Şimdi Ara

ANKARADA LPG USTASI ÖNERİSİ OLAN?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. ben 2005 model astra h kasa easytronik araç sahibiyim. araca 95 bin km de landirenzo marka lpg takıldı ve şu an km si 133 bin de. bugüne kadar araçta herhangi bir tekleme, titreme ve arıza lambası ışığının yanması gibi bir durum olmadı. Arabanın lpg ile gidişi gayet güzeldi ve herhangi bir sıkıntım yoktu. Fakat lpg filtresi 10 bin km den fazladır değişmediği için uygun bir lpg ustasında değiştirmeyi düşündüm. googledan ankara lpg landirenzo yazınca maviumutotogazmontaj isimli siteyi gördüm ve baktım ostimde yeri var bana da yakın bir gideyim dedim. fakat daha önce forumları biraz araştırmıştım. bazı arkadaşlar maviumut isimli işyerinden memnun değildi fakat bazısı da memnundu. ben de sadece filtre değiştireceğim için çok da önemli değil diyerek alınteri bulvarı no: 28 de bulunan mavi umut otogaz isimli yere gittim. orta yaşları geçkin usta gayet sıcak ve kibar karşıladı. filtre değişim ücretini sordum. filtre değişimi-kaçak tespiti ve güncelleme ile birlikte 50 TL olduğunu söyledi. ben de güncelleme şart mı diye sordum. dedi ki "güncelleme ile eskisinden çok daha iyi olacak, hafif tekleme varsa o da tamamen gidecek" ben de tekleme yok ama neyse yap dedim en nihayetinde güncelleme eskisinden daha iyi olur diye düşündüm. usta filtreyi değiştirdikten sonra laptopu lpgye taktı. yarım saat bir sürü ayarlarla oynadı. çırağına bir kaç kez çalıştır-gaza bas- kapat vs dedi. sonra tamam oldu dedi ve arabayı teslim etti. ben de ücretini verip arabayla ankara sokaklarına daldım. fakat ne yazık ki o hiç teklemeyen arabam ustanın işlemleri sonrasında teklemeye başladı. özellikle kalkışlarda 4. viteste gaza basmamama rağmen kendi kendine titriyordu. olaya iyiyimser yaklaşıp zamanla düzelir diye düşünürken çat diye arıza lambası da yanmasın mı? işimi gücümü bırakıp geri ustanın yanına geldim. arıza lambası yandı dedim. "basit işlem hemen hallederiz" dedi ve yine bilgisayarı taktı bu kez fazla uzun sürmeden tamam hallettim dedi. ben bir daha yanar mı bu lamba diye sorduğumda merak etme yanmaz dedi. ben yine arabayı alıp yola çıktım. fakat bu kez de araba 1. viteste resmen sallanarak gidiyordu. sonraki viteslerde de sanki biri arkadan çarpmış gibi tekliyordu. baktım olacak gibi değil tekrar ustanın yanına geldim. bu kez ustanın o kibar ve sıcak halinden eser yoktu. araca bile bakmadan. senin teklemeler bujiler veya bobinden kaynaklanıyor, ustanın yanına git değiştirsin o zaman düzelir dedi. lpg güncellemeden önceki eski haline çevirmesini söylediğimde de seninki demoydu geri olmaz artık dedi. neyse ben de artık çok uzatmak da istemedim yanından ayrıldım. geri geri giderken bir baktım tekrar arıza lambası yandı. sonra araba stop etti. çalıştırdım yeniden arıza lambası söndü. adamın günahını almak istemiyorum ama ondan öncesinde araba çok iyiken şimdi araçtan beni soğuttu. Şimdi kara kara düşünüyorum bu arabayı ben nereye hangi ustaya götüreyim. çünkü basit bir filtre değişikliğinde bile araba böyle oluyorsa. bir sorun olduğunda ne yapacaz? Ankara işini hakkıyla yerine getiren ehil bir usta tavsiyesi olan var mı? Ankara dışından da olursa oraya da giderim. hemen yakınımındaki mavi umut isimli yere gideceğime bilsem istanbula kadar bile giderdim. biraz uzun oldu kusura bakmayın ama derdimi ancak böyle anlatabildim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.