Şimdi Ara

Ankara Trafiği Kadar Rezil Trafik Görmedim (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
2
Favori
10.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Artık mangandalığa felan alıştımda şu şeritlerin tam ortasında duran rogar kapakları, çukurlar, çıkıntılar vs vs nedir ya. Valla arabaların anası ağladı arkadaş. Ara yol, ana yol hiç farketmez super mario gibi zıplaya zıplaya gidiyoruz, rezillik resmen
  • 34 plakalı araçlar kendini yolların efendisi sanıp teror estiriyor
    özellikle 34 plakalı fluenceler.. roket atarı çıkarıp vursan yeridir
    hepsi şirket arabası belli, adamların umrunda değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi french press -- 8 Şubat 2013; 10:18:23 >
  • şu maganda arabaları (şahinciler bmwciler vs.) ile 34 plakalı arabalar (şirket araçları ve kendini yolların sahibi sanan istanbuldan gelme tipler) olayına bende katılıyorum.. keşke 10-15 gün sadece bunlar trafiğe çıksada birbirlerini yiyip-bitirseler ve tarihin tozlu sayfasına karışsalar komple hiç değilse ankaradaki gereksiz trafik sıkışıklığı ortadan kalmış olur bizde rahat etmiş oluruz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leonheart07

    Artık mangandalığa felan alıştımda şu şeritlerin tam ortasında duran rogar kapakları, çukurlar, çıkıntılar vs vs nedir ya. Valla arabaların anası ağladı arkadaş. Ara yol, ana yol hiç farketmez super mario gibi zıplaya zıplaya gidiyoruz, rezillik resmen

    Bizim burada da var. Hep ortada olsa yine iyi ona gore ayarlarsin tekeri. Resmen random yerlestirmisler. Rasgele yerlestirecem diye hesaplayarak yapsan bu kadar rasgele denk getiremezsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: catalyst


    quote:

    Orijinalden alıntı: leonheart07

    Artık mangandalığa felan alıştımda şu şeritlerin tam ortasında duran rogar kapakları, çukurlar, çıkıntılar vs vs nedir ya. Valla arabaların anası ağladı arkadaş. Ara yol, ana yol hiç farketmez super mario gibi zıplaya zıplaya gidiyoruz, rezillik resmen

    Bizim burada da var. Hep ortada olsa yine iyi ona gore ayarlarsin tekeri. Resmen random yerlestirmisler. Rasgele yerlestirecem diye hesaplayarak yapsan bu kadar rasgele denk getiremezsin.

    Aynen, ben artık ezberliyorum yerlerini. Sağ-sol slalom ilerliyorum. Resmen beceri oyununa dönüştü yolda araba kullanmak
  • eee senin aylık en az 800 TL taksit ödediğin, kaskosunu, bakımını vergisini herşeyini üstlendiğin araca adam(!) yıkama parası bile vermeden sahip olunca haliyle trafikte her istediğini yapıyor. sonuçta arabada yakıtta bedava!
    bu arada ekmekçileri ve sucuları pas geçmişiniz.

    ben hepsine alıştımda şu elinde tel le ülkeyi kurtaran 25-30 yaşındaki cipci , daracık köroğlu-esat caddelerinde kuaföre koşan hatunlara bir türlü alışamadım!
  • Ankara'daki sürücülerin problemi trafikte her daim acelesi varmış gibi acele edenler ve önündekinin yavaş kaldığını düşünenler.
    Bunun sonucunda zaten kırmızı ışığa takılmamak için, yavaşlamamak ve beklememek için her türlü hareket ve davranışı sergiliyorlar.
    Araya kaynak yapmak, kırmızı ışıkta geçmek, makas atmak, önündeki frene bastığında fren yapmak yerine sağ ve solundaki şeridi arkadan gelenleri umursamadan taciz etmek vb.

    Kavşak ve dönüşlerde araya kaynak yapmak ankara trafiğinin en önemli sorunu. Duran şeritlerde sırasını beklemek yerine akan şeritten devam edip tam dönüş noktasında, duran şeritlere dahil olmak için zınk diye duranlar ve akan trafiği de tıkayanlar bolca mevcut.
    Örneğin konya yolu, bahçeli metrosunun bulunduğu kavşak. Bu noktada alt geçitte mevcut olmasına rağmen sürekli bir trafik mevcut. Sebebi; üstte bulunan ışıklı kavşağa dönücek olup ancak alt geçit ayrımına kadar sol şeritten devam edip sonrasında iki şerit atlayıp en sağ şeride dahil olmaya çalışan sürücüler(!). Bir diğer örnek aynı yol aşti girişi. Yakın zaman öncesine kadar bu yol ayrımının hemen gerisinde otobüs durağı da mevcuttu.

    Bu sürücü tiplerinin ve trafik mantığının yanında diğer önemli bir sorun (bu sürücü tiplerinin önemli kaynaklarından da birisi olan) da ankarada mevcut bulunan hatalı ve plansız yapılmış, bozuk yollar ve kavşaklar. Hatalı konulan otobüs durakları, trafik lambaları ve yanlış planlanan bağlantılar bolca mevcut. Yine örnek konya yolundan: eskişehir yolu ayrımı. O noktada hem aşti çıkışı, hem üst geçidin altında otobüs ve dolmuş durakları hem de eskişehir yolu ayrımı bulunuyor. Bu noktada her zaman karmaşa yaşanması normal. Dolmuşçular zaten yolcu kapmak için her türlü manyaklığı yapıyorlar, bir de aynı noktada aştiden çıkıp konya yoluna gidecekler ve eskişehir yoluna dönücekler kafa kafaya geliyor.
    Ankarada trafik ışıklarının sayısı da çok fazla. Neredeyse her tali yol ana yola bağlanıyor. Bu bağlantı yolları biraz işleklik kazanınca hemen trafik lambası konuluyor. Yayalar için üst geçit veya alt geçit yapmak yerine hemen bir trafik ışığı daha ekleniyor. Daha da kötüsü yeşil dalga gibi trafiği rahatlatacak hiçbir uygulama yok. Örneğin dikmen caddesi ve keçiören fatih caddesi. Bu kadar çok ışık olunca 5dk'lık yol oluyor 15dk. Sonrası ise malum, kırmızı ışık ihlalleri, şerit ihlalleri artıyor.

    Bir diğer problem ankarada ki umursamaz trafik polisleri. Trafikte hata yapanlara ve kural ihlallerine hemen müdahele etmiyorlar, ceza kesmiyorlar. (Belki bürokrat şehri olduğu için) Örneğin kızılay avm'nin olduğu kavşakta her zaman trafik polisi bulunmasına rağmen, kırmızı ışık ihlali yapan sürücüleri umursamadıklarına bir çok defa şahit oldum.

    Kısacası plansız ve hatalı altyapı, biliçsiz sürücüler, magandalar ve kaza olmadıkça sallamayan polis bir araya gelince;kuralsızlığın kural olduğu ankara trafiği meydana geliyor.




  • Yol yarılsa da içine girseler.
  • Doğduğum günden bu yana toplasam 30yılda 3-4 kere gitmişliğim var ancak nefret ederim, atalarıma da söverim, kavimler ile birlikte göçmüşler oturup almışlar Allah'ın bozkırında, toprağa birşey ekersin yetişmez tuzdan. Dadsız,Dudsuz,Sası bir memleket, ilin milletin göçüp gitmiş egeye ve ilersine oh mis...

    yanlız insan olarak biraz eğitilmesi ve görgü kazandırılması gerekiyor, biraz çakas atma,hava atma seviliyor, ve eşeğin kulağına su kaçırılarak çok barzo görüntüler ile karşılaşılıyor ancak bu sadece bir il için geçerli değil, ülkenin o bölgesine dağılan birçok ilinde karşılaşıyorsunuz, diğer iller süt dökmüş kedi mi ! neler var neler maydonuzlu köfteler şeklinde uzar gider Türkiye mevzusu, batısı,doğusu,kuzey'i ortası ayrı birer pencere'dir.

    Allah hepimize sabır versin...Başbakan'da oradan 3-6 çocuk arası bağrınsın dursun, nitelik olmadıktan sonra...




  • Rögar kapakları

    En Doğru Tespit , bilerek Yapıyorlar Herhalde.
  • Üç gün önce kavşaktan sağ tarafa dönecektim. Dönmeden yayalar için trafik ışığı vardı. Neyse yayalara yeşil, bize kırmızı yandı. Ben de durdum. Sonra arkaya bir araç yanaştı. Başladı kornaya asılmaya. Bende sinirlendim indim arabadan, görmüyor musun kırmızı ışık yandı diye bağırdım. Adam kıkını çıkaramadı. Öküz, tren misali kalakaldı. Ben de arabama binip yoluma devam ettim.
  • Ankara'da yaşarım ve sinyal verip anında önüme atlayana kesinlikle yol vermem.
    Kendi fren yapmayacak diye bana yaptıramaz.
    Atlarsa da sağından geçer önünde fren yaparım.

    Ankara candır :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: set

    Tüm bunlara ekleme;

    Herşeye alıştım, zamanla sabırlı olmayı öğrendim ama şu korna olayına alışamadım bir türlü...

    Ankaralı sürücülerin büyük kısmı kornayı çok kullanıyorlar. Kırmızıda çok korna yedim... Kamera olduğu halde bile kırmızıda korna çalan var. Aklım almıyor...

    Oysa birazda sinyal kolunu kullansalar. Ankarada sinyal veren sürücüye acemi diyorlar.

    Şunuda söylemeden geçemeyeceğim, sayıları git gide artan çakma xenoncular....

    Sabırlı olmak lazım...

    +1 Sinyal vermek ne kadar zor olabilirki, dediğiniz gibi sinyali kullananları acemi görüyorlar.

    Birde şu ankaranın bozuk yollarından bıktım, rogar kapağıdır, asfaltı delmeleridir, bezdirdiler....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: leonheart07

    quote:

    Orijinalden alıntı: catalyst


    quote:

    Orijinalden alıntı: leonheart07

    Artık mangandalığa felan alıştımda şu şeritlerin tam ortasında duran rogar kapakları, çukurlar, çıkıntılar vs vs nedir ya. Valla arabaların anası ağladı arkadaş. Ara yol, ana yol hiç farketmez super mario gibi zıplaya zıplaya gidiyoruz, rezillik resmen

    Bizim burada da var. Hep ortada olsa yine iyi ona gore ayarlarsin tekeri. Resmen random yerlestirmisler. Rasgele yerlestirecem diye hesaplayarak yapsan bu kadar rasgele denk getiremezsin.

    Aynen, ben artık ezberliyorum yerlerini. Sağ-sol slalom ilerliyorum. Resmen beceri oyununa dönüştü yolda araba kullanmak

    Ben de ezberledim tabiki




  • 34 plakalı bazı şirket armutlarına ne demeli peki?Araba başkasının olunca serseri gibi önündeki araçları sıkıştırmalar,yoğun trafikte arkada deli gibi selektör yapmalar.2 yada 3 hafta önce bu Ümitköy-Etimesgut tarafında yol tek şeride düşmüş zaten yol daracık bu 34 plaka büyük ihtimal şirket araçlarından biri resmen karşı şeride geçiyor,milleti sıkıştırıyor hatta yol kenarındaki toprak yola falan çıktı birara önündekini geçeyim diye arabanın tekini de sıkıştırmış sanırım 200 mt ileride ışıklarda 3 tane adam küfür ede ede bu herifin arabaya saldırdı resmen hiç oralı bile olmadım ama sıkı dayağı yemiştir.Böyle tipler önümde takla atsa kafamı çevirip bakmam, hakediyorlar çünkü.
  • bende sinyalsiz şerit değiştirmem. ankara da çok işime yarıyor. sinyal veriyorum diye beni acemi sanıyorlar. almadığım yol yok gibi. ben bir ara bir teori üretmiştim. Ankara plakalı araçların sinyal kollarını çıkarıyorlar diye.

    ankara da dolmuşlar kalktığı an büyük bir sorun hallolur.sinyal verip yola çıkmaya çalışan her araca yol veririm. ama sinyalsiz araçlara asla. hele bu sinyal vermeyen araç dolmuşsa vay haline. önüne geçer nerdeyse dururum.

    şeritleri ortalayıp gidenler çoğu zaman eski ankara beyefendileri ne yazıkki. adamın altın da büyük olasılıkla mercedes oluyor. kelli felli ak saçlı kravatlı şapkalı adamlar en sol şerit ve orta şeriti resmen iptal ediyorlar ve hız sınırı 70 olan yerde max 50 ile gidiyorlar.(belki eskiden trafik böyle akıyordu. şeritler arasından değil, şeritler üzerinden).

    ama ne yazık ki ankara trafiğinde asıl ve en büyük sorun yavaş yavaş gelişmeye başlıyor. araba sürerken cep tel ile konuşan kadınlar. hem sürmesini bilmiyor, hemde cep tel ile konuşuyor. birde ışıkta durdukları an o güneşlik aşağı iner ayna açılır ve makyaj tazelenir. ne zamana kadar. yeşil yanıp arkadaki kornayla uyarana kadar.




  • Kesinlikle dogru tespitler, Ankara'lılar alınmasın yıllardır İstanbul'da araba kullanıyorum(ve nefret ediyorum) ama Ankara da trafige cıkınca İstanbul cennet geliyor.

    Ayrıca yollların bozuklugu inanılmaz dogru , İstanbul'da daha hiç lastik patlatmadım ama Ankara'da bir gecede aynı anda 2 lastiği birden patlattım. Krater bir çukur sayesinde. Üstelik olaydan hemen sonra yanastıgım benzincinin "Sabahtan beri 5 ncısın abi eki eki" deyip de insanlıl namına bir tedbır almamasına inanılmaz kufur ettim. Lastik değiştirmede bana yardımcı olan Ankaralı taksici hariç, kral adamdı.

    Bu arada İzmir'de çogu zaman daha düzgün araba kullanıldıgına gördüm, insanlar daha sakin ve saygılıydı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1OO1

    quote:

    Orijinalden alıntı: set

    Tüm bunlara ekleme;

    Herşeye alıştım, zamanla sabırlı olmayı öğrendim ama şu korna olayına alışamadım bir türlü...

    Ankaralı sürücülerin büyük kısmı kornayı çok kullanıyorlar. Kırmızıda çok korna yedim... Kamera olduğu halde bile kırmızıda korna çalan var. Aklım almıyor...

    Oysa birazda sinyal kolunu kullansalar. Ankarada sinyal veren sürücüye acemi diyorlar.

    Şunuda söylemeden geçemeyeceğim, sayıları git gide artan çakma xenoncular....

    Sabırlı olmak lazım...

    +1 Sinyal vermek ne kadar zor olabilirki, dediğiniz gibi sinyali kullananları acemi görüyorlar.

    Birde şu ankaranın bozuk yollarından bıktım, rogar kapağıdır, asfaltı delmeleridir, bezdirdiler....

    Ankaranın bozuk yolları, sayfalar dolusu yazsam yinede anlatamam... Anlatılmaz, yaşanır...

    Arabama üzülüyorum, yazık, milli servet...

    Bir yolda elli kere kazı çalışması yapılmazki ama...

    Bırakın biraz sefasını sürelim öyle kazı yapın!

    Dedim ya, anlatılmaz, yaşanır.....




  • Bende ankaranın sincan ilçesinde oturuyorum hiç sağ şeritte 70 le giderken selektör yemedim.Dolmuscular konusunda haklısınız bi anlık sinirle biraz abartmıssınız sanırım veya artık banada normal gelmeye başladı
  • Ankaralılar araba kullanmayı bilmez mümkün oldugunca trafige çıkmamak lazım ankarada
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.