Şimdi Ara

Antivirüs programlarımızı test edelim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanlışlıkla tıklamamanız için virüs tespit edilen sitenin linkini aşağıda vereceğim.

ESET Smart Security siteye girişi engelliyor.

ESET NOD32 Antivirus ise site yüklenirken virüsü tepsit ediyor.

Tespit edilen virüs "HTML/ScrInject.B.Gen"

Araştırdığımda virüsle ilgili haberlere rastladım

http://www.sabah.com.tr/Teknoloji/Haber/2012/02/14/usblere-dikkat

Şu ana kadar web üzerinden yaptığım antivirüs taramalarında programlar virüs olmadığını söylüyorlar

http://www.siteadvisor.com/sites/ralliturk.net

https://www.virustotal.com/url/8bf600b727c3662b3a2739a83a81edd676f35fb17a6d89d37a59e7fb7c069e24/analysis/1329404094/

http://siteinspector.comodo.com/public/reports/313172

Farklı antivirüs programı kullanan arkadaşlar test edip sonucu paylaşırlar veya bildikleri başka bir yöntemleri varsa programları test etmiş oluruz. Sitenin linki aşağıda:

*** DİKKAT Aşağıdaki linki tecrübeli kullanıcılar test etsin ***

http://www.ralliturk.net

*** DİKKAT Yukarıdaki linki tecrübeli kullanıcılar test etsin ***

Web sitesinin sahibini uyarmak istedim ancak sitede herhangi bir iletişim bilgisi bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCMIII -- 16 Şubat 2012; 18:23:48 >

• Yaptığın şeyi gerçekten çok takdir ettim arkadaşım. İnsanlar bilemiyor işte nereden virüs girdi ne yaptı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

Sitede virüs falan yok kaspersky 2012 olsaydı kesin engellerdi. Ne bu reklam falan mı

Umarım yanlış anlamışımdır ve reklam ithamınız şahsıma değildir ancak başka türlü de anlanacak gibi görünmüyor.

Gayet ayrıntılı bir şekilde izahta bulunup güncel gazete haberi linkine kadar paylaştım. Web sitesinin reklamını yaptığımı düşünürseniz o daha komik, keza virüs var bu sitede diye reklam yapmak enteresan bir fikir olsa gerek.

İnsanları suçlarken biraz dikkatli olalım.

Virüs olsaydı Kaspersky engellerdi ne demek? Antivirüs yazılımları güncellemelerini Kaspersky'den mi alıyorlar?

Konuyu buraya taşırken yapabildiğim testleri de paylaştım ancak eksik olmayın hemen yakalayıverdiniz mahçup oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: NASJAV

Yaptığın şeyi gerçekten çok takdir ettim arkadaşım. İnsanlar bilemiyor işte nereden virüs girdi ne yaptı.

Olması gerekeni mümkün olduğunca doğru şekilde yapmaya çalıştım ancak sizin gibi düşünmeyip öküzün altında buzağı arayanlar da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MCMIII

quote:

Yaptığın şeyi gerçekten çok takdir ettim arkadaşım. İnsanlar bilemiyor işte nereden virüs girdi ne yaptı.

Olması gerekeni mümkün olduğunca doğru şekilde yapmaya çalıştım ancak sizin gibi düşünmeyip öküzün altında buzağı arayanlar da var.

Dediğimi yanlış anlamışsın. Dalga geçmek gibi bir amacım yok sadece takdir ettim.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Sitede virüs falan yok kaspersky 2012 olsaydı kesin engellerdi. Ne bu reklam falan mı

Umarım yanlış anlamışımdır ve reklam ithamınız şahsıma değildir ancak başka türlü de anlanacak gibi görünmüyor.

Gayet ayrıntılı bir şekilde izahta bulunup güncel gazete haberi linkine kadar paylaştım. Web sitesinin reklamını yaptığımı düşünürseniz o daha komik, keza virüs var bu sitede diye reklam yapmak enteresan bir fikir olsa gerek.

Virüs olsaydı Kaspersky engellerdi ne demek? Antivirüs yazılımları güncellemelerini Kaspersky'den mi alıyorlar?

Konuyu buraya taşırken yapabildiğim testleri de paylaştım ancak eksik olmayın hemen yakalayıverdiniz mahçup oldum.

Açıkça reklam yapmışsın.. Kaspersky Internet Security 2012 hiçbir şey bulmadı.

• quote:

quote:

quote:

Dediğimi yanlış anlamışsın. Dalga geçmek gibi bir amacım yok sadece takdir ettim.

Sözüm size değildi, "sizin gibi düşünmeyip" yazmıştım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: BrainDamaged

quote:

quote:

Peki neyin reklamını yapmış olabilirim?

Kişi kendinen bilir işi derler, bu kadar ucuzluğun lüzumu yok.

İnsanlık edip gerçekçi bir veri sunmuşum ortaya, ESET'in tespit ettiğini bunun dışında test edebildiğim birkaç yazılımın virüs tehtidi görmediğini yazmışım.

Halen neyin peşindesiniz çözemedim ama merakınızı gidereyim?

Linkini ve ismini verdiğim hiçbir kurum veya kuruluşla ilişkim yok. Sabah gazetesinin reklamını yaptığımı düşünmüyorsunuz sanırım? Keza gazete de bu tehditten bahsetmiş. Bunun dışında virüs uyarısı alınan bir sitenin reklamını yapacak kadar aptal olduğumu düşünüyorsanız kusura bakmayın o zeka sizin zekanızdır.

Geriye kaldı ESET, eğer ESET reklamı yaptığımı düşünüyorsanız, kurarsınız makinenize testini yaparsınız, daha sonra tanımadığınız bir insanı reklam yapmakla itham edersiniz.

Hoş, ESET reklamı yapacak adam buraya gelip bakın diğerleri yakalamıyor ama eset yakalıyor minvalinde iki satır yazması yeterli olurdu keza şu ana kadar aksi bir durum söz konusu değil.

Verdiğim linklere bakmadınız, gazete haberini okumadınız, ismini verdiğim virüs hakkında Google'da iki dakikanızı ayırıp araştırma yapmadınız.

Ancak gelip ucuzca beni reklam yapmakla itham edebilecek cüreti gösterebiliyorsunuz öyle mi?

Başka bir merakınızı daha gidereyim. 19 yıldır IT sektöründe çalışıyorum. 12 yıldır çalıştığım kurumda 600+ kullanıcılı antivürüs yazılımını yönetiyorum. 2007 yılına kadar kullandığım antivirüs programının bugün bahsettiğim duruma benzer şekilde yoksaydığı virüs üzerine başka bir program kullanmaya başladım. 2007'deki testler sırasında virüsü tespit etmediğini söylediğim başka bir antivirüs yazılım firması durumu merkezlerine bildirerek 15 gün sonra database'lerine işlediler ve virüs olduğunu kabul ettiler.

Bugün de karşılaştığım bu benzer durum üzerine kullandığım yazılımın güvenilirliğini sordulamak ve insanları uyarmak adına bu başlığı açtım. Aynı zamanda mevcut lisansını kullandığım antivirüs yazılım firmasının Türkiye temsilciliğini durumdan haberdar ettim.

Sizin gibi iki dakikada "reklam yapıyor" diyecek ucuzlukta bir vizyona sahip değilim. Kısacası laf değil iş yaparım.

Tatmin oldunuz mu? İletişim bilgilerimi de vermemi ister misiniz? SSK'dan falan döküm alıp yollarsam huzurunuzda kendimi aklayabilir miyim?

• normal antivirüs programları internet securty lerin yaptığını yapamıyormu yani netten gelen virüsleri engelleyemiyorlarmı?? bana bir virüs programı lazım acil hazır test yapmışken bir iki tavsiye verirseniz sevinirim

Orijinalden alıntı: rcpbrl

normal antivirüs programları internet securty lerin yaptığını yapamıyormu yani netten gelen virüsleri engelleyemiyorlarmı?? bana bir virüs programı lazım acil hazır test yapmışken bir iki tavsiye verirseniz sevinirim

Antivirüs programlarının temel görevi çalıştığı sisteme herhangi bir şekilde gelecek tüm virüsleri engellemektir. Buna internet de dahil elbet. Internet Security'den kasıt kabaca antivirüs görevi dışında firewall vs. görevi eklenmiş versiyonlarıdır. Örneğin konuyu açmama neden olan durumda ESET Smart Security ilgili web sitesini kara listeye aldığı için siteye erişimi engellemekteyken, sadece antivirüs versiyonunu kullanıyorsanız siteye girişinizi engellemiyor ancak siteden gelen dosyalarda virüs tespit edip sizi uyarıyor.

Lisanslı yazılım kullanmak istiyorsanız birçok seçenek mevcut, konunun geldiği nokta itibarıyla herhangi bir tavsiyede bulunmak istemiyorum, genel anlamda hepsini kullanabilirsiniz. Lisans ücreti ödemek istemiyorsanız da bildiğim kadarıyla Avast ve Microsoft'un ücretsiz antivirüs yazılımları mecvut, hiç kullanmamaktan mutlaka iyidir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki neyin reklamını yapmış olabilirim?

Kişi kendinen bilir işi derler, bu kadar ucuzluğun lüzumu yok.

İnsanlık edip gerçekçi bir veri sunmuşum ortaya, ESET'in tespit ettiğini bunun dışında test edebildiğim birkaç yazılımın virüs tehtidi görmediğini yazmışım.

Halen neyin peşindesiniz çözemedim ama merakınızı gidereyim?

Linkini ve ismini verdiğim hiçbir kurum veya kuruluşla ilişkim yok. Sabah gazetesinin reklamını yaptığımı düşünmüyorsunuz sanırım? Keza gazete de bu tehditten bahsetmiş. Bunun dışında virüs uyarısı alınan bir sitenin reklamını yapacak kadar aptal olduğumu düşünüyorsanız kusura bakmayın o zeka sizin zekanızdır.

Geriye kaldı ESET, eğer ESET reklamı yaptığımı düşünüyorsanız, kurarsınız makinenize testini yaparsınız, daha sonra tanımadığınız bir insanı reklam yapmakla itham edersiniz.

Hoş, ESET reklamı yapacak adam buraya gelip bakın diğerleri yakalamıyor ama eset yakalıyor minvalinde iki satır yazması yeterli olurdu keza şu ana kadar aksi bir durum söz konusu değil.

Verdiğim linklere bakmadınız, gazete haberini okumadınız, ismini verdiğim virüs hakkında Google'da iki dakikanızı ayırıp araştırma yapmadınız.

Ancak gelip ucuzca beni reklam yapmakla itham edebilecek cüreti gösterebiliyorsunuz öyle mi?

Başka bir merakınızı daha gidereyim. 19 yıldır IT sektöründe çalışıyorum. 12 yıldır çalıştığım kurumda 600+ kullanıcılı antivürüs yazılımını yönetiyorum. 2007 yılına kadar kullandığım antivirüs programının bugün bahsettiğim duruma benzer şekilde yoksaydığı virüs üzerine başka bir program kullanmaya başladım. 2007'deki testler sırasında virüsü tespit etmediğini söylediğim başka bir antivirüs yazılım firması durumu merkezlerine bildirerek 15 gün sonra database'lerine işlediler ve virüs olduğunu kabul ettiler.

Bugün de karşılaştığım bu benzer durum üzerine kullandığım yazılımın güvenilirliğini sordulamak ve insanları uyarmak adına bu başlığı açtım. Aynı zamanda mevcut lisansını kullandığım antivirüs yazılım firmasının Türkiye temsilciliğini durumdan haberdar ettim.

Sizin gibi iki dakikada "reklam yapıyor" diyecek ucuzlukta bir vizyona sahip değilim. Kısacası laf değil iş yaparım.

Tatmin oldunuz mu? İletişim bilgilerimi de vermemi ister misiniz? SSK'dan falan döküm alıp yollarsam huzurunuzda kendimi aklayabilir miyim?

Google amcaya bir sor içinde 600 küsür virüs bulunan bir dosya indir. O zaman Eset'in ucuzluğunu ardından senin ucuzluğunu gör. Banlanmamak için daha fazla uzatmayacağım.

• comodo 1 tanınmayan dosya gözlemlendi diyor
    nis
    f-scure

bunlarin bulamadigi virus cok nadirdir onlarda zaten pc nin ebesini sever.
  • quote:

Google amcaya bir sor içinde 600 küsür virüs bulunan bir dosya indir. O zaman Eset'in ucuzluğunu ardından senin ucuzluğunu gör. Banlanmamak için daha fazla uzatmayacağım.

Beni ucuzlukla yaftalamak için tali yollara sapmayıp önce neyin reklamını yaptığım sorusuna cevap verebilmeniz gerekiyor. Dilediğiniz kadar uzatabilirsiniz, benim iş, sizin laf ürettiğiniz gerçeğini değiştirmeyecek.

Orijinalden alıntı: semih37

comodo 1 tanınmayan dosya gözlemlendi diyor

Comodo siteinspector'da birşey yok diyordu :)

• quote:

quote:

Beni ucuzlukla yaftalamak için tali yollara sapmayıp önce neyin reklamını yaptığım sorusuna cevap verebilmeniz gerekiyor. Dilediğiniz kadar uzatabilirsiniz, benim iş, sizin laf ürettiğiniz gerçeğini değiştirmeyecek.

quote:

Sitenin linki aşağıda:

*** DİKKAT Aşağıdaki linki tecrübeli kullanıcılar test etsin ***

http://www.ralliturk.net

*** DİKKAT Yukarıdaki linki tecrübeli kullanıcılar test etsin ***

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.