Şimdi Ara

Annemle çok kavga ediyoruz.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar ben 20 yaşına basmak üzere olan,ailesiyle birlikte yaşayan bir gencim.Ailemi,özellikle annemi çok seviyorum.Hani anne mi baba mı sorusuna göz kırpmadan anne diyen bir çocuktum öyle diyeyim,hala öyleyim tabi.Ama işin asıl sıkıntısına gelelim.İnsanlar fikir ayrılıklarına düşüp tartışabilir,zıt kutuplar birbirini çekmeyebilir bu yüzden en ufak şeyler büyük kavgalara dönüşebilir.Düşünceniz bu yönde olacak ama hayır,kavga sebeplerimiz bundan bile saçma.Çok fazla kavga ediyoruz,çok saçma salak konulardan kavga ediyoruz.Neredeyse her şeyden kavga ediyoruz biz.Örneğin öğle yemeğini bilgisayarda yemek istiyorum neden masaya oturmuyorsun diye bağırıp çağırıyor,hatta geçen gün çatal kaşık fırlattı oraya buraya.Bazen oturuyor ağlıyor,nasıl bağırdığını zaten tahmin edemezsiniz.Dedem kanser,durumu da iyi değil evet belki bunun etkisi vardır,psikolojisi kötü etkilenmiştir diyeceğim ama dedemin kanseri 2 senedir biliniyor,bizse annemle kendimi bildim bileli böyleyim.Rahatlamak,birazda tavsiye almak istiyorum.Okumak istemeyeni anlayışla karşılarım lakin lütfen dalga geçip işi makaraya vurmayın çünkü bu konu benim için çok hassas.Hayatımda hiçbir büyüğüme saygısızlık yapmayan ben daha bugün anneme çok şiddetli biçimde bağırdım.Akabinde yine ağladı.Oda bağırdı derken ortam haddinden fazla gerildi ve ben en son kaçışı dışarı çıkmakta buldum.Daha önce böyle bir şey yapmadığım için kendimi kötü hissediyorum.Onun için neyim eksik bilmiyorum.Başarısız bir öğrenci değilim,asosyal değilim,bakımsız değilim,kültürsüz değilim,gayet ortalama bir insanım.Neden? Annem neden hep benimle kavga etmek için yer arar? Kafayı sıyıracağım arkadaşlar.Ben neredeyse 20 yaşıma basacağım ve bana 10 yaşında çocuk gibi davrandıkları zaman ağırıma gidiyor,yediremiyorum kendime.Nerede yanlış yapıyorum diye defalarca düşünüp hiçbir sonuca varamadım.Başka bir eve çıkasım yok,zira çalışmadığım için maddi olarak bir gelirim yok.Babam emekli fakat çalışmaya devam ediyor.Maddi durumdan mı bunalıyor desem çokta kötü durumumuz yok.Onun böyle olması için bir sebep yok.Artık her kavgamızda elim ayağım titremeye başlıyor,gözlerim kararıyor sağı solu yumruklamaktan hırsımı alamıyorum.Sinir hastası olmaktan korkuyorum...

İçimi dökmek istedim.Böyle duramıyorum,bu forumda anlayışlı insanlar olduğunu da biliyorum,ki bu bir terapiste gitmekten çok daha rahatlatıcı.Tavsiyeniz varsa alabilirim,insanın canından bir parçası ile küs olması,devamlı kavga halinde olması dayanılacak bir durum değil...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Annelerle Sürekli Kavga Etmek: Nedenleri ve Çözümleri

Annelerle sürekli kavga etmek, pek çok kişinin yaşadığı zor bir durumdur. Bu kavgalar, ilişkileri zedeleyebilir, strese neden olabilir ve her iki taraf için de üzüntü kaynağı olabilir.

Kavgaların Nedenleri:

Annelerle sürekli kavga etmenin çeşitli nedenleri olabilir, bunlardan bazıları şunlardır:

• Farklı Nesiller: Anneler ve çocukları farklı nesillerden gelir, bu da farklı görüşlere ve değerlere sahip olmalarına neden olabilir.
    • Beklenti Uyuşmazlıkları: Anneler, çocuklarının bir şekilde davranmasını bekleyebilirken, çocuklar kendi fikirlerine ve duygularına sahip olabilirler.
    • Kontrol Mücadelesi: Bazı anneler, çocuklarının hayatları üzerinde kontrol sahibi olmaya çalışabilirler, bu da çatışmaya yol açabilir.
    • İletişim Sorunları: Etkili iletişim eksikliği, yanlış anlamalara ve kavgalara neden olabilir.

Annelerle sürekli kavga etmeyi önlemek veya azaltmak için aşağıdaki çözümler önerilebilir:

• İletişimi İyileştir: Açık, dürüst ve saygılı bir iletişim kurmaya çalışın. Birbirinizi dinlemeye ve farklı bakış açılarını anlamaya özen gösterin.
    • Beklentileri Yönetin: Kendinizden ve annenizden neler beklediğinizi açıkça ifade edin. Gerçekçi olmayan beklentiler çatışmalara yol açabilir.
    • Sınırlar Belirleyin: Sağlıklı sınırlar belirlemek, her iki tarafın da ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olur. Sınırlarınızı açık ve net bir şekilde ifade edin.
    • Profesyonel Yardım Alın: Eğer annelerle sürekli kavga etmeyi önlemekte veya çözmekte zorlanıyorsanız, bir terapist veya danışmandan profesyonel yardım almanızı öneririz.
    • Empati Kurun: Annenizin bakış açısını anlamaya çalışın ve neden bazı konularda farklı görüşlere sahip olabileceğini düşünün. Empati kurmak, çatışmaları azaltmaya yardımcı olabilir.

Annelerle sürekli kavga etmek zor bir durum olsa da, iletişimi geliştirerek, beklentileri yöneterek ve sınırlar belirleyerek, bu çatışmaları azaltmak ve daha sağlıklı bir ilişki kurmak mümkündür.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Klasik Türk annesi aslında Türk kadını her şeyi kafasına takarlar en ufak en küçük.Nedense haklı haksız hep onlar haklıdır.Hep zafer kendilerinde olsun isterler.Ama aynı zamanda evlatları için vermeyecekleri şey yok.

Klasik benimde abim 21 ben 16 yaşındayım.Annemle olmadık nedenlerden kavga edemiyoruz çünkü ben sesimi yükseltsem abim susturuyor ama kendine gelince coşuyor.

Ben kavga edemiyorum o daha kötü
  • Patlayacak birini arıyor,Baban annenin huylarını iyi biliyorsa onada patlıyamaz sana patlar.
  • 14 yaşında iken kapıdan çıktığımı hatırlıyorum bende, gerçi benimki baba yüzündendi ama anne ilede kavgalar yaşıyorum, elbette sende yaşayacaksın belki ilk çocuksundur annen de ne yapacağını bilmiyor olabilir bir psikolğa danışmak lazım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kavga ettim
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.