Şimdi Ara

antidepresan kullananlar bakabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
33.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugun 2 tane ılac verdıler.ben ılaclık bır durumum olmadıgını dusunuyordum.ama doktor verdi.paxil ve stilizan. ama şimdi düşünüyorum da bagımlılık-aşırı halsizlik türü şeyler yapar mı? yani ben bu ılacları ıstedıgım zaman bırakmak ıstıyorum. doktor 6 ay falan kullan dedı.tanıdık bir doktor da 1 hafta bı kullan bak,ama bana kalırsa 1 haftadan sonra hıc kullanma.sinir sistemini etkiler,mayışırsın falan dedi.

• Ekşide iki ilaç hakkındada bilgi var, göz at istersen.
  • Antideprasanların çoğu bünye alışana kadar(bir, iki hafta) aşırı uyku yapabilir. Yani ilacı sabah alıp da okula gittiğinde ikinci veya üçüncü derste uyuyabilirsin. Eğer bu durum olursa mutlaka öğretmenlerinle konuş bu durumu. Uykunun gelmemesi içinse derste izin alıp sakız çiğneyebilirsin. Antidepresan düzenli bir kullanımda etkisini gösterir, eğer bir hafta kullanıp atarsan bir işe yaramayacaktır.

Düzeltme: İlaçlar bir süre iktidarsızlık yapabilir, bir sorun olarak algılamayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidesen -- 24 Kasım 2009; 0:05:10 >
  • paxil tam tersi kuvvet verir uykusuzluk yapar. deli gibi sabahin 6sinda kalkarsin erkenden.
    stilizan dusuk dozlarda bisey yapmaz ama yuksek dozlarda sersemlestirici yan etkisi vardir.

antidepresanlar aniden birakilamazlar. aniden birakildiklarinda cekilme etkisi gorulur ve cok fenadir.
  • depresyon için mi panik atak için falan mı verdi? paxil antideprasanlar içinde hafif diyebileceğimiz bir hap. ilk 1 hafta sıkıntı çektirir baya daha depresif olursun sonra yan etkileri azalmaya başlar düzenli kullanırsan. antidepresan tadavisi önemlidir. paxil türevi ssri antidepresanlara başlandı mı minimum 6 ay kullanılması lazım. bırakıldığı an yoksunluk yapaaktır muhtelemen her antidepresanda olduğu gibi. doktor kontrolünde bırakman lazım. geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 24 Kasım 2009; 0:06:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tai-chi

paxil tam tersi kuvvet verir uykusuzluk yapar. deli gibi sabahin 6sinda kalkarsin erkenden.
    stilizan dusuk dozlarda bisey yapmaz ama yuksek dozlarda sersemlestirici yan etkisi vardir.

antidepresanlar aniden birakilamazlar. aniden birakildiklarinda cekilme etkisi gorulur ve cok fenadir.

cekilme etkisi nedir ?

mesela 1 hafta duzenlı kullansam sonra bıraksam yıne bır sorun olur mu? bı denıyeyım dıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peacifullord

quote:

paxil tam tersi kuvvet verir uykusuzluk yapar. deli gibi sabahin 6sinda kalkarsin erkenden.

cekilme etkisi nedir ?

mesela 1 hafta duzenlı kullansam sonra bıraksam yıne bır sorun olur mu? bı denıyeyım dıyorum

1 hafta kullanıp bırakamazsın. antidepresanlar min 6 ay kullanılmalı. 1 hafta kullanır bırakırsan daha kötü olursun. hiç bir işe yaramaz. sihirli değnek mi o haplar? kullanınca şak diye iyileştirsin. 6 ay minimum bekleyeceksin ki beyin kimyan, hormonların dengeye otursun.

çekilme belirtisi de 6 ay kullanınca doğal olarak alışırsın haplara. hapı bıraktığın an yoksunluk yapar baş dönmesi vs gibi şikayetlerin olur. ama doktor kontrolünde doz azaltarak bırakırsan bu tür şikayetlerin olmaz. şak diye bırakmaman gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 24 Kasım 2009; 0:11:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

cekilme etkisi nedir ?

aniden birakildiginda yoksunluk sendromu yapar.. yani
    kafani elektrik carpar, bulanti, basdonmesi, sinir, titreme, ates, carpinti vsvs..
  • pekı 1 hafta deneyıp sonra bıraksam nolur
  • quote:

pekı 1 hafta deneyıp sonra bıraksam nolur

quote:

1 hafta kullanıp bırakamazsın. antidepresanlar min 6 ay kullanılmalı. 1 hafta kullanır bırakırsan daha kötü olursun. hiç bir işe yaramaz. sihirli değnek mi o haplar? kullanınca şak diye iyileştirsin. 6 ay minimum bekleyeceksin ki beyin kimyan, hormonların dengeye otursun. 1 1,5 aydan sonra sıkıntılarında azalma olursa hapa devam edersin olmazsa değiştirirsin.

1 hafta kullanıp bırakmayı düşünüyorsan hiç başlama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 24 Kasım 2009; 0:14:23 >
  • Ben 3 hafta falan Cipralex kullandım bi işe yaramadı.Zaten dahiliyeci vermişti nasıl bi teşhis koyduysa ????
  • Doktor ne kadar kullanılması gerektiğini söylemiş.1 hafta kullanmanın hiçbir faydası yok,ilaçların işe yarayıp yaramadığını böyle anlayamazsın.İstediğin zaman bırakırsan tedavi hiçbir işe yaramaz.
  • Antidepresan kullanmadim, fakat kullanirken arkadaslarinla muhabbette cok guzel espri konusu olabilir.
    Yok iste aliyorum, hayat boyle toz pembe. Yazarsin da yazarsin
  • quote:

pekı 1 hafta deneyıp sonra bıraksam nolur

1 haftada hiç bişey değişmez. genzin falan uyuşur sen de bişey oldu zannedip mutlu olmaya çalışırsın. en azından 1,5-2 ay kullanman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CatSK
    Ben 3 hafta falan Cipralex kullandım bi işe yaramadı.Zaten dahiliyeci vermişti nasıl bi teşhis koyduysa ????

Cipralex hayatima anlam katan ilac ya tek kelime 2 tane at c.disi takilirsin
  • ya sonra brakınca manyak gıbı olmak ıstemıyorum ama.ılaca alısmak ıstemem
  • Peacifullord,sakıncası yoksa teşhisini yazar mısın?
  • depresyon nedeniyle antidepresan kullandım , gerçekten işe yarıyor bağımlılık yapmayan düşük etkili bir ilaç kullanmıştım aşırı kötü durumda değildim ...Eğer bağımlı olmaktan korkuyorsan bağımlılık yapmayan ilaçlarda var yanlış bilmiyorsam...
  • Bırakacaksan hiç başlama. Başladıktan sonra düzenli kullanman gerekir.
  • quote:

ya sonra brakınca manyak gıbı olmak ıstemıyorum ama.ılaca alısmak ıstemem

doktor kontrolünde bırakırsan bi b.k olmaz. korkma. ben efexor xr yi bıraktım be. hey gidi hey. kullananlar bilir nasıl bir hap olduğunu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.