Şimdi Ara

AORUS AD27QD | 27' IPS - WQHD - HDR - 144Hz (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
9
Favori
34.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Color banding, ghosting yok. Bendeki monitörde ölü pixel hiç çıkmadı. Işık sızması ise zifiri karanlıkta belli olmakta.

color banding var ama rahatsız edici seviyede değil idare eder, ghosting neredeyse va paneller kadar malesef ve ışık sızması şans işi bendekinde çıkmadı ama ips glow mevcut deseydiniz daha doğru olurdu diye düşünüyorum
  • ilker burak kullanıcısına yanıt
    IPS panellerin yapısı gereği glow zaten mevcut. Hani bunu bilerek almak lazım zaten.
    Çok soran oluyor, buna da açıklık getirmek lazım. Color banding hiç olmayan monitör bulmak imkansıza yakın. Önemli olan en azını bulmak. Bugün 15k lık bir TV de alsan, onda da oluyor. Monitor - TV işi günümüzde paranla rezil olma durumunda. Bu şekilde kabul ederek alıyoruz maalesef bu ürünleri.

Bu monitöründe eksileri var. Dashboard asla düzgün çalışmıyor. Freesync geçişlerinde bazen monitör yanıt vermeyi kesiyor v.b gibi.

Ama misal Asus ROG PG27UQ'ın yurtdışı satış fiyatı 1.800$, Türkiye'de 17bin TL civarında satılıyor. Yok - yok monitörde. Ama reddit'de biraz inceleme yaptığınızda bu monitörden bile şikayet eden yüzlerce kişi var.
    TV-Monitör gibi ürünlerde teknolojik bir travma mevcut. Eksisi olmayan bir görüntüleme yok neredeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 27 Temmuz 2019; 1:50:38 >

• shockwave error kullanıcısına yanıt
    Hocam yanıltmamak lazım kendim özel olarak aşırı color banding olan bir videoyu teşhir 2019 qled tv de izlemiştim en ufak bir banding yoktu yani aslında iş gerçek 10 bit panelde bitiyor, İps ler de renk doygunlugu çok daha geniş olunca color banding görünmeze yakın oluyor, tn panellerde de tam tersi oluyor. Aorus için bir test videosu izledim banding yoktu ama 120hz 10bit olarak mı yoksa 144hz 8bit olarak mı test ettiler bilmiyorum. Glow ise illa olması gerek diye birşey yok ama üretim sürecinde kalite kontrolünün düşük olması sebep. Keşke biraz daha tüketiciyi önemselerde kafamız ağrımasa sonra.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shockwave error

IPS panellerin yapısı gereği glow zaten mevcut. Hani bunu bilerek almak lazım zaten.
    Çok soran oluyor, buna da açıklık getirmek lazım. Color banding hiç olmayan monitör bulmak imkansıza yakın. Önemli olan en azını bulmak. Bugün 15k lık bir TV de alsan, onda da oluyor. Monitor - TV işi günümüzde paranla rezil olma durumunda. Bu şekilde kabul ederek alıyoruz maalesef bu ürünleri.

Bu monitöründe eksileri var. Dashboard asla düzgün çalışmıyor. Freesync geçişlerinde bazen monitör yanıt vermeyi kesiyor v.b gibi.

Ama misal Asus ROG PG27UQ'ın yurtdışı satış fiyatı 1.800$, Türkiye'de 17bin TL civarında satılıyor. Yok - yok monitörde. Ama reddit'de biraz inceleme yaptığınızda bu monitörden bile şikayet eden yüzlerce kişi var.
    TV-Monitör gibi ürünlerde teknolojik bir travma mevcut. Eksisi olmayan bir görüntüleme yok neredeyse.
    color banding i karaniler anlatmış hocam konumuz fiyat ya da şikayet etme değil "yok" yazmışsınız olan şeylere onu belirttim ben sadece...

yukarıda da alıntıladım reddit te falan okudukça gülüyorum zaten "bende yok" derseniz olmaz o iş malesef

bu arada memnunsanız güle güle kullanın önemli olan o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 27 Temmuz 2019; 20:28:16 >

• Amazon.de de 3.400 tl falan kargo ile birlikte muhtemelen 3600 tl e gelir
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Hebsiburada'da 3600 e iniyor hocam indirim zamanları.

• karaniler kullanıcısına yanıt
    Vg258qr ı iade edeceğim problem çıkarmazlarsa hepsiburada dan alırım tekrar sıkıntı olursa Amazon dan alırım

Sizde ürün. Arsa attığım papağan resmimi arka plan yapıp fotoğraf gönderebilir misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam Aorus yok bende, sizin monitörün sorunu nedir acaba?

Monitör'ün renk ayarını tutturamadım, doygunluk %30 - 35 e düşürüyorum sanki çok gri gibigeliyor, Doygunluk 45 - 50 yapıyorum aşırı renk patlaması oluyor alışamadım

bir kaç sayfa geride 2 monitörün fotoğraflarını paylaştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 29 Temmuz 2019; 15:9:21 >
    Hocam ınternette profil baktınız mı? Olurda yine beğenmezseniz iade edin 15 gün geçmeden.

Profil konusunda bilgim yok biraz araştırdım ama bulamadım bir şey,

Profil yükleyince formatladıktan sonra ne oluyor ?

Bu akşam paketleyip göndereceğim. Bilgini varsa lütfen gün içinde yardımcı olun :)

Bunu iade edince en kötü ihtimal ile 1 ay sonra tekrar alabilirim. Belki daha ucuza bile alınabilir. 1.789 tl ye almıştım.

Ekranda hafif sarılık var gibi Aynı Siyah Beyaz Fotoğrafı Açıyorum Vg258QR ekranı daha sarı gibi geliyor.

Geçen hafta cuma günü almıştım bu gün 11. gün falan o yüzden fazla vaktim yok
    Hocam profili monitöre değil Windows a yukluyorsunuz, profesyonel oyuncu değilseniz tn panel önermiyorum bu arada çünkü renk doygunlugu va ve ips in baya gerisinde oluyor.

Hocam ürün ucuz diye aldım :)
    Asus da 2K bir monitör 5-6 bin tl falan :)
    Hatta 2 tane alacakdım
    Bende Asus Vx248H var renk doygunluğu vs çok güzel
  • Arkadaşlar görüldüğü gibi Vg258QR daha sarı renkli görünüyor sizde durum nedir ?
    Orjinal Resimhttps://i.hizliresim.com/5Ng3Ad.png
    AORUS AD27QD | 27" IPS - WQHD - HDR - 144Hz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TulparHAN -- 29 Temmuz 2019; 22:12:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Monitörün ayağı masada kac cm yer kaplıyor ?
  • Arkadaşlar hepiniz sesi soluğu kestiniz problem mi var ?

Ben Vg258QR'ı iade ettim bu monitörü alıyım diyordum ama kimse bir şey yazmıyor 1-2 haftadır
  • Bu model AD27QD nin sorunlarının giderildiği revizyon bir model olabilir. Panel aynı çünkü.
  • dakamon kullanıcısına yanıt
    Nasıl sorunlar vardı ki ben kronik sorun yada ciddi anlamda herkesin yaşadığı bir sorun görmedim

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.