Bildirim
APOTEMİ TRİGO
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
-
reis paydaları eşitle kök 2 parantezine al ve her 2 tarafı 2 ye bölersen kök 2 bölü 2 parantezinde cosx-sinx olur kök 2 bölü 2 = cos45=sin45 ya sonra dağıt paranteze cos45.cosx-sin45.sinx çıkacak buda (cos45+x)/sinx.cosx/2(her 2 tarafı bölmüştük) 2 yi yukarı fırlat 2.cos(x+45)/sinx.cosx=4 burdan 2 yi sadeleştir içler dışlar yap cos(x+45)=sin2x çıkar burdan daha rahat kök bulursun biri 15 diğeri 135 gelir -
Dostum 2x = pi/6 demişsin ama 2x = 5pi/6 da var onu neden almadın. Ordan 5pi/12 de gelecekti ek olarak. Cevabın B olması lazım. Hatam nerede acaba?
Edit: konu sahibi dostum ben de seninle aynı şekilde buldum 150 dereceyi neden almamışlar anlamadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UpTheIrons -- 15 Haziran 2020; 3:10:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1/sin eksi 1 bölü cos pozitif olmalı çünkü eşitliğin sağ tarafı pozitif bundan dolayı 150 düşünülemez yani
x açısı 75 olamaz -
Sağlayıp sağlamadığını kontrol etmemiz lazım yani. Bu işi karesini aldığımız için yapıyoruz değil mi? Karesini almamış olsak bulunan bütün değerler sağlayacak mıydı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
usta 180-30 da yapmamız gerekmez mi? ben de buraya kadar buldum fakat 1 tane kök fazla bulmuş oldum. yani 2x=30 ve 2x=180-30 olarka aldım.cevabın için teşekkürler ayrıca. -
anladım reis şimdi sağlamasını yaptım dediğin gibi negatif oluyor.cos75-sin75 negatif yapıyor.benim denklemlereki tek sıkıntım bu ya.kökleri buluyorum ama böyle sağlayıp sağlamadığı hep kaçıyor gözümden. -
evet kare alınırsa kök sorularında kontrol etmek gerek -
Sağ olasın dostum çok yardımcı oldun.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X