Şimdi Ara

AORUS AD27QD | 27' IPS - WQHD - HDR - 144Hz (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
9
Favori
33.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • boras06 kullanıcısına yanıt
    Arkadaş aldı ve çok memnun kaldı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Arkadaş aldı ve çok memnun kaldı.
    Arkadaşına sorar mısın, HDR açıkken Freesync i de aktif edebiliyor mu? İkisinin aynı anda aktif olmadığını falan söylüyorlar bu modelde.
  • dakamon kullanıcısına yanıt
    HDR+Freesync/gsync açtığın zaman 120hz de görüntü alabiliyorsun. 144hz de olmuyor. Problem mi? Değil tabii



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 17 Temmuz 2019; 10:34:42 >
  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    Yani HDR ve Freeesyn ayarları aynı anda aktif edilebiliyor?
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Bende aldım bakalım nasıl çıkacak.
  • boras06 kullanıcısına yanıt
    İnşallah memnun kalırsın. Hepsiburada da 3600 tl civarına satılıyor bence güzel fiyat. İlk çıktığında 4 bin küsürdü. Hepsiburada dışında hala 4 bine satıyorlar zaten.
  • boras06 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Monitör güzel arkadaşlar. Mayıstan beri kullanıyorum. Gerek renk kalitesi olsun gerekse 144 hz olsun muhteşem.
    Benim şansıma ne ölü piksel var ne ışık sızması. Ben 4000 TL civarına almıştım. Şimdiki fiyatı çok iyi. Bu fiyata hiç düşmedi bu monitör.
    Bence bu fiyata kaçırılmaz. Verdiğiniz paranın hakkını kuruşu kuruşuna hakediyor.
  • Dün aldım monitörü.

    Battlefield V'de 2 el Deathmatch atabildim. Freesync ile 144 Hz'ye hiç ulaşamasam da 80-90 Hz civarlarında gayet iyi performans sergiledi.Nvidia'nın tavsiye edilen değerleri ile oynarım genel olarak, o da FPS'den yiyor tabi olarak.

    Ancak monitör 144 Hz'de 10 bit değil 8 bit çalışıyormuş. Bu durumda da ekran görüntüsü 60 Hz'deki görüntüye göre çok daha az parlak oluyor. Yine anladığım kadarı ile 120 Hz'de çalıştırılırsa bu sorun ortadan kalkıyormuş. Zaten Battlefield ve oyunları genelde max ayarlarla oynadığım için sistemim iyi olsa da o hızlara ulaşmam mümkün olmayacağından 120 Hz'de çalıştırmayı deneyeceğim. Bakalım ne olacak?

    Destop'ta monitör 60 Hz çalışırken çok parlak ve güzel görüntü veriyor. Ancak hızı 120 ya da 144 Hz.'ye alınca görüntünün parlaklığı gidiyor. Sorun panelin 144 Hz'de 8 bit çalışmasından kaynaklanıyormuş. 120 Hz'de çözüm yolu varmış.

    Bu arada deneme fırsatım olmadı bugün tatile çıktığımdan.

    Benim karşılaştığım başka bir problem ise monitor firmware'ini update edemememdi. Butona basınca sidekick application herhangi bir işlem yapmıyordu. Regional setting'leri İngilizce yaparsam sorun düzeliyormuş. İngilizce Windows10'da Türkçe ayarlar kullandığım için problemle karşılaştım. Sizde gözükmemiş olabilir, gözükenler için not düşeyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sulozanger

    monitör ile alakalı görüşlerini bekliyorum. ona göre bende alacağım monitörden.

    Alıntıları Göster
    Slm.monitör beni yanıltmadı.gayet güzel oerformansı var.freescren açtığında gram birşey yok uyumlu ve performanslı.driwerindee de uyumlu monitör diyor.amd ekran kartınin aynisı çalışıyor.çok memnunum iyiki almışım.renk muazzam.
    Daha öncede söylediğimiz gibi ısık sızmasıni dert etmiyorsan pişman ettirmicek cihazdır.gerisi zevk meselesi.
    Hee tavsiye edermisin derseniz benim şahsi kanaatim evet olur.gerisi size kalmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Monitör dün elime geçti. Yeterince inceleme, kurcalama fırsatım oldu. Size bazı durumları özetleyeceğim. Alacak olan arkadaşlara ince şeyleri yazacağım. Bunların bir çoğu TFTcentral gibi aşırı derinlemesine monitör incelemesi yapan siteler haricinde pek bahsedilmez.

    **** Monitor renkleri ve fabrika çıkışı kalibrasyonu gayet iyi. Color banding, ghosting yok. Bendeki monitörde ölü pixel hiç çıkmadı. Işık sızması ise zifiri karanlıkta belli olmakta.

    **** Freesync - Gysnc sorunsuz çalışıyor. Nvidia gsync test programında gayet başarılı. Hiç bir yırtılma söz konusu değil.

    **** HDR400 olmasına rağmen gayet başarılı. HDR konusunu biraz açmak istiyorum;
    - Windows ayarlarından HDR aktif ettiğiniz zaman, windows masaüstü, chrome ve bir çok uygulama renklerin solduğunu göreceksiniz. HDR açtık daha kötü oldu gibi bir izlenim olabilir. Problem şundan kaynaklı; eğer HDR içerik olmayan bir ortamda HDR aktif ederseniz, renkler normalden daha iyi görünmesi yerine daha kötü ve soluk görünür. Yani sadece HDR bir içerik tüketeceğiniz zaman Windows ortamından HDR ı aktif edin. Onun harici hep kapalı kalmalı.

    - X bir oyuna girdiniz ve oyunun HDR desteği var diyelim.. Siz oyun ayarlarından HDR aktif ettiğiniz zaman, otomatik olarak windows ayarlarından da HDR aktif olur. Yani bir oyuna girmeden önce dur windowsdan hdr açım demenize gerek yok.

    - HDR kalitesi içeriğe göre oldukça değişiyor. Bu monitor HDR400 olmasına rağmen giriş seviyesinde gayet başarılı. HDR kalitesi içeriğe göre değişiyor dedim. Şöyle ki; örneğin 4K HDR bir film indirdik ve aynı filmin 4K SDR versiyonunu indirdik. İkisi arasında muazzam fark var. HDR aktif edip o belgesi izlediğiniz zaman farkı çok net anlıyorsunuz. Oyunlara gelince ise; AC Odyssey'de HDR aktif ettiğiniz zaman, neredeyse hiç bir fark görmüyorsunuz.. Yani yanan ateş, veya gökyüzündeki güneş harici pek fark edilmiyor.. Ama Shadow of Tomb Raider'da durum değişiyor. HDR aktif ettiğiniz zaman ormanda yürürken gerçekten çok net farkı anlıyorsunuz. HDR olmadan önce sanki ormanda değilde çayır çimende yürüyormuşum ben dersiniz.. Oyundan oyuna göre değişiyor yani..

    **** Önemli konulardan biri. Bu monitörün dashboard özelliği var biliyorsunuz. USB ile pc'e bağladınız zaman. FPS, İşlemci Sıcaklık MHZ, GPU Sıcaklık v.b bir çok şeyi aynı MSI Afterburner ekranı gibi sağ köşede görmeniz gerekiyor. Bu dashboard özelliği şuan için çalışmıyor denebilir. Sadece CPU Hızını göstermekte. GPU bilgilerini veya İşlemci Sıcaklığı, FPS gibi değerleri okuyamıyor. Firmware güncellemesi ile düzelir diye umuyorum. Benim için önemli bir özellikti.

    **** Oldukça önemli diğer bir konu. Monitör elinize geçtiğinde ilk yapmanız gereken OSD Sidekick yazılımı ile firmware güncellemesi yapmak. Fabrika sürümünden sonra 4 versiyon eklenmiş üzerine ve bu güncellemeler yapılmadığı zaman hiç bir özelliği stabil çalışmıyor monitörün. Bu firmware güncellemesinde bir sorunla karşılaşacaksınız. Dün gece 2 saatimi aldı bunu bulmak yabancı forumlardan. OSD Sidekick yazılımı otomatik olarak firmware güncellemesi yapmıyor. Siz site üzerinden firmware indirip programa gösterip UPDATE'e basıyorsunuz ama yine yapmıyor.. Update tuşu çalışmıyor resmen.. Problemin çözümü: Windows dil ayarlarını INGILIZCE olarak ayarların. Yani windowsunuz Türkçe değil İngilizce olsun. Bundan sonra firmware updatesi yapabiliriniz. Evet bence de çok saçma ama çözüm bu =)

    **** En önemli konulardan bir diğeri; reddit gibi forumlarda çokça bu şikayet var. RE2, Anthem ve diğer bir takım oyunlarda HDR ile Freesync/Gsync çalışmıyor. Yani Anthem ve RE2 açtınız diyelim. Freesync/gsync de aktif.. Siz birde oyundan gidip HDR aktif ederseniz eğer monitör black screen oluyor. Yanıt vermeyi kesiyor. PC'e restart atmak zorundasınız. Yani bu oyunlarda ya HDR dan vazgeçeceksiniz ya da Freesync'den.. Bu firmware güncellemesi ile çözülecek bir durum. İleri ki zamanlarda düzelecektir. Her oyunda bunu yapmıyor ama testlerim arasında Anthem ve RE2 de yaptı.. Ama Division 2 veya AC: Odyyse de yapmadı..

    İnce sorunlara değinmek istedim.. Bu yukarıda yazdığım sorunlar gidip 10bin TL'Lik bir monitör, tv hatta araba aldığınızda bile çıkabilen şeyler. Önemli olan güncelleme ile düzelip düzelmediği. Sorunuz varsa alabilirim. Yazıyı da faydalı olması adına yukarı taşırsak herkes faydalanır. Son olarak monitörün renk ayarlarına ince ayar çekmek isteyen TFTCENTRAL'den bu monitörü aratarak yayınlanmış olan kalibrasyon ayarlarını kullanabilir. Ben onu kullanıyorum. Memnunum.

    AORUS AD27QD | 27" IPS - WQHD - HDR - 144Hz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 19 Temmuz 2019; 21:51:43 >




  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler güzel incelemen için. Ben bu monitörü istiyordum fakat LG nin 27GL850 modelini görene kadar. Şu monitör bir çıksın hem incelemelerini görelim hemde fiyatını ona göre ikisi arasında bir tercih yapacağım. Artık 2K IPS monitöre geçmenin zamanı geldiğini düşünüyorum. TN den kurtulmak lazım.
  • Arkadaşlar Asus Vg258QR Monitör aldım, bu resimde çok berbat görünüyor. Ürünü iade edip etmeme konusunda kararsız kaldım. Size vereceğim linkdeki resimi indirip bana bir fotoğraf atabilir misiniz sizde de böyle görünüyor mu ?

    AORUS AD27QD | 27" IPS - WQHD - HDR - 144Hz
    https://s4.dosya.tc/server6/ej7iy6/IMG_0888.JPG.html




  • Peki ya Asus xg32vqr hakkında ne düşünüyorsunuz? İki monitör de aynı fiyatta, yorumlar oldukça olumlu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi biri elma biri armut. Asus un monitörü VA panel bu ise IPS. Ne desek havada kalır. Mesela ben IPS monitör alacağım o yüzden IPS modeller arasında tercih yapıyorum bir başkası da VA almayı düşünüyordur oda VA modeller arasında tercih yapacaktır. Kuşkusuz Asus'un bu monitörü de güzel ama panel tipi farklı.
  • Doğrudan bir faydası var mı bilmiyorum ama 60Hz 32" fullhdtv'de pubg'de bot dahi olsa vurmakta zorlanıyordum, dün 144hz monitörüm geldi (başka marka model) bir pubg deneyeyim dedim başından kalkamadım. 1.olmuşuz maç bitti dedi.Ben twitch yayınında bastım kahkahayı :D
  • .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shockwave error

    Monitör dün elime geçti. Yeterince inceleme, kurcalama fırsatım oldu. Size bazı durumları özetleyeceğim. Alacak olan arkadaşlara ince şeyleri yazacağım. Bunların bir çoğu TFTcentral gibi aşırı derinlemesine monitör incelemesi yapan siteler haricinde pek bahsedilmez.

    **** Monitor renkleri ve fabrika çıkışı kalibrasyonu gayet iyi. Color banding, ghosting yok. Bendeki monitörde ölü pixel hiç çıkmadı. Işık sızması ise zifiri karanlıkta belli olmakta.

    **** Freesync - Gysnc sorunsuz çalışıyor. Nvidia gsync test programında gayet başarılı. Hiç bir yırtılma söz konusu değil.

    **** HDR400 olmasına rağmen gayet başarılı. HDR konusunu biraz açmak istiyorum;
    - Windows ayarlarından HDR aktif ettiğiniz zaman, windows masaüstü, chrome ve bir çok uygulama renklerin solduğunu göreceksiniz. HDR açtık daha kötü oldu gibi bir izlenim olabilir. Problem şundan kaynaklı; eğer HDR içerik olmayan bir ortamda HDR aktif ederseniz, renkler normalden daha iyi görünmesi yerine daha kötü ve soluk görünür. Yani sadece HDR bir içerik tüketeceğiniz zaman Windows ortamından HDR ı aktif edin. Onun harici hep kapalı kalmalı.

    - X bir oyuna girdiniz ve oyunun HDR desteği var diyelim.. Siz oyun ayarlarından HDR aktif ettiğiniz zaman, otomatik olarak windows ayarlarından da HDR aktif olur. Yani bir oyuna girmeden önce dur windowsdan hdr açım demenize gerek yok.

    - HDR kalitesi içeriğe göre oldukça değişiyor. Bu monitor HDR400 olmasına rağmen giriş seviyesinde gayet başarılı. HDR kalitesi içeriğe göre değişiyor dedim. Şöyle ki; örneğin 4K HDR bir film indirdik ve aynı filmin 4K SDR versiyonunu indirdik. İkisi arasında muazzam fark var. HDR aktif edip o belgesi izlediğiniz zaman farkı çok net anlıyorsunuz. Oyunlara gelince ise; AC Odyssey'de HDR aktif ettiğiniz zaman, neredeyse hiç bir fark görmüyorsunuz.. Yani yanan ateş, veya gökyüzündeki güneş harici pek fark edilmiyor.. Ama Shadow of Tomb Raider'da durum değişiyor. HDR aktif ettiğiniz zaman ormanda yürürken gerçekten çok net farkı anlıyorsunuz. HDR olmadan önce sanki ormanda değilde çayır çimende yürüyormuşum ben dersiniz.. Oyundan oyuna göre değişiyor yani..

    **** Önemli konulardan biri. Bu monitörün dashboard özelliği var biliyorsunuz. USB ile pc'e bağladınız zaman. FPS, İşlemci Sıcaklık MHZ, GPU Sıcaklık v.b bir çok şeyi aynı MSI Afterburner ekranı gibi sağ köşede görmeniz gerekiyor. Bu dashboard özelliği şuan için çalışmıyor denebilir. Sadece CPU Hızını göstermekte. GPU bilgilerini veya İşlemci Sıcaklığı, FPS gibi değerleri okuyamıyor. Firmware güncellemesi ile düzelir diye umuyorum. Benim için önemli bir özellikti.

    **** Oldukça önemli diğer bir konu. Monitör elinize geçtiğinde ilk yapmanız gereken OSD Sidekick yazılımı ile firmware güncellemesi yapmak. Fabrika sürümünden sonra 4 versiyon eklenmiş üzerine ve bu güncellemeler yapılmadığı zaman hiç bir özelliği stabil çalışmıyor monitörün. Bu firmware güncellemesinde bir sorunla karşılaşacaksınız. Dün gece 2 saatimi aldı bunu bulmak yabancı forumlardan. OSD Sidekick yazılımı otomatik olarak firmware güncellemesi yapmıyor. Siz site üzerinden firmware indirip programa gösterip UPDATE'e basıyorsunuz ama yine yapmıyor.. Update tuşu çalışmıyor resmen.. Problemin çözümü: Windows dil ayarlarını INGILIZCE olarak ayarların. Yani windowsunuz Türkçe değil İngilizce olsun. Bundan sonra firmware updatesi yapabiliriniz. Evet bence de çok saçma ama çözüm bu =)

    **** En önemli konulardan bir diğeri; reddit gibi forumlarda çokça bu şikayet var. RE2, Anthem ve diğer bir takım oyunlarda HDR ile Freesync/Gsync çalışmıyor. Yani Anthem ve RE2 açtınız diyelim. Freesync/gsync de aktif.. Siz birde oyundan gidip HDR aktif ederseniz eğer monitör black screen oluyor. Yanıt vermeyi kesiyor. PC'e restart atmak zorundasınız. Yani bu oyunlarda ya HDR dan vazgeçeceksiniz ya da Freesync'den.. Bu firmware güncellemesi ile çözülecek bir durum. İleri ki zamanlarda düzelecektir. Her oyunda bunu yapmıyor ama testlerim arasında Anthem ve RE2 de yaptı.. Ama Division 2 veya AC: Odyyse de yapmadı..

    İnce sorunlara değinmek istedim.. Bu yukarıda yazdığım sorunlar gidip 10bin TL'Lik bir monitör, tv hatta araba aldığınızda bile çıkabilen şeyler. Önemli olan güncelleme ile düzelip düzelmediği. Sorunuz varsa alabilirim. Yazıyı da faydalı olması adına yukarı taşırsak herkes faydalanır. Son olarak monitörün renk ayarlarına ince ayar çekmek isteyen TFTCENTRAL'den bu monitörü aratarak yayınlanmış olan kalibrasyon ayarlarını kullanabilir. Ben onu kullanıyorum. Memnunum.

    Öncelikle hayırlı olsun, sormak istediğim birkaç şey var:
    *Bir kullanıcı yorumunda:"Aim stabilizer'ı açmak için free-sync / g-sync'i kapamak gerekiyor." denilmiş. Bu durum doğru mudur? Aim stabilizer ile Freesyncin ne gibi bağlantısı var. Aim stabilizer tam olarak ne işe yarıyor ve pratikte denildiği gibi fayda sağlıyor mu?

    *Va panellerde, ghosting hissetiliyor deniliyor,sizinkinde yok olduğuna değinmişsiniz. Acaba Va paneline göree değişen bir durum mu bu ghosting olayı?

    *Hdr 10 mu yoksa Hdr 400 mü giriş seviyesi oluyor?

    *Sahip olduğu özelliklerden hangiliri birlikte çalışmıyor? Diğer bir değişle, şu özelliğini kullanmak istiyorsan bu özelliğinden feragat edeceksin, denilebilecek bir yanı var mı?




  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Monitör Ips Curved değil diye hatırlıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Yanlış kişiyi eklediniz sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.