Şimdi Ara

antivirüs programları gerçekten koruyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bu konuya dair suphelerim var , paralı olanları da dahil.

    Konu hakkinda tam bilgisi olan abilerimizin yazilimcilarin aydinlatmasini dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Evet, koruyor. Nedenleri:

    -Zararlı dosyaları bulup engeller.

    -Zarar görmüş bilgisayarı temizler.

    -Potansiyel istenmeyen programları kaldırır.

    -Bilgisayarınıza gelebilecek saldırıları önler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitdefender ya da Avira. Diğerleri fazla iyi değil. Belki ESET. Onda da emin değilim, denemedim. Avira, Bitdefender'e göre daha hafifdir. Varsayılan ayarlarla antivirüsler iyi korumayabilir. Bir malware tarayıcı ile antivirüsü desteklemen gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anti virüs hiç işe yaramıyor gibi görünse de hiç umulmadık bir saldırı anında çok büyük işler başarabilmektedir. Kaspersky 2017 ürünleri örneğin rdp saldırılarında bit firewall cihazı gibi çok sağlam direnç gösteriyor. çok uç noktada deneyimli birisi denk gelmediği sürece 20 günde tırmalasa aşamıyor Kaspersky' ın yek zayıf yanı bu tip saldırılarda Kobian firewall yazılımı kadar dayanamamasıdır. kobian firewall en ufak anormallik hissettiğinde sistemi yeniden başlatana kadar tamamen dışarıdan gelen isteklere kapatıyor ama sürekli loglama yapıyor durumu port taraması söz konusu olduğunda tüm portları tek yöne çeviriyor otomatik. Bruceforce saldırılarına karşı başarısı çok iyi.

    Bit defenderin aşılması çok kolay bruceforce yada diğer dos ataklarında apışıp kalıyor. SYMANTEC hiç bir halt yapmıyor mavi ekran verdirmeyi başarabilirse saldırı anında sistem yeniden başladığında diskin tamamen kullanılmaz hale geldiğine şahit olan çok kişi var o yüzden hiç bulaşmıyorum belli mi olur delinin biri zıplatır sonrada malak gibi kalırım ortada. en son çıkan bir Ransomware virüsü zaten nortonu hacklemeye yarıyor anti virüs yazılımı bir anda otomatik kripto yazılımına dönüyor.

    Suçlu olarak Microsoft gösterildi ama saçmalık bir güvenlik yazılımı yıl olmuş 2017 ve halen xp kernelinde mevcut olan bir yazılım şablonu kullanıyorsa suç microsoftun olamaz.




  • black_flood kullanıcısına yanıt
    Kaspersky-Norton-Bitdefender üçlüsü iyiydi diye biliyorum. N'oldu bu üçlüye?

    Aralarında bir Kaspersky kalmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Norton 2003 yılından beridir pert zayıf bir yazılım Bitdefender yazılımında veri tabanı çok iyi ona laf söylenemez bile ama bileşenleri tam anlamı ile başarılı değil hele kurumsal cephesine hiç değinmiyorum bile bit defender anca ev kullanıcılarına uygun yada böyle kıytırıktan bilgisayar var mı var denebilecek küçük iş yerleri için.

    Kaspersky çok büyük yatırımlar yaptı bileşenlerin gerçek anlamda güçlendirilmesine ve cloud tabanlı korumanın tam anlamı ile çalışabilmesi için. bir yeni virüs tespit edip yolladığımda 2 dakika içinde cloud bilgiyi alıp temizlemeye başlamakta yazılım Norton da bu imkansız Bit defender imkansız Panda % 100 bulut olmasına rağmen onda bile imkansız. Emsisoft işte bu yazılım kasperskydan bile piskopat bulut mimarisinde anlık güncellemeyi ve yeni tehdidi durdurmayı başarıyor sadece 15 sn sürüyor tehdidi durdurup imha etmesi yalnız ara yüzü çok dandik firewall özelliği yok olan modelindede dandik bir firewall var kurumsalda iş yapamaz istisna yapılandırması yetersiz bu kısmı eğer düzeltirseler mükemmel bir yazılım. firmanın çıkarttığı ransomware şifre çözücüsünün de sınırı yok denecek kadar çok.




  • Yalan yanlış yazılar işte ortalığı boş bulan sallıyor . Hem bireysel hem kurumsal'da en iyi Firewall Symantec ürünlerinde. Bu PCMagazine analizcileri editörleri ve bir çok güvenlik yazılımı test şirketlerince belirtilmiş zaten. Kendimde yıllardır Norton kullanıyorum bir çok ağ saldırısını engellediğine şahit oldum. Kale gibi koruyor. IPS imzaları her gün güncelleniyor. Zaten AV-TEST'de 2 yıl üst üste en iyi korumayı Symantec ürünleri kazandı. (2015 ve 2016).
    PCMagazine'de 5 tam puanla en iyi Firewall yıllardır sadece Norton'da. En büyük güvenlik yazılımı şirketi ve en iyi mühendislerin olduğu şirketle adam tutmuş Kaspersky'yi kıyaslıyor şaka gibi. Sorsan bilgisayarcıdır Kaspersky ile çalışıyordur.
    http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2469519,00.asp
    Bitdefender'ın Firewall'u ise yetersiz.




  • Bir aralar ev kullanıcıları için en iyi güvenlik duvarının Norton'un güvenlik duvarı olduğunu duymuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

    Bir aralar ev kullanıcıları için en iyi güvenlik duvarının Norton'un güvenlik duvarı olduğunu duymuştum.

    Hala öyle özellikle Intrusion Prevention System (IPS) imzaları her gün yüksek boyutlu güncelleme alıyor.
    antivirüs programları gerçekten koruyor mu?
  • Norton ile tarayayım dedim mavi ekran verdi.
  • Ejihov E kullanıcısına yanıt
    Norton iyi yazılımdır. Ben denemiştim, çok memnundum. Hafifti. Sen de niye mavi ekran verdi onu anlayamadım. Sitesinden deneme sürümünü yüklemedin mi? Antivirüs yazılımı varsa çakışıyordur belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce de etkinleştirirken yanıt vermemişti. Norton benim PCyi sevmiyor galiba.
  • Ejihov E kullanıcısına yanıt


    Bilmem.

    Ama 360 Total Security'den iyidir en azından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocamlarım , ben şöyle bir düşünceye sahibim. Ücretsiz diye bir şey yoktur, başka bir yerden ödetirler sana onu. O yüzden crackli uygulamaların %99 u virüs cracki sen programlamadığın sürece.Şimdi bi antivirüslerinde crackli programlara yapabileceği bir şey yok.en fazla karantinaya alıyor ya da siliyor. internette bazı siteler linkler falan sakat onun için internet security kullanılabilir ama cidden gezinti hızını düşürüyor.

    ve şu da var bazen crackli program kullanmak zorunda kalıyoruz her şeyi satın alamayız.

    sorunu nasıl çözeriz. virtualbox ile. Güzel bir Windows isosu indirip crackli isoymuş falan derdimiz de yok kurarız virtualımızı , virüs ihva edebilecek her şeyi(müzik,crack,torrent,film,deli siteler,concon siteler) ordan halledip asıl windowsumuzu temiz ve hızlı tutarız.ve ben şuan bunu uygulamaya koydum.

    yok işte virüslü dosya indirirsin antivirüs korur falan, ücretsiz olan her şey virüstür yani üç aşağı beş yukarı, ve kimimiz parayla iş yapıyoruz ki

    ha şirketsinizdir , ddos yersiniz ağ saldırısı olur carcurt ona eyvallah ama en azından bellibir tecrübeye sahip ev kullanıcısı için antivirüs yükten başka bir şey değil bence.Bilmeyen kullanıcı da yiye yiye öğrenir nasıl olsa.kenarda dursun antivirüs ne virüs ne değil anlar.

    oyun indiremeyiz bir tek onu da steamdan halledin artık türk halkı olarak steam e geçelim yani . oyunlar o kadar da pahalı değil.her gün 3 5 katını aptal aptal şeylere gömüyoruz.

    virüs programlarının işini bilen hackerlara virüslere kafa tutabileceğini zannetmiyorum.Düşünsenize programlama açısından, nasıl bir engel koyacaksın ki yani. Aynı şeyi sonsuz farklı şekilde yapabilir bir insan hangisini engellicen.O yüzden zaten antivirüs programları fare kaç kedi kovalaya dönmüş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

    Bitdefender ya da Avira. Diğerleri fazla iyi değil. Belki ESET. Onda da emin değilim, denemedim. Avira, Bitdefender'e göre daha hafifdir. Varsayılan ayarlarla antivirüsler iyi korumayabilir. Bir malware tarayıcı ile antivirüsü desteklemen gerekir.

    Eset i deneme zaten. Sanki antivirüs değil de rüşvet yiyen gümrük memuru gibi. Gelene geç gidene geç
    Hele bir de şu "Windows güncel değil" diye uyarısı yok mu, illet oluyorum ya Gerçi ayarlardan kapatılıyormuş ama ben direk kaldırdım, bi kaç ay kullandıktan sonra. Ancak şu var ; Eset rescue disk, flash bellek kısayol virüsü konusunda diğerlerine göre sanki az daha başarılı..?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 25 Nisan 2017; 19:56:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bazı crackları antivirusler tehdit olarak algılamıyor. Bence antivirus programınıza güvenip cracklı oyun yükleyebilirsiniz. Hem hackerlardan korunmak çok da zor değil.

    https://www.virustotal.com/tr/file/a559aa772fd136379155efa71f00c47aad34bbfeae6196b0fe1047d0645cbd26/analysis/
    https://www.virustotal.com/tr/file/f665507f712c112042813b23e079bfc69f90a0af259ed2a69ef928f2e983415a/analysis/
    https://www.virustotal.com/tr/file/28957a8014580a3c021932faf53475988e18dcc9c1ea64f7a92ba4d7f03acdbc/analysis/

    https://community.spiceworks.com/tools/port-scan/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ejihov -- 25 Nisan 2017; 21:5:28 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ejihov

    Bazı crackları antivirusler tehdit olarak algılamıyor. Bence antivirus programınıza güvenip cracklı oyun yükleyebilirsiniz. Hem hackerlardan korunmak çok da zor değil.

    https://www.virustotal.com/tr/file/a559aa772fd136379155efa71f00c47aad34bbfeae6196b0fe1047d0645cbd26/analysis/
    https://www.virustotal.com/tr/file/f665507f712c112042813b23e079bfc69f90a0af259ed2a69ef928f2e983415a/analysis/
    https://www.virustotal.com/tr/file/28957a8014580a3c021932faf53475988e18dcc9c1ea64f7a92ba4d7f03acdbc/analysis/

    https://community.spiceworks.com/tools/port-scan/

    hacker ın bizle işi yok zaten hocam ne yapıcak paypal indeki 5 lirayı mı çalacak, bizim yediğimiz sisteme yük olan reklam uygulamar, zombi yazılımlar, bilgisayar sistemlerimizi kullanıyorlar kendi yararlarınca ve temiz kurulum win10 kurdum cidden hızlandı , ücretsiz yazılımdan sakının ,crackten sakının,torrentten sakının , parasını vermediğiniz her şeyden sakının parasını verdiğinizden de şüphelenin bence antivirüsler her şeyi göremez sonuçta programram kütüphanelerindeki program parçalarıyla taradıkları programın parçalarının eşleşip eşleşmediğine bakıyor başka bir şey yapamaz zaten .




  • Bilmiyorum o kadarını.

    Android'de denedim sadece. O da idare eder. RAM harcaması az gibi.

    Windows biraz sorunlu gibi duyumlarıma göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 999999 IN 1 kullanıcısına yanıt
    Gene de ücretsiz de olsa antivirüs kullanmak iyi. Dediğin de iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 25 Nisan 2017; 22:19:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 999999 IN 1 kullanıcısına yanıt
    Antivirüslerin bildiğim kadarıyla sezgisel algılama yetenekleri de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.