Şimdi Ara

Anlamlandıramadığım hız düşüklüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle şunu bir paylaşayım:
     Anlamlandıramadığım hız düşüklüğü

Tamamdır. Şimdi gelelim anlam veremediğim duruma; torrent, steam, idm vb. programlardan bişeyler inerken 800mb ile iniyor. 8mbit kullanıcı olduğum için gayet doğal, bununla ilgili bir sıkıntım yok. Asıl problem bu programları kullanmazken karşıma çıkıyor. Hiç bir dosya indirmezken, internete benden başkası bağlı değilken gezinmeye çalıştığımda sayfa başı 10-20 saniye kadar sürüyor. Oda sayfanın çoğu zaman bir kısmı yükleniyor, yani kullanabileceğim kadar kısmı yoksa sekme başındaki dönen çemberin durup sitenin o logosunu görmek için helalinden bi 30-40 saniye bekliyorum -bazen hiç gelmiyor sürekli dönüyor orası ayrı-. Şimdi sormak istediğim bu sorun neyden kaynaklanabilir? İşletim sisteminden kaynaklı olabilir mi? Öyle olduğunu sanmıyorum çünkü 3 günlüğüne evde yoktum bilgisayar hiç açılmadı ve o 3 günden sonra eve geldiğimde bu sorunla karşılaşmaya başladım ondan önce her yerde gayet 8mbit kullanıyordum. Bu arada internet akk'sız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evriveydetayken -- 27 Ocak 2014; 16:09:11 >

• Evriveydetayken kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de var . Arayınca Türkiye genelinde bir problem olduğunu söylüyorlar. Ne zaman düzeleceği hakkında bilgi veremiyorlar. Sizde hiçbir sorun yok..

Bende de 1-2 haftadır bu problem başladı. Bugün artık iyice kullanılamaz hale geldi. Download'dan başka bir şey yapılamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A18D9F459 -- 27 Ocak 2014; 16:16:46 >
  • ping degerleriniz ne durumda acaba?
  • İşletim sisteminden ziyade kullanmakta olduğunuz taracıyıdan kaynaklı gibi görünüyor. Bununla beraber sisteme sızmış olan trojanlerinde bunda etkisi olabilir. Size tavsiyem öncelikli olarak sistemin sağlıklı çalışıp çalışmadığını öğrenmek adına Advanced Windows Care gibi bir program ile sistemi baştan aşağı tarayıp, sistemdeki tüm çerezleri ortadan kaldırmak, birbiri içine girmiş kayıt girdilerini düzeltmek olacaktır. Bununla beraber sisteminizi Kaspersky tarzı bir anti-virüs ile baştan aşağı taramanızı tavsite ediyorum. Bunları yaptıktan sonra muhtemelen sorununuz hallolacaktır.

Farklı ve kısa bir yol olarak da, mevcut tarayıcınızı sistemden tamamen kaldırıp tekrar kurmanız. Bu şekilde de hızlı bir çözüm getirebilirsiniz mevcut soruna fakat kısa zaman içerisinde eğer ki sistemde zararlı yazılımlar mevcutsa tekrar aynı sorunla karşılaşacaksınızdır.

Tüm bunlara ek olarak Türkiye genelinde bir arızadan söz ediliyor, onu bilemem tabii ki. Şahsen ben İzmir'deyim ve herhangi bir sorun göremiyorum şuan için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caqri -- 27 Ocak 2014; 16:18:54 >

• karşı tarafn upload hızı düşük o yüzden, yani sitenin bağlı olduğu serverın hızı düşük
  •  Anlamlandıramadığım hız düşüklüğü

Ping değerim gayet iyi en azından benim gördüğüm en iyi değer bu. Online oyun falan oynarken hiçbir sorunla karşılaşmıyorum. Sadece bu gün bi kere kaç steam de kopma yaşadım. İnternetin git gide kötüleştiğini hisseder oldum. xxxone ın da dediği gibi kullanılmaz bir hale gelmeye başladı. Sorunun tarayıcıdan kaynaklandığı düşünmüyorum. IE de Chrome da aynı, mozilla da denesem düzelmeyeceğini biliyorum. Harddiskim de geçen ay ufak bi problem baş gösterdi, format atarken biçimlendiremiyorum. Ayrı bir bilgisayara takıp öyle biçimlendirmem gerekiyor onun için formatta şuan atamam. Ayrıca düzenli olarak Ccleaner çalıştırıyorum çerezler bilgisayarda durmuyor anlayacağınız. Ayrıca sistem Norton 360 kurulu yani virüsle ilgili bir şey olduğunuda sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evriveydetayken -- 27 Ocak 2014; 16:34:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.