Şimdi Ara

Apartman ortamında amfi gitar çalmak yasak mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benimde şalterleri indirdiler polis de çağırdılar. baya büyük kavga oldu ogün gidecek bu gitarlar evden falan bende sinir krizi geçirdim. (birtakım psikolojik sorunlarım var zaten.) hap içtim bir kutu intihar etmeye çalıştım vs. ambulans polis geldi sakinleştirici iğne falan vurudlar hastahaneye götürdüler vs. ben ölsem bayram edeceklerdi heralde.

ayrıca akustik özelliği olmayan bir gitarı (klasik hollow body veya akustik olmayan yani) amfisiz çalmak tuşeye çok kötü ve kalıcı etki yapar. kulak gelişimine zarar verir. uzun süre amfisiz kullanılırsa karpal tünel sendromuna yol açar. ben şöyle bir çözüm buldum. gutar rig aracılığı ile pc hoparlöründen ses alıyorum hem ton yelpazesi genişliyor hem backing track vs. koymak daha koaly oluyor. tabi bu seferde pedal veya prosesör gibi kulalnmak mümkün olmuyor haliyle. efektleri mouse ile açıp kapamanız gerekiyor. wah da yapılamıyor.

• Sadece babamın değil bizim soba borularıyla oynamıştı bir keresinde ben sobanın altında uyurken dışardan temas etmişti bizim boruya bir ek boru takmıştı bende sobanın arkasında minderde uyuyordum tepemde borular sallanmaya başladı kaçtım daha sonra yere indi hepsi o yüzden tartıştılar.

Yine aynı adamla apartmanı yapan apartmanın sahibi de kavga etti.

Yönetim planına bakmak lazım yasak mı değil mi ne kadar açılır bir yasak var mı?

Yasak yoksa çalabiliyor muşuz.
    quote:

Orijinalden alıntı: Ecstacy of Gold

quote:

Orijinalden alıntı: Mourners

Ben haklı mıyım haksız mıyım diye sormadım bunu da belirttim haksız olabilirim dedim sen gelmiş haksızsın şöyle yapacaksın böyle yapacaksın diyorsun orası kimseyi ilgilendirmez adamla benim aramda olan bir şey ister lavuk derim ister hıyar.
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mourners

Soruma cevap ver yada verme sana fikrini soran olmadı.

Bu arada sağ ol BrainGeR

Bateriyi apartmanda mı çalıyorsunuz?
    quote:

Tamamen haksızsın saçmalıyorsunda ses kartın yoksa almayacaksın kayıt yada gidip stüdyoda aldıracaksın kapıyı duymamışmış bende kayıt alıyorum calıyorum hiç kimse gelip laf söylemiyor niyeyse.

Babanın uşağı yok burda sen kimsinde emir veriyorsun forum ne demek onu öğren ilk önce sonrada bak bakayım kural dışı bişey varmı yazımda o zaman istediğimi yazarım.Sen o adamada böyle davranıyorsan polisle kapına dayanınca görürsün, bizim ülke böyle anasını satayım insanın insana saygısı yok yorgunmudur uykusuzmudur.

Tamam şöyle diyim o zaman db olayı yalan yok gündüz 75 gece 45, babanın kavgasıda olmuş bina yöneticisiyle herkes rahatsız oluyorlarsa imza toplayıp attırabilirler polisde gıcıklık yapabilir evde bu kadar ses felan diye.

• O zaman şöyle diyim ne biçim bi yerde oturuyorsunuz siz ya
  • Üst kattakiler ile sürekli atışıyoruz biz karısı geçen yaz balkonda otururken kafamızdan aşağı halı falan silkeledi biz hep sineye çektik bir şey demedik bunlar sataşmaya yer arıyor haklılar mı bilmiyorum.

Bir de evi yapan müteahhit ile kavga ettiler bir kere o çok fenaydı girişeceklerdi birbirleriyle babam falan girdi araya Allah'tan müteahhit taşındı gitti.Şimdi biz dalaşıyoruz.
  • Beyler biraz objektif yaklaşın olaya. Herkes yok ses açılır mı, orası stüdyo mu falan filan diye adama baskı yapmışsınız. Bence çevresindekileri sürekli rahatsız etmeyecek şekildeyken sesi açabilir herkes. Ama bunu sürekli hale getirirse o zaman çekilmez olur.

Bir de olayı şu boyuttan inceleyin. Mournes arkadaşımızın üst komşusu ile zevkleri uysaydı, üst komşusu da gitar falan çalsaydı sizce aynı tepkiyi verir miydi? Vermezdi, gelip aa bende de şu gitar var bu amfi var falan filan beraber çalışalım falan bile diyebilirdi.

Ayrıca insanlar neden gece yarısına kadar site içlerinde veya oturdukları sokakta düğün yapanlara tepki göstermiyorlar da komşularına bu kadar sert çıkıyorlar anlamış değilim.

Her sene yazın sitede bir sürü düğün olur. Her gece yarısına kadar o düğün müziklerini dinleriz. Ama ben ayda yılda bir sesi açınca hemen alt komşu veya yan komşu gelir sesi kısar mısın der. Bahanesi de ya karısı hastadır ya da incir çekirdeğini doldurmayacak birşeydir.

Şimdi ne mi yapıyorum. Gündüz gözüne sesi açıyorum. Gelen olursa tamam deyip yolluyorum. 10 dakikalık aralıklarla yüksek sese devam ediyorum.

Sırf insanlar kendi beğenmedikleri bir tarz olduğu için komşularına bu şekilde davranıyorlar.

Not: Elektronik müzik severim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hero4262321 -- 16 Aralık 2010; 19:55:50 >

• Tarzla ilgisi yok.
    Bağlama da fülüt de çalsan eğer bi anfi ile destekleniyorsa ses çok çıkar.
    Hele ki gitar rezonansdan dolayı alt ve üst katta bass notalarda uğultu yapar.
    Çok kısık çalmakta çalana zevk vermez.Haliyle apartmanda gitar değil enstruman çalınmaz.
  • Eğer apartmandaki diğer dairelere ses aşırı derecede gidiyorsa, ilgili kişi haklıdır ve polis çağırıp durumu belirtebilir.

Gelen polis'in size herhangi bir yaptırım uygulayacağını zannetmiyorum. Sadece can sıkıcı olur.
  • Aprtmanda amfi gitar mı çalınır Allah aşkına?
    Adam haklı villa'da mı oturuyorsun?
  • Bizim binada olsan kavga çıkartırdım.Kayıt yapacaksanız kısık sesle yapın sizin sanatınız herkesi memnun etmeyebilir.Bence ikinizde haksızsınız.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.