Şimdi Ara

Anlaşılması Zor Olan Filmler (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
177
Cevap
4
Favori
19.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herşey çok çabuk gelişen tarz filmler yada tam tersi hiç gelişmeyen.

Orijinalden alıntı: lordhammer

V for Vendetta herhalde, geçmişde mi yaşıyolar gelecekte mi, kimin eli kimin cebinde belli değil. Garip garip bir sürü şey var. Ama son zamanlarda izlediğim en güzel filmlerdendir.

2020 yılı diye biliyorum. ing ye dikdatör rejim gelmiş, terör olayları nedeniyle, gece dışarı çıkma yasağı vs vs. ben böyle biliyorum
    ...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

• Memento, sil baştan, otomatik portakal, 12 maymun (12 maymunu 12 yaşında falan izlemiştim) filmlerini ilk izleyişte anladım. Fakat donnie darko filmini 2 kere izlememe rağmen 1 gram bir şey anladıysam arap olayım. Lütfen anlayan varsa bi şekilde anlatsın bana

may the force be with you

nacizane yazı yazdığımız blog
    iltekin,eray,efe

Korku öfkeye; öfke nefrete; nefret ise acıya yol açar.
  • Primer'i izleyin, sonra bi daha izleyin.. $air burda ne anlatmak istemis gelin foruma yazin.

@bigknife bi ara anlatirim suan basim $i$.

Orijinalden alıntı: De-Niro

Bazı filmleri anlamak gerçekten çok zordur arkadaşlar. Ya imgeseldir, ya kurgusu karmaşıktır, ya içeriğinde gizli mesajlar barındırır yada anlamak için birkaç kez daha izlenmesi gerekir. Kurgu karmaşası konusunda David Lynch ve Lars Von Trier öncelikli gelir. Filmin içindeki gizli mesajlar bakımından Stanley Kubrick ve Michael Haneke gelir. İmgesellik açısından Andrei Tarkovsky ve Ingmar Bergman gelir. Aklıma gelen birkaç "zor" filmi yazdım. Sizde görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Mulholland's Drive, Element Of Crime, Memento, Lost Highway, Endülüs Köpeği, Pi, The Fountain, İkiz Tepeler, Otomatik Portakal, Sil Baştan, Donnie Darko, Aşk Zamanı, Vanilla Sky, Yedinci Mühür, Tesadüfi Bir Kronolojinin 71 Parçası, Karanlık Sırlar, Epidemic, 12 Maymun, 2001: A Space Odyseey, Repulsion, Hipnoz, Solaris (Tarkovsky), Revolver, Barton Fink, Reconstruction, Inland Empire, Stay, Persona,

Öncelikle şunu söyleyeyim, avrupa sineması hastası biriyim, şimdi şu listeye bakıyorum da, hepsi benim gerçekten sevdiğim filmler ve gayet açık bana göre. Hele Tarkovsky ve Bergman bu ustaların filmleri gayet açık geliyor hele hele Lars Von Trier, anlaşılmaz hangi filmi var ?? Stanley Kubrick ve Michael Haneke ne alaka. Bunların içinde anlaşıması zor bana sadece Lynch gelir oda sadece inland empire filmi.

Inland empire dışında diğerleri gayet açık ve net anlatıyor herşeyi. Hele hele Otomatik portakal, sil baştan, donnie darko, barton fink, persona, 12 maymun, 2001 space odyseey, solaris,mulholland's drive bu filmler tamamen açık ve net. Sadece anlatılış biçimi farklı, tabi ilk izleyenler için gayet normal bence.

Bence bizim toplum holivut sinemasına alıştığından yada basit amaçsız filmler izlediğindenmidir nedir. Farklı değişik yapımlar yada herkesin dediği sıkıcı avrupa sinemasına tahamül edemiyor, anlamadım diyerek kestirip atıyor.

Bu tarz filmleri izleyeme başlayıp, yönetmenleri de anlarsanız gayet keyif verici filmler haline gelirler.

Şimdi birileri çıkar der, artsilik yapıyorsun hesabına, sorun değil.

Issız adam çıktığı zaman, yorumum; çalıntı, beş para etmez bir film demiştim de arkadaşlar linç ediyordu beni. Millet zorla ağlamamı istedi resmen :) Ya da Uzak filmini övmem yada onun hakkında yorumlar yapmam yine artislik oluyor. Ne garip değil mi ? Alıştım artık bu tarz yorumlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuzcu. -- 18 Ağustos 2009; 3:11:43 >

• Donnie Darko anlaşılması zor bir film gerçekten. Çok kötü bir kalitede izledim, dvd falan bulursam izleyeceğim tekrar.

David Lynch in filmlerinide merak ettirdiniz en kısa zamana indirip izlicem
  • ismetdai şu kadar diyeyim film iki parça, ilk parça hayaller ikinci parça gerçek. Mavi anahtarı sehpanın üzerinde bulduğu andan itibaren gerçekler anlatılıyor, öncesi ise o kızın hayalleri. daha doğrusu olmak istediği kişi. onun için ilk parçada fantastik olaylar oluyor. Lynch asla anlaşılmasın diye bir film çekmez. David Lynch hakkında yazılan kitaplar var onları okursan gerçekten filmlerini daha net anlayabilirsin. Yazdıklarımda da gayet samimiyim. Bunların bir nedenide bu tarz filmleri derste fazlasıyla inceliyoruz, (son sınıf sinema okuyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karpuzcu. -- 18 Ağustos 2009; 13:42:42 >
  • Kadının akıl hastası olduğunu filmin bir kısmının kadının hayali ya da rüyası olduğunu anladım orada sorun yok filmde tonla ayrıntı var birbirinden alakasız adeta puzzle gibi.Bu yüzden filmi tam olarak anladım diyebilmek çok zor.
    donnie darko

Rock and Metal will never die...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3RS!N

Mazoşist olan zamanını boşa harcamak isteyen izler böyle filmleri. Film dediğin adam gibi bir konu içermeli , zaten seyretmekde ki amaç hoşça vakit geçirmek hatta biraz eğlenmekse anlaşılmaz filmleri seyretmenin manası ne ?

O zaman çizgi film filmden başka birşey seyretmemeni tavsiye ederim sana..
    Onları anlarsın herhalde...Değil mi??
  • Çölde Çay.. Hiç bir halt anlamamıştım.. Kuzenimle birlikte izledik ikimizde birbirmizin yüzüne bakıyorduk film bittiğinde "Ne lan bu?" diye :)

Orijinalden alıntı: Romst3rHERE

Dünyayı kurtaran adam

O filmde bir ana fikir bile yoktu ki anlaşılsın.. Keanu Reeves hayranıyım ama gerçekten kınadım kendisini bu film yüzünden.. İnsan oynayacağı filmin senaryosunu okumaz mı be kardeşim..

VE TABİKİDe ''Stay'' ..Anlaşılması kişiden kişiye zorlaşıyor.Çözeni çoktur ama anlamayanıda çoktur :)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.