Şimdi Ara

Apartman yöneticisinin yolsuzluğu!! (Yeni gelişme) Edit: Fatura dökümünü asmış! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
4
Favori
17.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
307 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NetMark

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Hepsini yaşadım. Çok iyi özetlemişsiniz. Ayakta alkışlıyorum. Deveyi dikenmiş megerse bunu öğrendim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ajapai kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum . En iyi yönetici apartmanda olan komşudur ve onu denetleyen diğer komşulardır . Firmaların hepsi aynı pisliği yapıyor .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla profesyonel şirketler bir dert,apartmanda oturanın yöneticiliği ayrı dert...Hangisini tutsan elinde kalıyor...

Bizim millet ayrı bir çeşit...Adamın çocuğu asansöre kağıt mendilini atar,babası anası "ne bu pislik" diye yöneticiyi suçlar...Aylarca aidat ödemez,asansör bir gün dursa ortalıkta bağırıp çağırıp yöneticiyi suçlar...Böyle milyon örnek var,yukarıdaki arkadaşlar da çok güzel özetlemişler zaten...

Ne yazık ki biz milletçe bazı hasletler yönünden biraz eksiğiz galiba...

• Dolandırıcılık olmayan apart yönetimi malesef yok, cezai yaptırımlar kolay ve hızlı uygulansa bunlar olmayacak, bu ve benzeri sebeplerden malesef Türkiye'de hukuksuzluk kol geziyor. Keşke bunlara yönelik hükümet biran önce aksiyon alsa ve vatandaş mağduriyetlerini biran önce engellese

• Bizim binada 7 daire var, yönetici falan yok. Kimsenin umrunda değil şahsen böyle daha güzel oluyor site de oturmakta böyle sıkıntılara sebep.

• 70 daireli bir sitede 2 yıl yöneticilik yaptım, sıkıntılı bir iş. Yukarıda yazan arkadaşların aynısını bende yaşadım. Eğer üçkağıt yapmak istiyorsan yolu çok ama haram helal kaygın varsa en küçük bir harcamada kılı kırk yararsın.

Misal, kat malikleri kurulunda karar aldık, denetçilerinde fikirleriyle bahçeye çiçek, büyük saksı vs alınacak, hanımla gittik beğendik bütçeye göre pazarlığı yaptık rakam ortaya çıktı, fatura kesilecek eleman abi faturayı ne keseyim diyor, o ne demek ne konuştuysak o diyorum, yöneticiler benzin param çıksın diye biraz yüksek istiyorlar diyor. Bunu ne sen söyledin ne ben duydum anlaştığımız rakamı keseceksin dedim.

Görevlinin evinde şofben arızalandı, denetçiler site kasasından değiştirelim dediler. Pazarlığı yaptım ordada aynı durum, faturayı ne keseyim  

Allah korusun bunca zaman haram yemedim bundan sonrada nasip olmasın inşallah.

Yukarıda yazdıklarımı okuyanlar bu nasıl iş diyebilirler, şunuda yazayım. Sitede 24 saat güvenlik olduğu halde bahçeden bisiklet çaldılar, bende güvenlik firmasının sahibini aradım o vardiyadaki personelin değiştirilmesini istedim o da elemanı tazminatsız işten çıkarmış, İşten çıkartılan bizim siteyi dava etmiş arabulucuyla görüştük vs.

Orda avukatla sohbet ettim, dediği şu bunu hiçbir zaman unutmayın: Yönetici Devlet nezdinde kamu görevlisi statüsündedir, eğer binada oturanlardan birisi hesaplardan şüphelenip savcılığa dilekçe verirse, yönetimin açıklayamayacağı açık bulunursa yönetici ceza alır. Yani bu işler kontrolsüz değil.

edit: Yazımdan bütün yöneticiler dalavereci manası çıkarılmaz inşallah. Çünkü iki yılın sonunda 1 yıl denetçilik yaptım, devrettiğim arkadaş gerçekten işini çok iyi yaptı o da 1 yılda yeter artık milletle uğraşılmaz dedi başkasına devretti. Bu sefer onu denetçi yaptık başka birini yönetici :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreatWhite -- 13 Haziran 2020; 9:53:3 >

• Maliye’ye git geçmiş dönem harcamalarını incelettirin

• Güzel para kanka.

• Kesinlikle ödeme ve ev sahibine durumu bildir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreatWhite

70 daireli bir sitede 2 yıl yöneticilik yaptım, sıkıntılı bir iş. Yukarıda yazan arkadaşların aynısını bende yaşadım. Eğer üçkağıt yapmak istiyorsan yolu çok ama haram helal kaygın varsa en küçük bir harcamada kılı kırk yararsın.

Misal, kat malikleri kurulunda karar aldık, denetçilerinde fikirleriyle bahçeye çiçek, büyük saksı vs alınacak, hanımla gittik beğendik bütçeye göre pazarlığı yaptık rakam ortaya çıktı, fatura kesilecek eleman abi faturayı ne keseyim diyor, o ne demek ne konuştuysak o diyorum, yöneticiler benzin param çıksın diye biraz yüksek istiyorlar diyor. Bunu ne sen söyledin ne ben duydum anlaştığımız rakamı keseceksin dedim.

Görevlinin evinde şofben arızalandı, denetçiler site kasasından değiştirelim dediler. Pazarlığı yaptım ordada aynı durum, faturayı ne keseyim  

Allah korusun bunca zaman haram yemedim bundan sonrada nasip olmasın inşallah.

Yukarıda yazdıklarımı okuyanlar bu nasıl iş diyebilirler, şunuda yazayım. Sitede 24 saat güvenlik olduğu halde bahçeden bisiklet çaldılar, bende güvenlik firmasının sahibini aradım o vardiyadaki personelin değiştirilmesini istedim o da elemanı tazminatsız işten çıkarmış, İşten çıkartılan bizim siteyi dava etmiş arabulucuyla görüştük vs.

Orda avukatla sohbet ettim, dediği şu bunu hiçbir zaman unutmayın: Yönetici Devlet nezdinde kamu görevlisi statüsündedir, eğer binada oturanlardan birisi hesaplardan şüphelenip savcılığa dilekçe verirse, yönetimin açıklayamayacağı açık bulunursa yönetici ceza alır. Yani bu işler kontrolsüz değil.

edit: Yazımdan bütün yöneticiler dalavereci manası çıkarılmaz inşallah. Çünkü iki yılın sonunda 1 yıl denetçilik yaptım, devrettiğim arkadaş gerçekten işini çok iyi yaptı o da 1 yılda yeter artık milletle uğraşılmaz dedi başkasına devretti. Bu sefer onu denetçi yaptık başka birini yönetici :)

O haydut fatura kesim tilkiciliği mecliste de varmış. Geçen günlerde forumda okudum; meclise bir iş yaptırmak istemişler ve birkaç yerle görüşülmüş, ne en ucuz yapan ne de fiyat / performans oranını tutturana iş verilmiş, kabul gören teklif yapılan işten daha çok bedel ödettirecek faturayı kesene verilmiş. Ne beklenir ki yapılan işten artık, aradaki farkı da paylaşırlar ve devletin denizi de suyunu çeker elbette, sonra neden her şey basit, kalitesiz deriz

Apartman yöneticiliği meselesi ciddi bir sorun ve AK çetelerle daha da çekilmez bir çileye dönüştü. Otorite boşluğu bulan eski / yeni kimler varsa olmadık işlere kalkışıyorlar. Bir de utanmadan, kimlerle muhattap olduklarını sorgulamadan düzen değişti diyip mafya ağzı yapıyorlar; 3. sınıf ve altı bir edebiyatla, en adi yöntemlerle her işten kendilerine kazanç sağlıyorlar. Ekonomi canlansın diye en saçma önerilerle karşınıza çıkıyorlar ve insanları 180 derece değiştirecek "teknik" olanaklara kavuşturulmuşlar, eğitimlisi de öyle eğitimsizi de Profesyonel destek alalım deseniz onlar da "tüy" dikiyor derler ya...

Din kitaplarındaki hazin sona doğru gidiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Konudan biraz ilgisiz olacak ama Ankara Kolej civarı 5 katlı (15 daireli) merkezi ısıtma olan bir binada aylık 350-400 aidat normal midir? Bir süredir oturmadığımız ve kapatamadığımız evimize sürekli (12 ay) sabit aidat ödüyoruz. Ankarayı çok iyi bilmiyorum bu sebeple bilen birileri yorum yapabilirse sevinirim.

• Maliyeye git diye tavsiye verenler, 1 liralık işe 10 lira fatura kestirdiyse neyi nasıl ispatlayacaklar ki onu anlamadım.

• Maliye sadece fatura ile ilgilenmez
    Bize geçen yılın artmış kömürlerini tekrar satmaya kalkmışlardı mesela maliye devreye gireceğini anlayınca tüm yöneticiler denetçiler istifa ettiler

Maliye en ufak açığı affetmez

• adamlar borç takmış gitmiş 5 6 bin lira. gerizekalı site sakinleri kapıcıya 3 5 fazla vermemek için gittiler bu adamla ucuza anlaştılar. soktu geçti adam bütün siteye

• En kibarları bile bir tamir olunca faturayı fazla kestiriyor farkı cukkalıyor.

• Whatsapp üzerinden iletisim kuran hicbir sirkete saygim yok, güvenim yok.

• Bizimkiler de 4-5 yıldır ne hesap veriyor ne de seçim yapıyor. Kimse de itiraz etmiyor. 20 daireli asansörlü apartmanın ne kadar gideri olur 1 ayda. 3bin kadar geliri var aylık.

• Ben de 12 bloklu sitede yöneticiyim. Aynı zaman da öğretmenim. Yapılır mı yapılır. Yönetmelikle ibra edilmediği sürece maalesefki yeni yönetim seçilemiyor ve bundan dolayı mecburen ibra ediliyor yani temize çıkarılıyor. Bu kapsamda 2.yılda da devam ediyorum. Yönetime gelir gelmez muhasebe in yapıldığı gerek cep uygulamasını gerekse de Web tabanlı program vasıtasıyla herkese sistemi açtım. Ay ay yapılan harcamalar, gelirler, kendisine ait Döküm hesabı herşey görülmekte. Tüm gelirler banka üzerinden giriş yapılıyor. Ödeme alındığında gerek sms ile veya watsapp ile ödeme dekontunu gönderirim. Geçen sene 10 çardak boyası için benden önceki yöneticilerden 8800 TL istenmişti ben de nasıl olsa tatildir diye yönetime 3 kişi olmamıza rağmen 2 kişiyle vernik, boya makinası, tiner fırça için olan gider olarak 1500 TL ye mal ettik. Sitenin karı 7300. Havuz boyamalarını kendim yaptım. 8/10 firmayı çağırıp yıllardır değişecek denen ama bir türlü değişmeyen ve 4 yıl önce 35.000 TL fiyat verilen duvar üstü korkulukları için fiyat aldım ki bunu tüm gruba paylaşıp yakın eş dost, tanıdık yada sitenin yarısı öğretmen olmasından dolayı veli de olabilir diye çağrı yapıp fiyat aldım. Ki genelde 55.000 TL den aşağı olmaz dediler. Ben bir arkadaş vasıtasıyla burada 30 bin denen demiri başka bir ilçeden getirttim 19.bin tlye. Boya vs derken işçilik 39.000 mal ettim ve tüm bunların ihale sürecini ve faturalarını watsapp grubunda paylaştım. Zaten bu fiyattan sonra denetim kurulu üyemiz hocam seni denetlemeceğim yeseydi burdan yerdin yada hadi yeme olmasın siteyi düşünmeseydin bu kadar uğraşıp fiyat araştırması yapmazdın deyip denetlemeye gerek yok demesine karşın 5 yılda yapılmayan şekilde noter tastikli gelir gider defteri ile seçime çıktım. Herkesin açıklamasıyla uygulamada gördüğü gider faturalarını ayrı ayrı zarflara, faturalara numara verilerek seçim günü ilçe belediye salonunda masa üstüne zarfları ağızlarını açık olarak bırakıp isteyen istediği ayın istediği giderini sorabilir dedim. Bir yerde yapmış olduğum daha doğrusu firmanın yanlış bilgisinden dolayı yapılan bir değişiklik için 860 TL harcama vardı. Zarar tanzimi için oylama yaptım. Cebimden ödemek için ama site sakinleri kabul etmedi. Art niyetle yapmadınız hocam dediler. Tahsil edilmeyen ve bize devreden 32 bin TL lik alacağı iş yapıldığı için tahsilat yaptım 12 bin TL ye düşürdüm. Çöp poşeti den, siteye alınacak her türlü eşyada kendi evime alır gibi fiyat araştırması yaparım. Bir önceki dönemde ortak alanda 7800 TL elek. Faturası gelmişken her akşam çardak kontrolü yapılıp kapatma, gece 12 den sonra çift taraflı lamba olan aydınlatmaya zaman ayarlı kapatıp geçen sene elektriğe gelen yaklaşık yüzde 50 lık zamma rağmen 7500 TL de tuttum. Ve buna benze bir sürü olumlu sicilden iş yapmayan bir yöneticiyi devre dışı bırakıp yeni yol arkadaşıyla 3 kişilik srçime gittik rakip çıkmaz dediler çıkmadı 81 de 81 oy alarak tekrar seçildik. Yöneticilikteki geçen sene 500 bu yıl ise 600 TL ücret alıyoruz. Yenmek istenirse yenir ama bu vicdan işidir, hak hukuk işidir. Ve bulunduğum ilçede 2 siteden daha teklif geldi. Şimdi ise plaka tanıma sitemi ve cep telefonu ile açılacak yaya giriş kapıları sistemi için piyasa araştırması yapıyoruz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.