Şimdi Ara

Ankara üniversitesi hakkında bilgi sahibi olan ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgi sahibi olan yazabilirse çok sevinirim muhtemelen ankara üniversitesi bilgisayar mühendisliği gelcek yardım lütfen ..

• eylemlere (katılsanda katılmasan da) hazırlıklı ol. yoldan geçenler sıkıtnı geçiyor atılan gaz bombalarından kampüste sen kesin etkilenirsin. :)
  • @william thomsen

ankara üniversitesi tek kampüs değil. Olaylar Dil tarih coğrafya fakultesinde oluyor daha çok ayrıca siyasal bilgiler fakültesindede ara ara olur. Olaya hiç denk gelmediğim için daha fazla bilgi veremeyeceğim. Mesela tandoğan kampüsü sakindir.

Bilgisayar müh. gelince, keçiörende idi, elektrik elektronik ile birlikte gölbaşı kampüsüne taşındı bu sene,

ayrıca şu konulara bakabilirsin;

http://forum.donanimhaber.com/m_77241012/f_//tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_77613366/f_//tm.htm#77613366

son olarak;

http://forum.donanimhaber.com/m_42332622/f_//tm.htm#42332622

(NOT: hazırlık ile ilgili sorularını cevaplayabilirim, gölbaşınıda az çok anlatabilirm, bilgisayarıda 1 sene içerisinde duyduğum kadarıyla anlatabilirm)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 25 Temmuz 2013; 19:18:43 >

• Sherlock Domates kullanıcısına yanıt
    elektrik elektronik okuyosun sanırım keçiörendeyken çok sıkıntılıymıs sanırım bilgisayar mühendisliği gölbaşında nasıl olur bu sene yada ilerisi için ben hazırlık okuycam ilk sene bide ingilizce bilgisayar mühendisliği gelcek büyük ihtimalle ne önerirsn hocam nasıldır okul genel olarak marmarada tutuyodu ama ankara yakın diye ankarayı tercih ettim .
  • upppp
  • Yanlış seçim yapmışsın bir sene okudum,hazirligi ama kötü oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurterz

elektrik elektronik okuyosun sanırım keçiörendeyken çok sıkıntılıymıs sanırım bilgisayar mühendisliği gölbaşında nasıl olur bu sene yada ilerisi için ben hazırlık okuycam ilk sene bide ingilizce bilgisayar mühendisliği gelcek büyük ihtimalle ne önerirsn hocam nasıldır okul genel olarak marmarada tutuyodu ama ankara yakın diye ankarayı tercih ettim .

diğer konuardada yazdığım gibi bu sene hazırlık okuduğum için eğitimiyle ilgili kesin konuşamıyorum ayrıca ee okuyacağım içinde bilgisayar bölümünü sağdan soldan duyduğum kadar biliyorum, ama bildiğim kadar yazayım , sende bilgilen

Bu bilgisayar bölümü tandoğandaymış zamanında, tandoğan kampüsü çok güzel bir kampüs hemen yanında metro(ankaray) var, yani ulaşım için bulunmaz nimet. Ama gel gör ki böyle güzelim kampüs dururken bir şehir dışı aşkı bir Gölbaşı yerleşkesi aşkı elektrik elektroniği ve bilgisayarı gölbaşına taşıttırdı. Gölbaşı yerleşkesi epey büyük bir yerleşke %90 nı şuan tarla tüm üniversiteyi oraya taşımak istiyorlar(yıllardır böyle bir istek varmış), hali hazırda hazırlık binası ve besyo binası orada,bir kaç bina daha var, yerleşkenin hemen yanında gazi üniversitesinde yerleşkesi var, ayrıca ankara üniversitesi teknoloji geliştirme bölgesi var yerleşkenin yanında (ne işe yaradığını henüz çözemedim ama teknokent tarzı bir şey heralde, dekan önem veriyoruz burayı geliştireceğiz tarzı bir şey söylemişti geçen sene).

Gölbaşına ulaşım sıkıntılıdır, geçen sene başına göre metrobüs tarzı bir şey yaptılar biraz düzeldi ulaşım ama genelde otöbüslerde oturacak yer bulamazsın, hazırlığın giriş çıkış saatlerinde otöbüsler full çeker , diğer saatlerde oturacak yer bulursun ama ihtiyar bir amca/teyze gelir yer verirsin ayakta devam edersin yolculuğa .
    Şehir dışından geleceksen yurtta kalabilirsin devlet yurdu var, özel yurtlarda var. Yalnız sosyal açıdan ne bekliyorsun bilmiyorum ama pek bir şey beklememeni tavsiye ederim gölbaşı için. Ankara aşti ye metrobüs denen aslı körüklü otöbüs olan toplu taşıma aracı ile 30 dakikada, dolmuş ile 20 dakikada (ortalama) varabilirsin. Zaten aştide metro var, ordan sonrasında ulaşım bir nebze daha kolay. Servis var ,hazırlıktayken servisle gidip geldim ama bölümde nasıl olur bilemeyeceğim.

Hazırlık eğitimi iyidir, 1 sene boyunca kendinde üzerine düşer dinleme vb. yaparsan sıkıntın kalmaz am benim gibi sadece ödevleri yapar arada sınavlara çalışır ve dersi dinlemek dışında ekstra çaba sarf etmezsen %60 oranında halledersin ancak .

Son olarak okul bir Odtü, itü, bilkent değil mühendislik alanında, ismide onlar kadar duyulmuşta olmayabilir ama sıradan bir anadolu üniversiteside değil. Her bölümün üniversitenin sıkıntıları vardır, zaten okuyacağımız 4-5 sene bir şey, gölbaşı değilde tandoğanda olsaydı bölüm çok çok daha iyi olurdu ama bunada şükür artık katlanacağız.

Edit: Özetleyecek olursam benim için şuan en büyük sıkıntı gölbaşına taşınmış olması bölümün, diğer bir sıkıntıda imkanlarının bir Odtü, itü vb. kadar olacağını sanmıyorum bölümlerin, bu yüzden bize daha çok iş düşecek (kendini geliştirmelisin diyeceğim ama gına gelmiştir sanada bu laftan artık).

bardağa dolu tarafından bakmak lazım, boş tarafından bakarsak biz bölümün sıkıntılarını sayana kadar bölüm biter bir iş yapmadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 25 Temmuz 2013; 19:47:08 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir Hakkında Bilgi
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kötü demenin sebebi nedir biraz açar mısın :D tırstım :D:D
    şöyle bi imkanım var evim hazır ev tandoğan yerleşkesine 15 dakika uzaklıktaymıs ama gölbaşı ne kadar uzaktır tandoğandan bilmiyorum :D hazırlık nasıldır nasıl dersler gördünüz hazırlık hakkında biraz daha bilgi alabilirsem çok iyi olur teşekkürler bu arada bayaa uzun yazmışsın bu kadar açıklamasını beklemiyodum kimsenin çok yardımcı oldun cidden .
  • ugurterz U kullanıcısına yanıt
    hadi be, bölüm tandoğanda olsaydı senin için acayip iyi olurdu . Başka alternatif yol var mı bilmiyorum ama şunu yapabilirsin, tandoğandan metroya(ankaray) atlayıp emek 'te inersin ordanda Gölbaşı metrobüsüne binersin, hiç bekleme yapmadığını farz edersek yol min. 40 dakika tutar gölbaşına, 15 dakikada bekleme süresi eklersen(otöbüs bekleme vs.) düz hesap 1 saat. Tabi dediğim gibi servis var , hazırlığa servisle gidip gelirsin daha kolay olur ama bölüme geçnce nasıl olacak onu bilemiyorum.

Bende geçen sene bizim bölüm ile ilgili bilgi ararken pek bir şey bulamamıştım, o nedenle ankara üni. yazısı görünce bildiğim kadar yazıyorum faydam olsun diye. Tercih döneminde görmüşsündür aynı üni. yi kimi övmüş kimi küfretmiş . Kişiden kişiyede değişiyor birine zor gelen diğeri için sıkıntı olmuyor, mesela ulaşım süresi benim için pekte zor gelmiyor gözüme çünkü liseyede 40 dakikada giderdim.

Gölbaşına hazırlık okumaya gidince sende göreceksin, hiç bir öğrenci gölbaşını sevmez, biran önce bitsinde gideyim havasındadırlar, zaten öyle olmak zorundalar güzelim tandoğan, sıhhıye,cebeci kampüsleri dururken gölbaşı'nı kim ne yapsın

bölümün dediğim gibi eğitim kalitesini bilmiyorum, ama hazırlığı iyidir, iyi hoca denk gelirse tadından yenmez (hocaların çoğu iyidir zaten) , biz sabah 9.30 da derse başlardık 12 de öğle arası 1 de tekrar başlar 2.40 gibi bitirirdik toplam 5 ders 45 dakikadan. Sınıflar normal sınıftır, hazırlık bildiğin lisedir o nedenle çok yabancılık çekmezsin. Cuma günleri 4 saattir, diğer günler 5 ders saati. aklıma gelenler bunlar varsa başka aklına takılan cevaplarım.

Dediğim gibi bölüme geçmediğim için eğitimi bilemiyorum bu yüzdende "okul 10 numara " tarzı yorum yazamıyorum, yazmıyorum insanları yanlış yönlendirmek istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 25 Temmuz 2013; 20:11:10 >

• ayrıca hazırlığın şu güzel yanı var, çok adam tanıyorsun, tıpçısı olsun, bilgisayarcısı olsun, mülkiyelisi olsun epey çevren oluyor üniversitede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sherlock Domates

hadi be, bölüm tandoğanda olsaydı senin için acayip iyi olurdu . Başka alternatif yol var mı bilmiyorum ama şunu yapabilirsin, tandoğandan metroya(ankaray) atlayıp emek 'te inersin ordanda Gölbaşı metrobüsüne binersin, hiç bekleme yapmadığını farz edersek yol min. 40 dakika tutar gölbaşına, 15 dakikada bekleme süresi eklersen(otöbüs bekleme vs.) düz hesap 1 saat. Tabi dediğim gibi servis var , hazırlığa servisle gidip gelirsin daha kolay olur ama bölüme geçnce nasıl olacak onu bilemiyorum.

Bende geçen sene bizim bölüm ile ilgili bilgi ararken pek bir şey bulamamıştım, o nedenle ankara üni. yazısı görünce bildiğim kadar yazıyorum faydam olsun diye. Tercih döneminde görmüşsündür aynı üni. yi kimi övmüş kimi küfretmiş . Kişiden kişiyede değişiyor birine zor gelen diğeri için sıkıntı olmuyor, mesela ulaşım süresi benim için pekte zor gelmiyor gözüme çünkü liseyede 40 dakikada giderdim.

Gölbaşına hazırlık okumaya gidince sende göreceksin, hiç bir öğrenci gölbaşını sevmez, biran önce bitsinde gideyim havasındadırlar, zaten öyle olmak zorundalar güzelim tandoğan, sıhhıye,cebeci kampüsleri dururken gölbaşı'nı kim ne yapsın

bölümün dediğim gibi eğitim kalitesini bilmiyorum, ama hazırlığı iyidir, iyi hoca denk gelirse tadından yenmez (hocaların çoğu iyidir zaten) , biz sabah 9.30 da derse başlardık 12 de öğle arası 1 de tekrar başlar 2.40 gibi bitirirdik toplam 5 ders 45 dakikadan. Sınıflar normal sınıftır, hazırlık bildiğin lisedir o nedenle çok yabancılık çekmezsin. Cuma günleri 4 saattir, diğer günler 5 ders saati. aklıma gelenler bunlar varsa başka aklına takılan cevaplarım.

Dediğim gibi bölüme geçmediğim için eğitimi bilemiyorum bu yüzdende "okul 10 numara " tarzı yorum yazamıyorum, yazmıyorum insanları yanlış yönlendirmek istemem.

hocam gölbaşı nasıl? nerede kalıyorsunuz, bilginiz varsa yurtları ve imkanları nasıldır ??

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ugurterz

diğer konuardada yazdığım gibi bu sene hazırlık okuduğum için eğitimiyle ilgili kesin konuşamıyorum ayrıca ee okuyacağım içinde bilgisayar bölümünü sağdan soldan duyduğum kadar biliyorum, ama bildiğim kadar yazayım , sende bilgilen

Bu bilgisayar bölümü tandoğandaymış zamanında, tandoğan kampüsü çok güzel bir kampüs hemen yanında metro(ankaray) var, yani ulaşım için bulunmaz nimet. Ama gel gör ki böyle güzelim kampüs dururken bir şehir dışı aşkı bir Gölbaşı yerleşkesi aşkı elektrik elektroniği ve bilgisayarı gölbaşına taşıttırdı. Gölbaşı yerleşkesi epey büyük bir yerleşke %90 nı şuan tarla tüm üniversiteyi oraya taşımak istiyorlar(yıllardır böyle bir istek varmış), hali hazırda hazırlık binası ve besyo binası orada,bir kaç bina daha var, yerleşkenin hemen yanında gazi üniversitesinde yerleşkesi var, ayrıca ankara üniversitesi teknoloji geliştirme bölgesi var yerleşkenin yanında (ne işe yaradığını henüz çözemedim ama teknokent tarzı bir şey heralde, dekan önem veriyoruz burayı geliştireceğiz tarzı bir şey söylemişti geçen sene).

Gölbaşına ulaşım sıkıntılıdır, geçen sene başına göre metrobüs tarzı bir şey yaptılar biraz düzeldi ulaşım ama genelde otöbüslerde oturacak yer bulamazsın, hazırlığın giriş çıkış saatlerinde otöbüsler full çeker , diğer saatlerde oturacak yer bulursun ama ihtiyar bir amca/teyze gelir yer verirsin ayakta devam edersin yolculuğa .
    Şehir dışından geleceksen yurtta kalabilirsin devlet yurdu var, özel yurtlarda var. Yalnız sosyal açıdan ne bekliyorsun bilmiyorum ama pek bir şey beklememeni tavsiye ederim gölbaşı için. Ankara aşti ye metrobüs denen aslı körüklü otöbüs olan toplu taşıma aracı ile 30 dakikada, dolmuş ile 20 dakikada (ortalama) varabilirsin. Zaten aştide metro var, ordan sonrasında ulaşım bir nebze daha kolay. Servis var ,hazırlıktayken servisle gidip geldim ama bölümde nasıl olur bilemeyeceğim.

Hazırlık eğitimi iyidir, 1 sene boyunca kendinde üzerine düşer dinleme vb. yaparsan sıkıntın kalmaz am benim gibi sadece ödevleri yapar arada sınavlara çalışır ve dersi dinlemek dışında ekstra çaba sarf etmezsen %60 oranında halledersin ancak .

Son olarak okul bir Odtü, itü, bilkent değil mühendislik alanında, ismide onlar kadar duyulmuşta olmayabilir ama sıradan bir anadolu üniversiteside değil. Her bölümün üniversitenin sıkıntıları vardır, zaten okuyacağımız 4-5 sene bir şey, gölbaşı değilde tandoğanda olsaydı bölüm çok çok daha iyi olurdu ama bunada şükür artık katlanacağız.

Edit: Özetleyecek olursam benim için şuan en büyük sıkıntı gölbaşına taşınmış olması bölümün, diğer bir sıkıntıda imkanlarının bir Odtü, itü vb. kadar olacağını sanmıyorum bölümlerin, bu yüzden bize daha çok iş düşecek (kendini geliştirmelisin diyeceğim ama gına gelmiştir sanada bu laftan artık).

bardağa dolu tarafından bakmak lazım, boş tarafından bakarsak biz bölümün sıkıntılarını sayana kadar bölüm biter bir iş yapmadan

Ben hukuk okuyacağım.Hazırlık okusam iyi bir şekilde ingilizce öğrenebilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hukuk için hazırlık değer mi bilmiyorum. Zaten hukukçulara zorunlu olmadığı için kimse isteğe bağlı hazırlık okumaz hukuktan(belki bir kaç kişi vardır.)

Bir sene gölbaşına gelip o çileyi çekmene değer mi bilmiyorum, hazırlığı zorunlu olan bölümler için yazdım üsttekileri, hazırlık zorunlu olunca katlanır insan ama isteğe bağlı yazarsan hep bir yanın "keşke 1. sınıftan başlasaydım" diyecektir. Eğitim iyi dedim ama hani 1 sene isteğe bağlı gelecek kdar iyi midir? Buna değer mi?

Seni yanlış yönlendirmek istemem, bu yüzden kendi bölümünden üst sınıf olanları veya o bölümde okumuş olanları veya hukuk okuyan kişileri bulup bu konuyu sorarsan daha iyi olur diye düşünüyorum.
  • @onur8

hocam eski mesajlarına baktığım kadarıyla hukuk gelecek sana heralde, eğer öyle ise hazırlık okuma işini biraz daha araştır, üst sınıflara veya hukuk okuyanlara danış. Çünkü yukarda hazırlık ile ilgili bilgileri daha çok hazırlığı zorunlu olanlar için yazdım. Zorunlu olan adam katlanır ama isteğe bağlı gelen adam ne kadar katlanır bu işe bilemiyorum, sonuç olarak 1 sene sadece ingilizce göreceksiniz, hemde gölbaşına gelip gideceksiniz cebeci dururken. Zorunlu okuyacak adam için ingilizcesini geliştirmesi hatta halletmesi için bulunmaz nimettir belki ama isteğe bağlı gelecek biri için bilemiyorum.

Koskoca konuda bir tek ben yorum yazıyorum, sadece bana bağlı kalın istemem belki benim için sıkıntı sayılmayacak şeyler size sıkıntı olabilir yada tam tersi, ayrıca hukuk okuyacaksan dediğim gibi üst sınıflara veya başka hukuk okuyanlara danış bu hazırlık işini.

• quote:

hukuk için hazırlık değer mi bilmiyorum. Zaten hukukçulara zorunlu olmadığı için kimse isteğe bağlı hazırlık okumaz hukuktan(belki bir kaç kişi vardır.)

Bir sene gölbaşına gelip o çileyi çekmene değer mi bilmiyorum, hazırlığı zorunlu olan bölümler için yazdım üsttekileri, hazırlık zorunlu olunca katlanır insan ama isteğe bağlı yazarsan hep bir yanın "keşke 1. sınıftan başlasaydım" diyecektir. Eğitim iyi dedim ama hani 1 sene isteğe bağlı gelecek kdar iyi midir? Buna değer mi?

Seni yanlış yönlendirmek istemem, bu yüzden kendi bölümünden üst sınıf olanları veya o bölümde okumuş olanları veya hukuk okuyan kişileri bulup bu konuyu sorarsan daha iyi olur diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim yorumun için.

çok sagol valla içimi rahatlattın herkes berkat çekilmez falan yazmış heryerde üniversite hakkında istanbuldan vazgecp ankara yazmıstım bende inşallah pişman olmam çok sağol yorumların için :D
  • Şu notu düşeyim;

Bir tek ben soruları cevapladım , yorum yazdım. Banim için sıkıntı olmayn şeyler sizin için sıkıntı olabilir, yada ben böyle okulu çok kötülemeden yazdım ama siz belkide nefret edeceksiniz yada daha çok seveceksiniz bölümü veya okulu.

Yani demek istediğim sadece benim yorumlara bağlı kalmayın(bunu birazda ileriki senelerde okuyacak olanlar için yazıyorum), başka yerlerdende araştrın.

Mesela Ankara üni. okuyupta memnun olmayan arkadaşlarda gelip bir şeyler yazarsa sebebleri ile beraber ilerde tercih edecek arkadaşlar içinde iyi olur, tek taraflı kaynak her zaman zararlıdır.
    bizden geçti artık bari gelecek sene tercih yapcakların aklında bulunsun haklısın :D
  • Önemli değil

sizin bölüm için kötü yazanlar galiba keçiörende olduğu için kötü yazıyordu daha çok(başka sebeleride olabilir). Mesela bizim bölüm tandoğandaydı geçen sene ekşide sanırsam 3-4 yorum ya vardı ya yoktu, sonra gölbaşına taşınacağı haberi çıkınca bir kaç ayda 2-3 yorum daha geldi.

Bana sorarsan keçiören mi gölbaşı mı diye, gölbaşı derim tabiki (kötünün iyisi) keçiörenden kat kat iyidir. Sizin bölümde başka sıkıntılarda varmış galiba bende yorumları okumuştum ordan biliyorum ama dediğim gibi sıkın her yerde vardır, yeter ki sıkıntı iste. Sonuçta belli bir puandan sonra istediğimiz bölümü Odtü de yazamıyoruz yada itü de...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.