Bildirim
ankarada rc pist
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
benimde model uçak vardı sattım.. şimdi aynı şekilde bende izlemek istiyorum arkadaşları ama ankarada yapılan toplantılar eskisi gibi değil.. hobbyrc forumlarında örgütleniliyordu şimdi o da yok.. sincanda hayvan pazarı filan varmış galiba oralarda uçuruyorlardı.. harikalar diyarında model araba yada tekne yarıştırıyorlardı.. birde thk'nın model uçak için pazar günleri modelcilere açtığı tesisleri vardı emirlerde idi sanırım.. -
Ben cankaya birlik te oturuyorum. Hepsi cok uzak fakat gitmek istiyorum. Bende de zero brushless model vardi. Onu takas edip model araba aldim fakat hala ucaktan kopamadim. Yeni bir ucak almak istiyorum. Keske bizimde bir orhanlımız olsa da en azindan gidip izlesek.. :)
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Uçak için birkaç alternatif var ancak en fazla tercih edilen Freepist olarak adlandırılan pist. Haymana yolu üzerinde Gölbaşı taraflarında. -
peki ne zaman gidersem izleme imkanım olur ? merlin cessna t206 almayı planlıyorum. belki uçurmak için de gidebilirim. yani gitsem abiler bana yardım edin acemiyim hafiften desem yardımcı olacak birileri çıkar mı ? haftasonları gidersem uçuran kişiler kesin çıkar mı yoksa belli zamanları mı var ? -
quote:
Orijinalden alıntı: turkerenes
peki ne zaman gidersem izleme imkanım olur ? merlin cessna t206 almayı planlıyorum. belki uçurmak için de gidebilirim. yani gitsem abiler bana yardım edin acemiyim hafiften desem yardımcı olacak birileri çıkar mı ? haftasonları gidersem uçuran kişiler kesin çıkar mı yoksa belli zamanları mı var ?
Cumartesi ve Pazar günleri kalabalık oluyor. Bir sıkıntı yaşamazsın. İllaki yardımcı olacak birileri bulursun o da dert değil. Ancak yeni başlıyorsan, ayran gönüllü değilsen ve bu işle gerçekten ilgilenicem diyorsan uçak ve malzeme almadan önce bilen birilerine danışmalısın. Mesela seçtiğin uçağın yeni başlayan birine uygun olacağını söyleyemem ben şahsen. -
Daha once zero brushless model almistim. Baslangic icin en kotu tercihlerden biriydi. Bayagi arastirdim baslangic ucaklarini. Genel olarak wingdragon ve wing tiger öneriliyor. Gecen gun hobbytime a gidip sordum. Cessna baslangic icin uygun dediler..
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: turkerenes
Daha once zero brushless model almistim. Baslangic icin en kotu tercihlerden biriydi. Bayagi arastirdim baslangic ucaklarini. Genel olarak wingdragon ve wing tiger öneriliyor. Gecen gun hobbytime a gidip sordum. Cessna baslangic icin uygun dediler..
Bu iş biraz detaylı daha önce dediğim gibi. Karar vermen gereken bir iki konu var öncelikle.
Elektrikli uçak mı istiyorsun yoksa patlar motorlu mu? Vereceğin cevaba göre alman gereken ekipman farklılık gösterecek.
Bütçen ne kadar? İyi ürün var kötü ürün var. Uçak işi şakaya gelmez. Havada arıza yaşamak istemezsin. Yatırdığın para bir anda yerlerde gezer.
Uçak seçimi için ise elektrik yada patlar seçimine göre uçak tavsiyesi verebilirim.
Elektrik de wingtiger ve wingdragon'dan şaşma. Benim sana tavsiyem.
Patlar için ise Phoenix Canary, Seagull Arising Star önerebileceğim bir iki uçak.
Bu işte rc uçak simülatörünü çok iyi çalışman gerek. Eğer iyice kaptıysan ve yetenekliysen üstten değil, alttan kanat bir trainer uçak da önerebilirim. Seagull Low Wing Trainer, Soprano yada Sonic gibi. Bu biraz risklidir ama. Üzerine alınma ama herkes kolay kolay alttan kanatlıyla başlayamaz.
Neyse.
Başlangıç tavsiyelerim şimdilik bu kadar.
-
zero brushless de alttan kanatlı 2900 kv brushless motorlu bir uçaktı ve benim ilk uçağımdı. kötü bir tecrübe oldu. onu wingdragon ile takas etmek üzereyken aksilikler çıktı edemedim. bende arabalara geçeyim dedim ve bir araba ile takas ettim. ikisinin zevki ayrı fakat uçaklar hala ilgimi çekiyor. o yüzden hem araba hem uçak piyasasını takip ediyorum. bundan sonra araba alsam bile 2-3 haftada bir freepist e uçakları izlemeye giderim mutlaka. oraya gidince de uçaklar tekrar ilgimi çekmeye başlar ve yeni bir uçak alırım. o da büyük ihtimal wingdragon olur -
benim tavsiyem, eğer imkanınız varsa uçağınızı kendiniz yapın.. ozalitçiden planını çıkarın depron yada kapron temin edip yapın.. hobbyrc forumlarından yardım alabilirsiniz.. ben bi tane yaptım ama elektronik ekipmanını almadım odamın uygun bi köşesinde tavana astım görsel olarak güzel duruyor.. :D
yok hazır olsun diyorsanızda wingtiger başlangıç uçağı için uygun derler ama alakası yok.. kırım geçirdiğinizde tamiri kolay olmayabilir.. oysa wing dragonda kırım oranı çok çok düşüktür.. şuanda bir işe girme çabam var.. girersem tekrar wingdragon edinecem.. sonrada uygun yerlere gidip uçuş yapacam. tabi kameralı olacak.. önceki uçakta kullanma fırsatı olmamıştı, hem kumanda ile uçağa yön verip hemde gözlük yardımıyla uçaktaymış gibi uçuruyorsunuz.. aynı zamanlı görüntü yani.. model uçak hastasıyım -
ben hem uçak hem araba hastasıyım. gece gündüz araba ve uçak araştırmaya başladım. hastalık haline geldi sanırım -
aynen bende turkerenes gibi uçak ve araba hastasıyım fakat elimde iyi bi araç yok fakat heli ve uçak var ve uçak cok zevkli -
Ankara'da off road pisti çok az var hatta yok bile bu yüzden evimin yanında boş bir arazi var bu araziyi rc arabalar için pist yapmayı düşünüyoruz sizce nasıl olur ayrıca pist oran daki TRT binasının yakınlarında ne düşünüyorsunuz yardımcı olurmusunuz
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X