimse iphone'un; hangi jenerasyonu olursa olsun, donanımsal olarak piyasadaki en iyi, en mükemmel telefon olduğunu iddia etmiyor. Teknolojinin bu kadar hızlı ilerlediği bilişim sektöründe zaten en iyi olmak hiç bir şey ifade etmez çünkü elinizdeki en iyi telefon bile olsa en fazla 6 ay içerisinde en iyi olma özelliğini yitirecektir. Yok ekranı çok kaliteliymiş, yok düşünce kırılıyomuş, yok 5 megapixel kamera da neymiş 12 isteriz, yok HD2, Desire, N8...vs. bunlar iphone dan iyiymiş. Belki doğru, ama kısmen. İyiyseler bile bu sadece donanımsal açıdan olabilir.

Ama unuttuğunuz en önemli nokta, azıcık kafası çalışan hiç kimse iphone u donanımsal özelliklerinden ötürü değil, sadece ve sadece Apple Store un sunduğunu benzersiz uygulamalardan ötürü alıyor. Siz hiç bi iphone da yada ipod touch da "Angry Birds" oynadınız mı? veya "Doodle". Apple Store un size sunduğu o kadar oyun ve uygulama arasında mutlaka size hitap edecek, dahası sizi elinizdeki alete kitleyecek bir şey illa çıkıyor. Burada kaç yüz bin program olduğundan bahsetmeye gerek yok, zira niceliksel öneminden ziyade niteliksel özellikleri önemli.

Bu benim şahsi fikrim, ama farklı işletim sistemi kullanan Android veya WinMo telefonları Iphone OS kullanan telefonlar ile karşılaştırmaya çalışmak bi noktadan sonra çok anlamsız kalıyor. Ne iphone diğerlerinden iyi diyebilirsiniz, ne de Desire yada HD2 iyi diyebilirsiniz. Bunların arasındaki işletim sistemi tercihi son derece kişisel bir tercihtir. Iphone istersen 1 megapxel kameralı olsun, ister ekranı bunun yarısı kadar iyi olsun, Apple Store da sunduğu uygulama zenginliğini koruduğu sürece değerinden çok bir şey kaybetmez kanımca.

İlla iphone'u bir şeyler ile karşılaştırmak istiyorsanız bence bunu yine aynı işletim sistemi üzerinde çalışan ve aynı uygulamaları çalıştırabilen benzer ürünler arasınd yapmak daha sağlıklı olur. Mesela iphone almak isteyen bir üniversite öğrencisi pek tabiki onun yerine ipad alabilir, ki ben olsam öyle yapardım. Öte yandan ben bi telefona 1.500 lira veremem, zaten kendi telefonumda kötü değil, zaten pek fazla fotoğrafta çekmem, telefonlada konuşmam, ama apple store uygulamaları çok hoşuma gidiyor derseniz rahatlıkla ipod touch da alabilirsiniz.

Neyse lafı fazla uzattım, belki birileriniz yazdıklarıma kızabilirsiniz, o da sizin kendi düşüncenizdir. Iphone sahibi değilim, alır mıyım bilmiyorum. Zaten amacım burda hiç bir ürünü savunmak değil.

Ama eğer işin maddi kısmını düşünmüyor olsam, bana kalsa en mantıklı tercih 3. nesil bir ipod touch almak veya yanınızda taşımaya üşenmiyorsanız ipad almak, telefon olarak da HTC Desire almak olurdu. Böylece hem apple store u hem de android store u kullanabilirdiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Fashionality

quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

Apple, 3 senenin ardından telefonu yeniden icat ediyor: iPhone 4

uçak camı vs yine kandırılmışız anlaşılan bel hizasından 3.5 feet(1metreden) düşürülmüş. yazık

buda link
    http://www.slashgear.com/iphone-4-smashed-in-pre-release-drop-test-1089264/

yan taraftaki ses açma kapama düğmeleri yok.. sanırım içini boşaltıp atmışlar yere

harbi ha kasanın içi bomboş.sahte de olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: yigidoumit

flash olmaması çok kötü

flash olsaymış iyi olurmuş ama bu gibi bir telefonun flasının olmaması büyük kayıp olmaz.

ben iphone ile her türlü siteye giriyorum. açamadığım site yok hiç eksikliğini hissetmedim.

herkesin bilipte bizim bilmediğimiz nedir ?

lütfen bilen bir arkadaş açıklasın
  • Ben üstüne düştüm iPhone'un, 3 adet çatlak oluştu ama çatır çatır çalışmaya devam etti... Onu naapıcaz peki? Bu bahsettiğim iPhone 3G. 85 kilo adamım, arka cebimdeki iPhone ile mıcırın üstüne düştüm hemde kıç üstü. Bu herhalde bel hizasından düşmekten daha etkilidir değilmi? Ayrıca bir iki seferde masadan aşağı düşürdüm. Ben bu konuda tecrübe yaşamış birisi olarak yukarıda tuz ile buz olmuş resmi inandırıcı bulmuyorum.
    birde;"özellikle iphone kullanmayanların şikayet ettiği" demişsin..
    ipohone kullanmayan birisi telefonun kötü özelliğini nasıl fark edebilir ki.?.
    birde burayı algılayamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

shady;
    microsoft un bu tarz tasarımlı telefonuna "tuğla gibi" ifadesini kullanmıştın..
    hatların aynı olmasına rağmen bu yazıda bulamadım o ifadeyi.?.

1)Microsoft'un benzer tasarımlı bir telefonu yok zaten. Galiba Zune için söylüyorsunuz ancak onun açıklamasını zaten o konuda yapmıştım.
    2)Genelde iPhone'un kamerasını kullananlar yeterli bulurken, en çok eleştiriyi kullanmayanlar yapıyordu bu konuda. Zaten forumda yapılan konuşmalarda da iPhone kullanıcılarının bu konuyla ilgili mesajları mevcut.

İyi günler

• quote:

Orijinalden alıntı: Shady

quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

shady;
    microsoft un bu tarz tasarımlı telefonuna "tuğla gibi" ifadesini kullanmıştın..
    hatların aynı olmasına rağmen bu yazıda bulamadım o ifadeyi.?.

1)Microsoft'un benzer tasarımlı bir telefonu yok zaten. Galiba Zune için söylüyorsunuz ancak onun açıklamasını zaten o konuda yapmıştım.
    2)Genelde iPhone'un kamerasını kullananlar yeterli bulurken, en çok eleştiriyi kullanmayanlar yapıyordu bu konuda. Zaten forumda yapılan konuşmalarda da iPhone kullanıcılarının bu konuyla ilgili mesajları mevcut.

İyi günler

Çok doğru Shady.

• İster iphone fanatiği olun ister nefret edin, her bakımdan büyük saygı duyulması gereken bir alet...Özelliklerini, görünüşünü bir tarafa bırakın, şu forumda başka hiç bir telefon yada teknolojik alet kendisi hakkına bu kadar çok konuşturtmamıştır. Üstelik bu sadece Türkiye ile de sınırlı değil, hangi tech forumuna baksanız, en hararetli tartışmalar iphone çevresinde dönüyor.

Hani reklamın iyisi kötüsü olmaz diye bir tabir vardır. Bu da öyle bir durum, istediğiniz kadar göklere çıkartın yada yerin dibine sokun şu telefonu, hakkında bu kadar laf yaptırıyorsa bizlere hiç şüphesiz çok başarılı bir telefondur kanımca

Bu arada 4. nesil iphone'a eklenen yeni hareket sensörüne duyarlı yeni oyunlar yada uygulamalar çıkması konusunda bir şey söylenmiş miydi bilginiz var mı? Benim için Iphone sadece apple store da sunduğu uygulamalardan ibaret bir alet. Eğer yeni hareket sensörüne hitap eden çok güzel oyunlar/uygulamalar çıkacak ise o zaman almayı düşünüyorum...

• benim tum bu iphone 4 tanitimindan aklimda kalan iki sey var, giroskop ve cok inceltilmis tasarim. bunlar gercekten yenilik. ama icat sayilan hd kayit zaten piyasada var, i8910 ve sony vivaz ile, goruntulu konusma mevzuu da icattan ote cagi yakalamak gibi geliyor bana. ama sekil semal ve teknik icerik olarak cok alimli bir telefon... ozellikle cilgin uygulama sayisi ile ios ileride bu alanda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapya -- 14 Haziran 2010; 16:40:11 >
  • iPhone 4 sipariş rekoru kırdı

Apple’ın satış rekorları kıran telefonu iPhone, yeni bir rekora daha imza attı. Apple’ın açıklamasına göre, markanın 24 Haziran’da piyasa sürmeye hazırlandığı yeni modeli iPhone 4 için müşterilere sunulan ön sipariş fırsatı, ilk gününde 600 bin talep aldı.

Yeni iPhone, hem şekil hem de içerik açısından geliştirilmiş bir çok özelliğe sahip. Flaşla geliştirilmiş kamerası, keskin görüntü sağlama özelliği, eskisine oranla daha uzun ömürlü bataryası ve hızlı işlemcisiyle kullanım rahatlığı sağlarken, paslanmaz çelik ve camdan muhafazasıyla göz alıyor.
    Markanın İngiltere ve ABD’deki internet sitelerinde, yoğunlukluktan dolayı bazı aksaklıklar yaşandı. Müşterilerin bir kısmı sipariş işlemlerini tamamlayamadı ve sorunlarını Apple’a rapor etti. Apple olayla ilgili, “iPhone 4 için ön sipariş verenlerin sayısı beklediğimizden çok fazlaydı. Problemlerle karşılaşan herkesten özür diliyoruz” açıklamasını yaptı. iPhone 4’ün fiyatı ise 16 GB’lık modeli için 740 dolar (1.155 TL), 32 GB’lık modeli için ise 890 dolar (1.390 TL) olarak belirlendi.

Kaynak :

• 1000 tl sizce bu telefon için uygunmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alioreh -- 20 Haziran 2010; 13:00:02 >

Ama bu telefon cidden şahane ötesi olmuş. Çıktığı zaman hem kız arkadaşıma hem kendime kesinlikle almayı düşünüyorum. Bu telefon tartışmasız telefon tarihi boyunca üretilmiş en mükemmel telefon gibi duruyor ve kusursuz diyebilirim.

Umarım 1500TL üzeri bir fiyat ile satılmaz ülkemizde.
  • 1500'e satılmasına imkan var mı sizce? Bence yok. Şu anki iphone'un en üst modeli bile daha pahalı değil mi? Bence de iphone 4'e veya bundan daha iyi bile olsa herhangi süper bir telefona en fazla verilecek para 1300-1500 liradır, hatta belki bu bile gereksiz. 2000 tl vermek gerçekten acı, yanlış anlamayın verenlere veya alanlara lafım yok, belki ben de 2000 verip alırım ama ülkemizde bize sunulan bu fiyatlar çok fazla ve gereksiz diyorum. Çünkü eninde sonunda bir cep telefonu ve eninde sonunda bir süre sonra daha iyileri çıkacak... öeneğin 2000 tl'ye aldığımız bir laptop verilen parayı son kuruşuna kadar çıkarıyor ama herhangi bir cep telefonu için bu geçerli değil, bir süre sonra bir çok özelliğini kullanmaz oluyoruz...
    quote:

Orijinalden alıntı: kralhasanyigit

Senelerdir Apple'ın çıkardığı her üründen nefret ederim. Teknolojiye çok ciddi para harcayan biri olarak Apple'ın hiç bir ürününü almadım ve kesinlikle almayı düşünmüyordum.

Ama bu telefon cidden şahane ötesi olmuş. Çıktığı zaman hem kız arkadaşıma hem kendime kesinlikle almayı düşünüyorum. Bu telefon tartışmasız telefon tarihi boyunca üretilmiş en mükemmel telefon gibi duruyor ve kusursuz diyebilirim.

Umarım 1500TL üzeri bir fiyat ile satılmaz ülkemizde.

• yeniden icat edilen telefonu avucuna aldıgın zaman şebeke kesiliyor ve ekranında da sararmalar var...ele aldığında şebekesi kesilen bir telefon icat etmek hakkaten zor bişey bu yönden tebrik etmek gerekir. ekrandaki sararma da retina ekran dendiğine göre, gözdeki sarı leke olsa gerek. bu açıdan da gayet başarılı bir icat, insan gözüyle bire bir yapmışlar. ha steve babanın verdiği cevap-çözüm ise daha da yeni bi icat:

"siz de telefonu öyle tutmayıverin"

hadi ya...

aklımıza gelmemişti hiç..

bravo..

ya 30 dolardan satılan bumper kılıflara ne demeli...

halbuki ne de çok niyetliydim almaya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 25 Haziran 2010; 16:16:32 >
    MacbookAir2015-LG65B7VOLEDTV-SamsungHTJ4550-TechnicsSL1200GR2-Lenco3808-DenonPMA720AE-DenonDCD720-TascamCD200BT-Tascam202MKVII-Onkyo6130-HecoVictaPrime702Espresso Misc:CowonD2-Sony DEJ1000-SonyWH1000XM3S-AirpodsPro-Miband4-AppleWatch6NikeSilver-IpadAir5
  • Anten vakası olay yarattı zaten. Bakalım ne olacak? Jobs'un küstah cevabı da cabası.
    Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.
  • Kapat tuşunu kullanmadan telefonun çerçevesine dokunarak görüşmeyi sonlandırmak da büyük bir yenilik.

Ve zaten iphone 4 dedikoduları arasında tüm kasanın dokunmaya duyarlı olacağı söylentisi de vardı. Bu da gerçek oldu bir bakıma
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.