Şimdi Ara

Anycubic i3 mega s mi? Ender 3 V2 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar baya araştırdım ikisi arasında kaldım. Evde basım yapacağım hobi tarzı belki bir tık üstü. Çok fazla kurcalamadan bana fazla sorun çıkartmayacak bir yazıcı istiyorum. Kullananlar varsa yorum yapabilirlerse çok sevinirim. Teşekkürler.


    • Okuduğum yorumlarda Ender ile ilgili ilerleyen zamanlarda sorunlar çıkardığı yazılmış. Aynycubic ile ilgilide genel olarak söylenen biraz daha ses ve tablanın orta şişkinliği sanırım yanlış görmediysem 4 yıldır olan bir yazıcı ve bunların dışında istisnalar hariç bir sorun okumadım.



  • Biraz geç oldu sanırım ama yine de belki işine yarar diye cevap vereyim ben :) Ben yaklaşın 2-3 ay önce anycubic mega s aldım. Paket içeriğinden ihtiyaç duyacağın çoğu şey çıkıyo(yan keski, alyan takımı, tornavida, ekstra hotend). bunların dışında kurması çok kolay ama kurduktan sonra tüm vidaları bi elden geçirmen çok iyi olur. ilk olarak hemen baskı yapayım kafasında olma benim gibi. İyice araştır ve gerekli kalibrasyonu yap (mesela z ekseni, x,y,z, filament, çarpıklık vs.) . Tabla ayarını yapmak baya zor bu haliyle çünkü ayar vidaları çok küçük ve yayları çok gevşek o yüzden sürekli bozuluyo (internetten daha güçlü yay ve ayar vidası alabilirsin.). En kötüsü ise ses problemi. Yani alet çalışırken yanında durmak bile çok zor ama sürücülerini ve fanını değiştirirsen bu sorunu da çözersin.(200-300 tl falan tutar). Ama bunların yanında eski olması bulabileceğin kaynak sayısını arttırıyo, içerisinde gelen eksta hotend in olması TPU basabilmesi falan bence bu aleti ön plana çıkarır ama ses gerçekten ev kullanımına izin vermiyo çok gürültülü alet.





  • Furky.51 F kullanıcısına yanıt
    bu cihaz calibrasyon olmuyor nasıl başardın acaba
  • o konuda çok haklısın maalesef. Ben alalı 6 ay oldu şimdilerde başardım tam kalibrasyonu. İnternette saçma sapan çözümler var ama hiçbiri mantıklı gelmedi bana. Ben de cihazı kurcalarken şunu farkettim. Tablanın üzerinde hereket ettiği 2 adet mil var. Bu miller cihaza sadece 2 noktadan tutturulmuş. Bu sebeple sen ne kadar düzgün kalibrasyon yaparsan yap tablayı ortaya çektiğinde miller 0.05-0.10 mm gibi çok az gibi görünen ama kalibrasyonu yapmanı çok zorlaştıran bi oranda esniyo. Yani sen ne kadar köşelerden düzgün kalibrasyon yapsan da tablanın orta kısmı daima aşağıda kalıyo.


    Ben bu sorunu şöyle çözdüm:

    1. Önce tablanın alt plakasıyla makine arasındaki mesafeyi ölçtüm(ısıtmalı değil metal levha olan kısım)
    2. Daha sonra ölçtüğüm uzunlukta küçük direkler bastım ve tablanın sağ ve sol köşesinden tam ortaya denk gelecek şekilde sıkıştırdım ve tabla kalibrasyonu denemesi yaptım.
    3. Sonra ihtiyacıma uygun rulman ölçüsüne göre bir tasarım yaptım ve tablanın altına yerleştirdim


    Bu şekilde tabla sadece 2 noktadan değil 3 noktadan makineye bağlandı ve esneme sorunu çözüldü.


    Şu an için rulmanlar elime geçmediği için takmadım ama gelince ekstra bir tasarım yapıp thingiverse ye yükleyeceğim

    Anycubic i3 mega s mi? Ender 3 V2 mi?


    Anycubic i3 mega s mi? Ender 3 V2 mi?


    Anycubic i3 mega s mi? Ender 3 V2 mi?


    Anycubic i3 mega s mi? Ender 3 V2 mi?


    Anycubic i3 mega s mi? Ender 3 V2 mi?


    Anycubic i3 mega s mi? Ender 3 V2 mi?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.