Şimdi Ara

ANYCOOL T819 incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
5.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, üzerinde en çok tartışılan bu cep telefonunun bir modelini yirmi günlük bir kullanım sonucunda tarafsız olarak incelemeye sunmak istiyorum. Telefonu her açıdan incelemeye çalıştım, eksik bulduğunuz yanları söyleyin onu da incelemeye eklerim.

Ben piyasada T838 olarak bilinen, altında heaven music yazan ANYCOOL T819 marka telefonu inceledim, diğer telefonların özellikleri de üç aşağı beş yukarı aynı. Resimler de en yakın zamanda eklenecektir.

İNCELEME

Genel görünüm :

Telefonun boyutları yaklaşık 12.2 cm x 2.1 cm x 1.9 cm. Telefon dokunmatik 3 inçlik bir ekrana sahip. Ekran 65.000 renk. Maalesef güneş ışığı altında görüntü başarısız, çok silik görünüyor. Ekranın altındaki siyah bantta 4 tane dokunmatik kısayol tuşu var, sırası ile masaüstü, mesajlar, profiller, telefon defteri şeklinde. Tuş dizilimi bir çok çin telefonunda olduğu gibi, *, 0, # tuşları yan tarafta, altta değil. Tuşlar sert veya yumuşak değil, mesaj yazımı rahat. Sol tarafta G1 tuşu sim 1 in arama tuşu, sağ taraftaki G2 tuşu sim 2 nin arama tuşu olarak konumlandırılmış. Yeşil arama tuşu ise TV ve fm radyonun kısa yol tuşu, arama tuşu gibi görünüyor oysa. Yan tarafta, ses açma, kısma, telefonu güç tasarruf moduna geçirme, fotograf çekme tuşları var. Fotograf çekme tuşunun yanında USB bağlantı kapısı var, aynı zamanda telefonu buradan şarj ediyorsunuz, kulaklık buraya takılıyor. USB kapısı samsung telefonlardan çarpma, zira bir telefoncuda samsung un orijinal stereo kulaklığını denedim, uydu. Samsung un orijinal şarj aletini de deneyeceğim en kısa sürede.

Telefonun arkasında ve önünde aynı özelliklere sahip iki kamera var. Arkada 3.2 megapiksel yazmışlar ama inanmayın, kameralar VGA. Ön taraftaki kameraya aldanmayın, BU TELEFONLARDA 3G YOKTUR. Arka kameranın altında minik bir ayna var. Gene arka kameranın iki yanında iki hoparlör var, zaten telefonun en başarılı bulduğum yanı da bu hoparlörler. (Bu konuya gene döneceğim.) Telefonun sol altında telefonun içine giren minik bir dokunmatik kalem, sağ tarafta da tv ve radyonun anteni bulunuyor.

Telefonun yanında şarj aleti, USB kablo, 2 adet batarya, kulaklık, 128 MB micro SD kart geliyor. Şarj aletinin ucuna usb kabloyu takıyorsunuz, öyle şarj oluyor telefon. Gelen kulaklıklar tek kelimeyle rezalet. Samsung un orijinal kulaklıklarından edinin. Pillerin ikisi de birbirinin aynısı, 1800 mAh.

Pilin altında iki adet sim kart yuvası ve 1 adet mini SD kart yuvası var. 2 GB kingston kart aldım, sorunsuz çalışıyor.

Ana ekran, masa üstü :

Telefonun masa üstü arka planında ilk açılışta dubaideki otelin resmi var. Bu resmi ayarlardan kendi belirlediğiniz bir resimle değiştirebiliyorsunuz. Arka plan hareketli resimleri de destekliyor. En üst solda sim 1 ve sim2 nin sinyal simgeleri, onun yanında analog veya dijital saat var. Sağ tarafta pil simgesi ve tarih var. Hemen altta kısayollar var. (N90 dan hatırlarsınız) Bu kısayolları da ayarlardan değiştirebiliyorsunuz. Kısayolların altında yeni mesaj (0) ve onun altında "bugünkü yapılacak iş listesi" kısayolları var. En altta da şebeke isimleri alt alta yazıyor. Ekrandan şebeke isimlerini ve tarih-saati kaldırabiliyorsunuz ama kısayolları kaldıramadım.

Menü genel :

Sırası ile mesajlar, arama geçmişi, rehber, durum modu, TV, Multimedya, dosyalarım, düzenleyici, eğlence&oyun, servisler, ekstra, ayarlar şeklinde. Menü arka planı mavi tonda.

Mesajlar : Girince SMS, MMS, Sesli mesaj sunucusu, radyo mesajı menüleri karşınıza çıkıyor. MMS denemedim, sesli mesaj sunucusunda iki farklı sesli mesaj numarası tanımlanıyor, radyo mesajı denilen şey de bildiğimiz maç sonuçları, bulunduğumuz yer menüsü.
    SMS in alt menüsünde gelen kutusu, giden kutusu, mesaj yaz, şablon ve ayarlar var. Telefon hafızası 250 mesaj saklıyor ama telefon garip bir şekilde önceliği sim karta vermiş. Sim kartın kapasitesi mesela 30 mesaj olsun, telefona gelen ilk 30 mesaj sim karta kaydediliyor, 31. mesaj ve sonrası telefon hafızasına kaydolmaya başlıyor. Ve bu özellik sim 1 için geçerli, sim 2 de sim hafızası dolunca mesaj gelmiyor, illaha ki simden mesaj silmeniz lazım. Gelen kutusunda isim yazarak mesaj aranabiliyor.
    Mesaj yaz menüsünden mesaj yazmak için isterseniz telefonun standart tuşlarını kullanabiliyorsunuz, isterseniz dokunmatik ekrandan. # tuşuna basınca sırayla abc, ABC, tr, TR ve 123 çıkıyor. TR ve tr yi seçince ekranın altında minik bir f klavye, ABC ve abc yi seçince de minik bir q klavye çıkıyor. Dokunmatik kalemle yazabilirsiniz. Ama kullanışsız söyleyeyim.

Arama geçmişi : Burada sim1 ve sim2 den gelen toplam 30 arama sıralanıyor, 10 cevapsız arama, 10 gelen arama, 10 giden arama. Bir de standart konuşma süreleri, konuşma ücretleri menüleri var.

Telefon defteri : Sim kartlardaki numaraları görmek için olan menü, sim kartlar haricinde telefonun hafızası da 500 numara alıyor, yer yönünden sıkıntı yaşamazsınız.

Durum modu : Telefonun ses ayarlarını yapmak için, genel mod, toplantı modu, dış ortam, iç mekan, kulaklık, bluetooth modu ve güç tasarruf modları var. Eskiden bir dedikodu vardı, telefon sessize alınmıyor filan diye, böyle bir durum yok. Toplantı modunda tüm sesler kısılıyor ve titreşim açılıyor. Ayarlar tüm alt menüler için aynı, ben genel modu anlatacağım.
    Genel menüsüne basınca karşınıza etkinleştir ve özel çıkıyor. Etkinleştir ile genel modu açabilirsiniz. Özeli seçerek ayarlar yapılabilir. Özelde ses ayarı var, buradan gelen aramalara, mesajlara, alarma filan ses atanabilir. Telefon bize 21 ses vermiş 5 tane de boş alan var. Bu beş boş alandan birini seçerek buna istediğimiz mp3 ü zil sesi olarak atayabiliriz. Bu modelde mesajlara da MP3 OLARAK SES ATANIYOR. Ses seviyesi 7 kademe, 3. kademede bile inanılmaz ses çıkıyor. Ayrıca bu menülerden telefon çalarken titresin, önce titresin sonra çalsın vs. ayarlar da yapılabilir. Ayrıca telefonun ekran parlaklığı, arka plan ışığının ne zaman söneceği ayarları da buradan yapılabilir. Telefonun titreşimi hiç yokmuş gibi düşünebilirsiniz, zira çok zayıf. Kot pantolonun cebinden bile hissedilmiyor.

TV : İçinde TV izleme, TV ayarları ve radyo var. TV özelliğini çok başarılı buldum. 75 kanala kadar kaydedilebiliyor. Tam ekrandan yıldız tuşuyla çıkılabilir. Ülke ve bölge ayarından türkiyeyi seçin. Parlaklığı 15 yapın. Sonra da otomatik ara tuşuna basın, sırayla çevredeki televizyon vericilerini tarar. En önemli özelliği TV den kayıt. Hem de kayıt formatı 3gp filan da değil, AVI. Kayıt başarılı. TV özelliğinin tek pratik yanı, evinizde otururken veya vapurda güzel görüntü vermesi. Otobüste veya minibüste çok başarılı değil, karlanmadan izlenmiyor.
    Radyoya gelirsek, ben olmamış diyorum, radyosu cidden çok kötü. Bir sefer otobüste filan anteni çıkarın çıkarmayın çok cızırtı yapıyor. Siemens SX1 ve Sony Ericsson W810i nin radyosu çok başarılı. Anca arkadaş ortamında muhabbet ederken yanınızda çalabilir. Radyodan eş zamanlı ses kaydı mevcut.

Multimedya : Alt menüsünde kamera, resim gösterici, video kaydedici, video oynatıcı, ses çalıcısı, ses kaydedicisi var.
    Kamera özelliği rezalet. Tüm kameralar gündüz güzel resim çeker, bu telefon gündüz berbat resim çekiyor. Ama gece resim çekmesini başarılı buldum. Çektiğim resimleri ekleyeceğim. Kamerası en yüksek VGA resim çekiyor. Gece modu var. Ortam modu ve resim kalitesi ayarları mevcut. Ön kameranın da özellikleri arkadaki ile aynı.
    Resim gösterici, kameranın çektiği resimleri slayt gösterisi olarak izlemeyi sağlıyor.
    Video kaydedici, 176x144 çözünürlükte avi formatında video kaydı yapıyor, komik olan sesli video kaydını onca karıştırmama rağmen bulamadım.
    Video oynatıcı, tv nin ve kameranın kaydettiği videoları oynatıyor, tam ekran modu da var.
    Ses çalıcısı ile karttaki mp3 leri oynatabiliyoruz. Kartta my music klasörü altındaki mp3 leri bu programa tanıtıyoruz. Equalizer desteği var.
    Ses kaydedicisi ile wav ve amr ses kaydı yapılabiliyor.

Dosyalarım : Hafıza kartı içindeki her şeyin görülebildiği menü. Kartın özellikleri filan da var.

Düzenleyici : VIP, alarm, takvim, yapılacak listesi ve dünya saati menüleri var. VIP menüsü ne işe yarar anlayamadım, araştırmalarım sürüyor. Şifresi 1122.

Eğlence & Oyun : Alt menüsünde puzzle oyunu ve kronometre var.

Servisler : Wap, veri hesabı ve avea sim servis (şebekeye göre değişir) var. WAP özelliği çok başarısız, büyük sayfaları açmıyor.

Ekstra : Hesap makinesi, metre ve ağırlık çeviren bir çevirici program, vücut bmi sini ve bayanların özel günlerini hesaplayan iki program barındıran sağlık menüsü ve bluetooth var.
    Bluetooth tan veri alıp göndermek için aygıtlarım menüsünden veri göndereceğiniz telefonları bu cihaza tanıtmanız lazım. Yoksa veri alıp göndermiyor. Veri hızı 20 kb saniye.

Ayarlar : Telefonun dil, şebeke, güvenlik, arama, görüntü ayarları buradan yapılıyor. Arka plan resmi, ana sayfadaki menü kısayolları buradan ayarlanıyor. Ayrıca ayarlardan çift sim kart aktif, 1. sim kart aktif veya 2. sim kart aktif ayarı yapılıyor. Kalem kalibrasyonu ile dokunmatik ekran ayarı yapılıyor. Telefonun ses ayarı equalizer dan yapılabilir.

Genel özellikler :

Telefonun hoparlörleri inanılmaz yüksek ses veriyor, ama konuşurken ses çok kısık maalesef. Mp3 çalma özelliği çok başarılı, ses kalitesini beğendim. TV ve radyo avaz avaz bağırıyor.

Pil ömrü günde 15 saat açık tutma şartıyla 4 gün, günde 70 mesaj yazma, 20 dakika konuşma, bir kaç mp3 dinleme ve genel kurcalama ile bu kadar. İki batarya ile rahatlıkla 1 haftayı geçer. Telefon sim kartsız veya kapalıyken 2.5 saatte, açık ve çift sim kartla 5 saatte şarj oluyor.

Telefon 230 kb ın üzerindeki resimleri AÇMIYOR.

Çift sim kart özelliğinde kimileri bir kartla konuşurken diğeri meşgul görünür ya da ulaşılamaz demiş. Böyle bir şey yok, bir kişiyle konuşurken ikinci hattan biri ararsa konuştuğunuz insanı bırakıp, diğer hatta cevap verebiliyorsunuz.

Telefonla konuşurken baş ağrısı ve kulağın bulunduğu bölgenin ısınması hatta el terlemesi problemi var, SAR değerlerinin çok yüksek olması buna sebep olabilir.

SON SÖZÜM : Bu telefonların garantililerine 300 küsür lira vermektense gidin Sony Ericsson ya da samsung un güzel modelleri var onlardan alın derim. En azından sar değerleri kesin belli olana kadar. RESİMLER KISA SÜRE SONRA GELECEK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 25 Ocak 2011; 21:34:58 >

• Resimler, devamı gelecek.

ANYCOOL T819 incelemesi

ANYCOOL T819 incelemesi

ANYCOOL T819 incelemesi

ANYCOOL T819 incelemesi

• teşekkürler devamını bekiyoruz
  • Arkadaşlar IP araması nedir? Numaranın başına 17851 gibi bir numara ekleyip arama yapıyor bazen.
  • ANYCOOL TELEFONUN BÖYLE BİR MODELİ YOK ARKADAŞLAR BİLGİLERİNİZ.....KAÇAK ÇİNDEN GELEN PARCALARIN BİRLEŞTİRİLMESİ İLE YAPILAN TOPLAMA TELEFONDUR.BU MODEL....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ARIKAN

ANYCOOL TELEFONUN BÖYLE BİR MODELİ YOK ARKADAŞLAR BİLGİLERİNİZ.....KAÇAK ÇİNDEN GELEN PARCALARIN BİRLEŞTİRİLMESİ İLE YAPILAN TOPLAMA TELEFONDUR.BU MODEL....

Merhaba abi, bu telefon için solomobi sitesinden baktım, cect n100 modelinin taklidi olmuş evet.
    Sadece bilgilendirme amacı ile verdim, diğer anycoollar da aynı özelliklerde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: robotica

Arkadaşlar IP araması nedir? Numaranın başına 17851 gibi bir numara ekleyip arama yapıyor bazen.

Gerçekten bu nedir bilen varmı bunu.?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Philips Fw855C Hakkında
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bunun anteni arkada ortada duruyor.
    yani sağa sola takılabılır..çok işçilik yok bence
  • çin malı işte ne beklersınkı.
    en fazla 50 ytl para eder o
  • haklı arkadaş

quote:

Orjinalden alıntı: gitarist55

çin malı işte ne beklersınkı.
    en fazla 50 ytl para eder o
  • daha karizmatik makrolar:

ANYCOOL T819 incelemesi

ANYCOOL T819 incelemesi

ANYCOOL T819 incelemesi

ANYCOOL T819 incelemesi

ANYCOOL T819 incelemesi

ANYCOOL T819 incelemesi

ANYCOOL T819 incelemesi

ANYCOOL T819 incelemesi

ANYCOOL T819 incelemesi

ANYCOOL T819 incelemesi

ANYCOOL T819 incelemesi

ANYCOOL T819 incelemesi

• anycoolun böyle bir modeli varmıydı?McOrco kardeşim.
  • yok gercek uretıcısı ve modelı
    cect n100

anycool t819 ve t838 isimleri uydurma... turkıye pıyasası ıcın...
  • Eline saglık gzl 1 calısma olmus.

Simdi senden 1 ricam war 808/818/819/828 mi

acıkcası 818/819 aklımda yoktu(808 LCD ekran destegi sundugu için o aklımdaydı 1280x1024 destekliodu sanırsam)
    Ama 828 de tv kayıt felan da warmıs hangisni seceyim!
  • Bu telefonla internete bağlanabildin mi hocam?
  • İNTERNETE GİRERSEN BAŞIN BELAYA GİRER TELEFONUN KAPATILIR.OPERATÖRLER TARAFINDAN..
  • Bende de aynısından var,telefon çok büyük cebimde taşıyamıyorım.

kamera berbat,fakat sesi mülkemmel ötesi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ARIKAN

İNTERNETE GİRERSEN BAŞIN BELAYA GİRER TELEFONUN KAPATILIR.OPERATÖRLER TARAFINDAN..

açtırırız
  • Selamlar tatilde olduğum için sorularınızı yanıtlayamadım, şimdi yanıtlayayım. McOrco, resimlerin için teşekkür ederim ;)

Bu telefonla internete bağlanmayı denemedim, ama deneyen arkadaş söyledi, çok büyük sayfalar açılmıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: serkanevrekaa

Bu telefonla internete bağlanabildin mi hocam?

Şu an için anycool un en kullanışlı modeli bence bu. Menü hızı olsun, çift sim kart desteği olsun, diğer bazı özellikleri olsun, çok başarılılar. Mesela şehir merkezlerinde TV kanalları net, şehirler arası yollarda TRT nin yayınları iyi. Yani vericinin dalgalarının ulaştığı her yerde başarılı yayın alınabiliyor. Hareketli araçta da başarılı buldum.

TV kayıt AVI formatında. TV nin görüntüsü tamam da sesi hoparlörden çıkıp mikrofondan alınıyor, o şekilde kayıt oluyor, bilginiz olsun. Yani mesela kulaklığı takıp TV den kayıt başlattınız mı, görüntü kaydoluyor, ses ise mikrofonun aldığı çevredeki sesler.

quote:

Orjinalden alıntı: XinT

Eline saglık gzl 1 calısma olmus.

Simdi senden 1 ricam war 808/818/819/828 mi

acıkcası 818/819 aklımda yoktu(808 LCD ekran destegi sundugu için o aklımdaydı 1280x1024 destekliodu sanırsam)
    Ama 828 de tv kayıt felan da warmıs hangisni seceyim!

• Kamera ve video kayıt, ayrıca video oynatma özelliklerinden çok fazla şey beklemeyin.

Video oynatmada AVI formatının çok az codec ini destekliyor, kendi çektiği videoyu oynatmadığına şahit oldum , kamera özelliği gündüz çekimlerinde tek kelimeyle rezalet, görüntüleri takıla takıla kaydedip oynatıyor (FPS si düşük), 1 megapikselden büyük resimlerin boyutu kaç kb olursa olsun açmıyor, 230 kb dan büyük resimleri VGA olsa bile açmıyor, lensinde 2, 3.2 megapiksel yazıyor ama VGA resim çekiyor.

Sadece gece çekimlerinde kamerasını başarılı buldum o kadar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.