Şimdi Ara

Apple, 2017'de 20 milyon Mac bilgisayar sattı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apple'ın macOS işletimi sistemi bildiğiniz gibi dünyanın en çok kullanılan platformu değil ancak satılan bilgisayar sayısı bakımından şirketin kendine göre oldukça iyi bir iş çıkardığını söyleyebiliriz. IDC ve Gartner'ın yayınladığı son verilere göre Apple geride bıraktığımız 2017 yılı içerisinde 20 milyon Mac bilgisayar satmayı başarmış durumda.

Ayrıca Bkz.2019 Audi A7 Sportback sahneye çıkmaya hazırlanıyor
    Yayınlanan rakamlar bir anlamda Apple'ın satılan bilgisayar sayısı bakımından dünya dördüncüsü olduğunu gösteriyor. Verilere göre 2017'de toplam bilgisayar sevkiyatının %7.6'sını gerçekleştiren Apple, %22.7'lik paya sahip HP'nin, %21.1'lik sevkiyat başarısına ulaşan Lenovo'nun ve %16.1 gibi bir paya sahip olan Dell'in hemen arkasında yer alıyor.

Apple bu yıl güncellenmiş Mac Pro'yu çıkarabilir

Apple'dan sonra ise %6.8'lik payla Acer, %6.6 ile ASUS'un geldiğini belirtelim. Büyüme açısından bakıldığında Apple'ın önceki yıla kıyasla %5.9'luk bir büyüme gösterdiği ortaya çıkıyor. Şirket geçen yıl profesyonel kullanıcılar için tasarlanmış iMac Pro'yu satışa sunmuştu. Bu yıl ise güncellenmiş Mac Pro'yu piyasaya sürmesi bekleniyor. Yani bu rakamların önümüzdeki süreçte artış göstermesi sürpriz olmayacak.

• Başarılı rakamlar.
  • Asus'un son zamanlardaki özellikle soğutma konusundaki başarısızlıkları grafiğe de yansımış. Lenovo da dengesiz ürünleriyle piyasada şuan. Mac ise sağlamlığı ile cezbedici ancak fiyat ve satış sonrası servis ücretleri nedeniyle çok albenisi yok. Acer'dan yükselme beklerdim...

• Sektörde Windows’lu cihazlarda Lenovo rakipsizdir. ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hp lenovo dell zaten liderdi . aralarında değişiyor ilk üçü. ge.en sene de lenovo birinciydi bu sene hp geçmiş
    acer koçum benim iyi bi atakla asusu geride bırakmış. apple ı da geçmesi dileklerimle.
  • Apple istese çok daha fazla da satar ancak imac ve macbook fiyatları malum :(

• İyi satmış bu fiyatlarla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yukarıdaki tabloda bulunan rakamlara Türkiye pazarından pek bir etki olduğunu sanmıyorum zira artık rüyalarda bile buluşamıyoruz kendileriyle. :(

• Apple ın i phone u hiç sevmem ama mac bence çok güzel alet. Fakat fiyatları yok mu ??

• adam gibi fiyat verse ya da sadece donanım değil yazılım da satsa emin olun windowstan daha çok satar.neyin kafasını yaşıyorlar bilmiyorum baştan beri aynı ısrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 13 Ocak 2018; 23:21:17 >
  • Premium klasmanında ürün satan bir markanın 20 milyonla 4. sırada olması başarıdır. Diğer markalar çoğunlukla f/p ağırlıklı olduklarından üstte yer alıyorlar. Önemli olan kar marjları...

• 2 sene önce 2300 tl'ye mid 2012 mbp almıştım. bayağı yavaşladı yeni güncellemeler ile. şimdi 350 liraya bulduğum bir hyper x fury ssd ile canavara dönüştü. 2 senedir sistemde ne bir formata ihtiyacım oldu ne de bir hataya. gayet memnunum.

• Fiyat politikasını daha makul düzeylere çekebilse bundan çok daha fazlasını rahatlıkla satabilir. Fiyatları bu şekilde yüksek olmasına rağmen bu denli satış rakamlarına ulaşabiliyorsa daha makul fiyatlarla iki katına hatta daha fazlasına çıkması içten bile değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: barballow

Fiyat politikasını daha makul düzeylere çekebilse bundan çok daha fazlasını rahatlıkla satabilir. Fiyatları bu şekilde yüksek olmasına rağmen bu denli satış rakamlarına ulaşabiliyorsa daha makul fiyatlarla iki katına hatta daha fazlasına çıkması içten bile değil.

Daha makul seviyeye çekerse diğer firmalar da fiyatlarını çeker, müşterilerin bir kısmı oraya kayar ve genel itibariyle net kar oranlarında düşüş yaşar, her şey düz mantik değildir. Ki bu söylediğim bile düz mantık kategorisindedir. Apple'in veya asusun veya hp bin satış pazarlama departmanı mutlaka kendince optimal rakamları belirlemislerdir

• Rakamlar ustteki firmalar seviyesinde olsa zaten cok daha onlerinde olacak. Her ulkede fiyati diger cihazlara gore %20 daha pahali.

Bizim ulkemizde bile %15 bir cihazdan kar ediyolar

• Elinede çok yüzünede...Ah birde windows/linux olmasa bilgisayarıda istedikleri gibi kısıtlasalar?her sene bir parçayı gereksiz diye çıkarıp satsalar.her yıl eski bilgisayarları yavaşlatsalar...

apple düşmanı değilim.ama onlar kullanıcı düşmanı.bu artık su götürmez gerçek yaşasın açık kaynak yazılım dünyası.crackli windows virüslü android ben böylede mutluymuşum

• quote:

Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

Premium klasmanında ürün satan bir markanın 20 milyonla 4. sırada olması başarıdır. Diğer markalar çoğunlukla f/p ağırlıklı olduklarından üstte yer alıyorlar. Önemli olan kar marjları...

Bu marka PC ve AIO bazında bir liste.

Yoksa ortada ciddi bir pazar payı söz konusu değil.

Oyun da oynayamazsın 5K imac'de. Radeon GPU koymuşlar. FPS için çözünürlük kısmak gerekecek. O zaman da görüntü çamur olacak.

Sen kendini bu tür şeylerle avutmaya devam et. 2000'in başlarında 1 milyon cihaz satışından 20 milyon cihaz satar duruma geldiler.

"Oyon do oynoyomozson 5K omoc'do. Rodoon GPO koymoşlor." External GPU denen şeyden de haberin yok herhalde. Neyse bir dahakine boş yaparken düşünürsün.

• quote:

quote:

Premium klasmanında ürün satan bir markanın 20 milyonla 4. sırada olması başarıdır. Diğer markalar çoğunlukla f/p ağırlıklı olduklarından üstte yer alıyorlar. Önemli olan kar marjları...

Oyun da oynayamazsın 5K imac'de. Radeon GPU koymuşlar. FPS için çözünürlük kısmak gerekecek. O zaman da görüntü çamur olacak.

GTA V ultra ayarlarda açtım fps 30-35 arası güzel oynanıyor. World of Warcraft high ayarda 55-65 arası gidip geliyor. Dungeonlarda sıkıntı yok ama kalabalık raidlerde 25-35 arasına düşüyor. Bence 5K için muazzam değerler yorumunuzu tekrar değerlendirin diye yazayım dedim :P

• 1. HP mi ? vay be
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hyprosoft

quote:

quote:

GTA V ultra ayarlarda açtım fps 30-35 arası güzel oynanıyor. World of Warcraft high ayarda 55-65 arası gidip geliyor. Dungeonlarda sıkıntı yok ama kalabalık raidlerde 25-35 arasına düşüyor. Bence 5K için muazzam değerler yorumunuzu tekrar değerlendirin diye yazayım dedim :P

Hangi ara açtınız acaba? Sahibi misiniz? Video ile kanıtlar mısınız? GTA 5 67 GB çünkü.

Hangi çözünürlükte oynattınız? Ultra ayar demişsiniz. 5K veya 4K ultra ayarlar mı? Yoksa 2K mi?

30-35 FPS ideal akıcılık için yeterli değil bence. İdeal bir oyun keyfi 60-80 arası oynanır.

muhtemelen ekranı downscale olarak konfigüre ediyor. Dediğim olay 1 sene önceydi şimdi çocuk büyütüyorum imac eski işyerimde kaldı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.