Şimdi Ara

AOC 2230FH 22' HDMI Monitör Ön İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bir süredir monitör araştırıyordum.Makinemi satıp pişman olmamdan sonra yeniden makine toplamaya karar verdim.Aklımda Hp 24" modelleri vardı velakin sistem parçaları işin içine girdiği için monitörün bütcesini kısmak zorunda kaldım.Sonuçta AOC 2230FH monitörünü almaya karar verdim.Çok araştırmama rağmen hakkında pek yorum bulamadım.Monitör bugün elime ulaştı.Şu anda fotoğraf makinem olmadığı için ve odam "köpek arasa eniğini bulamaz" konumunda olduğu için kendi fotolarını ekleyemedim, en kısa sürede koyacağım.
     AOC 2230FH 22' HDMI Monitör Ön İnceleme

     AOC 2230FH 22' HDMI Monitör Ön İnceleme



    Kutunun içerisinden çıkanlar:
    Monitör
    Power Kablosu (Adaptör monitöre dahili)
    15 Pin D-Sub Kablosu
    HDMI Kablosu
    Ses Kablosu
    Temizleme Bezi
    Driver ve Kullanım Kılavuzu içeren CD
    Çabuk Kurulum Kılavuzu
    Temizlik Bilgilerini İçeren Küçük Bir Klavuz
    (Kutunun içinden DVI kablo çıkmadı, dvi-hdmi dönüştürücü de bulunmuyor malesef)

    Kendi Görüşüm:
    Daha önceden Samsung'un 2233BW modelini kullandım.Karşılaştırma yaparsak monitöre ilk baktığımda sanki biraz daha büyük geldi gibi, ama yan yana karşılaştırma yapmadığım sürece pek geçerli bir görüş değil tabiki.Renk ve görüntü kalitesi için pek bir şey diyemeyeceğim çünkü makinem p3 500 win 98 işletim sistemli 1680X1050 çözünürlüğü bile destekleyemiyor, makinemin kalan parçaları aşağıda kargo şubesinde ama sistemde gözükmediği için teslim etmiyorlar.Uzun bir tartışmanın sonunda yine de teslim etmediler.Herneyse yine de görüntünün 1280 X 800 çözünürlükte oldukça net ve güzel olduğunu söylemek istiyorum.Renkler oldukça iyi ama tabiki XP veya Vista da daha iyi sonuçlar alacağıma inanıyorum.En büyük korkum olan ölü pixel monitörde çıkmadı.
    Monitör paketlenmesi diğer monitörler ile aynı sayılır.Paketleme sağlam.Monitörün Piano Black olan her yeri naylon ile kapatılmış.Menüleri oldukça güzel.En başta monitörün navigasyon tuşlarını baya bir süre aradım, en sonunda açma kapama düğmesinin etrafındaki nikelaj halka olduğunu gördüm ama bana bayaa bir süreye mal oldu :).Açma kapama tuşu aynı zamanda menü ve enter tuşu.Kapatmak için tuşa 3 sn basılı tutuyorsunuz.
    Monitör ekranın her gidip gelmesinde (boot ekranından windows loading ekranına veya exe çalıştırıp bir oyuna girdiğinizde) monitör ekranı oturtmak ve renk ayarları için kendi kendine ayar yapıyor, 1sn içinde ayarlar tamamlanmış oluyor.Dinamik konsrat ve text game gibi manual konsrat ayarları bulunmakta.Yine monitörün navigasyon tuşlarından ses ayarı da yapabiliyorsunuz.Tabiki bu özellik kendi hoparlörleri için.Hoparlörler gözle görülür bir konumda değil.Yani önü delik delinerek açılmamış.Monitörün şimdilik gözüme çarpan tek eksi yanı ayaklık sağlam durmuyor gibi.En ufak bir temasta zangır zangır sallanıyor.
    Şimdilik görüşlerim bunlar, eğer soruları olan kişiler var ise yardımcı olmaya çalışırım.Okuduğunuz için teşekkürler...







  • Rusty birader yazdıkların için sağol. bende bu monitörü almayı planlıyorum (doların 1.50 civarına gelmesi halinde hemen) , önerirmisin monitörü birde höoperlör ön tarafta mı yoksa arkada taraftamı ben resimlere bakıyorum göremedim.
  • Rica ederim, monitörü kesinlikle öneririm.Dediğim gibi hoparlörler görünmüyor arka tarafta, ufak aoc yazan kutunun içerisinde.Havalandırma deliklerinde ışık tutulduğunda rahat bir şekilde gözüküyor.
  • hocam ekranı parlak ekranmı ve görüntü sence nasıl kalite kokuyormu ürün

    hani kaliye kokar derler ya ;)
  • oyun için tavsiye edilir mi bu monitör bende oyun için 22" monitör arıyorum
  • Memleketime geçtiğim için mesaj yazamadım.Ürün alınası birşey gerçekten kaliteli ama gözüme çarpan bir şey var.Bağlantıyı hd4890 üzerinden hdmi-dvi çevirici ile 1680X1050 de oynadığım oyunların hızlı karelerinde, yani ekrandaki hızlı geçiş noktalarında renk skalası belirgin bir şekilde daralıyor.Yani oyunda mesela titreyen bir cisim var.Bu titreyen nesnenin etrafındaki renk skalası düşüyor sanki 16 bit den 1 bite düşüyor.Resimle açıklamak istersek:
     AOC 2230FH 22' HDMI Monitör Ön İnceleme

    mesela ekranda siyah bir kutu var ve bu titreşiyor.titreşme anında siyah kutunun pozisyonu kırmızı ile çizdiğim yer.Mor ile çerçeveye aldığım yerde renk skalası daralıyor.Dvi kablo olmadığı için ve fotoğraf makinem olmadığı için tam olarak belirtemiyorum.Arkadaşımın dslr makinesini alabilirsem tam olarak sıkıntımı anlatabileceğim :)




  • Arkadaşlar bu monitörün bir üstü olan FM modelini özel olarak Hızlıal.comdan sipariş ettirdim.Nakit Fiyat olarakta çok uygun geldi gerçekten.Tavisye ederim.Pcye bağımlı halde film müzik izlemek dinlemek istemiyorsanız size bağımsız bir moitörü tavsiye ediyorum;) PC olmadan hem film hem müzik dinleyebiliyorsunuz USB / KArt okuyucu girişleri sayesinde resimlerinizi de görebilirsiniz;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hepsiburada.com da aoc 2230 fm için parlak ekran diyor fakat resmi sitesinde herhangi bi parlak ekran ibaresi yok bu monitörün, atimx4 arkadaşım sen bu modeli sipariş etmişsin makine eline ulaştıysa beni bu konuda aydınlatırmısın
  • İyi günler arkadaşlar ben bu aralar monitör bakıyorum.Bakarken AOC markasını gördüm ama pek bir şey bulamadım hakkında.Monitörler güzel gözüküyor.Peki kullananlar ne derece memnun?
    FM modelini kullanan arkadaşa sorum var çok güzel özellikleri var bu monitörün kulanımı da kolay mı?Hafıza kartından film falan izlediniz mi hiç?Ama bu monitör Full HD değil.Bir de bunun Full HD olanı varmış.Monitörü alınca PC+PS3 için kullanacağım.Av geçişleri basittir heralde.
    Renkler ve kontrast nasıl acaba?
    Bakıyorum artık neler olacak.
    Öbür monitörler hem analog hem de pahalı.
    Şimdiden çok teşekkür ederim ilgilenenlere.İyi günler.
  • Ekran parlak değil (yansıma yok yani), mat.
    Renkler ve kontrast iyi sayılır; "bu fiyata ancak bu kadar olur" dedirtecek kalitede. Çok ahım şahım değil yani.
    Arka ışığı (backlight) çok fazla; ekran siyahken üst ve altta mavi renkli dağınık patlamalar var. Ama 700-800 TL'lik monitörlerde de var bu sorun.

    Cihazda DVI, HDMI portları var, daha ne olsun! HDMI kablo da kutu içeriğine dahil.

    Monitörü en fazla 1680X1050 çözünürlükte 60 Hz'de kullanabiliyorum. Listelenen çözünürlükler arasında Full HD de var ama ekran kartım daha yüksek çözünürlükleri destekleyen bir performans kartı olmasına rağmen monitör aslında desteklemediğinden Full HD'ye almak iyi bir sonuç doğurmuyor.

    Bu arada, yanlış bilgilendirme olmasın; kart okuyuculu, multimedya menülü olan "2230FH" modeli değil, "2230FM" modelidir.




  • Teşekkür ederim.
  • monoblaine sen hangi modeli kullanıyorsun? kart okuyuculu fm mi normal olan fh mi? birde bu iki monitörün tek farkı multimedia mı, yoksa görüntü kalitesi açısından da fark var mı? bu iki model arasında kaldım, fiyat olarkda 70 lira civarında farkları var, aslında multimedia özelliği çok lazım bişey değil sonuçta laptop ve pcde kullanıcam ama ekran kalitesinde bi fark varsa ozamn düşünülebilir, yardımcı olursanız sevinirm ii günler
  • bugün mavi bilgisayarda gördüm bunun multimedya olanını harika bir monitör özellikle dikkatimi renkleri çekti yanında t24 vardı renk canlılığı t24 e göre çok iyiydi
  • Ben monitör araştırırken bir tane daha güzel model buldum bu da hoş.
    Acer'in Full HD 1920x1080 60Hz
    HDMI DVI ve VGA girişli 1Wattx2 tane hoparlörlü.
    16:9(Bu önemli PS3 için. PC de film için)(AOC'de 16:10+ çözünürlük Full HD değil)
    Boyut 21.5'' TN panel
    2Ms(GTG olabilir tam bir şey yazılmamış)
    Dokunmatik tuş.
    21.5'' 20.000:1 kontrast
    23'' ve 24'' 40.000:1 kontrast.
    HDMI kablo çıkmıyor(21.5'' te)(Önemli değil)DVI ve VGA var.
    Fiyat Vatan computer da 450Tl
    Bunun 23'' ve 24'' i de var.Vatandan bakabilirsiniz.

    Şu da bizim forumdan 24''i.
    http://forum.donanimhaber.com/m_31254254/mpage_1/key_//tm.htm#31254254

    Kullananlar renklerin tatminkar olduğunu fiyatını hakettiğini söylüyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 15 Haziran 2009; 10:51:30 >




  • Ben FH olanını kullanıyorum.

    Bildiğim kadarıyla FH ile FM arasındaki tek fark multimedya özellikleri...
    FM modeli bilgisayardan bağımsız olarak bir DMP (digital media player) olarak kullanılabiliyor.

    Bu arada, ilk mesajımı yazdıktan sonra monitöre nazar değdi; bir adet ölü pikselim var artık. :) Oysa çok seviyeli ve güzel bir ilişkimiz vardı kendisiyle. :)

    Sonuç olarak fiyatı da dikkate alındığında kesinlikle önerilebilecek bir LCD; şekli şemali ve malzeme kalitesi de üst sınıf bir monitör görüntüsü çiziyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: nakod

    monoblaine sen hangi modeli kullanıyorsun? kart okuyuculu fm mi normal olan fh mi? birde bu iki monitörün tek farkı multimedia mı, yoksa görüntü kalitesi açısından da fark var mı? bu iki model arasında kaldım, fiyat olarkda 70 lira civarında farkları var, aslında multimedia özelliği çok lazım bişey değil sonuçta laptop ve pcde kullanıcam ama ekran kalitesinde bi fark varsa ozamn düşünülebilir, yardımcı olursanız sevinirm ii günler




  • bu monitör tarafımdan çok dikkat çekiyor
    fakat en çok beğendiğim özelliği ise sadece F22S 21.5 modelinde bulunan

    Nokta Aralığının 0.248 olmasıdır !

    bu model müthiş bir görüntü kalitesi ve keskinliği sunar

    diğer modeller ve diğer markalarda bu özellik 0,28
  • benim çok önemli bir sorum olacak ben 1 aya kadar full hd ve 720pleri karıncasız serediyodum fakat 2 gündür karıncalanma sorunuyla karşılaşıyorum elektirik çarpmış gibi oluyo görüntü neden böledir acaba eskiden yapmazdı acil yardım ne yapmam gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.