Merhaba arkadaşlar. Benim kardeşim kronik olarak hasta. Geçenlerde kardeşimin okuluna gittim. Kardeşim hasta olduğu için 2 sene tedavi gördü, okula gidemedi. Bu yüzden çok geride. Ortaokul 8. Sınıfta şu an. 6. Ve 7. Sınıfa gidemedi. Bu nedenle derslerinde çok geri kaldı. Bu nedenle Fen dersinden 20 almış. Hocaya rica ettim, en azından 60 yapın, hastaydı benim kardeşim diye. Hoca bi triplere girdi, tartıştık. "Ben özel olarak ilgilenmek zorunda değilim ki" dedi. Neyse sonra başka bi hoca geldi, bu tartışmamızı duydu. Ertesi gün annemi çağırmış okula. "Ben sizi zaten çağıracaktım, kızınızın notları düşük diye" bi de. Ben de gittim tabii annemle, çünkü kardeşim, öğretmenden özür dilememi istedi. Kadın da benim geldiğim olayını anlattı anneme, ben de yanındaydım, özür diledim, kardeşimin hastalığını "dengim değilsin, insanlar daha nice hastalıklarla uğraşıyorlar, kalp kırmamak lâzım" falan dedi. Şu an iyi bi üniversitede okuduğum için de "önemli olan yüksek puan yapmak değil, haddini bilmek" falan dedi ve bunları söylerken de yüzüme bile bakmadı. Annemle konuştu yani bunları. Annem de "Özür dileriz hocam" falan diyerek kadının karşısında eğilip büzüldü. Sonra diğer kadını, benim asıl tartıştığım Fenciyi çağırdı o kadın ve o Fenci de görüşmek istemediğini söyledi. Yani oraya kadar gittik ve de kadının muamelesine bakın. Ondan sonra annem "kadın seni kale almıyo" diyerek beni ezdi. Bi daha kardeşinin okuluna gitmemi yasakladı. Kardeşim de "Beni rezil etti" demiş güya anneme ve kardeşim de okuluna bi daha gitmemi istemedi. Ayriyeten ben 15 yaşında cinsel saldırıya uğramıştım. Annem bunu bilmesine rağmen suçu yine bende buluyor ve yapılan her şeye karşı sessiz. Geçenlerde eski sevgilimin yeni sevgilisine çocuk aynı anda ikimizi idare ediyor diye ulaşmıştım. Çocuk anneme mesaj atmış bu konu hakkında. Annem de bana kızdı "Ara bozmak günahtır" diyerek beni babama şikâyet etti ve benimle konuşmayacağını, elinin iki parmağını bozduğunu (küsmek anlamında) söyledi ve çocuğun attığı mesajları görmeyeyim diye telefonunun şifresini değiştirdi. Şimdi geçenlerde kardeşim, bi kızın yanında oturuyormuş, sıralar ikili ya. Kız da öksürüyomuş ve kardeşim, bu yüzden korona oldu ve biz tedavi için şehir değiştirmiştik. İstanbul'dan Ankara'ya geldik. Buradaki 2 senelik mücadelemiz yerle yeksan oldu. Kardeşimin tahlilleri, korona olduğu için tekrar düşmeye başladı. Şimdi ben de gidip önce sınıf öğretmenini, sonra da bu yanında oturan kızın velisini uyarmak istiyorum "Çocuğunuz hastaysa okula yollamayın, bulaşıyor ve bu, bizim mücadelemizi haybeye çıkarıyor" diyerek ve bu yaptıklarının suç olduklarını belirterek. Ne düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Annem ve babam beni ezdiriyor.

-
-
Yok mu bi cevap?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben olsam o karı konuştuğu anda kafayı gömerim kim köpeksin lan sen hem bana laf edip hem kardeşimin durmunu küçümseyeceksin kemiklerini kırıp yoğurur geldiği deliğe geri sokarım valla çok sabırlı adamsınız hocam birde aklınca okumak değil adam olmak havası yapmış valla çok sinirlendim hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hatta anenede kin besleyip 50 yasina geldiği gibi huzur evine postalar maaşını yerdim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim de içimden tam olarak böyle yapmak geçti ama kardeşim "özür dile" dediği için ve rezil olmaktan korktuğu için sustum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zordurumsinyali -- 7 Mayıs 2023; 18:14:31 >
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Okurken ben de sizinle aynı duyguları hissettim ama kardeşiniz ve anneniz o şekilde uygun gördüyse sessiz kalmak en mantıklısı. Sonuçta kardeşiniz durumdan hoşnut olmasa kendisi çözüm için size başvururdu. Veliyi uyarma kısmı da sonuçsuz kalır gibi geliyor bana. Bu tür şeylere ülkemizde hassasiyet gösterilmiyor maalesef, sadece sinir olduğunuzla kalırsınız. Hatta sıkıntı bir tipse sizinle uğraşabilir bile. İlişki konusunda üstünüze düşeni yapmışsınız gerisi sizden çıkmış kafaya takmamaya çalışın.
-
Ben notun yükseltilmesini rica ettim, sonra onu yükseltmeyince sözlü notunu yükseltmesini istedim, böyle ısrar ettim, kabul etmeyince en azından kardeşimle biraz daha ders olarak ilgilenmesini istedim, o da "özel olarak ilgilenmek zorunda değilim ki" dedi ve sonra da "siz de öğretemiyosunuz" dedim, o da gitti, sonra ben de gittim, tartışmamızı duyan başka bi hoca da annemi okula çağırmış, o şekilde de yukarıda yazdığım diyaloglar gelişti
Teşekkür ederim hocam. Ben sadece hakkımızı aramaya çalışıyorum ve bunu yaparken de ailem engel oluyor gibi geliyor.
Paragraf falan ayırsaydınız. Cümleler çok düşük. Ne anlatıldığı belli değil.
-
Yani 20 olan notu hocam 60 yap demek biraz abes kacmis kusura bakmayin. Durumun zorlugunu anliyorum ama gidip bunun icin kavga etmeye gerek yok gerekirse okul idaresiyle gorusulup ayarlanirdi.
-
Hocanın tavrı hoş değil ama hocanın da elinde olan bir şey yok. Kimse 20 olan notu 60 yapamaz. Koskoca sınıfta bir kişiye de yoğunlaşamaz. Siz üstüne düşeceksiniz ders anlatacaksiniz ya da gerekirse aldıracaksınız kendi de biraz çalışacak. Bir de kadın takıksa sınıfın içinde bir şey dedi kardeşini üzdü belki de. Çok takılma ya ailem ezdiriyor falan abartacak bir şey yok her ailede olan şeyler hocayı da darlama sana tavsiyem
Okul idaresi bir şey yapamazdı... Ben hocanın tavrına kızıyorum...
Hocaya gidip de şu an yine pat pat söyleyesim var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X