Şimdi Ara

ANLIYORSANIZ BİR BAKIN LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bizim işyerinin hizmet karşılığı yapmış olduğu senetlerin ödemesi , hizmeti alan kişi tarafından yapılmamıştır.Benim bu senetlerin takibini yapmam lazım ama tam olarak ne yapacağımı bilemiyorum.Bu senetleri çek gibi bankaya verebilirmiyim (komisyon karşılığı) ya da herhangi öncelikli bir hukuksal bir işlem başlatabilirmiyim.Bu konudaki tecrübelerinize ve fikirlerinize ihtiyacım olacak Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freemanaydin -- 21 Mart 2008; 16:41:48 >

• Arkadaşlar durum biraz acil cevaplarınızı bekliyorum.(Patron akşama kadar sonuç bekliyor)
  • ilk önce noterden protesto ettir sonra tekrar ödemezse avukata ver icra yoluyla tahsil eder ama biraz uzun sürer.
  • Degerli arkadaşım Freemanaydın, öncelikli olarak bu tip senetler vadesinde tahsil edilemediğinden yasal takip işlemi başlatılır.Ve bununla ilgili çalıstıracagın hesap da alırken 121 portfoydekı senetler hesabında yer alıyordu, yasal takıbe alındıgında da 121 Takıptekı senetlere borc verıp 121 portfoydekı senetlerı alacaklandırarak işlem yapılır.

Edit:Cevabı ben değil, iş yerindeki Mali Müşavir arkadaşım verdi
    Ben henüz Muhasebeci adayıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 21 Mart 2008; 17:06:10 >
  • Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Benim merak ettiğim hiçbiryere başvurmada bu elimizdeki senetleri bankaya verebilirmiyiz komisyon karşılığında ??Eğer böyle birşey yapabiliyorsak başka hiçbirşeyle uğraşmak istemiyorum.
  • senetleri bankaya veremezsiniz veya komisyon karşılığı satamazsınız..senet tahsili 2 yolla olur benim gördüğüm.bu 2 yol da borcun boyutuna bağlıdır...borç miktarı yüksekse mahkemeyle uğraşırsınız..borç miktarı düşükse o zaman borçluyu ziyaret edersiniz...ve sopalarsınız.borç ödenir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.