Apple Macbook Pro almayı düşünüyorum, Ankara içinde ama bazı sorularım var.
Birincisi, Ankarada Apple mağazası var mıdır, varsa nerededir ?
İkinci olarak internet sayfalarından baktığım zaman alacağım bilgisayarı yapılandırma özelliği var. Burada kendi istediğim özelliklere ekleyip/çıkarma yapabiliyorum. Bunu mağazalardan bilgisayar alırken yapabilir miyim, yoksa belli bir merkezlerinde bu değişiklikleri yaparak mağazaya gönderiyorlar, oradan mı alabiliyorum ben ?
Üçüncü ve son olarak, internet sayfalarındaki fiyat ile mağazalarındaki fiyat arasında bir fark var mıdır ?
1- Apple mağazası diye henüz Türkiye'de yerleşik bir mağaza yok. Apple ürünleri satan Mediamarkt , Teknosa , gibi teknomarketlerde bulabilirsin. 2- Apple resmi online satış mağazası var. Buradan bonus , world , maximum gibi kredi kartlarına 9 taksit istediğin yapılandırma ile sipariş verebilirsin. Yapılandırılmış Apple ürünleri yurt dışından geleceği için 15 gün bekleme süresi olur.. Apple online Store üzerinden gönül rahatlığı ile alım yapabilirsin. Yok illa görerek alıcam diyorsan teknomarketlerde satılan hazır konfigürasyon alabilirsin.
3- Troy denen Apple ürünleri satıcısının sitesinde bazen hazır konfügüre edilmiş MacBook lar olabiliyor.. Oradan da bakabilirsin
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Panorada ve Cepada Neo isimli sadece apple ürünü satan dükkanlar var.
Internet sayfalarından baktığım zaman gönderim 1-3 iş günü olarak yazıyor. Bu kadar kısa sürede Türkiyede olan bir ürünü gönderirler sanırım, yurt dışından getirmeleri daha uzun sürer.
Bildiğim kadarıyla İstanbulda bir mağaza açmıştı Apple ama yanlış hatırlıyorda olabilirim. Gönderimi oradan yapıyor olabilirler.
Soruyu şöyle değiştireyim öyleyse, Ankara içerisinde ellerinde en fazla yapılandırılmış modeli olan Macbook satan yer neresidir, eğer ellerinde istediğim yapılandırmada ürün yoksa o ürünü sipariş edip, alabilecek daha sonra benim gidip oradan alabileceğim bir yer var mıdır ?
Cepa'daki Apple Reseller'ından sonra Kentpark MediaMarkt'ta da bayağı fazla Apple ürünü var. Ben oradan almıştım. Kızılay'da Servis Bilgisayar da sıfır ürünler satıyor diye biliyorum.
Apple Store Türkiye internet mağazasından alın, kafanız rahat etsin. Ben o şekilde iMac aldım. Rahatım.