Şimdi Ara

Anne ve baba hakkinda dovme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
8.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dövme dinimizce haramdır, abdest geçmez söyleyim
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mC_ReTurNs*

Up

abdest geçirmiyor dövme
  • Dövmenin abdesti nasıl geçirmediğini bana bi anlatın hele ya. Dövmenin üstünde kıl çıkar arkadaş kıl.kıl çıkmışsa deri beslenmiş ve su o deriye ulaşmış demektir. Dövme iki kat alttaki deriye yapılır. Su derinin o iki kat altına geçse şişeriz zaten. Kuran ı Kerim indiği zamanda dövme olmadığı için de haramlığına kimse karar veremez. Bu kul ile Allah arasındadır. Saçma sapan konuşup insnaların aklını bulandırmayın. Asıl silme işlemi yaptığında o derinin komple ölmesini sağladığın için deri kendini yenileyinceye kadar -ki bu baya uxun bi süre lazer işleminden sonra- su giriş çıkışı minimuma inecektir.

Bu arada dirsek üstüne yaptırmayı düşünüyorum bende. Göktürkçe anne ve baba altlarina da doğumgünü...

• .
     Anne ve baba hakkinda dovme

• quote:

Orijinalden alıntı: ermantpc

Dövmenin abdesti nasıl geçirmediğini bana bi anlatın hele ya. Dövmenin üstünde kıl çıkar arkadaş kıl.kıl çıkmışsa deri beslenmiş ve su o deriye ulaşmış demektir. Dövme iki kat alttaki deriye yapılır. Su derinin o iki kat altına geçse şişeriz zaten. Kuran ı Kerim indiği zamanda dövme olmadığı için de haramlığına kimse karar veremez. Bu kul ile Allah arasındadır. Saçma sapan konuşup insnaların aklını bulandırmayın. Asıl silme işlemi yaptığında o derinin komple ölmesini sağladığın için deri kendini yenileyinceye kadar -ki bu baya uxun bi süre lazer işleminden sonra- su giriş çıkışı minimuma inecektir.

Bu arada dirsek üstüne yaptırmayı düşünüyorum bende. Göktürkçe anne ve baba altlarina da doğumgünü...

Abdest olayına hiç girmeyeceğim ama haram olup olmadığı bilinmeyen bir şeyi yaptırmak iyi değil bana göre

• quote:

Orijinalden alıntı: Limonlu Maden Suyu

quote:

Dövmenin abdesti nasıl geçirmediğini bana bi anlatın hele ya. Dövmenin üstünde kıl çıkar arkadaş kıl.kıl çıkmışsa deri beslenmiş ve su o deriye ulaşmış demektir. Dövme iki kat alttaki deriye yapılır. Su derinin o iki kat altına geçse şişeriz zaten. Kuran ı Kerim indiği zamanda dövme olmadığı için de haramlığına kimse karar veremez. Bu kul ile Allah arasındadır. Saçma sapan konuşup insnaların aklını bulandırmayın. Asıl silme işlemi yaptığında o derinin komple ölmesini sağladığın için deri kendini yenileyinceye kadar -ki bu baya uxun bi süre lazer işleminden sonra- su giriş çıkışı minimuma inecektir.

Abdest olayına hiç girmeyeceğim ama haram olup olmadığı bilinmeyen bir şeyi yaptırmak iyi değil bana göre

o zaman bu zaman diliminde çoğu şeyi yapmıyor olmalısın. çünkü haram olup olmadığı kesin olmayan bir sürü şey var.

• Dövme yaptırmak

Sual: Dövme yaptırmak günah mıdır?
    CEVAP
    Evet günahtır.

Sual: Kalıcı dövme yaptıranın ne yapması gerekir? Abdeste veya gusle zararı olur mu?
    CEVAP
    Dövme yaptırmanın caiz olmadığı, hadis-i şerifle bildirilmiştir. Yaptıranın tevbe etmesi ve bir daha yaptırmaması gerekir. Dövme, deri üstünde bir tabaka meydana getirmeyip, deri altından yapıldığı için gusle ve abdeste mani olmaz. Deri üstüne yapılmış olsa da, kolayca çıkarma imkânı yoksa, yine abdeste ve gusle mani olmaz.

Sual: Bir arkadaş, “Dövme yaptırmanın günah olduğu söyleniyor. Ben meal okudum. Kur’anda böyle bir şey göremedim” diyor. Dövme yapmak günah değil mi?
    CEVAP
    Evet günahtır. Her şeyi Kur’anda bulmak zordur. Sahih-i Müslim'de bildiriliyor ki:
    İbni Mesud hazretleri, (Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun) mealindeki hadis-i şerifi rivayet edince, Ümmü Yakub adında ihtiyar bir kadın itiraz edip, "Ben Kur'anın hepsini okudum, ama böyle bir lanet yok” dedi. İbni Mesud hazretleri, "Dikkatli okusaydın mutlaka görürdün” diyerek şu mealdeki âyet-i kerimeyi okudu:
    (Resulullahın size verdiklerini alın, yasakladıklarından sakının!) [Haşr 7]

Sual: Dövme yaptırmanın caiz olmadığını bildiren hadis var mı?
    CEVAP
    Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
    (Kaşlarını incelten ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.) [Ebu Davud]

• yaptırma pişman olursun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Limonlu Maden Suyu

quote:

o zaman bu zaman diliminde çoğu şeyi yapmıyor olmalısın. çünkü haram olup olmadığı kesin olmayan bir sürü şey var.

Kola içmek gibi bir örnek verebilirim mesela mümkün olduğunca az içmeye çalışırım ama bir çok şeyi yapmıyor da değilim

• İlk ana kuzusu aykırı olarak tarihe geçiceksin.
  • usta sen kimsenin dediğine inanma. istiyorsan yaptır. zararsa sana zarar haramsa sana haram ki kesinliği bile yok. bende yer seçimi aşamasındayım yaptırıcam gayet de. millet sığır sığır konuşuyo ben sallamıyorum sen de sallama.
  • Adam size ben müslümanım demiş mi ki abdesttir bilmem nedir konuşuyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.