Şimdi Ara

Antalya' da Hobi Ürünleri Satan Neresi Var? (RC Car Tavsiye)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Antalya da oturuyorum da yazın taşındım pek biryeri de bilmiyorum. RC elektirikli araba almayı düşünüyorum, Antalya da mutlaka bunu satan biryerler vardır bilen var mı, ayrıca ikinci el RC otomobil de (off road) bakmaktayım varsa satan değerlendirebilirim :)

bir de şunu almayı düşünüyorum nasıl bilirsiniz ?

HPI Brama 10B

TEKNİK ÖZELLİKLERİ
    4 çeker
    1/10 ölçekli buggy
    35 turn motor
    Dayanıklı şase
    Shaft aktarma
    Sert ve dayanıklı aktarma shaftlar
    Rulman seti
    12mm jant adaptörü
    Yumuşak hamurlu dayanıklı toprak lastiği
    Boyalı body
    Opsiyonel plastik kanat
    En -1 hız kontrolü
    Yeni TG-1 kumanda seti
    1500 mah 7.2v pack pil
    Hazır yapılmış araba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myd -- 17 Ocak 2010; 2:09:50 >

• Bakın bu kadar kişi var konu dışında bunların arasında antalyayı hiç kimse bilmiyor demeyin bana

quote:

Bu forumdaki kullanıcılar: vekz, myd, numenorian, hare83, _MeMeNto_, sambaras, Osman Sercan ERBEK, burakkagan, KırıkKılıç, <, jakobgfb, Jentin, Anime, konyalım, (@yberk), Kaan*, ferpar1988, SinapS, Trex_Tr, Mushmula, aRnOaLd, muratsen87, DuYGuN-Emre, ayaz19, veysel_lowe, Feel Me, LuciD`, HuKe, Mirkut, Darth Nihilus, teski, Airplane, Darkfather, Gokhan43, :::Banner:::, conjure, nForcer, eggys, nanaka9, sabry91, ÖfKeLiKaLaBaLıK, uohk061_TS, Barış Can, Infectus, ÇırakGrafiker, :Fatih:, Rajeesh, Solenzara, GökaLp., nanİHlal, hasanduran, $$kingodisco$$, ergenekon1975, EdaisY, atacanoral, pspfreak, GødLiké ~ RéckLéssLy, fubo, Replica!, Deify, NevA™, ®OoLaStoO®, stnrx, nkA, canera1907, blackrons, Shadow_catcher, 34, PhsycoMantis, We are Oscar Mike, Yalarca, Phoenix-f-, Love3tc, Sayoras, UnT0ucHabLe, EvrimDışı, FoxitcL, macro_ozy, keremg, Captain MacTavish, kill-joy, Faramir, PokerPeekFace, Legend., novalgine_plus, ChaosFİre, ÇayLaK KRaL, confidence35, halbay, So-What, Kubilay, Alphabet Killer., nekete_92, nobran19, nanuk355, brecoglu, Galathil, firtikk, DevilSNeveRCrY, Desthal1903, PoseDn, bigboos, conpetan, XDaY_WaLkeRX, Versace precious, Tombaldwin, ken@n, Atl@s, qraff, MaNgOsEr, celerm, teeKin, büyük-körük, emirburak23, Lostfan, Iron Maiden, aMiraL*, ssavas, QuickPlay, i have a dream, blacktweety, 41gokhan41, John Coffey, alyanki, Death666, soulcube, osmanxx07, noteb00k, Fail3d, imPsYcHo, umut67_67, BlackRap, frrozen, self_control, xXxKuBiLaYxXx, ERMAN3250, Karizmatör, DMUKKS, Rodrigo Alvaro Tello, Shift41, Kénan, xyolcu, GKHN_93, The_T®uth♀♂, CrasHh, ghost100, emrefe, d4rkston3, .:BBR:., blackdreamss, Sproob, ßérkay, TheMatador2, Ahmet.Refik, chronicmaniac, RemoteShoulder, cemturk, Kivanc1Mac, Terliksi Hayvan, Es_eS_26, ®ed, lnx=1, xfurix, Bluepower, hardcrss, scopeye, FarukÖzdemir, by_rappe, döküntü, Sæm, seboist64, dark_Frr3STylE, sensible13, Saralonde, Stay Away From Me, eyoruk, loyalmale, MİY1988, Simon_Adebisi, Leech King, DEAD-RECKONING, street_cops, Corleone™, HydroAcidX, stii, girmiyor, tegben, ρѕусhо, hardihan, Exxcrea, SIFIR, berkowich, WirldPrN, Sah!n, W7K2D, hypnosis, Impavide, e.sensei, ! SpiDeR !, jasminblack, demonchild, THR, yımah, Rundown, CorinaRocchi, muster, Hunter777, Madrox.theSage, bloody24, MortingenStrasse, Crauser, BlackEdition, umuts55, iLoveBeeR, engnnn, .:Stewie:., fernsehn, P€N€MY, Cruise Control, ufukka, ntticaret, F1SECO, KaraKapLan34, Nyorai, apricottree, MZR34, Reactive, musty®, slayer_ducker, Dr.Watson, arbuzik, bedi-bedr, Playboy22, caan_19, mC aLtIn, letsgoo, WiCKeD., wizQ, Coming, McLanE, Teslaman, Amorph, Yordis, sifujack, _smooth_criminal_, Ruathym, Tri3La, ugr7, kazoomlyer, denizza, |PortaL|, alpello, gokhanb60, Atilpa, hacı_yatmaz, emrah-58, 4n1L, DH Ready
    324 kayıtlı üye, 224 misafir

• İstanbul'da 2, Ankara'da da 1 tane sürekli alış veriş yaptığım hobbyshop var neden internetten almıyorsunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Damn It

İstanbul'da 2, Ankara'da da 1 tane sürekli alış veriş yaptığım hobbyshop var neden internetten almıyorsunuz...

İnternetten bakıyorum zaten de bir de elimle tutayım göreyim diye istemiştim :) Sizin alışveriş yaptığınız siteler neler?
  • PM ile cevap verildi

İyi geceler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: myd

Bakın bu kadar kişi var konu dışında bunların arasında antalyayı hiç kimse bilmiyor demeyin bana

quote:

Bu forumdaki kullanıcılar: vekz, myd, numenorian, hare83, _MeMeNto_, sambaras, Osman Sercan ERBEK, burakkagan, KırıkKılıç, <, jakobgfb, Jentin, Anime, konyalım, (@yberk), Kaan*, ferpar1988, SinapS, Trex_Tr, Mushmula, aRnOaLd, muratsen87, DuYGuN-Emre, ayaz19, veysel_lowe, Feel Me, LuciD`, HuKe, Mirkut, Darth Nihilus, teski, Airplane, Darkfather, Gokhan43, :::Banner:::, conjure, nForcer, eggys, nanaka9, sabry91, ÖfKeLiKaLaBaLıK, uohk061_TS, Barış Can, Infectus, ÇırakGrafiker, :Fatih:, Rajeesh, Solenzara, GökaLp., nanİHlal, hasanduran, $$kingodisco$$, ergenekon1975, EdaisY, atacanoral, pspfreak, GødLiké ~ RéckLéssLy, fubo, Replica!, Deify, NevA™, ®OoLaStoO®, stnrx, nkA, canera1907, blackrons, Shadow_catcher, 34, PhsycoMantis, We are Oscar Mike, Yalarca, Phoenix-f-, Love3tc, Sayoras, UnT0ucHabLe, EvrimDışı, FoxitcL, macro_ozy, keremg, Captain MacTavish, kill-joy, Faramir, PokerPeekFace, Legend., novalgine_plus, ChaosFİre, ÇayLaK KRaL, confidence35, halbay, So-What, Kubilay, Alphabet Killer., nekete_92, nobran19, nanuk355, brecoglu, Galathil, firtikk, DevilSNeveRCrY, Desthal1903, PoseDn, bigboos, conpetan, XDaY_WaLkeRX, Versace precious, Tombaldwin, ken@n, Atl@s, qraff, MaNgOsEr, celerm, teeKin, büyük-körük, emirburak23, Lostfan, Iron Maiden, aMiraL*, ssavas, QuickPlay, i have a dream, blacktweety, 41gokhan41, John Coffey, alyanki, Death666, soulcube, osmanxx07, noteb00k, Fail3d, imPsYcHo, umut67_67, BlackRap, frrozen, self_control, xXxKuBiLaYxXx, ERMAN3250, Karizmatör, DMUKKS, Rodrigo Alvaro Tello, Shift41, Kénan, xyolcu, GKHN_93, The_T®uth♀♂, CrasHh, ghost100, emrefe, d4rkston3, .:BBR:., blackdreamss, Sproob, ßérkay, TheMatador2, Ahmet.Refik, chronicmaniac, RemoteShoulder, cemturk, Kivanc1Mac, Terliksi Hayvan, Es_eS_26, ®ed, lnx=1, xfurix, Bluepower, hardcrss, scopeye, FarukÖzdemir, by_rappe, döküntü, Sæm, seboist64, dark_Frr3STylE, sensible13, Saralonde, Stay Away From Me, eyoruk, loyalmale, MİY1988, Simon_Adebisi, Leech King, DEAD-RECKONING, street_cops, Corleone™, HydroAcidX, stii, girmiyor, tegben, ρѕусhо, hardihan, Exxcrea, SIFIR, berkowich, WirldPrN, Sah!n, W7K2D, hypnosis, Impavide, e.sensei, ! SpiDeR !, jasminblack, demonchild, THR, yımah, Rundown, CorinaRocchi, muster, Hunter777, Madrox.theSage, bloody24, MortingenStrasse, Crauser, BlackEdition, umuts55, iLoveBeeR, engnnn, .:Stewie:., fernsehn, P€N€MY, Cruise Control, ufukka, ntticaret, F1SECO, KaraKapLan34, Nyorai, apricottree, MZR34, Reactive, musty®, slayer_ducker, Dr.Watson, arbuzik, bedi-bedr, Playboy22, caan_19, mC aLtIn, letsgoo, WiCKeD., wizQ, Coming, McLanE, Teslaman, Amorph, Yordis, sifujack, _smooth_criminal_, Ruathym, Tri3La, ugr7, kazoomlyer, denizza, |PortaL|, alpello, gokhanb60, Atilpa, hacı_yatmaz, emrah-58, 4n1L, DH Ready

ben bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: (@yberk)

quote:

Bakın bu kadar kişi var konu dışında bunların arasında antalyayı hiç kimse bilmiyor demeyin bana

quote:

ben bilmiyorum

hayırlısı olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla Antalyada HobbyRc mağazası bulduysan buluşalım arabayla alayım seni birlikte gidelim. Ben 1 aydır arıyorum olduğu söyleniyor ama bulabilmiş değilim. Kyosho Nitro aracımı tamire vermem gerekiyor yedek parçasını temin edemedim belki verdiğim yerde yapabilirler yedekleri bulup. İşin içine teknik servis ücreti girince üstüne düşerler biraz daha : ). Birde Traxxas Slash alıcam kısmetse onada gözgezdirmiş olurum. Birde Antalyada bir grup toplayıp sürüşlere çıkmak lazım ...
  • Tavsiye;
    RC işine Nitro'lu arabalar ile başladım. Daha sonra, annemin arabanın kokusundan rahatsız olması nedeniyle Elektriğe geçtim.
    EP arabalarda, kesinlikle GP arabalardaki zevk yok.
    Eğer fırsatın varsa, arabanı evin içine koymak yerine balkonda vs. bırakabiliyorsan eğer, EP almak için hiçbir neden yok.

Sonuçta bu hobi ve bu işten zevk alman gerek.
  • Nitro araçların yakıt kokuları, sürekli bakım istemeleri, sıcakda veya soğukta karbüratör ayarları, yanında buji ısıtıcısı, yakıt taşımak zorunda olman ve sürekli masrafı olması dolayısıyla biraz sıkıntı veriyor. Ben 6 sene kadar kullandım Savage ve halen duran Kyoshom var. Elektriklilerede uzun süredir ilgim var ve epey bir araştırdım. Brushless teknolojisinden sonra RP bir aracı geçecek GP bir araç daha yok. Adamlar 25$ lık pille stock motorla 180km hız yapıyor. Sen bu hızı GP de yapmak istiyorsan kafadan 1000$ ı gözden çıkarıp a'dan z'ye modifiye yapmak gerekiyor. RTR kullanmıyorsanda kit halinde yeni bir GP yaratman gerekecek. Tabii dediğin gibi bu iş zevk işi kimisi arabasına bakım yapmak uğraşmak ister kimiside kullanayım bakımı az olsun sesi çıkmasın falan gibi şeylerden haz duyar ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToTeM

Nitro araçların yakıt kokuları, sürekli bakım istemeleri, sıcakda veya soğukta karbüratör ayarları, yanında buji ısıtıcısı, yakıt taşımak zorunda olman ve sürekli masrafı olması dolayısıyla biraz sıkıntı veriyor. Ben 6 sene kadar kullandım Savage ve halen duran Kyoshom var. Elektriklilerede uzun süredir ilgim var ve epey bir araştırdım. Brushless teknolojisinden sonra RP bir aracı geçecek GP bir araç daha yok. Adamlar 25$ lık pille stock motorla 180km hız yapıyor. Sen bu hızı GP de yapmak istiyorsan kafadan 1000$ ı gözden çıkarıp a'dan z'ye modifiye yapmak gerekiyor. RTR kullanmıyorsanda kit halinde yeni bir GP yaratman gerekecek. Tabii dediğin gibi bu iş zevk işi kimisi arabasına bakım yapmak uğraşmak ister kimiside kullanayım bakımı az olsun sesi çıkmasın falan gibi şeylerden haz duyar ...

Brushless kitler, ESC ile beraber 200 liradan başlıyor. Hatta almışken sensörlü motorları almak lazım ki, onlar da 300-400 lira arası.
    Yani iyi bir EP araba, GP kadar para tutuyor zaten.

Dediğin şöyle doğru.
    En üst seviye EP X lira tutarsa eğer, GP 7X lira tutuyor. Yüksek performans almak için çok yüksek harcama yapmak gerekiyor.

Mesela, benim GP arabam performans olarak düşük bir arabaydı. Kepsiz kullanırdım, yol tutuşu azdı. Yenmiş lastikleri vardı. Plastik şasesi vardı. Hiçbir ayar seçeneği olmayan, dandik bir arabaydı.
    Kullandığım EP ise, en incesine kadar ayara izin ver, full aluminyum, yer yer karbonfiber bir şaseydi. Üzerinde 5.5T motorum vardı. Kayış aktarım, aero kep, aero jantlar, iyi pist lastikleri.
    Ama GP ile oynarken aldığım zevk çok daha fazlaydı benim, hızı ve yol tutuşu yarısı kadar olmasına rağmen.

Bakım konusuna gelince. Bu arabaların güzelliği o zaman. Arabayı yaklaşık 2 hafta kadar kullandım ben.
    2 hafta içinde karbüratörü söktüm bi kere komple. Her vidasına kadar. Motoru temizledim. Arabada sökülmedik vida bırakmadım.
    Bunları EP'de yapamıyordum. O zaten canımı sıkıyordu. 2 vida sonra araba çıplak kalıyordu zaten.
    Üstüne, motor sesi yerine vızlama olunca. Sattım kurtuldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 6 Eylül 2010; 22:06:26 >

• Türkiyeden alışveriş yapacak olursan inan herşey pahalı. Ama yurt dışı imkanlarını sunan siteler var ve EP parça fiyatları GP lere göre oldukca uygun. Bu sebepten GP den daha az masrafı oluyor ve Brushless dan sonra GP nin EP yi yakalaması oldukca zor gibi görünüyor. Tabii olaya hobbyden ziyade ticari anlamda bakanlar olduğu sürece yakında GP de de satmak adına yeni bir teknoloji çıkar eminim : ).

Valla benim arkadaşlarım arasında GP kullanan oldukca fazla hatta EP kullanan yok diyebilirim. Sanırım ilk EP kullanan ben olacağım. Nitronun kokusunu, motorun sesini, bakımını vs vs sevenler var. Hatta tüm izin günlerini buna ayıran arkadaşlarım var. Bende Savage ı kullandıktan sonra 5-6 saat zevkle bakımını yapardım. Tabii o zamanlar bekardık çoluk çocuk yoktu : ) şimdi işler değişti bana bakımı az, yanında taşıman gereken malzemeleri az, GP nin verdiği zevki verebilecek birşeyler lazımdı 1-2 ay araştırdım güzel bir makine buldum Slash Ultimate Edition 2010 un Off road aracı seçilmiş fiyatıda uygun. Kyoshoyuda yaptırırsam satıcam tamamen GP den kurtulmuş olurum böylece.

Valla boş vakti çok olana veya izin günlerini bakıma ayırmak isteyenlere, motor sesini, nitro kokusunu sevenlere GP. Yok ben eğlenceme bakarım, ayda bir bakım yaparım sonrada kapatır kaldırırım diyenlere EP şart : ) ...

• gp bir araç almanı tavsiye ederim hem de bir çok yararı var mesela bütün motor parçalarını aksamları vs öğreniyorsun. ehliyet sınavında daha önce motor kısmına hiç bakmamış olmama rağmen çok iyi bir puanla geçtiysem sebebi bu hobidir
  • Bütçe nasıl bilemiyorum ama Traxxas Slash tavsiyemdir. Birde maverick modellerine bak derim. Site olarak google'a "bunlardan" yaz.
  • Arkadaşlar başlığı açan arkadaş zaten 8 ay önce açmıştır. Yani alacağı aracı almıştır. Bence tavsiyede bulunmadan veya mesaj yazmadan önce mesajın tarihine bakın. Tavsiye isteyen yok şu an ...
  • Eğer zaman konusunda çok rahat değilseniz, GP gereksiz olur zaten. Haklısınız.
    Ben öğrenciyim, geçen sene hazırlıktı bir de. Çok rahattım.
    Öyle olunca 1 bütün gün değil, 2-3 gün arka arkaya ayırabiliyordum bile
  • Arkadaşlar konuyu uzun zaman sonra ilk defa görüyorum ve bu konuyu ben mi açmışım diye kendi kendime soru sordum Şuan elimde Traxxas E-revo VXL, Traxxas Slash 4x4, ve Traxxas E-MAXX var Konuyu görünce cidden şaşırdım ve mazi aklıma geldi bir ara hpi brama 10b alıyormuşum az kalsın Sonra büyük bir gaz ile ilk aracım olan E-Revo VXL yi aldım. Ve süper memnun kaldım. Araç minik canavar. Antalya'nın tozunu dumana kattım bu zamana kadar Daha sonra ufaklığın yanına slash 4x4 ve bunların abileri E-maxx katıldı Bu şekilde elektrikli RC işine devam ediyorum. Nitro hiç düşünmedim düşünmem de. Günümüzde nitrolar artık ölü yatırım ve gereksiz masraf demek... Arabama 8 ay önce aldığım pilleri hala ilk günkü gibi kullanıyorum hiç bir sorun yok hala 100 kmh hızları çok rahat görüyorum... Normalde kullanım sürem göz önüne alındığında ayda 1,5 galon nitro yakıtı yakmam gerekiyordu ve bu da aylık 90 TL ye tekabul ediyor. Bunun yanında nitro aracın pisliği, bakımı, ayarları masrafları da var tabiki. En iyisi elektirikli araç. İstediğin yerde istediğin gibi kullan. Kirlendi mi? At küvete bir güzel yıka

Bu arada hobi işine ilk başlayan birisine GP araç tavsiye etmek çok ama çok yanlış arkadaşlar daha araba kullanmasını bilmeyen birisine sanayicilik yaptırmak akıl karı değil

Antalya'da olan arkadaşlar her zaman buluşmalara açığım yeterki mesai saatleri içinde olmasın buluşmalar Buluşmalar için bana her zaman özelden ulaşabilir, gerekli iletişim bilgilerini paylaştıktan sonra buluşmalar düzenleyebiliriz

@ToTeM: Antalya'da hobi mağazaları var tabiki. Bir kere gitmiştim Lara tarafına, tamir bakım vesayre bu işleri de yapıyorlar. Taa hobiye ilk başladığım zamanlar meraktan gitmiştim. Bir daha da gitmedim hala aynı yerinde duruyor mu bilmiyorum. Başka bir yer daha var diye biliyorum ama tam yerini bilmiyorum. Direk parçaları yurt dışından temin ettiğimden hobi mağazaları ile pek alakam yoktur, tamamen kendi kendimin tamircisiyim

• İyi hoş güzel diyorsunda ben Kyosho Fw05 in parçaları malesef intenetten bulamadım. Aynı zamanda birde Slash Ultimate Edition almam lazım. Antalya dan almak internetten sipariş vermekten daha mantıklı geliyor. Ondan sormuştum Antalyada bulabileceğim bir yer olup olmadığını ...
  • quote:

İyi hoş güzel diyorsunda ben Kyosho Fw05 in parçaları malesef intenetten bulamadım. Aynı zamanda birde Slash Ultimate Edition almam lazım. Antalya dan almak internetten sipariş vermekten daha mantıklı geliyor. Ondan sormuştum Antalyada bulabileceğim bir yer olup olmadığını ...

Hangi sitelere bakıyorsun ki? Ben yurtdışı sitelerine bakıyorum hep... Antalya'daki fiyatları görünce internetten almak daha mantıklı gelecektir size... Ben 2 tane sert kasa 5000 mAh 2s 30C Lipo pili kargo dahil 80 TL ye alırken burda daha kalitesiz bir lipo pile 80-100 TL diyorlar... Slash ultimade alacaksanız yurtdışından almak tabiki mantıklı olmaz. Çünkü geliş süresi, aracın parası + gümrük vergisi aynı Türkiye fiyatlarına denk geliyor. Ama Antalya'da bu daha pahalı olacağı kesin. Çünkü arkadaşımdan biliyorum 250 TL lik aracı 450 TL ye almıştı... Yine de seçim sizin. Parça alacaksanız mutlaka yurtdışı sitelerini ziyaret edin derim. 10 günde gelsin ama paranız cebinizde kalsın...

• quote:

quote:

İyi hoş güzel diyorsunda ben Kyosho Fw05 in parçaları malesef intenetten bulamadım. Aynı zamanda birde Slash Ultimate Edition almam lazım. Antalya dan almak internetten sipariş vermekten daha mantıklı geliyor. Ondan sormuştum Antalyada bulabileceğim bir yer olup olmadığını ...

Hangi sitelere bakıyorsun ki? Ben yurtdışı sitelerine bakıyorum hep... Antalya'daki fiyatları görünce internetten almak daha mantıklı gelecektir size... Ben 2 tane sert kasa 5000 mAh 2s 30C Lipo pili kargo dahil 80 TL ye alırken burda daha kalitesiz bir lipo pile 80-100 TL diyorlar... Slash ultimade alacaksanız yurtdışından almak tabiki mantıklı olmaz. Çünkü geliş süresi, aracın parası + gümrük vergisi aynı Türkiye fiyatlarına denk geliyor. Ama Antalya'da bu daha pahalı olacağı kesin. Çünkü arkadaşımdan biliyorum 250 TL lik aracı 450 TL ye almıştı... Yine de seçim sizin. Parça alacaksanız mutlaka yurtdışı sitelerini ziyaret edin derim. 10 günde gelsin ama paranız cebinizde kalsın...

Ben aracı aldım ortalama 1-2 hafta kadar oldu sanırım. Slash 4x4 Ultimate modelini aldım ve 1100 tL ye geldi. Tabii orjinal Esc fanı, mod parçası Head Sink (70 tL), 2s 5200 Mah lipo pil (99 tL) hobbyking, 3s 6000 Mah lipo pil + Ec3 konnektör setleri (147 tL) hobbyking, Lipo, Nihm şarj alet (110 tL), bodysaver e-bay den (45-50 tL), Dremel set (hobi uğraşları için gerekli) (70 tL), korgo ücretleri falan ortalama 1700 tL ye falan geldi. Tahmin ettiğimden çok daha üstte bir fiyat oldu ama şu an için oldukca memnunum. Bir aralar buluşma düzenleyip araçlarımızı görme fırsatımız olabilir. Siteden mesaj atarak haberleşiriz ...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.