Şimdi Ara

Antalya - Mersin Arası?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Edit:
    Kısaca; Antalya Mersin arası yollar kötü diyorlar. Bilginiz var mı yollar hakkında, çok mu kötü? (Kişisel aracımızla gideceğiz, babamla değişmeli kullanarak)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLoNeFox_k -- 17 Temmuz 2011; 9:29:58 >



  • Antalya Mersin kıyı şeridi cidden kötüymüş. Torosların arkasından dolanmak daha rahat olabilir.
  • Antalya-adana arası yanlış hatırlamıyosam 10-12 saat ti,mersinede rahat bi 8-9 saat vardır,yol kıyı şeridinde olduğu için çok virajlı hız yapamıyosun ama yolun manzarası güzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelli felli

    Antalya-adana arası yanlış hatırlamıyosam 10-12 saat ti,mersinede rahat bi 8-9 saat vardır,yol kıyı şeridinde olduğu için çok virajlı hız yapamıyosun ama yolun manzarası güzel.


    hocam ne yaptın ya adanadan çıktıkmı 7saatte gireriz antalyaya. mersin antalya arasıda 6saat falan sürer ancak cidden kıyı boyu tehlikelidir dikkatli olmak gerekir konya üstünden giderseniz 1-2saat daha fazla sürer ancak daha güvenilirdir
  • Ben otobüsle gitmiştim aklımda yanlış kalmış sanırım,tabii ki arabayla daha kısa sürer.
  • hmm doğrudur dostum otobusle çok farklı sürer bol bol mola veriyor ve 50-60la gidiyor
  • :) Teşekkürler, duruma göre bakarız artık. O manzarayı izlemek istiyorum aslında :)
  • Ben Mersin-Antalya gittim geldim. Otobüs virajları dönerken sağ arka tekeri dışarı çıkıyordu. 2 Araç yanyana geçemiyordu tabii bu 4 yıl önceydi şimdi dağları patlattılar tünel yaptılar filan diyorlar. İmkanın varsa 1-2 numaradan biletini al manzarayı ve yolun heyecanını o zaman hissedersin.
  • Yok kardeşim ben her sene mersine gidiyorum mersinliyiz eğer antalya'ya işim düşerse mecbur o yolu kullanmak zorunda kalıyorum yollar hala aynı, ne kadar dikkatli bir sürücü olsan da insan canı burnunda gidiyor o virajlardan alimallah
  • @Yasin Dayıoğlu Hocam kendi arabamızla gidiyoruz.

    @Son Spartalı
    Önceden böyle tehlikeli yollara çıkmadığımız için korkutuyor biraz. Dar olduğunu duymuştum bende, 2o14'te yapılacakmış yollar bakalım hayırlısı. Kötü dediğiniz yollar tahmini ne kadar sürüyor? Anamura kadar diyorlar ama nerden bilmiyorum.

    -Yarın yola çıkıyoruz, geç gelen cevaplarınızı okuyamayabilirim-
  • Hocam yollar kötü dikkatli olmak lazım.Yola mersin'den çıktığını farz ederek anlatıyorum.Mersinden Silifke'ye kadar yl normal hiç sorun yok.Silifke geçilir ve işler değişir. Uzun süredir süren yol çalışmları vardı biz 3 sene önce gittiğimizde umraım bitmiştir.Neyse konuya dönelim Silifke'den sonra hafif hafif başlar olaylar.Ama yinede Anamur'a kadar fazla atraksiyon yok.Bu arada unutmadan ülkemizin en güzel muzlarının başkentindesin almadan geçme.Sonra Anamur gözükür.Bu arada yolculuk geceyse eğer ve havada açıksa Taşucu'ndan Kıbrıs'a bakabilirsiniz.Oradan gözüktüğünü söyledi Taşucu sakinleri ama biz öğlen geçtiğimiz için göremedik. Anamur-Gazipaşa esas zorlı parkurdur.Anamur'dan çıkışta hafif dağlara doğru yönelir yol hatırladığım kadarıyla sonra bi anda kendini solu deniz sağı dağ uçurum kenarı bir yolda bulursun.Manzara çok güzeldir tabi.Yalnız yolculuk uzun süreceği için ya yanınıza yiyecek bişeyler alın ya da yola çıkmadan iyice yemek yiyin.Biz aç karnına yola çıkmştık yemek için zor yer bulduk.Gazipaşa'ya geldikten sonra sorun yok.Yol Alanya'ya kadar dümdüz.Alanya'dan sonra zaten Antalya'ya kadar çift şerit yol var.Manavgat Şelalesi'ne uğrayın zaman varsa.Kız Kalesi'ne gidilebilir yine zaman müsaitse.Muzu da unutmamak lazım tabi.

    Evet benim aklımda kalanlar bunlar iyi yolculuklar




  • Kardeşim şöyle cevaplayayım sorunu yanlış anlaşılma olmasın, yol çalışmaları halen devam ediyor ve o dağ yollarından kamyon, şehirlerarası otobüs vs. geçtiği için yavaş gitmek zorunda kalıyorsun. Sollama yapmak gerekiyor bir yerden sonra tin tin tin gidemezsin o kadar büyük aracın arkasından en fazla 30-40 arası gittiklerini farzet zaten virajı alırlarken asıl tehlike. Yol zaten dar olduğu için virajdan aşağı doğru gelen aracın tırmanan kamyon, otobüs vs. ile çarpışma riski inan ki yüksek. Sollama yapman için hele o yollarda kendine güvenin olması gerekiyor birazcık. Yani ille de sonuçta gidilemeyecek yol değil ya, arabanla geze geze gidersin manzarası da güzel tabi sen kullanacaksan bakmanı tavsiye etmem, alanya'ya kadar sürüyor bu yollar eğer arabada küçük çocuk varsa midesi bulanabilir, hazırlıklı olun ona göre. İyi yolculuklar.




  • Teşekkürler hepinize :) Haberlerde kaza olduğunu söylemiş, gözümüz korktu iyice :) Manzarasını merak etsemde vazgeçecek gibiyiz. Başka yollar tercih ederiz artık. Tekrar teşekkürler, iyi akşamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.