Altıpas içinde Antalya stoperi varken maç esnasında ceza sahası yayında olan diğer stoper üzerinden ofsayt çizgisi çizilip Sow işte böyle ofsayttaydı diye göstermişti, şimdi ofsaytta altıpastaki adam sayılmaz diye kural mı var? Açıkcası cidden şaşırmıştım ful maçı aradım bulamadım da, maçtan sonra da Erman toroğlu sowa faul var mı diye o pozisyonu oynattı sonra zaten ofsaytmış deyip geçti şaşırdım niye kimse altıpastaki stoperi görmüyor diye.
Var mı bunun bir açıklaması?
Sondan bi önceki adam ofsaytla ilgilidir genelde kaleciler kalede durduğu için bilinmez,o altı pastaki adamı kaleci gibi duşun
Ama kaleciyi de sayarsak altıpastaki adamla 2 kişinin arkasında oluyor sow, yani sondan 3. adamdan çizilmişti çizgi maç esnasında, sanırım kaleci hariç son iki adama gibi oluyor gerçi öyle bir şeyler buldum googleda ancak hala tam anlayamadım.
Görüntü varsa elinde bakalım, 2. mesajdaki arkadaşın söylediği gibi ofsayt kuralı.
O değil de Arsenal bugün maçı ne döndürdü be. Bizim leş ligi izlemeyin, huzur bulun.
"rakibin kale çizgisine toptan ve sondan ikinci rakipten daha yakın olduğu" durumda ofsayt olur
yani kaleye en yakın 2. kişiye bakılır, bunun kaleci olup olmaması önemli değil
o pozisyonda da çizgiyi çektikleri adam kaleye en yakın 2. kişiydi. şimdi görüntüyü tekrar aramadım ama maçı izlerken net aklımda kalmıştı. sadece çizgiyi çektikleri adamla başka bir antalyalı çok yakınlar hangisi önde hangisi arkada yanılınabilir. -senin deyiminle çizgiyi çektikleri adamdan kaleye daha yakın olan-
brkmania
kullanıcısına yanıt
Stoperin altıpasta olduğuna eminim de, kaleciyi tam hatırlamıyorum, ama aklımda kalan kaleciyle altıpastaki adam aynı hizadaydı, yani kaleciyi sayarsak ofsayt çizgisi sondan 3. adamdan çizildi, ilk iki adam(Kaleci ve çakılı stoper)aynı hizada kale çizgisindeydiler, sanırım ofsayta bırakmak için altıpastaki stoper kale çizgisine girdi.