Şimdi Ara

AOC Monitör Tercihi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2 Monitör arasında kaldım. Oyun oynamak için alacağım. Birtanesi IPS panel tepki süresi 5Ms diğerde IPS değil fakat tepki süresi 2Ms. Oyun oynayacağım için 2Ms tercih etmek istiyorum. Fakat diğer monitörde IPS panel ama ondada tepkis süresi 5Ms. Sizce aralarında fark çok varmıdır. Tercih hangisini etmeliyim. Birde 27`inc monitör dahamı iyi olur yoksa 23 yeterlimidir.

AOC 23" I2367FH IPS 5Ms
    AOC 23" E2357FM 2Ms

• 23" oyun için yeterli.

Oyun için E2357FM'nin değerleri daha iyi ama I2367FH'nin değerleri de kötü değil. Bunu da alabilirsin.
  • i2367fh modelini kullanan biri olarak tavsiye etmiyorum kronik bir aydınlatma sorunu var sağ alt köşede karartı var. benimkinde sorun vardır diye yenisini istedim ama onda da o sorun aynen vardı ve başka bi kullanıcıda da var sorabilirsiniz "civic si"
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

23" oyun için yeterli.

Oyun için E2357FM'nin değerleri daha iyi ama I2367FH'nin değerleri de kötü değil. Bunu da alabilirsin.

bocekgrafik hocam senin tecrüben bu konularda fazlasıyla var. Senin fikirlerin önemli bu yüzden. Konularında inceleme yaptım. 2MS ile 5MS arasında çok fazla fark yaratırmı. Ayrıca Ben büyük ekran severim 27 kafamı karıştırıyor. Fakat TPS kategorisindeki oyunları LCD aktarıp Gamepad oynuyorum. Sadece FPS oyunları Klavye Mouse Sebebi ile Monitörde oynuyorum. Bu da ayrı kafamı karıştırıyor. 27`inç alarak fazla para vermek nekadar doğru olur.

AOC E2357FM Kalitelimidir. İdare edermi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Soul -- 4 Temmuz 2013; 17:11:05 >
  • Kendi tecrübem kadarıyla;

1- 2-5 ms arasındaki fark, ancak futbol oyunlarında anlaşılır. O da gözü hassas kişiler tarafından.
    2- Monitörle arandaki mesafe 1 metre veya daha uzakza 27" monitör alabilirsin; yoksa alma.
    3- Benim yazdıklarım ekseriyetle performans üzerine. Kalite konusunda sadece bizzat gördüğüm monitörler hakkında yorum yapabilirim. E2357FM'i gördüm ama malzemesi nasıldır, hiç bakmadım. Ama şunu biliyorum ki, eskisi gibi dandik denebilecek kalitede monitör yok şu anda; özellikle de orta ve üst segment için.
  • quote:

Kendi tecrübem kadarıyla;

1- 2-5 ms arasındaki fark, ancak futbol oyunlarında anlaşılır. O da gözü hassas kişiler tarafından.
    2- Monitörle arandaki mesafe 1 metre veya daha uzakza 27" monitör alabilirsin; yoksa alma.
    3- Benim yazdıklarım ekseriyetle performans üzerine. Kalite konusunda sadece bizzat gördüğüm monitörler hakkında yorum yapabilirim. E2357FM'i gördüm ama malzemesi nasıldır, hiç bakmadım. Ama şunu biliyorum ki, eskisi gibi dandik denebilecek kalitede monitör yok şu anda; özellikle de orta ve üst segment için.

Peki IPS Almaya değermi. Çok önemlimidir.
  • AOC 23" I2367FH yi ilk ben aldım sanırım forumda, hatta deadpoll nickli arkadaşa önerdim, ona gelen monitörde sağ altta biraz karartı varmış, bana söyledi bende kontrol ettim ancak o zaman fark ettim. beni rahatsız etmiyor açıkçası ama deadpoll nickli arkadaşın canını sıktı sanırım, bende ona önerdiğim için mahçup oldum. fakat ışık sızması diyorlar sanırım buna tüm ips monitörlerde bu sıkıntı varmış diyorlar açıkçası oyun oynarken single player özellikle monitör bir şahane. akşam olsun hava kararsın iyice diye bekliyorum oyun oynamak için. 27''phlips/00 ile takasa girmiştim bu monitörü ben ve pişman değilim açıkçası dostum. eğer bütçen biraz daha genişlerse asus olanı al ips 23'' ama onunda ayağı sallanıyor diyorlar. karışık işler, eğer ikinci el istiyorsan ben satayım sana, projeksiyon alacağım kafam karışık benimde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değip-değmeyecegi, zevk ve renk meselesi gibi göreceli. Daha canlı ve gerçekçi tonlar görmek isteyenler alabilir. Sadece performans odaklı monitör almak isteyenler için TN paneller, ekseriyetle tek tercih ama IPS panel monitörlerin de performansları artmaya devam ediyor.

Nasil ki TN panel monitörler arasinda bi dünya kalite farky varsa, IPS panel monitörler arasındaki durum da ondan farklı değildir. Bak mesela yukarıda deadpool__77__ ne yazmış. Monitörünü oyun için alıyorsan ve almışken de IPS panel olsun istiyorsan, daha benim de kullandığım ve malzeme kalitesi de son derece iyi olan Dell U2312HM harika tercih. Bu monitörün tek eksiği, siyahlarının doygun olmaması. Ama şu var ki, hem paneli IPS olan, hem de oyun performansı yüksek olan monitör sayısı da oldukça az ve U2312HM, bunların arasında başı çekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 4 Temmuz 2013; 18:32:02 >

• Vermiş olduğunuz bilgiler için. Çok Çok Teşekkürler. Bakalım Bu akşam bakacağım yan yana koyup ondan sonra kararımı vereceğim. Yardımlarınız sayesinde kafamdaki soru işaretleri gitmiş oldu. Tekrar Teşekkürler.
  • AOC için araştırma yapıyosan ben de fikirlerimi sunmak isterim.Yaklaşık 2 hafta önce vatandan i2369vm modelini aldım.Baya bi monitörle canlı karşılaştırma ve fiyat performans açısından kıyaslayarak aldım.
    Öncelikle şunu söyleyeyim benim gibi pro olmayan bir oyuncu isen monitörün 6 ms tepkimesini farketmiyosun.BF3 te denedim fark göremedim.IPS ekranı bi asus kadar olmasa da TN panellerden daha güzel bir görüntü veriyo.Özellikle filmlerde çok güzel.Ayrıca bağlantı seçenekleri çok güçlü.Display port ve MHL bağlantı mevcut.Sonuç olarak günlük kullanım için önerebileceğim bir model.27 inç için iki katı para vermeye değmez bence.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Kolay gelsin
  • yok önemli değil ama ışık sızması benim bildiğim siyah- koyu renklerde açıklık olması bunda beyaz ekranda karartı vardı. Aslında çoğu kişi de rahatsız olmaz zaten. aoc iyi marka diye biliyorum ama bu serisinde sorun olmuş olabilir ben 22 inch olanını isteyeceğim bunu da vatana geri yolladım 23 inch i2367fh, 22 inch i2267fwh olarak geçiyor belki o w harfi farklılık yaratabilir :)

eğik açıdan resimdekinden daha kötü görünüyor:

https://downloader.disk.yandex.com.tr/preview/dd6e5c0c54a5d15b2a6f03c0617bca85/mpfs/CWj9nnDrPyBQ3ULOgxTWWCcq5drzl3-Oyt5_Tm3299TjDQ0or80AYe5yO3KmTFofyivgYU1U6ZPnlJL5qcQ_ig%3D%3D?uid=0&filename=IMG20130623130735jpg&disposition=inline&hash=&limit=0&content_type=image%2Fjpeg&size=XL&crop=0

edit: ama test değerleri iyi bir monitör oyun için uygun yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zulgeteb -- 5 Temmuz 2013; 10:12:00 >

• aslında bazen küçük kusurlara takılmamak lazım bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: civic si

aslında bazen küçük kusurlara takılmamak lazım bence

Ben de demin bunu yazacaktım ama vazgeçmiştim. Benim yerime yazmış gibi oldun. Bi check atayım bari.
  • yani oyunda filmde hiçbir şeyde farkedilmez sadece ekranı bembeyaz yapıp köşeye bakarsan görünür :) ikinci aldığımda ölü piksel de olmasaydı belki vermeyebilirdim yani kargoyu beklemek çok uzun sürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zulgeteb -- 5 Temmuz 2013; 11:07:26 >
  • quote:

quote:

aslında bazen küçük kusurlara takılmamak lazım bence

Ben de demin bunu yazacaktım ama vazgeçmiştim. Benim yerime yazmış gibi oldun. Bi check atayım bari.

eyvallah hocam :) bu monitörü alırken ben baya bi meşgul etmiş, kafanı şişirmiştim seninde :) aklıma geldide şimdi sağolasın tekrardan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadpool__77__

yani oyunda filmde hiçbir şeyde farkedilmez sadece ekranı bembeyaz yapıp köşeye bakarsan görünür :) ikinci aldığımda ölü piksel de olmasaydı belki vermeyebilirdim yani kargoyu beklemek çok uzun sürüyor.

umarım 22 inçlik modeli içine siner sorun çıkarmaz kardeşim.
  • quote:

eyvallah hocam :) bu monitörü alırken ben baya bi meşgul etmiş, kafanı şişirmiştim seninde :)

quote:

aklıma geldide şimdi sağolasın tekrardan :)

• teşekkür ederim dostum umarım :)
  • AOC E2357FM Satın aldım. Yakında Bir inceleme yapacağım ayrıca monitörün en iyi renk ayarı tam olarak nedir bilgisi olan varmı. Birde panelin yanlarında boşluk var. Bunun Sebebi acaba HDMI ile bağladığımdanmı kaynaklanıyor.

@bocekgrafik
  • 1- Bilgisayara sağ tıklayıp özelliklere gel. Sistemin altında "Windows Deneyimi Dizini" yazan yere tıkla. Sağ üstte "Yeni aygıt algılandı tanınsın mı?" diye birşey yazıyor; ona basın. Monitör kendisi yeniden başlayacak. Böyle olması gerek.

2-
    quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

Catalyst Control Center - Digital Flat Panellerim - Ölçekleme Seçeneklerin'den Aşırı taramayı %0 yaparsanız tam ekran olacaktır.
    Bios ekranın çözünürlüğünü nasıl Full HD olarak ayarlarız acaba? Bu sorunun yanıtını ise monitör ayarlarından yapılıyor OVER SCAN diye bir özellik olmalı onu açın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.