Şimdi Ara

Anlaşılamayan Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba, Samsung R522 laptop sahibiyim geçenlerde pc kendi kendine kapanmaya başladı garantisi dolduğu için güvendiğim bir servise verdim. Bilgisayarı ilk verdiğimde 2 hafta serviste kaldı ve sorun giderildi dediler verdiler. Aldığımda sevindim fakat eve gelip youtube dan bir video açana kadar... Videoyu açtığım anda pc kapandı ve birkaç defa daha denemem sonrasında aynı sonuçla karşılaştım.. tekrar servise verdim yapıldı alabilirsiniz dediler bu defa da nasıl olduysa hoparlör ve klavye çalışmaz oldu bunların üstüne yine kapanmaya devam etti.. Sonrasında yine bıraktım dün servisten aldım. Pc yi bu defa yapıldı anakarttan çipi arızalıydı değişti diyerek bana teslim ettiler. Ve ne yazık ki yine aynı hazin sonla karşı karşıya kaldım pc yine kapanmaya devam etti...

Servise yine inatla götürecem fakat siz değerli arkadaşlara bu konu hakkında bir sorum olacak.
    Pc kapanmadan evvel fark ettiğim bir durum var.. Kapanmadan önce fan çok yüksek bir hız alıyor ve o şekilde pc kendi kendini kapatıyor.
    Tabi siz bana bunun neticesinde pc nin işlemci derecelerini soracaksınız. Hemen bildireyim şuan boşta 65 derece, işlem görürken de 82 dereceyi görüyor.
    Sizce bu bilgisayarın sorunu nedir yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

• DH camiası buna bir el atalım...
  • termal macunlari saglikli surmemislerdir..fan izgarasi asiri tozludur...hdd de bad sektor vardir..o kismi okumaya calisirken reset atar..gonder servise anakarti saf alkolle yada tinerle yikasinlar..termal macunlari da iyi sursunler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ürünün garantili olduğu ve aynı sorundan üç kere servise yolladığın için değişim talep edebilirsin
  • @code7 en olabilecek ihtimalleri söylemiş.
    Ek olarak fanda da sorun olabilir. Fan çalışıyor diyebilirsiniz. Çalışır ama kirli veya sıkıntılıdır.

Zeki hocam yanlış okumuşsunuz. Cihazın garantisi dolmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frk_Plt -- 15 Aralık 2013; 22:49:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dEs_

@code7 en olabilecek ihtimalleri söylemiş.
    Ek olarak fanda da sorun olabilir. Fan çalışıyor diyebilirsiniz. Çalışır ama kirli veya sıkıntılıdır.

Zeki hocam yanlış okumuşsunuz. Cihazın garantisi dolmuş.

pardon hocam evet yanlış okumuşum
    o halde fan yetersiz geliyordur veya arkadaşların dediği gibi termal macun düzgün uygulanmamıştır
    başka bi srvise verin baksın bahsettiğiniz ısılar çok yüksek ısılarkapanma sorunu ısıdan kaynaklanıyor
  • Dedikleriniz çok mantıklı sebepler. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
    Bugün servisi aradım durumu aynen bu şekilde aktardım. Şunu eklemeyi unutmuşum sizlere, pc daha önce ekran kartı tamiri gördü. Servisi aradığımda ise bu nedenle bizim tekrardan bir işlem yapmamız durumunda görüntü alamama gibi bir sorunla karşılaşabiliriz denildi.
    Şu sıralar pc ye aşırı derecede ihtiyacım var değiştirmeyi düşünüyorum fakat bunun için mayıs haziranı beklemem gerekiyor. O yüzden bununla bir şekilde idare etmeliyim. Sizce bu konuda ne yapmalıyım. Ayrıca şunu da dipnot olarak vereyim bu serviste ısrarcı olmamın nedeni ürünün garanti kapsamında ücretsiz bakılıyor olması. Sonuçta buraya belirli bir meblağ ödendi ve hizmet almam gerekli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir garip arıza
    2 ay önce açıldı
    Garip bir titreşim sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilemiyorum görmeden bir şey diyemeyiz fakat arkadaşın dediği gibi pc değiştirme talebinde ısrarla bulunmanı öneririm ammavelakin ekran kartında bir sorun var gibi sezdim bu iş sana pahalıya patlar bence servisle biraz kavga etmen gerekebilir :D
  • Yedeklerinizi almayı unutmayın, bu ısınma sorunları ve resetler sonucu her an kötü bir sonuçla karşılaşabilirsiniz.
    Diski başka cihaza takıp yedeklerinizi alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: canercaner26eses26

Bilemiyorum görmeden bir şey diyemeyiz fakat arkadaşın dediği gibi pc değiştirme talebinde ısrarla bulunmanı öneririm ammavelakin ekran kartında bir sorun var gibi sezdim bu iş sana pahalıya patlar bence servisle biraz kavga etmen gerekebilir :D

Keşke orjinal servis olsa ve garantisi bitmemiş olsa şimdiye bu pc nin yerine üst modelini dahi almış kullanıyor olurdum :)
    Yani önemli olan sorunun ne olduğu buna bir açıklık getiremiyor servis
  • Aynen hocam çok haklısınız en azından bir taşınabilir hdd almak şart.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.