Şimdi Ara

AP Shaco Guide

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
10.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Shaco, the Demon Jester

They say that death isn't funny. It isn't, unless you're Shaco. He is Valoran's first fully-functioning homicidal comic; he jests until someone dies, and then he laughs. The figure that has come to be known as the Demon Jester is an enigma. No one still alive knows from whence he came. There are rumors, but one must not speak of them too loudly lest Shaco come to jest. It seems unimaginable that such a threatening figure would be allowed to remain at large. There are those that believe he is an assassin for hire, left to roam until he is needed. Others believe that Shaco is simply too clever, evading authorities at every turn. Still others believe that he is the demonic manifestation of humanity's dark urges, and therefore cannot be stopped.

''Whatever you do, don't tell him you missed the punch line.''

Giriş.

Uzun zamandır DPS Shaco oynıyan AP Shacolara ezik diyip geçen biri olarak bu guide ı yazcağım aklımın ucundan bile geçmezdi.1.3k criticala DPS Shacoyla değil AP Shacoyla ulaştım(DPS Shacoyla 2 infinity edge le anca 1k oluyor).Ayrıca çok sağlam 2 nuke elde ediyosunuz.1. si Two shiv poison 2.si Hallucination.
    Önce skillerin ve onların açıklamasını kısa bir şekilde yaparak rehbere başlıyım.

Skiller.

AP Shaco Guide
    Backstab(Passive)

Arkadan saldırdığınızda %20 daha fazla damage vuruyor.Bu passive aynı zamanda Deceive skillimizin vurduğu criticalıda etkiliyor.Oyundaki en sağlam passive bana sorucak olursanız.

AP Shaco Guide
    Deceive(7.3 saniye cooldown)

Shaco 4 saniyeliğine görünmez olur ve görünmezken yapcağı attack critical olup %40/%60/%80/%100/%120 bonus damage vurur.Oyunda killeri almamızı kolaylaştıran ve belkide en iyi kaçış mekanizması olan skill.Özellikle ormanda saldırıya uğradıysanız duvarlardan birinin yanına gidip öteki tarafına geçerek rakiplerinizi çıldırtabilirsiniz.Karşı takım ward alsada pek etkili olcağını zannetmiyorum zira ya bu skilli kaçmak için kullanmışsınızdır ya da birini öldürmek için.Tek bi kötü yanı var eğer saldırcağınız oyuncu önceden Shaco oynadıysa skillerden sonra çıkan turuncu dumanı gördüğü anda ordan uzalaşcaktır.

AP Shaco Guide
    Jack in the Box(13.5 saniye cooldown)

Shaco Jack in the box yaratır ve bu box yapıldıkdan 2 saniye sonra görünmez olur.Yakına bi düşman geldiğinde ise onları 0.75/1/1.25/1.5 saniyeliğine etkisiz bırakıp 35/55/75/95/115 vurmaya başlar.Box mapde 90 saniye durabilir ama bi düşman tarafından görülürse ateş etmeye başlar ve 5 saniye sonra kendiliğinden yokolur.DPS Shaco oyuncuları için çok gereksiz olsada bunu ilk skill olarak açıp mana buffı veren golemin yanına 5 6 tane koysanız daha en baştan mana buffınız olur.Ayrıca Shaconun jungle yeteneğinide oldukça arttıran bu skill teamfightlarda düşman takımı korkutarak takımınıza avantaj sağlıyor.

AP Shaco Guide
    Two Shiv Poison(6.8 saniye cooldown)

Passive:Two shiv poison skilliniz yapılmaya hazırken Shaconun saldırıları karşıdakinin movement speed ini ve attack rate ini 20 / 22.5 / 25 / 27.5 / 30% oranda düşürüyor.Gelicek nerfden sonra(yakında silinirse şaşırmayın 10 yaşındaki çocukların ağlaması yüzünden)büyük ihtimalle bu passive kaldırılıcak.

Active:Fırlattığınızda karşıdakine normal damageinizin yarısı + 40 / 80 / 120 / 160 / 200 ve apnizi ekliyerek hasar veriyor.Ap ratiosu 1:1 olan bu skill bizim ilk nuke miz.Ayrıca oyunun başlarında bölgenizde düşmanın sizden korkmasını sağlıycak(deneyimli bi shaco varsa bunu asla yapmaz)ve onlara zarar vercek skillimiz.Attığınızda slowda attığı için düşmanlarınızın kaçması çok zor.

AP Shaco Guide
    Hallucination(89.25/76.5/63.75 saniye cooldown)

Ve 2. nukemiz ve belkide oyundaki en sağlam ultilerden biri.Hem damage vuruyor hem itemlerin etkisini alıyor(guardian angel banshees veil vs. vs.)aynı zamanda ölünce patlıyor ve inanılmaz bi damage vuruyor.Düşmanlarınızın kafasını karıştıran ve '' la bitaneye katlanamıyoruz bide ikincisi geldi kaçın beyler '' dedirten skillimiz bu.1 v 1 leri kolaylıkla kazanmanızı sağlıyan ve nashoru tek başınıza kesebilmenizi sağlayan skill(ilk nerflerden önce oynadığım için çok mutluyum).Teamfightta önden saldığınızda size karşı biraz öfkeli olan karşı takım ona çullancak ve bom!Health barları yarılanan oyuncular '' bu ne la '' diyemeden sizin şefkatli ellerinize ve o ellerle tuttuğunuz bıçaklara güzel bi yem olcak.

Item Build.

DPS Shacodan daha fazla critical vurabilen ve 2 tane nuke sahip olabilen AP Shacomuzun buildi biraz masraflı ama her kuruşuna değiyor.

AP Shaco Guide

Mejais soulstealer(Kasabiliceğinizi düşünüyorsanız alın yoksa boşuna gold harcamış olursunuz)

+20 Ability Power UNIQUE Passive: Your champion gains 8 ability power per stack, receiving 2 stacks for a kill or 1 stack for an assist. This effect can stack 20 times; you lose a third of your stacks if you die. At 20 stacks, your champion's cooldowns are reduced by 15%.

AP Shaco Guide

Boots of Mobility(İstiyosanız sorcerers shoes u tercih edebilirsiniz)

UNIQUE Passive: Enhanced Movement 2 Passive: When out of combat for 5 seconds the effect of these boots is increased to Enhanced Movement 5.

AP Shaco Guide

Lich Bane(Olmazsa olmaz)

+350 Mana +80 Ability Power +30 Magic Resist +7% Movement Speed UNIQUE Passive: 100% chance when an ability is used that your next physical attack deals an additional 100% of your Ability Power in damage. This effect has a 3 second cooldown.

AP Shaco Guide

Rylais Scepter(Oyun kötü gidiyorsa Haunting guise almanızı öneririm)

+500 Health +80 Ability Power Passive: Your spell hits slow the target's movement speed by 35% for 2 seconds (15% for multi-target spells)

AP Shaco Guide

Abyssal Scepter(Karşı takımda magic resist kasan biri varsa alın yoksa archangel staff alın)

+70 Ability Power +57 Magic Resistance UNIQUE Aura: Reduces the Magic Resist of nearby enemy champions by 20.

AP Shaco Guide

Zhonyas Ring(Oyun kötü gidiyorsa bunun yerine Void Staff almanızı öneririm)

+120 Ability Power UNIQUE Passive: Increases Ability Power by 25%.
    Activate:Places you in stasis for 2 seconds, making you invulnerable and non-targetable

Artıları.

*2 tane çok güçlü nuke a sahip oluyorsunuz.
    *Lich bane sayesinde sadece ap değil aynı zamanda attack bakımındanda(özellikle Deceive kullanıp vurursanız)inanılmaz derecede yüksek oranlara ulaşıyorsunuz.
    *Jitb lerin daha güçlü olmasını sağlıyorsunuz ve ormandaki minionları keserken hiç zorlanmıyorsunuz

Eksileri.

*Karşı takımda deneyimli bir shaco oyuncusu varsa ve takım arkadaşlarını erkenden uyarmayı başarırsa(ki bu teamfightta mümkün değil)illusiona saldırmayıp direk size saldırırlar ve illusionun patladığı anda vurduğu damagei vuramassınız.
    *Karşı takımda magic resist kasan birileri varsa işinizi zorlaştırabilir.

Summoner spelleri.(Uyardığı için Watafaka teşekkürler)

Tamamen nasıl oynadığınıza bağlı.Ben genel olarak Ignite ve Exhaustu tercih ediyorum.

Masteries.

http://leaguecraft.com/masteries/3103401110330100000000000000013004001000000

Runeler.

Henüz karar veremedim ama cooldown reduction runelerinin iyi olcağını düşünüyorum.

Skiller.

http://leaguecraft.com/skiller/Shaco/wqeqwreewqreqwerwq

SHACOYU NERFLEYIN !! (Eminim iyi bi iş çıkarırsanız karşı takımın sonu böyle olcaktır :D )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragnarok--- -- 28 Ağustos 2010; 16:37:02 >

• benden size bir taktik bu buildi yapın ve jitb leri fulleyin sonra orman içine koyabildiginiz kadar jibt koyun ve adamları oraya çekin. Sonra onların kaçmaya çalışmalarını izleyin.
  • Sabır ister o benim canım sıkılıyo beklemekten ama bunu eklerim çok sağol.
  • Güzel guide olmuş emeğine sağlık,yanlız şu shacodan nefret ettigim kadar oyunda başka hiçbirşeyden nefret etmiyorum yahu..Hele ap kasan shacolar 2 sn de bitiriyor tüm hp yi
  • Shacodan nefret edilirmi ya :D candır ciğerdir.Sağol yorumun için.
  • Güzel build teşekkürler.

Laneye atilacak bi ward veya oracle işini bitirir. Ayrıca shacoyu klonundan ayırmak için üzerine tıkladığınızda itemlere bakın. Klonda item olmaz (ama özellikleri olur). İşini bilen shaco laneden farkettirmeden ganga çıkandır.Beslenen bir shacodan daha tehlikeli ancak 2. shaco olabilir ^^
  • Kesinlikle aynaaynasöylebana.Ben illusionu deneyimsiz gördüğüm rakiplerimin üzerine salıyorum.O onla oyalanırken arkadan ben işi bitiriyorum.Ward konusunda sadece rakiplerin shacoyu farketmesini sağlıyabilir diye düşünüyorum.Shaco işini bitirir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kha'Zix Build, Rehber ( Full)
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne olursa olsun , bir defansif item olmadan 2-3 vuruşta ölceğine inanıyorum shaconun.(rylai yi defansif item olarak görmüyorum, sonuçta saf hp o kadar işe yaramaz)
  • Shaco'da hiç AP denemedim.. Merak ediyorum nasıl olacağını.. Çünkü hep AD kastım.. Denedikten sonra yorum yazarım.. Teşekkürler şimdiden build için..
  • ap shaco ile bir kez karşılaştım invisken attığı bıçak yarı can götürüyor. pislik bi char zaten kendisi. orman aralarına koyduğu jibtleri konuşmaya hiç gerek yok sadece onlar bile birini öldürebiliyor ap shaco varsa kastırmamaya çalışın
  • Shaco kasmasını bilir :D.Şaka maka o jitblerle adamın teki dün beni öldürdü baya bi güldüm.
  • Favori herolarımdan.Canı azalınca shacoya arkasını dönüp towera doğru kaçmaya çalışanları izlemek ayrı bir zevk
  • champion spelleri yazan kısım "summoner spelleri" olsa daha iyi olur gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayyirik

Ne olursa olsun , bir defansif item olmadan 2-3 vuruşta ölceğine inanıyorum shaconun.(rylai yi defansif item olarak görmüyorum, sonuçta saf hp o kadar işe yaramaz)

Shaco herosunu bildiğinden eminmisin 2-3 vuruş diyo adam ya, shaconun da zaten eli armut topluyo bekle gel vur. Ryze ile karıştırdın kesin sen shaco yu 2-3 vuruşta gerçi o bile yatmaz
  • Beyler o shaco vs şuanki shaco...
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkhınho

Beyler o shaco vs şuanki shaco...

naptın aga sen
  • Hort
  • Ad shaco daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heheheh Aferim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .ravieN -- 2 Haziran 2015; 23:10:59 >
  • Tostumu alayım ben
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.