Şimdi Ara

Anten için RP-SMA uzatma kablosu mu almalıyım yoksa SMA mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar geçenlerde Asus WL-130N(http://www.asus.com/products.aspx?l1=12&l2=42&l3=137&l4=0&model=1711&modelmenu=1) aldım.
    Gayet iyi bir çekim gücü var ama benim dükkandaki bağlantıyı daha güçlü almak istiyorum o yüzden çok kısa olan anten bağlantısını uzatma kabloları ile uzatmak istiyorum. BU anten uzatma kablosunu ebay'den alıcam. Ama bu RP-SMA / SMA biraz kafamı karıştırıyor..Benim anten için RP-SMA uzatma kablosu mu almalıyım yoksa SMA mı?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• wirelessda anten kablolari cok buyuk kayiplara neden oluyor. tv anten kablosu gibi onlarca metre uzatma luksu yok. low-loss kablolar var ama fiyatlari bi anda astronomik degerlere firliyor genede uzun mesafede ciddi kayiplar oluyor. alacaniz kablonun degerlerini iyi inceleyin metrede kac db kayba neden oluyor iyi bakin. 1mt ni uzerinde bi kablo kullanam akillica olmaz.

anteniniz rp-sma baglantiliysa cogu standard anten bu sekildedir ihtiyaciniz olan kablo bi ucu disi bir ucu erkek rp-sma kablo.
  • Yine yardımımıa sen koştun hocam :) PM atıp rahatsız etmek istemedim açıkçası...
    Almayı düşündüğüm kablo şöyle birşey :

http://cgi.ebay.com/Antenna-Cable-RP-TNC-Extension-3m-Wireless-WiFi-Pigtail_W0QQitemZ290024769624QQcmdZViewItem?_trksid=p3286.m20.l1116

Sanırım buradaki anahtar kelime LMR100A olsa gerek...3 mt biraz fazla mı kaçar?
  • 3metre lmr100 kablo cekersen muhtemelen butun sinyal kabloda ucup gider. lmr100 un feet basina kaybi 0.4db, metre basina 1.2db eder. yani 3metredeki kayip 3.6db eder. cooooook fazla.
    db lineer bir olcu degildir logoritmik artar azalir. yuvarlak hesabla 3db artis/azalis 2kat sinyal farki demektir. yani sinyalin yarisindan fazlasi kabloda kaybolcak.

uygun kablo secmen icin kablo tipine gore kayiplari vereyim.
    metre basina kayip
    lmr100 1.2db/m
    lmr200 0.57db/m
    lmr300 0.36db/m
    lmr400 0.24db/m

ayrica linkde verdiginiz kablo N connectorlu. anteniniz ne tip bilmiyorum ama indoor standart bir antense buyuk ihtimal rp-sma dir
  • o zaman bu anten uzatma olayı çok riskli ... Tüm planlarım suya düştü..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.