Şimdi Ara

Ankara'ya taşınmak ? Memur Şehri sıfatının doğruluğu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İstanbul'da okuduktan sonra orada tutunamayacağımı anladığımda ailemin yanına döndüm ancak en uçtan en dibe inmenin travmasını da çok ağır yaşadım.Çünkü İstanbul'da okuyup,güzel günler,aylar geçirip Mardin'e dönmek bayağı üzdü.Nasıl üzmesin.Türkiye'de hemen hemen her imkanın olduğu fakat bizim bütçemize ve tabi ki de sıkıntıya düşmeden yaşayabileceğimiz şekilde iyi bir şehre taşınmak istiyorum.Aslında Bursa,Kayseri ve Antalya'yı çok beğeniyorum ancak medya sektörü üzerine pek birşey yok o yüzden herşeyden belli ölçülerde bulunan (deniz haricinde =) ) bir şehir olarak Ankara'yı seçtim ve oraya taşınmak istiyorum ancak Ankara'da yaşayanlardan fikir almak istedim.Ankara'da yaşam nasıl ? Kalabalık bulmuyorum Ankara'yı ama tabi yaşayanlar daha iyi bilir.Şehrin artıları ve eksileri neler ???

• ne aradığına bağlı.. genel olarak sakin bir yaşama uygundur.. haftanın her günü 24 saat hareketlilik olmasada hafta sonu birazda paran varsa gecelere akabilirsin.. yanlız ben ankaranın kendisini çok sevmeme rağmen bir tek insanının sevemedim :(
  • medya tik işler için umutlanma ama ankarada yaşamak biraz daha kolay tabi...
  • 11 yaşımda İstanbul'dan Ankara'ya taşındık.Babamın işi dolayısıyla oldu bu.İlk başlarda nefret ettim İstaanbul gibisi yok derdim ancak birkaç sene sonra alışmaya başladım.Fazla yapacak birşey yoktur burada.Haftaiçi hayat 11 e kalmaz biter.Haftasonu alışveriş merkezlerine bağlı olarak değişimler yaşanır.Ulus vs yerlerde sokak yarışı türünde eğlenceler var.Ancak orada bir çevren olması lazım ki o yarışları izleyesin.Benim birkaç arkadaşım sayesinde arasıra izlerim mesela ben.8 yıl oldu ancak sıkılmadım.Alıştım diyebilirim.Kızılay gibi merkez yerlere sürekli uğrarsın.Ulaşım sorunu pek yok.Metro ile bir günde çoğu işini halledecek kadar erişim imkanın var.
    Ucuz kenttir.Ancak istanbula kıyasla tabi ki.Ben okul için İstanbul'a dönmeyi düşünüyorum.Buralar güzeldir.Gece 7. cadde,kızılay vs harici tenha olur sokaklar.7. cadde çok aman aman bir cadde değildir.Ancak tüm mağazalar olduğu için çok tutuluyor.Kızılayı daha çok seviyorum.Sakaryada falan dolaşırım bazen gece.Anıtepe de bir spor tesisi var.Bir saha ve bir koşu pisti.Oralara ara sıra arkadaşlar ile takılırız.Başka da çok uğranan bir yeri yoktur bildiğim.
    Diğer konularda ise yardımcı olabilirim.Anıtepe gibi merkezi bir yerde(anıtkabir in hemen yakınında)600 e güzel bir daire bulunabiliyor.

• Mert Yıldız ve diğer arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim;açıkçası çok mütevazı bir hayatımız var ailemle birlikte.Yani gece hayatı veya ona benzer şeyler hayatımızda yok.bir şehirden istediğim şey,alışveriş yapmayı seven bir insan olduğum için (giyim ve teknoloji özellikle) rekabet olan yerde ucuzluk vardır..istanbulda mesela bir optimum outlet veya capitolden çok uygun fiyata çok kaliteli şeyler alırdım..nitekim bimeks teknoport v.sdende aynen..ankaranında benzer imkanları var mı diye merak ettim..bunlar önemli benim için..ev konusunda ise mütevazi bir semtte,çok eski olmayacak bir yer olabilir..yani zaten ulaşım zorluğu olmadığını tahmin ettiğim için işyerime uzaklık yakınlık mühim değil..zaten nerde olursam olayım otobüsle veya metroyla (eskiden ankaray idi adı sanırım) giderim..

medya sektörü istanbulla kıyaslanamaz ama başkent olması sebebiyle haberler ankaradan çıkar istanbulda kurgulanır ve yayına verilir..o açıdan post production işlerine benzer bir iş arıyorum bu aralar..bakalım..bulursam sorularım olacak bu forumdaki değerli Ankaralı arkadaşlarıma...

• Ankara'da yaşamak kolaydır.Hayat İstanbul'a göre kat kat ucuzdur.İnsan çok yoktur...
    Kısa sürede en uzak 2 mesafeyi bile gidersin.Trafik İstanbul'un kat kat altındadır.Ulaşım çok kolaydır.

Ulus ve Kızılay merkez sayılabilir.Kızılay biraz daha gelişmiş tabi.Gezebileceğin yerler çok sınırlı.O konuda heveslenme hiç.Hele ki İstanbul'u baz alarak düşünürsen Ankara köy kalır...

AVMler ve bazı yerler dışında eğlenecek hiçbiryer yok (7. cadde bilkent falan )
    Apaçisi boldur.Hemen hemen her yerde görmen mümkün.Kızılay zaten onların mekanı.

Ev kiraları da çok değil.En lüks yer Çankaya'nın tümü sayabiliriz.Çukurambar,OR-AN falan.Ümitköy,Eryaman gibi şehir merkezine uzak yerlerde lüks ve ucuz evler de bulunabilir.

Zaten merkez dışındaki yerler çok boştur.Yüzölçümü büyük olmasına rağmen yerleşkeler çok yok.Yani şehir merkezinden biraz çıktınız mı boş,ıssız yerler çok var.

Ulaşım çok kolay dediğim gibi.Öyle İstanbul gibi 2 yer arasına gitmek için 5-10 tane vesait değiştirmek gerekmiyo.En fazla 2 vesait yaparsın belli yerler arasında.O da hiç yürümemek için...

Bunların dışında berbat bi şehirdir.Havası suyu kötüdür.Denizin olmaması büyük bi eksi zaten.
    İnsanı da pek iyi denemez.Çok fazla göç alıyo doğudan falan.O yüzden lüks diye tabir edilen yerler dışında doğru düzgün adama pek raslamazsın.

Ama yaşam kolaylığı İstanbul'a nazaran çok yüksek.Ankara'dan nefret ediyorum ama mecburum burda kalmaya...

• quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum
    Ankara'da yaşamak kolaydır.Hayat İstanbul'a göre kat kat ucuzdur.İnsan çok yoktur...
    Kısa sürede en uzak 2 mesafeyi bile gidersin.Trafik İstanbul'un kat kat altındadır.Ulaşım çok kolaydır.

Ulus ve Kızılay merkez sayılabilir.Kızılay biraz daha gelişmiş tabi.Gezebileceğin yerler çok sınırlı.O konuda heveslenme hiç.Hele ki İstanbul'u baz alarak düşünürsen Ankara köy kalır...

Apaçisi boldur.Hemen hemen her yerde görmen mümkün.Kızılay zaten onların mekanı.

Ev kiraları da çok değil.En lüks yer Çankaya'nın tümü sayabiliriz.Çukurambar,OR-AN falan.Ümitköy,Eryaman gibi şehir merkezine uzak yerlerde lüks ve ucuz evler de bulunabilir.

Zaten merkez dışındaki yerler çok boştur.Yüzölçümü büyük olmasına rağmen yerleşkeler çok yok.Yani şehir merkezinden biraz çıktınız mı boş,ıssız yerler çok var.

Ulaşım çok kolay dediğim gibi.Öyle İstanbul gibi 2 yer arasına gitmek için 5-10 tane vesait değiştirmek gerekmiyo.En fazla 2 vesait yaparsın belli yerler arasında.O da hiç yürümemek için...

Bunların dışında berbat bi şehirdir.Havası suyu kötüdür.Denizin olmaması büyük bi eksi zaten.
    İnsanı da pek iyi denemez.Çok fazla göç alıyo doğudan falan.O yüzden lüks diye tabir edilen yerler dışında doğru düzgün adama pek raslamazsın.

Ama yaşam kolaylığı İstanbul'a nazaran çok yüksek.Ankara'dan nefret ediyorum ama mecburum burda kalmaya...

sincan keçiören mamak buraladardan uzak dur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: frisby06

quote:

Ankara'da yaşamak kolaydır.Hayat İstanbul'a göre kat kat ucuzdur.İnsan çok yoktur...

abartmayalım...

• quote:

quote:

Sincan,keçiören,mamak,altındağ,çinçin,yenidoğan vs...
    Buralara mümkünse gitme bile
    Gerçi keçiören son zamanlarda iyiye gidiyo ama insanı değişmediği için çok büyük bi farklar yok.
    Ama keçiörende çok uygun evler var.
    İnsanına dayanabileceksen oralarda da ev tutabilirsiniz.

• @miy 1988 "Ankaranın tek iyi bi yanı vardır oda istanbula geri döneceğini bilmektir."
    Çok illaki bi durum yoksa bence taşınma ama tabi hayat şartları falan onları ben bilmem zaten bilip bilmeden söylüyorumda .
  • Haci madem istanbulu ozluyosn ama tutunamadim diyorsun ozmn bide izmiri dusun derim hicbiyere degismem izmiri :)
  • Ankara'yı diğer şehirlerden ayıran , sanat şehridir ve karanfilde,konurda,selanikte; tunalıda,arjantinde kaldırımların üzerinde yürürken hayatın akışını hissedebilirsin.İstediğin kadar dertli ve sıkıntılı ol birşey farketmez.
    Eğer araştırmaya fln meraklıysan kitap bulma konusunda da bayağı gelişmiştir.

Yaşam pahalıdır ama istanbula göre daha ucuzdur.Gezecek çok fazla yer yoktur.Yani tam anlamıyla memur,bilim ve sanatçı kentidir.Zaten en büyük sanatçılar ve gazeteciler zamanında ankarada yetişmişlerdir.
    Son 15yıl içinde ankaranın sanat ve bilim tarafı öldürülmeye çalışılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasaza -- 26 Aralık 2009; 18:11:46 >
  • arkadaşların dedigi gibi ulaşım ve ucuz olması en büyük avantajları ........suç oranı daha düşüktür , istanbulda elini sallasan dolandırıcıya çarpar .......bazı arkadaşlarda ankaranın insanını sevmedigini sölemiş , eger ankaranın yerlilerini kast ediyorsanız evet bi çok kişiye göre apaçi olarak görebilirler ama bu tamamamen yaşam tarzlarındaki farklılıktan ileri geliyor...........gardaş ve bebe laflarını herkesin agzında duymaya hazır ol , ankaranın yerlilerinin agzından bu laflar düşmez genelikle ......istanbuldaki gibi fırlama diye tabir edebilecegimiz insan sayısı daha azdır ............eksileri ise istanbuldan gelen birisi çeşit sıkıntısı çekebilir ( her anlamda ) , eglence sıkıntısı cekebilir ama istanbuldan daha kolay yaşanacak bi yer burası .............ankaranın yerlisi olarak pişman olmuyacagına garanti verebilirim tabi gezip tozmaya çok düşkün biri degilsen
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan1984

arkadaşların dedigi gibi ulaşım ve ucuz olması en büyük avantajları ........suç oranı daha düşüktür , istanbulda elini sallasan dolandırıcıya çarpar .......bazı arkadaşlarda ankaranın insanını sevmedigini sölemiş , eger ankaranın yerlilerini kast ediyorsanız evet bi çok kişiye göre apaçi olarak görebilirler ama bu tamamamen yaşam tarzlarındaki farklılıktan ileri geliyor...........gardaş ve bebe laflarını herkesin agzında duymaya hazır ol , ankaranın yerlilerinin agzından bu laflar düşmez genelikle ......istanbuldaki gibi fırlama diye tabir edebilecegimiz insan sayısı daha azdır ............eksileri ise istanbuldan gelen birisi çeşit sıkıntısı çekebilir ( her anlamda ) , eglence sıkıntısı cekebilir ama istanbuldan daha kolay yaşanacak bi yer burası .............ankaranın yerlisi olarak pişman olmuyacagına garanti verebilirim tabi gezip tozmaya çok düşkün biri degilsen

Evet arkadaşım var ankaralı Bodrumda yazlıkları var Bebe , gardaş , aga vs vs deget türevleri onların agızlarında normal kelimeler kadar fazla çıkıyo ... Dışardanda çok garip görünüyo ve anlaşılıyo

• İnsanı fazla yalan söylemez.Harbi insanı vardır.

Şimdi diğer şehirdeki arkadaşlar çekirebilirler onlarada bir açıklama yapayım;Bunu diğer illere göre söylüyorum sakin olun.

Ulaşımı şehrin kalabalıklığına göre mükemmeldir.Eh biraz pahalıdır(İzmire göre)Trafik sıkıntısı olmaz.

Gidilecek gezilecek pek bir yeri yoktur.Haftasonları şehrin çoğunluğu avm lere koşar.

Tek kötü yanı denizi olmamaması.

Şehirde kaybolmazsın yerleşimi düzenlidir.

Başkanını herkes tanır ve çok sever.(Oradayken değerini anlamıyorsunuz ama başka bir şehire gidince ulan ne adammış şımarıklılıkları olsada biraz çalışmış diyorsunuz ben İzmire gelince anladım.)

Sokaklarında köpek yoktur.

İşin kısası iyi şehirdir biraz yaşayınca seversin.

• Ankara huzurlu bir şehirdir. Ulaşımı çok rahattır. Trafik rahattır. Suç oranı düşüktür. Eskiden daha da düşüktü ama dışardan göç aldıkça bu oran biraz arttı. Çok yeşil bir kenttir. Kışın genelde kapalı avm lerde vakit geçirilir. Yazın da Bahçeli, Tunalı gibi yerlerde gezersin. Şehirden biraz çıktıkça bazı büyük parklar falan da vardır. Gölbaşı, Göksupark. İşsizlik Ankara'da da büyük sorun. Hareketli bir yaşantın varsa Ankara'da sıkılabilirsin. Tam bir memur şehridir.
  • quote:

quote:

quote:

Sincan,keçiören,mamak,altındağ,çinçin,yenidoğan vs...
    Buralara mümkünse gitme bile
    Gerçi keçiören son zamanlarda iyiye gidiyo ama insanı değişmediği için çok büyük bi farklar yok.
    Ama keçiörende çok uygun evler var.
    İnsanına dayanabileceksen oralarda da ev tutabilirsiniz.

keçiören çok çok büyük bir ilçe,bağlumdan tut da basınevlerine kadar keçiören sınırında.
    keçiören ile yenidoğanı bir tutmak yanlış bence
    ankaranın gelişmekte olan ilçelerinden keçiören ayrıca eski bir ilçesi o kadarda kötü değil yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 26 Aralık 2009; 18:36:19 >

• Aman hocam pişman olma.Ben İzmir'den geldim.Yaşam olarak nefret ediyorum burdan.Bırak İstanbul'u İzmir kadar bile gezip eğlebilceğin bi yer yok.Arada sırada İstanbul'a ve İzmir'e gidiyorum.Hayatın tadını orda anlıyorum açıkcası.
  • Türkiye deki memur zihniyetin merkezi olması nedeniyle memur beyinli, durgun, trafik özürlü, soğuk ve kuru havalı, toplam gece hayatı kapasitesi İstanbulun 1 semti bile etmeyen, halkı aman bana kimse dokunmasın mantığında, başkent olduğunu unutmuş pasif bir şehirdir.

doğma büyüme 28 yıllık tecrübe
  • Ankara değil de, Eskişehir hakkında bilgi verecek olan?
    Bir kez gitmişliğim vardı Eskişehir'e. Gözüme çok hoş geldi, tramvay mıramvay falan. İnsanı havası suyu nasıldır oranın ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.