Şimdi Ara

Anlatım Bozukluklarının Artık Çok Çıkmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkçe denemesi olarak ÖSYM'nin sınavlarında çıkmış soruları çözüyorum ve şöyle bir trendi fark ettim. Anlatım bozuklukları konusu 2010'lara kadar en az üç sorunun geldiği çok ehemmiyetli bir konuyken artık tek tük soru çıkıyor buradan. Bugün PMYO 2009'u çözdüm, dört tane anlatım bozuklukları sorusu vardı; keza ÖSS 2000, 1999, 1998 için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Geçen yıl bir tane çıkmış, 2017'de hiç çıkmamış. Bu yıl da anlatım bozuklukları sorularından mahrum bir yıldı diye biliyorum. Bu trendin sebebi nedir, merak ediyorum.



  • Bence saçma kurallarının olması olabilir. Özellikle bazı cümlelerde doğru olmasına rağmen zorla anlatım bozukluğu bulmaya çalışıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu çok zor çünkü "bozukluk" denilen şeyler çok ince detaylar ve okurken hiç umursamadan zart diye okuyoruz ve o "bozukluk"lar farkedilmiyor bile.
    Ne kadar az çıkarsa o kadar iyi, onun yerine "-de" yazımı üzerinde dursunlar veya daha bariz hatalar üzerinde dursunlar.
  • bence uzaklaşılmaması gerekıyor. dikkat gerektiren ve seçici bir konu
  • çıkmayacağını bildiğimden çalışmadım ve çıkmadı
  • Çok acayip soruları var irdelemek gerekiyor bazı sorularda ve derya deniz biraz bence anlatım bozukluğu çıkmaması daha iyi gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene de yoktu sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok Yavaş, Ağır, Hatalı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • artık yeni nesil sorular adı altında hazırladıkları türkçe soruları başlı başına anlatım bozukluğundan oluştuğu için ekstra bi soru daha sormaya gerek duymuyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.