Şimdi Ara

antibiyotik in yan etkileri var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bazen tedavi amaçlı antibiyotik kullanırız 1 2 hafta süreyle
    merak ettim yan etkileri var mı diye ?

• Sürekli kullanıldığında mükroplar bağışıklık kazanıyor mesela 20 mg antibiyotik seni tedavi ederken 40 mg gerekmeye başlıyor çünkü mikroplarda sahip oldukları zırhları güçlendiriyorlar..

Mümkün olduğunca az kullan antibiyotik...

Almanyadan bir arkadaşım var ergenliğe kadar hiç ilaç kullanmadığı için ağrı kesici dahil ilaç alamıyor şu anda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CW_Doktoray -- 17 Haziran 2006; 11:22:35 >
  • Böbreklere zararlıydı galiba
  • Basit bir hap olan ASPİRİN ´ in bile, fazla tüketildiğinde büyük zararlara neden olur.Herşeyin fazlası zarar yani.
  • vücuttaki yararlı mikroorganizmaları da maalesef yok ediyor.
  • Bağırsaklardaki bazı vitamin emilimini sağlayan yararlı bakterilerde antibiyotikler ile ölüyor.

Ayrıca antibiyotik düzensiz kullanılırsa, bakteriler daha kolay bağışıklı kazanıyor. Böyle durumlarda antibiyotik değiştirilebilir. Düzenli kullanmak çok önemli.

Tıpta uzman bir arkadaş yanlışım varsa düzeltebilir. Çok da emin değilim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Adresci

Bağırsaklardaki bazı vitamin emilimini sağlayan yararlı bakterilerde antibiyotikler ile ölüyor.

Ayrıca antibiyotik düzensiz kullanılırsa, bakteriler daha kolay bağışıklı kazanıyor. Böyle durumlarda antibiyotik değiştirilebilir. Düzenli kullanmak çok önemli.

Tıpta uzman bir arkadaş yanlışım varsa düzeltebilir. Çok da emin değilim.

Çok doğru.Doktorlar genelde ağır antibiyotik tedavisi uygulayan hastalara K vitamini hapları da tavsiye ederler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: kanoute

bazen tedavi amaçlı antibiyotik kullanırız 1 2 hafta süreyle
    merak ettim yan etkileri var mı diye ?

yan etkisini bilmiorm da....

eger kullanıırken yarıda bırakırsan 3,4 gun sonra aynı ilaca devam edersen vucuttaki virüsler bagısıklık kaznıor baska ilaca gecmen gerekio...

zaten ilac sirketleri ilaclarının içeriğini zamandan zamana yenillior......yani hapların içerigini deiştiriolar bi nevi upgrade
  • Eğer doktor veriyorsa problem olacağını zannetmiyorum ama biri gelipte " ben bunu kullandım çok iyi geldi" derse kesinlikle kullanma

Gerçi ben doktor versede kullanmıyorum çünkü elin,ağzın,nefesin ve idrarın berbat kokmaya başlıyor.Çok rahatsız edici En iyisi hiç hasta olmamak
  • elbette antibiyotiklerin yan etkileri vardır... ilaçtan ilaca farkeder... sadece dr reçete ettiğinde kullanmanız lazım...
  • Her maddenin hem yararlı hem de zararlı etkileri vardır. Eğer yararı zararından fazla ise buna ilaç, zararı yararından fazla ise zehir deriz. Yani ilaçlar hiçbir tamamen yararlı şeyler değillerdir. Mutlaka hiç bir yan etkisi yok dense de vücudumza bazı olumsuz etkileri olur. Zaten bu yüzden adı ilaçtır. YANİ YARARI ZARARINDAN FAZLADIR. AMA HİÇBİR ZAMAN ZARARSIZ OLAMAZ.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.