Şimdi Ara

Anti aliasing saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biraz önce Metro Last Light Redux kurup ayarları olabilecek en son seviyeye getirdim (1080p, very high, 16xAF, 4X SSAA) ve ortalama 30-35 civarı fps alıyorum. Daha sonra dur hele şu SSAA zımbırtısını 2X e çekeyim dedim ve bir anda 30-35 de gezen oyun şahlandı 70-73 fps vermeye başladı. Sonra dedim acaba görsel anlamda bir şey mi kaybediyorum?

Oyunda ki tüm ayarlar aynı sadece 2X SSAA ve 4X SSAA farkı. Kalite ve FPS farkını sizlere bırakıyorum

Anti aliasing saçmalığı

Anti aliasing saçmalığı

• Optimizasyon sorunu.
  • Hocam bende aorus rx570 4gb var.Bende memory hızı 1750 MHz yazıyor . Kartta bir sıkıntı mı var benim?Sizde 4404 mhz yazan yer ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AA şarlatanlığı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş bilen pc oyuncusu gtx 950 ve r9 380 ile çok rahat 60 fps üzeri oyun oynar 1080p de. Tabi oyun optimze özürlü olmadığı sürece.

Mesela evil within 1-2 optimize özürlü oyunlardır onlarda ayar kıssanızda bir şey farketmez sadece çözünürlük düşürünce fps artıyor.

Ama re 7 ve doom gibi oyunlar şahane optimizasyona sahiptir.

Keşke tüm oyunlar dx 11 saçmalığından sıyrılsada hem amd hemde nvidia da rahat çalışan vullan ile yazılsa. Biliyorum re 7 de vulkan yok zaten doom ve wolfenstein 2 için bahsettim.

Neticede msaa saçmalığı yerine fxaa ve türevleri kıllanılabilir. Msaa ille de kullanılacaksa 2 yeterlidir 1080p de. 4 ve üzeri görüntü sabit iken ve odaklanılmış iken aradaki fark fark ediliyor.

Bunların yanı sıra ghostingsiz monitör alıp blur efektini açmanın mantığı nedir harbiden garip. Adamlar o kadar texture tasarımıyla uğraşsın blur ve dof ile mahvedelim kaliteyi. Neymiş sinematik hava katıyormuş aman havası batsın bro. Detay kayboluyor performans kayboluyor göz yormasıda cabası.

Eski samsung monitörüm vardı ghosting yapan. Oyunlarda blur açmaya gerek yoktu o kadar iğrençtiki ghosting oranı.

Neyse mesele uzamasın aa olayı ve diğer ayarlar kişinin kendi deneyim edip kendine göre çözümleyeceği göreceli ayarlar. Yeterli bilgi ve tecrübeye sahipseniz medium high güzel deneyim yaşarsınız oyunlar optimize özürlü olmadığı sürece.

Sonuçta konsol port oyunlar. Pc de otomatik ayarları kullanmak yerine custom ayarlarla kendi setıpunızu yapın.

• Kullandığın ayar 1080ti SLI gibi sistemleri olan insanlar mutlu olsun diye koyulmuş bir ayar, çok ekstrem bir AA çözümü. Onun yerine FXAA, MSAA falan kullan, görüntüde senin de farkettigin üzere çok farketmez zaten. Bu arada AA candır, tırtıklar kötüdür.

• Şu ana kadar gördüğüm en iyi optimizasyona sahip oyun Gta V .Oyuna ne verirsen sana onun karşılığını veriyor.En leş grafiklerle dandik onboard hd graphics gpular ile de çalışıyor , gtx1080ti ile de .Oyunda hiçbir grafik ayarı lüzumsuz değil ve boş yere kasmıyor.Adamlar gta 4ten acayip ders almışlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Gta 5 in ekran karti optimizasyonunda çimlerde kasma disinda sikinti yok ama islemci kisminda çok zorluyor. Oyunun leş grafik özelliği olduğu için leş grafiklerde dusuk sistemlerde calisabiliyor. Cogu oyunda o kadar leş grafiklere inilmiyor. Bence battlefield 1 in optimizasyonu en iyisi guncel oyunlar arasinda. Anti aliasing konusunda 2x 4x 8x diye seçilen msaa txaa şu aa bu aa o aa gibileri bence performans sömürmekten baska bir ise yaramiyor. On off seklinde ayarlanan anti aliasingli oyunlarda on yaptigimda ne asiri performans kaybi gordum ne de gozume batan köşeler ince cizgiler gordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 8 Ocak 2018; 9:57:16 >
  • Yavaş oyun yoktur, gereksiz ayarların kapatılmadığı oyunlar vardır. Tabii bir de "ne kadar gereksiz de olsa tüm ayarlar açık oynamam lazım" diyen kitle vardır (donanım üreticilerinin en sevdiği) bir de elindekinin kıymetini bilen ve mümkün olan en uzun süre fayadalanmak isteyen kitle. Biz yine de birinci kitleye müteşekkiriz tabii ki, onlar sayesinde teknoloji çarkı dönmeye devam ediyor, gelişmeler hızlanıyor.
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    Blur ve motion blur gerçekçiliği arttıran bir efektir ve her zaman açık tutarım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Optimizasyonu mükemmel dediğin oyun çimen kalitesinini yükseltince efsane fps düşüren oyun mu

Ben crysis 3 der tabana kuvvet sıvışırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Yavaş oyun yoktur, gereksiz ayarların kapatılmadığı oyunlar vardır. Tabii bir de "ne kadar gereksiz de olsa tüm ayarlar açık oynamam lazım" diyen kitle vardır (donanım üreticilerinin en sevdiği) bir de elindekinin kıymetini bilen ve mümkün olan en uzun süre fayadalanmak isteyen kitle. Biz yine de birinci kitleye müteşekkiriz tabii ki, onlar sayesinde teknoloji çarkı dönmeye devam ediyor, gelişmeler hızlanıyor.

Gereksiz ayarlar tabi ki kapatilmali ama simdi bir witcher 3 oynuyorsan kökleyeceksin ayarlari. Bir daha boyle bir oyun oynama sansin yok. Gelmis gecmis en efsane oyunu da ayar kisarak kimse oynamak istemez imkani varsa tabi. Daha once witcher 3 ü gtx660 ile medium ayarlarda oynamistim suan 1060 ile tum ayarlari ultraya cektim sabit 60 fps ve inanilmaz goruntuler olusuyor bazen grafiklere bakarken gorevi unutuyorum o derece

Optimizasyonu en iyi oyunlarin basini da BF1, doom, witcher 3 gibi oyunlar ceker. GTA 5 in o kadar iyi oldugunu dusunmuyorum ultra da sehir icinde 70-80 fps alirken daglara dogru gidince bir anda 40 lara dusuyor ustelik cimen detaylari da abarti kaliteli olmamasina ragmen.

• Aslında en güzelini yapmışsın, oyun çıktığında elindeki kartla oynayıp, sonrasında daha iyi bir sisteme geçince tekrar oynamak, ayrı bir tad veriyor. Bir de optimizasyon denince aklıma ilk şu oyun gelir: "Alien: Isolation".
  • AA yontemleri arasinda, en fazla kaynak isteyen SSAA. Sebebi bu. MSAA , TXAA ya da FXAA gibi yontemler kullaninca bu kadar fark olmuyor.

SSAA calisirken cozunurlugu arttirarak render edecegi resmi buyutup daha sonra downsample ediyor ilgili goruntudeki AA etkisini olusturmak icin. Bu da cok fazla kaynak tuketiyor, sanki daha yuksek cozunurlukte oyunu oynamissin gibi fps farkina sebep oluyor ki sonuclar da bu sekilde.

Oyunda farkli AA secenegi secebiliyor musun bilmiyorum, secebiliyorsan FXAA ya da MSAA tercih et ( nvidia kullaniyorsan TXAA ) . O algoritmalar daha hizli calisiyorlar.

Cozunurlugu dusurursen eger, SSAA etkisini daha net gorursun. Gosterdigin iki resim de cok benzer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

AA yontemleri arasinda, en fazla kaynak isteyen SSAA. Sebebi bu. MSAA , TXAA ya da FXAA gibi yontemler kullaninca bu kadar fark olmuyor.

SSAA calisirken cozunurlugu arttirarak render edecegi resmi buyutup daha sonra downsample ediyor ilgili goruntudeki AA etkisini olusturmak icin. Bu da cok fazla kaynak tuketiyor, sanki daha yuksek cozunurlukte oyunu oynamissin gibi fps farkina sebep oluyor ki sonuclar da bu sekilde.

Oyunda farkli AA secenegi secebiliyor musun bilmiyorum, secebiliyorsan FXAA ya da MSAA tercih et ( nvidia kullaniyorsan TXAA ) . O algoritmalar daha hizli calisiyorlar.

Cozunurlugu dusurursen eger, SSAA etkisini daha net gorursun. Gosterdigin iki resim de cok benzer.

Aynen en çok kaynak kullanan ve sistemi yoran SSAA fakat fark neden hissedilmiyor acaba? yani madem bu kadar çok sistemi yoruyor ona göre getirisi olması gerekmez mi? 2X ile 4X arasında muazzam performans farkı ortaya çıkıyor ama görüntü kalitesi olarak zerre fark yok. Hadi 1440p monitör kullansam anlıcam da 1080p de de hiç bir fark yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Sinsin Teyze Kızı

Optimizasyonu mükemmel dediğin oyun çimen kalitesinini yükseltince efsane fps düşüren oyun mu

Ben crysis 3 der tabana kuvvet sıvışırım

Çimen kalitesini ultra yapınca çimenler için hbao uygulanıyor.Performans düşüşü o yüzden.Gereksiz bir ayar ya da lüzumsuz yere kasma söz konusu değil yani

• Johnny Sinsin Teyze Kızı J kullanıcısına yanıt
    Motion blur mouse salladiginda yuksek fps alirken bile butun pikselleri çorba haline getirerek 30 fps mis gibi gosteren bir ayar bence. Neresini gercekci buluyorsunuz merak ettim. Siz gunluk hayatta kafanizi cevirince herşey birbirine mi giriyor? Ben butun blurlari ve depth of fieldi buldugum yerde kapatirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 9 Ocak 2018; 18:24:57 >
  • Az önce senin için üşenmeyip hızlıca kafamı çevirdim ve motion blur etkisini aynen yaşadım

Ve depth of field gerçekte olan bir şey zaten

• Metro Last Light oynarken cidden oo sistemim iyi grafikleri gazlıyayım dediğinde o ayar cidden şok yaşatıyo sistem bi anda çakıldığında noluyo diye optimizasyon saçmalığından başka bir şey değil kıstığında patlama yapıyor bi anda fps
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.