Şimdi Ara

Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez? (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
889
Cevap
14
Favori
27.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Port Valdez

Anti kemalistim ama Atatürk ile bir sorunum yok.Sorunum kemalistlerle.Atatürk'ü putlaştıranlarla.Tıpkı RTE'yi de farkında olmadan putlaştıran adeta peygamber gibi gören zihniyete karşı olduğum gibi.Bu iki kesimin birbiri arasındaki tek fark birinin Atatürk, birinin İslam demesi.Bize "İnsan" diyecek adamlar lazım...

eğitimin aile seviyesinden başlayarak çok iyi verilmediği sürece insan diyecek insan bulmak hayal.
  • quote:

Anti kemalistim ama Atatürk ile bir sorunum yok.Sorunum kemalistlerle.Atatürk'ü putlaştıranlarla.Tıpkı RTE'yi de farkında olmadan putlaştıran adeta peygamber gibi gören zihniyete karşı olduğum gibi.Bu iki kesimin birbiri arasındaki tek fark birinin Atatürk, birinin İslam demesi.Bize "İnsan" diyecek adamlar lazım...

Diğer mesajları okurken bunalmaya başlamıştım. Herkes "Belgelerle konuşuyorum" der. Savunanında, reddedeninde belgesi vardır. Tarihin, yazılanların, destanların çoğu değiştirilip yapılanların masumlaştırıldığı yada canileştirildiği şeyleri okuruz ve biliriz ama günümüzü yorumlamak, mantıklı hareket etmek ve düşünmek yerine aynı hala "Orucu ne bozar" gibi saçmalıklara cevap aramaya çalışırız. Bu yüzden de en doğru ve yalın yazılan cümledir seninki diye düşünür ve bunu savunurum

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

quote:

eğitimin aile seviyesinden başlayarak çok iyi verilmediği sürece insan diyecek insan bulmak hayal.

Bence de hocam eğitim çok önemlidir. Eğitim olmazsa olmazdır. Siz çok eğitimli birine benziyorsunuz nasıl bir eğitim sürecinden geçtiniz hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edvardo -- 8 Haziran 2015; 10:50:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ayrıca Atatürk dini yasaklamadı. İyi yönetilen, huzurlu, bütün bir devlet için din ve devlet işleri ayrı olmalıdır. Eğer bu olmazsa, insan hakları ihlal edilmiş olur. Çünkü, herkes istediği dine inanabilir. Siz dinine bakarak kimseyi yargılayamazsınız. Eğer din ve devlet işleri, din ile eğitim ayrı değilse, insanların her dine inanma hakkı gasp edilmiş olur. Eğer bir din için ders açıyorsan, başkanlık açıyorsan, bunu tüm dinler için yapmalısın. Aksi takdirde, insanları Müslüman olmaya zorlamış olursun. Herkes istediği dine inanır.

Orijinalden alıntı: cLevo.

quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

quote:

Bence de hocam eğitim çok önemlidir. Eğitim olmazsa olmazdır. Siz çok eğitimli birine benziyorsunuz nasıl bir eğitim sürecinden geçtiniz hocacığım?

makara mı geçiyorsun ? geçmiyorsan söyleyim. din eğitimi yeterli oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 8 Haziran 2015; 10:51:47 >

• Bu yazdıklarınızın hepsi tevrattada yazıyor peki neden tevrat değil?

Hicr suresi 9. Ayette "şüphesiz bu zikri biz indirdik koruyucuda biziz" yazar diğer zikirleri başka tanrımı indirdide bozuldu?

Sünni müslümanlarla yahudilere bakın birbirlerinin kopyasıdırlar namazları abdestleri, söylemleri herşeyleri aynı ve onların kitabıda tek ve asla bozulmayacagı yazıyor içinde, incildede yazıyor! Sadece sizden istediğim allahın verdiği akıl ve süzgeçten geçirmeniz herşeyi ve kalbinizim mümtain olmasını sağlamanız.

Birde müsait bir zamanınızda PK filmini izleyin dinlerin ne olduğunu çok güzel anlatan bir film

• Merhaba ben okulda eski yırtılmış ve tebeşir tozlu bir Atatürk resmini çöpe attım ve arkadaşlarım anti Kemalist demeye başladı şimdi her önümüze gelene anti Kemalist denilmemeli. Bazı insanlar şöyle söyler ; ben Atatürk'ü çok severim der ama normal hayatta Atatürk kelimesi lanetli gelir iste bunlar ANTİ KEMALİSTTİR .
  • Atatürk olmadan önce padişaha ve bir kısım insanlara tapıp kulluk ediyordunuz. Atatürk tekke ve zaviyeleri hocaları hucaları kaldırıp gerçek tapılması gereken varlığın ALLAH olduğunu gösterdiği için mi Atatürk'e düşmansınız ?

• Çünkü ülkeyi İslam'ın güzelliğinden arındırmak için elinden ne geliyorsa yaptı. Laiklikmiş bilmem neymiş. Ülke gıdığına kadar borçla doluyken Avrupa'dan binlerce şapka getirtiyor ve zorla giydiriyor. Takmayanlar asılıyor, Rize bombalanıyor. Ben sonra onu sevecek miyim? Daha tüfek tutmayı bilmiyor. Size okullarda yanlış şeyler öğretiyorlar yanlış! Ezanı Türkçeleştirdi. Başlarım böyle milliyetçiliğe ulan! Ülkeyi komünizm ile yönetti onlarca sene. Başörtüsünü yasakladı. Başlarım böyle laikliğe de fikir tarzınada..!

Orijinalden alıntı: bilemezsinki

İlk mesajda belirtmiştim. Avane takımı gelipte soruya cevaplar vermek değilde cevaplar yazıp yorumlayanlara, kaynak sunanlara laf atıp durmasınlar. Hesabına gelmiyorsa konuyu terkeder gidersin. Bu kadar basit!

* kamalı seveceksiniz, saygı duyacaksınız bilmem buna benzer bir kanun ya da yasa yok ? ki olsa bile sonu idam olsa o yasaya kanuna uymam. O Allah'a ve Rasulune saygısızlık ve hadsizlikler yaparken kamal saygılı ol diyen yoktu? Ya da bunu dile getiren de yok?

Soruya cevaben diğer maddeleri devam ettirecek olurken, hangi tarihde geçtiği ifade edilerek maddeler halinde sıradan ve anlaşılır cümleler ile bir kaç madde ekleyeyim.

*kamalı neden sevmiyoruz ? (alıntıdır)

- 3 mart 1924 yılında, ümmet'i bir olarak tutan Hilafet'i kaldırdığı için SEVMİYORUZ..
    (Nato veya Avrupa birliği avrupalılar için her ney ise, Hilafet de Müslümanlar için onun gibidir)

- Ekmeğini yediği, kendisini adam eden Osmanlıyı sırtından hançerleyip kaldırdığı ve Osmanlı sultanlarına iftira edip sürgün ettiği için SEVMİYORUZ..

-1932 Yılında, zorla ve halk'a rağmen ezan'ı aslî dili ile okunmasını yasakladığı için sevmiyoruz...

-1930 yılın da, Genel ev kanunu çıkartıp Kadınları erkeklerin seks kölesi haline getirmesini sağladığı için SEVMİYORUZ

-Fatih Sultan Mehmet'in Manevi Hatırası Olan AYASOFYA'YI Cami Olmaktan çıkartıp, müze haline getirdiği için SEVMİYORUZ..

Yüzlerce yıl boyunca savaştığımız avrupalıların, Hayat tarzını ve Kanunlarını bu topraklara getirdiği için SEVMİYORUZ..

-Kendi El yazısı ile yazdığı MEDENİ BİLGİLER İsimli kitabın da, (haşa) Peygamberimize Çok ağır Hakaretler ettiği için SEVMİYORUZ..

-Harf İnkılap'ı yaparak, 3 nesil'i, Yazılmış olan İslam'i ve Tarih'i Eserleri okumasını engellediği için SEVMİYORUZ..
    (Dünya'da Türkiye'den başka bir ülke varmıdır ki, Gençler Kütüphane'ye girecek ve Kütüphane de bulunan Kitapları okuyamadan dışarı çıkacak !?)

-Yaptığı inkılaplar ile 3 nesil'in Ahiret hayatını risk'e soktuğu ve bir çoğunun cehennem'e gitmesine vesile olduğu için SEVMİYORUZ...

Daha tonlarca sebebi var ! Ama en önemlisi, Maide suresi 44. Ayetinden dolayı kamalı SEVMİYORUZ..

Kim Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse, o kafirin ta kendisidir Maide 44

-----------------
    Devamı diğer maddeler ile gelecek.

Osmanlıda toplumun sadece %3'lük bir kısmı okuma yazma biliyordu.Şimdi ise bu seviye %95 civarlarında.Sen ne hakla harf inkılabını eleştiriyorsun be?!

• Komunizmin ne oluduğunu öğren sonra gel kardeş

Orijinalden alıntı: Ironeagle

Atatürk dine karşı idiyse bu karşıtlığın içeriği önemli. Bunu anlamaya çalışmak lazım. Ben de dine karşıyım ama İslam diye yüzyıllardır yaşatılmaya çalışılan dine. Yoksa benim inancıma göre Allah katında tek din İslam'dır. Ha bu din zamanla öyle tahrip edilmiş, bazı kavramların içi öyle boşaltılmış ve değiştirilmiş ki eğer Atatürk bunu farkedip karşı çıktıysa ona bravo demek gerekir. Ama tabii ki bilemiyorum onun zamanında ve daha sonra ülke çapında yapılan hoş olmayan ve milletin bilinçaltına yerleşen uygulamalar da olmuş anladığım ve öğrendiği kadarıyla. Ancak buna mantık çerçevesinde yaklaşacak olursak şimdi iletişim ve bilgi paylaşımının bu kadar kolay ve hızlı olduğu günümüzde bile mesela hükümetlerin istediği uygulamaları yapmayan veya istemediği gibi davranan kişi ve kuruluşlar hala yok mu? Bundan neredeyse 100 yıl önceyi düşünelim bir de. Kimbilir kimler makam ve yetkilerini kullanarak belki kraldan da kralcı geçinerek hangi amaçlarla milletin inancına zarar verip devlete karşı getirecek davranışlarda bulunmuştur. Ben bizzat doğuda yaşamış annemin ta anneannesinin anlattığı olayları dinledim; millet jandarma geldiğinde ceza verip almasın diye Kur'an'ı bahçeye gömüyorlarmış.

Şimdi Atatürk bizzat "Kur'an uydurma bir kitaptır; bundan sonra okunmayacaktır" diye gizli veya açık bir emir vermiş midir? Ezan Türkçe okunmaya başlamış ya acaba Atatürk mü istemiş bunu? Başörtüsü tukaka edilmiş ve yasaklanmış ya acaba Atatürk mü emretmiş bu yasaklamayı? İnanın bu konuda (herkesin bildiğinden) fazla bir bilgim yok. Bir görüş "evet Atatürk yaptı" diyor; diğer bir görüş "hayır Atatürk'ün haberi olmadan ya da o öldükten sonra yapıldı bu uygulamalar" diyor. Hangisi doğru? Üstelik bir gerçek daha var; Atatürk yaptı diye bir şey illa ki doğru veya yanlış mı olmak zorunda? Günümüzün aklıyla bazı şeyleri yeniden değerlendirmek gerekmez mi? Mesela diyelim ki Atatürk tekke ve zaviye vs kaldırdı iyi de şimdi anlıyoruz ki bu tür yerler olmasa bile tarikat vs gibi yerlerde Allah'ın gönderdiği din yerine abuk sabuk öğretiler ve uydurma şeyler milletin kafasına sokuluyor. Diyelim Atatürk emretti Kur'an okumak yasaklandı. İyi de o zamanlar zaten Kur'an okunmuyor sadece seslendiriliyordu; Türkçe meali okuyup "acaba Allah ne diyor?" diye merak eden ya da anlayan kaç kişi vardı? Daha acısını söyleyeyim bugün Kur'an okumayı hüzünlü sesle acıklı acıklı okuyup duygulanmak dışında öğüt almak ve Allah'ın mesajını anlamak için okuyup dinleyen kaç kişi var. İnanın anlamaya çalışanları bile "olur mu öyle şey Kur'an anlaşılmaz, Arapça okumak gibi olmaz" diye milleti Allah'ın öğüt ve yol gösterişinden alıkoyan o kadar din alimi, hoca hatta profesör geçinen kişi var ki. Ben bundan 100 yıl öncesini düşünemiyorum bile.

Yanlış anlayanlara bir şey diyemem ben sadece olayları anlamaya ve yorumlamaya çalışıyorum; yoksa amacım bir zamanlar yapılanları mazur göstermek vs değil. Üstelik günümüzde sadece uydurulan dine değil dinin hayata tüm yansımalarına karşı çıkan Atatürkçü geçinen zümrelere de karşıyım. Üstelik onlara kendi içlerinde bulunup sonra düşünce tarzlarını anlayıp "bunların dine bakışı yamuk" diyen Y.Nuri Öztürk bile karşı çıkmıştı hatırlarsanız.

Tabii tüm mesajları okumadım ama gözüme çarpan bir mesaj olmuştu. Ateizmin babası şeytandır türünde bir söz vardı. Bakın Allah Kur'an'da kendinin var olduğunu ispatlamak için fazla uğraşmaz. Şeytan ise Allah'a inanır, O’na “Rabbim” der, hesap gününe inanır Allah’tan kendisine hesap gününe kadar doğru yol üzerine oturup insanları saptırmak için izin ister. Ateistlerin inancının kaynağının şeytan olması bana mantıklı gelmiyor; çünkü şeytan zaten Allah’ı biliyor ve ona bizden bile fazla uyuyor. Tek bir hatayla Allah’ın yarattığı insana secde etmiyor yani kibirlilik gösterip saygı duymuyor. İnsanları saptırmak sadece Ateizm ile olmaz. Kuran’da en önemli sorunlardan şirk yani ortak koşmadan bahseder ve Allah’tan başkasında insanüstü güç vehmetme konusunda okuyanlarını uyarır. Bugün din alimi, hocaefendi, şeyh, gavs, evliya diye o kadar çok Allah’la insan arasına girip insanüstü güçlere sahip insanlar vardır ki ben ateistlere gelene kadar bunlardan daha çok çekinmemiz gerektiğini düşünüyorum.
    Uzattığım için kusura bakmayın. Daha söyleyeceklerimin onda birini bile söyleyemedim aslında…

İçeriğini araştırmanız güzel bende Allah'ın emri olduğu için her şeyin içeriğini araştırır, okur sorgular ve anlamaya çalışırım.

Kraldan çok kralcılar her zaman vardır. Onların günümüzdeki sürümüne rozetçiler diyoruz. Atatürk'ün ilke ve düşüncelerini anlamayıp, Kemalist olmayı din düşmanı olmak sanmışlar ve böylece dincilerin (din tüccarlarının) Pirim Yapmasına sebep olmuşlardır. (Tabi bu dinciliğin pirim yapmasının asıl sebebi Allah'ın ilk emri OKU ve ANLA'yı uygulamamızdır. Yobazlık ne zaman başladı onuda yazmın ilerlerinde bulacaksınız.) Örneğin laiklik konusuna bakarsak, Laiklik Dinin antivirüs koruması gibi olmasına rağmen,
    Dini, kürsüde siyasi malzeme yapıp çıkar elde etmek isteyen virüslere karşı korumasına rağmen,
    Bugün ülkemizde iki farklı kesim de bu laikliği yanlış algılamıştır.
    Biri Laikliği, Din düşmanlığı olarak görürken diğeri Dini, laiklik düşmanlığı olarak algılamıştır.
    İki Türlü düşünce ne kadar farklı gözükse de aslında aynı amaca yani Emperyalizme ve Siyonizme hizmet eder.

Atatürk, kendi cebinden verdiği parayla Elmalılı Hamdi gibi bir usta müfessire Türkçe meal yaptırtmış ki bu meal halen en iyi tefsirdir. Camilerimizin ahır olarak kullanılmasına mani olması (bakınız ıraktadaki coni işgali altındaki camiler), İslâm'ın son sancağı Türkleri yok olmaktan kurtarması (hasta adama yapılan saldırılar bir haçlı saldırısı idi. Tek Hak din İslâm'ı ve İslâm'ın son ordusu Türkleri yeryüzünden kazımak için geldiler. Zaten İslâm'ı da haçlılar Türkler sayesinde öğrendiler ve müslüman olana da Türk oldu demişlerdi. İslâm'ın son Ordusu diyorum çünkü sözde müslüman devletleri İslâm'ın ordusu olarak göremeyiz zira onlar o dönemde haçlıyla ortak olmuş Türklüğü yok etme peşinde idiler halifenin cihad çağrısına uymayıp haçlıdan aldıkları bir çok hançeri sırtımıza vurmak ile meşguldüler. Zaten Peygamber soyunu kurutmaya çalışan bu çöl maymunlarından başka ne beklersin. Ömürleri İtiatsizlik-ihanet-yağma ile geçmiş ve bu sebeple Tek Hak din İslâm, arapların bulunduğu yarım adadan yayılmayı seçmiş. İngiliz sömürgesi altında bulunan hindistan müslümanları -bugünkü pakistan halkı- Türklerin var oluş veya yok oluş savaşı verdiği o dönemde İslâm'ın son umudu gidiyor diyerek Türkler için bir çok maddi yardım toplamış -Allah Pakistan'dan razı olsun- hatta parası olmayan yardım edebilmek için kendi bebeğini bile satmıştır) Issırıcı bir saltanatı yıkması, dini siyasete alet edilmesine engel olması (Siyasi bir İslâm'ın ne anlama geldiğini anlamak için sözde İslâm yönetimiyle yönetilen emevi geleneklerinin esir aldığı diğer sözde Müslüman -!- devletlerin durumuna bakın.), Türk milletini padişaha kulluk etmekten bırakıp Allah'a kulluk edebilmesini sağlaması, Allah'ın ilk emrini yerine getirebilmek için okur yazar sayısını ve bilinç düzeyini yükselten inkilâblar da bulunması şeklinde çoğaltabiliriz.

Yasaklara gelince, Kur'an-ı Kerim yasak değildi yasaklayanlar ise yine kraldan çok kralcıların işi çünkü Türkçe Kur'an-ı Kerim bastıran biri niçin Kur'an-ı Kerim'i yasaklasın. Bu konuyu daha iyi anlamanız için Atatürk'ün yaşadığı bir olayı anlatayım. Atatürk, 1930 yılında Fevzi Çakmakla birlikte trenle yurt gezisine çıkar. Kompartımanında ülke sorunlarını konuşurlarken bir milletvekili içeri girip, Atatürk'ün kulağına bir şeyler söyler. Atatürk'ün kaşları çatılır, Fevzi Paşaya dönerek, "Paşam, lütfen beni takip ediniz, arkadaşlar bir haber getirdi, inceleyelim." der. Hep birlikte diğer vagona geçtiklerinde yüksek rütbeli bir subayın kanepe üzerinde namaz kıldığını görürler. Atatürk, mareşale dönerek şöyle der: "Paşam, bu adamın (gammazcıyı işaret ediyor) biraz evvel kulağıma gizli bir şeyler söylediğini gördünüz. Bu adam muhafız kıtasına mensup yüksek rütbeli bir subayın namaz kıldığını gammazladı. Bu adam namaz kılmayı kendi aklınca suç görüyor. Durumu size göstermek için buraya kadar zahmet ettim." Atatürk ilk istasyonda milletvekilini trenden indirir ve gelecek dönem milletvekili seçilmesini de engeller. Düşünün daha yanı başındaki milletvekili bile kraldan çok kralcı olabiliyorken kilometrelerce uzaktaki kişilerin kraldan çok kralcı olmasına şaşırmamak gerekir. Türkçe ezan konusuna gelirsek, Ezan'ın Türkçeleştirilmesi bir hatadır. Teşbihte hata olmaz tıpkı hristiyanların çanı gibi, Ezanda Müslümanların namazına bir çağrıdır. Şimdi her millet kendi dilinde ezan okusa, başka bir yere tatile giden biri onun ezan olduğunu nasıl algılayacak. Her dilde ezanın nasıl okunduğunu mu araştıracak ? Ama bu hatada da Atatürk'ün suçu yoktur. Türk milletini hurafelerden ayırıp (Bu hurafeleri ve zararlarını altta yazacağım), gerçek İslâm'a yöneltmek için kurduğu Diyanet'e Atatürk soruyor, İbadeti ve Ezan'ı Türkçe yapmak istediğini bir sakıncası olup olmadığını, diyanettekilerse Allah ile kul arasında olan İbadeti arapça, tüm müslümanların çağrı aracı olan Ezan'ı ise Türkçe yapmasını uygun buluyor. Günahları boynuna belki, Atatürk'e o aklı verenler halifeliğin intikamını almak, Atatürk'ü dinsiz göstermek için bu hatayı bilerek yaptırdılar bunu bilemiyorum ama yapılması gerekenin tam tersini onlar yaptırıyor.

Şimdi Atatürk'ün hurafelerin ve emevi geleneklerinin ne kadar zararlı olduğuna tanık olduğu Askeri Rüştiye yılları. Türk ordusu peygamber ocağı denir, Osmanlı zamanında ise her askeri rüştiye öğrencisi Kur'an-ı Kerim'i hatim etmek zorundadır yoksa mezun olamaz. Bu yüzden Atatürk'ün dini bilgisi de öyle dinci veya dinsiz yobazların düşündüğü gibi az değildir. Hayatı boyunca harçlıklarının yarısını kitaba veren ve 3997 kitap okuyup bunların çoğunu orjinal dilinde okuyan Türkçe-arapça-farsça-fransızca-ingilizce gibi dilleri bilen bir kişiden bahsediyoruz. Allah'ın ilk emrini yerine yetiren ender müslümanlardandır kendisi. İşte bu Atatürk, saltanatın hakim olduğu Askeri Rüştiyede öğrenim görüyor. Öğrenim yıllarında abdest alması için 8 musluklu bir abdesthane var ve orada abdest alan kişileri padişahın görevleri not alıp namaz kılmayanları mimliyor. Birçok Türk askeri namazını padişah için kılmamak için abdestsiz kılıyor. Çünkü Oradan abdest almasa namaz kılmıyor diye mimlenecek ama oradan abdest alıp da namaz kılsa bu seferde Allah için değil mimlenmemek yani padişaha yaranmak için namaz kılmış olacak. Allah'da Kur'an-ı Kerim de namaz kılmayana bir şey demiyor ama gösteriş için riya ile namaz kılanları lanetliyor. Şimdi düşünebiliyor musunuz namaz kılmasa günahkar, namaz kılsa padişahın rızası için kıldığı için münafık olacak. (Tabi ki namaz bir farz dır. Kılınması gerekir. Namaz kılmayana Allah rahmet etmez ama münafıklarda kafirlerden daha büyük azap görür. Bunu da unutmamak gerekir.) Şuan Atatürk'e dinsiz iftirası atan dinsiz yobazları oraya koysak çoğu münafık olur çıkar. O zamanı birde bu zamanla karıştırmayın arkadaşlar. Biz Allah'ın bize armağını olan Atatürk'ün düşünce sistemiyle özgürleşebildiği bir ortamda doğduk, o zamanları çok araştırdım. İslâm'ı kemiren ısıran saltanat, Hz.Hamza (Allah ondan razı olsun)'nın ciğerini yiyen pis hind'in oğlu hilekar muaviye'nin kurduğu emevi saltanatından ve o saltanatı yine muaviyenin oğlu yezid'in peygamber soyunun kanını içerek başa geçirmesinden bahsediyorum. Bugün İslâm'ın yozlaşmasının sebebi de bu emevi gelenekleridir. Sorgudan - Okumadan - Araştırmadan korkan, cahil -yobaz- emevi gelenekleri. Türkler işte bu geleneklere 200 yıl direnmiş ve Müslüman olmamıştır. Fakat Hallac-ı Mansur (Allah ondan razı olsun) adında yine Türk olan bir âlim ailesini ve talebelerini toplayıp Türkistandaki Horasan bölgesine gitmiş ve Türklerle bir arada yaşayarak, hiç bir zorlama yapmadan gerçek İslâm'ı göstererek Türkleri İslâm'a kabul ettirmiştir. Eski Tek Tengri / Tek Tanrı inançlarıyla bire bir uyan hatta o inançlarını tamamlayan İslâm'ı, Türkler benimsemiştir. (Bkz: Türklerin İlk dini Tek Tengri / Tek Tanrı inancı) Türk dergahlarında da her şey konuşulup tartışılıyor bir ilim yuvası olarak hizmet veriyor. Fakat hindistandan gelen Mevlana Halid (Mevlana Celaleddin Selçuki ile karşılaştırılması ikisi ayrı kişidir) adında biri Türk dergahlarına girip, "Şeyhiniz size çok aykırı bir şey söylese de itiraz etmeyin. Çünkü sizin yanlış gördüğünüz bir şeyde sizin bilmediğiniz bir keramet olabilir" diyerek İslâm'a emevilerden sonra en büyük kazığı atıyor. Artık Türk dergahlarında ilim irfan tartışması gidip şeyh ne derse Elhamdülillah, Maşallah, İnşallah diyerek sorgusuz kafa sallayarak kabul eden bir yer haline geliyor. Allah, "Yaratan rabbinin adıyla oku (Alak Suresi 1. Ayet)", "Şüphesiz yeryüzünde hareket eden canlıların Allah katında en kötüsü, Aklını işletmeyen sığırlar ve dilsizlerdir. (Enfal Suresi 22. Ayet)", "Allah, pisliği aklını kullanmayanların üstüne yağdırır. (Yunus Suresi 100. Ayet)", "Yinede Aklınızı Kullanmayacak mısınız? (Enbiya Suresi 10. Ayet)" diyorken, Türk dergahları Mevlana Halid'in soktuğu Şeyhin ne derse doğrudur sorgulama şeklindeki tuzağa düşüyor. Ardından ise pislikler ardı ardına yağıyor. Önce Gök bilimleriyle uğraşan bilim tersaneleri bunlar meleklerin bacaklarını izliyor yalanlarıyla bir bir yakılıyor, bilimde ve akılda gerilememiz bir yana yüzlerce yıl bu yıldıları izlemediği için erken orucunu bozanlar bile oluyor. Matbaa şeytan işidir diyerek sokulmuyor, gevurlar incili matbaa ile yılda 1000 kez basarken, Türkler Kur'an-ı Kerim'i elle çoğaltarak yılda en fazla 10 tane üretebiliyor. Tabi bu sebeple Türk milleti Kur'an-ı Kerim'i okuyamadığı için şeyhin şıhın ağzından İslâm'ı duymaya mecbur bırakılıyor. Hem bilimde, hem İslâm'da geri kalıp, aklı ve mantığı terk edip, emevi adetlerini dinimize sokuyoruz ve sonuç kaçınılmaz bir şekilde koskoca bir imparatorluğun çöküşüyle son buluyor. Kısacası Atatürk, İslâm diye emevi gelenek ve göreneklerini benimseyen hurafelerle ve yobazlıklarla dolu, İslâm'la uzaktan yakından bir alakası olmayan, Allah'a değil padişaha kulluk eden bozuk bir toplum yapası içinde dünya'ya geliyor. Fakat Atatürk, Allah'ın ona verdiği aklı kullanıp çok okuyup çok çalışarak hem kendini hemde Türk toplumunu bu beladan kurtarmayı başardı. Sırf bu sebeple bile Atatürk'e, Allah rahmet eylesin demek her müslümanın borcudur.

Şeytan konusuna gelirsek, tabi ki ateizmin sebebi şeytan olabilir. Çünkü Allah bizi birbirimize düşman olarak yeryüzüne getirdi. Şeytan'ın görevi, İnsanı İslâm'dan ve Allah'tan uzaklaştırmaktır. Şeytan insanlara Allah'tan uzaklaştırmaya çalışır ama kendi uzaklaşmaz. Çünkü ona göre, insanı Allah'tan uzaklaştırınca Allah'ın hoşnutluğunu kazanacağını zanneder. Yasal düşman olarak indiğimiz için, kendince o görevini yaptığını düşünür. Şeytanı tıpkı günümüz siyonistleri gibi düşünebilirsiniz. Siyonistler tevrat'ı tahrip edip kendi uydurdukları metinlere, kendileri inanmaya başladılar. Onlara göre kıyametten sonra Allah, yahudileri (hâşâ) sorgusuz sualsiz vaad edilmiş topraklarına yani cennetine alacaktır. Bu yüzden, dünyadanın ahlak yapısını bozup katliam ve talan yaparak, (hâşâ) Allah'ı kıyamete zorlamaya çalışıyor. Kısaca siyonistlerde tıpkı şeytan gibi ilkel bir düşünce yapısına sahip. Kendi uydurdukları yalanlara inanmış iki zavallıdan başkası değildirler. Dip not: Saatlerce her bir konuyu düşünerek hızlı hızlı atlatmaya çalıştığım için, ufak yazım veya anlam hataları olabilir. Eğer anlamadığınız veya merak ettiğiniz bir yer olursa cevap yazın tekrar anlatırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TÜRK YABGU -- 8 Haziran 2015; 11:37:46 >

Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi.
    Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi.
    Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın,
    Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK - 19 Şubat 1923

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarja Turunen

O mantıkla bakarsak Hz.Muhammed'in mezarına da tapanlar var ? Yada Kabe'ye (yediremeyince din düşmanı damgası vurmayın hemen çoğunuzdan daha Müslümanım ben)

namaz kılarken kabeye yönelmeyi kabeye tapmakdan bahsediyorsan yanlış düşünüyorsun.

kişilerin yaptıkları hatalar kişileri bağlar. hocasına tapan da olabilir tayyibe tapanda. bu bir şeyi değiştirmez.
  • Sevmek insanın elinde olan veya olmayan bir durum değildir kimse kimseyi zorla sevemez. Dün Atatürk'ü sevdiğini iddia edenlerin PKK'ya nasıl oy verdiklerini gördük. Kısa şortlular koalisyon dönemlerini bilmezler şimdi öğrenmeleri için güzel bir fırsat doğdu.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

CUMHURİYET HALK PARTİSİ
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.