Şimdi Ara

apotemi hatali oldugunu dusundugum kimya sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gencler bu soruda son onculu dogru kabul etmis ama cozeltideki iyon sayilari ayni o zaman elektrik iletkenliginin de ayni olmasi gerekiyor bence siz ne diyorsunuz sonucta H X ve Y derisimleri ayni.
    apotemi hatali oldugunu dusundugum kimya sorusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bi kere kuvvetli asidin asitlik sabiti olmaz bu yuzden 1'i aldik.
    OH- iyon derisimleri ayni.
    Cozelti derisimi de farkli olur bence. cunku cozunen moller farkli. zayifinki daha fazla.
    Elektrik iletkenlikleri icin de zayif olan cok az iyonlasacak. iyonlasmayan kisim da cozelti olusturur. bu da iyonlarin hareketini zorlastiracagi icin elektrik iletkenligini azaltir diye dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dimguy -- 3 Haziran 2020; 13:18:35 >
  • Soldaki kap kuvvetli asit ve pH 3 ise derişimi 10^-3 Molardır ama sağdaki kaptaki asit zayıf olduğu için derişimi 10^-3 ten daha büyük olmalı o yüzden elektrik iletkenlikleri farklıdır diye düşündüm

• dediginiz dogru ama elektrik iletkenliginde onemli olan iyon sayisidir cozeltinin derisimi degil meb kitabinda bu bilgi var

• up net cevap lazim hatali ama emin olmak lazim

• Asitlik kuvvetleri farklı olduğu için elektrik iletkenlikleri farklı olmak zorunda. Molar derişimi eşit diye yorum yapmak yanlış olur çünkü biri kuvvetli asit diğeri zayıf asit. MEB kitabı ne demiş bilmiyorum ama benim dediğim bilimsel olarak doğrudur. Ha öyle aldıysa sınavda da öyle ister.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sensorler hakkinda bir kac soru?
    14 yıl önce açıldı
    ayt biyoloji deneme onerisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.