Şimdi Ara

Apartman önüne park kavgası ( Şikayet şekli öğrenildi ) ( Şikayet Sonucu Zabıta geldi) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
4
Favori
68.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şunlara bakınca midem bulanıyor. Bu üst üste tıkış tıkış yaşamaktan iğreniyorum ve bu şehirden bir an önce kurtulmak istiyorum. Mecburi olarak 1.5 yıl daha durmak zorundayım ondan sonra tapusunu üstüme verseler durmam.



    Kirada oturup asgari ücret civarı paralara çalışıp her gün 3,4 vasıta değiştirip işe gidip, üst üste yolculuk edip sonra da "vazgeçemiyorum istanbuldan yahu başka şehirde yapamam" kafasına erişemedim bir türlü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl önce dükkan önüne duba koyan bir esnafı şikayet etmiştim kaldırmışlardı hatta ciddi bir ceza kestiklerini tahmin ediyorum çünkü esnaf baya bir sinirlenmişti.. şu an İstanbulda yaşamıyorum park sorunu diye bir şey yok...
  • Bazı yanlışları düzeltmek adına yazıyorum ve konu hakkında kişisel fikrimi yazmıyorum.

    Öncelikle apartman için otopark hesabı vardır , ağaç hesabı vardır vs. Örneğin daire sayısına göre hesap yapılır ve kapalı veya açık otopark yapma durumu kısıtlı durumlarda yapılamayan her araç için müteahhit bediyeye ücret öder.( Sokağı işgal edeceği için.) Aynı şekilde 10 ağaç dikmesi gerekir 5 diker yer yoktur ve bunun parasını öder. (Araç başına ödenen miktarlar ciddi miktarlardir)



    Gelelim yola terk veya yol mevzularina. Şuan mevcut imar planına göre yola terk veya yoldan satın almanız olmayabilir ama yarın plan değişir ve olabilir. Dolayısıyla önceden yapılan binaların arsaları yolda kalmış ve terk etmesi gerekebilir ve o kısım halen adamın tapulu malıdır ve isterse yola duvar bile orebilir. Kamulaştırma farklı birşey imar planı üzerinden terk ettirmek farklı birşey. Örneğin bir sokak (imar yolu değil) adamın tapulu yeri ama herkes kullanıyor. Özetle her yerin durumu aynı olmaz o nedenle burada genelleme ile isteyen her yere park eder veya edemez konusunda dikkatli olmakta fayda var.

    Yollar tescil edilemez ve parsel numarası alamaz ve o nedenle aslında tescil olmayan dağlar taşlar , yollar maliye hazinesinindir.Cok fazla teknik detaylara boğmak istemiyorum.

    Belediye veya hazine adına kayıtlı olan yerleri işgaliye ödeyerek kiralayabilirler. Tıpkı mahalle pazarlarında yolu işgal edip pazar açtıkları gibi düşünün işgaliye ile kiralanıyor.

    Çok sıklıkla denk geldiğim konu müteahhit parsel için duvar örmemis ve yol veya kaldırım fiilen adamın arsasında diyelim ki 1 metre tecavüzlu ama mevcut düzeni bozmamak adına müteahhit yolu veya kaldırımı kapatmaz. Yani özetle her yol veya kaldırım aslinda gördüğünüz gibo öyle olmayabilir. İstanbul için konuşmak gerekirse özelikle yeni yapılarda yapı arsanın tamamına yapılmaz örneğin 3 metre komşudan 5 metre yoldan çekilir ve yani özellikle duvar orulmemis arsalar için mimari planda otopark olmasa bile adam kendi parselin veya atıyorum aracını park eder ve aracın 2 metresi kendi arsasında 1 metresi yolda kalır ama siz orayı komple yol sanarsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • darthskywalker kullanıcısına yanıt
    Eğer tapusu var ise yıkım kararı çıkana kadar orası sizin. Size muhtemelen en yakın yerden yer verirler.(Sizin arsaniz imar planında yolda kalmış ve size başka yerden yer tahsis etmiş olabilirler.

    Eğer tapusu yok ve işgalci ise yıkım kararı ile herşey biter.

    Tavsiyem maddi durumumuz iyi ve evin yeri güzel ise imar barışı ile kat mülkiyeti tapusuna geçin ve yol için işgaliye odeyin.

    Kat mülkiyeti olan yerler imar planı yapılırken korunur ve plan ona göre yapılır. Sizin tapunuz var ise muhtemelen tarla , arsa , bahçe tapusudur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rLzApex kullanıcısına yanıt
    hocam aynısını şu anda yapıyoruz zaten bu karar güzel oldu bizim açımızdan ama öğrendiğim kadarıyla annemlerin yaşadığı yer ileride de sıkıntı yaşanabilecek bir yer değil. ancak biz her şey için önlemimizi almak istiyoruz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krkmz1666

    İlla yer bulamayınca böylemi yapalım
    rampa kurup eve çıksaymış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    sonuç olarak zabıta şikayet üzerine gelmiş. ama her yerde bu uygulama var. zabıtalar şikayet olmadan denetime çıkıp bu dubaları, sandalyeleri, kukaları toplayamaz mı? böylece vatandaş karşı karşıya gelmemiş olur ve herkes düzen intizam öğrenir.
    Bize yakın zabıtaların yeri var. Nasıl bir çalışma aşkı varsa, ne zaman yeğenimi kreşe götürürken yanlarından geçsem çay-kahve-sigara üçlüsü ile görüyorum kendilerini.
  • Yahu ben de seye ayar oluyorum. Her aksam bizim taraflarda sahile gidiyoruz ve genelde park yeri sikintisi oluyor. Binalarin onune park edilmez falan yazmislar yine de park ediyordum binanin ozel otoparki degil devletin mali diye. Fakat sonra demir kilitli biseyler takmislar artik park edilmiyor ve acayip bir park yeri sikintisi oluyor. Bi demir dubalari izinsiz mi taktilar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözlük Sevdalısı kullanıcısına yanıt
    Asfaltını belediyenin attığı bir yolsa belediyenindir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mekatronikçi

    2 yıl önce dükkan önüne duba koyan bir esnafı şikayet etmiştim kaldırmışlardı hatta ciddi bir ceza kestiklerini tahmin ediyorum çünkü esnaf baya bir sinirlenmişti.. şu an İstanbulda yaşamıyorum park sorunu diye bir şey yok...
    Peki dükkan sahibinin :"kardeşim mal gelecek park etme " gibi bir hakkı var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt
    Rica edebilir ama hak talep edemez.
  • park durumunu düşünemeyecek kadar aptal bir milletiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulu mahvettiler arkadaşlar.Belediyeler aslında kanunları uygulamış olsa her binaya otopark zorunluluğunu(kanunda var) işletmiş olsa bunun yerine para yeme derine düşmese...Tabi birde gelişmiş bir şehircilik anlayışı olsa.Olsa da olsa...Bu park sorunu aslında görünenden daha büyük bir sorunlar zincirine yol açıyor.İStanbulda trafiğin oluşmasının en büyük nedeni park yeri bulamayan insanların yollara ana caddelere park etmesi.Bunun sonucunda da normalde 3 şerit akacak trafiğin 2 hatta 1 şeride düşmesi.ÜStelik buna bencil ve yeteneksiz kişilerin hatalı parklarıda eklenince.Olay tam bir filme dönüyor.

    2 koyun güdemeyecek olan adamların benim bütün hayatımı etkileyecek şekilde idareci olmalarını hazmedemiyorum.Yeter artık.
  • Merbaha oturğumun ev ile ön bina arasında belirli bir ara var oraya bizim bina arabasını çekiyor ön binanın altındaki samancı dükkanı bizim evin arasını kapatıyor ve biz arabamızı çıkaramıyoruz evimize girişimizi zorlaştırıyor sabah işe gitmemizi engelliyor arabamızı akşam geldiğimizde evimizin arasında bulunan garaja sokamıyoruz ne yapmamız gerek
  • Apartman kapısının önüne veya otopark çıkışına mı koyuyorsunuz?
  • arkadaslar bu cıddı bır durum ınsanların ozgurlugunu kısıtlayan bır durum hatta aracınıza zarar verırlerse cok buyuk hapis cezası dahı alırlar. Tum yollar kamu malıdır bu sekilde işgal edenlere dava dahı acılabılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcart -- 24 Temmuz 2019; 13:17:41 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.