Şimdi Ara

AÖF KREDİLİ SİSTEM HAKKINDA BİLGİ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
838
Cevap
18
Favori
220.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Inverness

Yeni kayıt olanların otomasyonda dersleri gözükmeye başlamıştır

dgs ile 9 ders almıştım buraya baktımhttps://login.anadolu.edu.tr/?url=http://ogrenci.anadolu.edu.tr/Login.aspx şimdi bide ingilizce eklenmiş hani olmayacaktı.??
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

quote:

dgs ile 9 ders almıştım buraya baktımhttps://login.anadolu.edu.tr/?url=http://ogrenci.anadolu.edu.tr/Login.aspx şimdi bide ingilizce eklenmiş hani olmayacaktı.??

başta olmayacak dediler. Son çıkan klavuzda da 2011-2012 yılı ve öncesi kayıt olanlar sadece muaf olacak dediler

• quote:

Orijinalden alıntı: stone2627

quote:

quote:

başta olmayacak dediler. Son çıkan klavuzda da 2011-2012 yılı ve öncesi kayıt olanlar sadece muaf olacak dediler

bu nedir böyle yahu 10 ders gözüküyor bende.ayrıca ingilizce-1 eklemişler.sitede öyle yazmıyordu ingilizce 1-2 den muaftık hani.ben ne anladım bu işten

• quote:

Orijinalden alıntı: TEK ADAM

quote:

quote:

quote:

bu nedir böyle yahu 10 ders gözüküyor bende.ayrıca ingilizce-1 eklemişler.sitede öyle yazmıyordu ingilizce 1-2 den muaftık hani.ben ne anladım bu işten

sistem daha yeni, orada olması o dersten sorumlu olduğun anlamına gelmez. Tam oturtamadılar sistemi.

Bende normal üniversitede okurken muaf olduğum ders otomasyon sisteminde gözüküyordu ama birşey olmadı. İngilizce 1 ve 2 dersinden sorumlu değil dgs ile kayıt olanlar. Ben sordum ve teyit ettim.

Zaten anadolu üniversitesi'nin kendi sitesinde de yazıyor bu. Boşuna yazmazlar herhalde.

İşte sitede yazan yazı.

"Dikey geçiş ile kayıt yaptıran öğrenciler önlisans programında almış oldukları Yabancı Dil dersi nedeni ile lisans programında 5. ve 6. yarıyıllardaki Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden sorumlu tutulmayacaklardır. Bu öğrenciler, 7. ve 8. yarıyıllardaki Yabancı Dil III ve Yabancı Dil IV derslerinden ise sorumlu tutulacaklardır."

• quote:

Orijinalden alıntı: felipemassa

quote:

Orijinalden alıntı: TEK ADAM

quote:

quote:

quote:

sistem daha yeni, orada olması o dersten sorumlu olduğun anlamına gelmez. Tam oturtamadılar sistemi.

Bende normal üniversitede okurken muaf olduğum ders otomasyon sisteminde gözüküyordu ama birşey olmadı. İngilizce 1 ve 2 dersinden sorumlu değil dgs ile kayıt olanlar. Ben sordum ve teyit ettim.

Zaten anadolu üniversitesi'nin kendi sitesinde de yazıyor bu. Boşuna yazmazlar herhalde.

İşte sitede yazan yazı.

"Dikey geçiş ile kayıt yaptıran öğrenciler önlisans programında almış oldukları Yabancı Dil dersi nedeni ile lisans programında 5. ve 6. yarıyıllardaki Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerinden sorumlu tutulmayacaklardır. Bu öğrenciler, 7. ve 8. yarıyıllardaki Yabancı Dil III ve Yabancı Dil IV derslerinden ise sorumlu tutulacaklardır."

evet bende bu yazıyı diyorum işte.

• Henüz ingilizce dersinin muafiyeti yapılmamıştır o yüzden orda duruyor..
  • arkadaşlar sistemde hiçbirşey değişmemiş. sadece daha fazla sınava gireceğiz. geçme notu yine 50... 1-3 2-4 devam.
    benim merak ettiğim geçen senenin 2. taksitini yatırmamıştım. bu taksiti yatırmam gerekiyor mu? lisansta 8. yılım kimlik için para ödemem gerekiyor mu?
    birde şimdi almam gereken derslerin listesi var 7 ders toplam. alttan bir dersim var muhasebe uygulamaları. onunda adı değişmiş, dönem sonu işlemleri olmuş. kredi toplamı 29 yapıyor. 3. sınıf derslerinden PAZARLAMA YÖNETİMİ eksik derslerde. bu dersi alamayacak mıyım? 5. dönemde en fazla kaç kredi alabiliyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reactor1111 -- 21 Ekim 2012; 22:34:19 >
  • Sabah ola hayrola arkadaşlar Ders seçimleri başlıyorrrrrrrr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hie -- 21 Ekim 2012; 23:19:38 >
  • Arkadaşlar ben DİKEY GEÇİŞ FARK DERS ile işletmeye geçiş yaptım ama İktisada giriş, hukuk, muhasebe derslerini fark ders olarak almama rağmen muaf yazıyor. O dersler 3.sınıf dersleri gibimi değerlendiriliyor? Çünkü normal ders listeside de var. Aşağıdaki liste sizdede aynımı?

AÖF KREDİLİ SİSTEM HAKKINDA BİLGİ
  • Arkadaşlar bu nasıl iştir anlamadım ben alttan 3.sınıftan 1 dersim var 4.sınıftanda 4 tane benim şuanda alacağım 3 ders görünüyor bu dönem için sanırım ders falan seçemiyorum ve parayı ne zaman yatıracağım bugün yatırabilirmiyim?
  • Hocam size tekrar bir kaç sorum var...Ne arap saçı işler ya nelere soktular bizi...Resimler ile anlatayım...

1)

2)

3)yoksa bu 2 nci yarıyılda gösterilen derslerde vermiş olduğum derslerin yerine gelen dersler mi bi intibak listesi yokmu kontrol edebileceğimiz. eğer öyle ise zaten benim sadece 4. yarıyıldan dersler kaldı demektir o zaman normal :D 3 leri vermiş bana güz döneminde bunlardan girecem 1 ve 2 nci yarıyıl sınavlarında...ondan sonra bahar dönemin de de 4.yarıyılda gözüken dersleri verecek bana 2 kere de onlardan sınava girip virabismillah diplomayı alacaz...doğru mu anlamışız hocam????

Edit

hocam şu aşağıda verdiğim intibak listesi eğer doğru ise onun bi altında o intibak listesine göre verdiğim derslerin üzerine çizdim doğrumudur acaba? eğer doğru ise okulun yaptığı mantıklı ama biraz daha ders verebilirdi sanki hemencik biterdi

benim yukarıdaki listeye göre verdiklerim

Son bir edit;

hepsini herşeyi detaylı inceledim hocam işin özüne baktım mı evet fazladan sınava giriyoruz ama ders artamamış ki işin aslında mesela adamlar gitmiş kafadan atıyorum medya hukuku diyelim 10 ünite bunun 5 ünitesi kalmış medya hukuku dersi diye diğer 5 üniteyi alıp ders haline getirmişler buna demişler kafadan atıyorum radyo-tv felsefesi. halbuki ders falan arttığı yok üniteyi alıp kitap haline getirmişler tabi yanlış anlamadı isem...hocam bu verdiğim tüm bilgiler ışıgında zaten çoğu yerde kendi kendimi cevapladım ama eksik kalan bilgileri verirseniz sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turn table -- 22 Ekim 2012; 12:24:26 >

• hukuka giris dersinde bir degısıklık mı oldu arkadaslar herhangi bir bilginiz var mı..

eylul ayında yayınlanan ders lıstesınde "hukukun temel kavramları" ve "borclar kanunu" olarak bolunmustu.. fakat bana atanan ders "anayasa hukuku" bununla ılgılı bır bılgınız var mı..

bundan dolayı parayıda yatırmadım beklemedegım büroda tam olarak bilmediginden bilgi veremiyo, sadece dedıklerı ders yerlerı degısmıstır vs vs..
  • ders eklemeyle ilgili bölüme nereden giriliyor? bende sadece notların gösterildiği bölüm var. geçen senenin parasını yatırınca mı aktif olacak o kısım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reactor1111 -- 22 Ekim 2012; 13:05:39 >
  • Selam arkadaşlar,

İşletme 4. Sınıftayım (7 ve 8. bölümü okuyacağım bu sene) ve alttan dersim yok, Bilinçsizlik nedeniyle sabah ilk iş parayı yatırmak oldu ve malum Ders ekleme/çıkarma yapamıyorum....

Toplamda 23 kredi olacak şekilde otomatik 5 ders sistem tarafından atanmış durumda.
    Sorularım Şunlar:

- Bahar dönemi diye tabir edilen 2. dönemden ders alabiliyormuyum?
    - Eğer alabiliyorsam ve herhangi bir ders ekleme/çıkarma yapmazsam ikinci dönem kötü bir sürprizle karşılaşırmıyım? (Dönemin yada senenin uzaması gibi)
    - 30 krediyi geçmeyecek şekilde otomatik atanan dersler dışında 45 krediyi geçmeyecek şekilde üstten ders seçilebildiğine göre, ben hiç ders seçmesem bu otomatik atanan 23 kredi bütün derslerden geçsem dahi senemin uzamasına neden olurmu, yani son sınıf okuyorsun senin 30 krediyi doldurman gerekliydi denir mi ?
    - Zorunlu derslerimin neler olduğunu ve kaç kredilik ders almam gerektiğini nerden bileceğim? Kafadan 45 krediyi doldurmak mı lazım garanti olması için

Sorularım benzer nitelikte yada saçma gelebilir ama büroların durumu malüm , bilgi alacak başka yerimiz yok...Cevap verenlere şimdiden teşekkür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merlintr -- 22 Ekim 2012; 17:39:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

ders eklemeyle ilgili bölüme nereden giriliyor? bende sadece notların gösterildiği bölüm var. geçen senenin parasını yatırınca mı aktif olacak o kısım?

Edit : Sorun yokmuş, cevabı bu mesajın hemen altında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_ercan -- 22 Ekim 2012; 13:41:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onur_ercan

quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

ders eklemeyle ilgili bölüme nereden giriliyor? bende sadece notların gösterildiği bölüm var. geçen senenin parasını yatırınca mı aktif olacak o kısım?

Herkeste bu sorun var, sakın parayı yatırmayın, birkaç gün bekleyin derim.

Sorun yok arkadaşlar siz öğrenci sistemine bakıyorsunuz. kayit.anadolu.edu.tr kayıt yenileme bölümünden giriş yaparsanız ders ekle-sil işleminizi yapabilirsiniz.

• merlintr Herders kendi döneminde alınır.Güz güzde bahar baharda.
    Hayır, zaten aöf 4 . sınıfta alacağın derslerin hepsini otomatik ekliyor.Zaten buda ders intibak listesine bakarsan görürsün toplam 30 kredi.Muaflar çıkarıldığında senin kredini görürsün.
    Örneğin bende dikey geçiş ile iktisat okuyorum 4 e geçtim . Banada 19 kredilik 4 ders eklediler.
    1. ders 5
    2. ders 5
    3. ders 5
    4. ders 4
    Toplam 19 kredi atanan.
    TVS 5 kredi muaf
    Turkdili 3 kredi muaf
    ing 3 kredi muaf
    toplam 11.
    Genel toplam 30.

Bilmem anlatabildimmi :))

reactor1111
    https://kayit.anadolu.edu.tr/
    https://aofeklesil.anadolu.edu.tr/Login.aspx

Yarın saat 14,00 da aktif olacak.

hsnsnl yeni ders olarak görünüyor.

turn table Biraz uzun yazmışsın. Anladığım kadarıyla anlatıyorum.
    Aöd sana 30 kredi atıyor. 30 u geçmeyecek şekilde. oradan 1 ders daha atasa 31 kredi olur.Bu durum da otomatikmen siliyor birini. Sen daha önceden o dersleri almadığına göre onlarıda ekle.alabileceğin Bütün dersleri sana göstermiş zaten onları alacaksın sonra bahar dönemini.
    Eğer o dersleri almaz isen seneye kalır. Oda 2013-2014 dönemi oluyor.

1 ile 2. dönem derslerini sen 1 . sınıfta vermişsin zaten onlar verdiğin derslerin yerine gelenler.
    Sen şimdi bu derslerin hepsini geç. Sonra bahar dönemindede atananları geç.Mezunsun.
    ,
    Ser46 yukarıda verdiğim adresten seçeceksin. Büyük ihtimal diğer dersler bu dönemin dersleri değildir

Inverness . Evet bizde de aynı.

• @Stone2627 üstad ben son sınıfım derslerim otomatik olarak atanmış fakat ders ekle sil sayfası açılmıyor.Ben ders ekle-sil işlemi yapmayacağım acaba gidip bankaya para yatırsam direkt olur mu?
  • Stone2627

Verdiğin cevap için teşekkürler bende biraz araştırma daha yaptım...

Birkaç forumda alacağım ancak bana atanmayan derslerin şunlar olduğunu gördüm.

-İnsan kaynakları yönetimi ---8. sınıf dersi olarak başka bir yerde gördüm...
    -Türk dili - Muaf

-Muhasebe Denetimi ve mali analiz
    - Girişimcilik

aklıma takılan işte bu son 2 dersin zorunlu dersim olmasına rağmen neden otomatik ders olarak atanmadığı.....benim bu 2 dersi seçmem gerektiğini bilmem için 5 saatlik araştırma yapmam mı gerekiyordu.
    Şimdi ben bu dersleri seçmem gerekiyormuydu , ayrıca mazeret döneminde bu dersleri ekletme şansım varmı...

Lanet olası adamlar neden 1 haftalık tercih dönemi bırakıp sonra ücret yatırma için belirli bir süre vermiyorlar da böyle hatalara sebebiyet veriyorlar..
    Neden benim kaç kredi aldığımı ve kaç kredi borcumun kaldığını ve hangi derslerin zorunlu olduğunu belirtmiyor yada otomatik atamıyorlar....
    Bunları düşünmek çok mu zor ... Canım Türkiyem !

Teşekkürler...

• @stone2627 kardeşim herkese bilgi veriyorsun Allah razı olsun senden. Ben sana alttan 3 dersim var 3. sınıf öğrencisiyim diye sormuştum, 4 ten ders alamayacağımı söylemiştin. Ama şimdi bakıyorum 4 ün tüm derslerini seçebiliyorum, bende mi bir sorun var, yoksa sen mi yanıldın? Çünkü eğer öyleyse genel bir duyuru yaparak alttan 3 ve daha fazla dersi olanların bir üst sınıf derslerini almalarında (45 krediye kadar) sorun olmayacağını söylemek gerek diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.