Şimdi Ara

Ankara-Trabzon-Rize Yaylalar Gezmesi Yakıt Tüketimi (DCİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara keçiörendeki evimden yola çıktım trabzon of da başköy denilen bir köye gittik yolda 3 kere mola verdik yolun ilk 220 km sini çok hızlı geldik 185 e kadar bastım daha gidiyordu ama yol müsait olmadı

sonra hızımı 130 140 civarlarına ayarladım ki ceza yedim 125 ile girdim ve 206 tl ceza yedim

sonrasında yavaşladım orduda radardan dolayı 80 90 lara kadar düştüm ama genel olarak 110 civarı gittim

ovit yaylası,ikizdere,uzun göle çıktık köyde kaldığımız içinde her çıkıştan sonra tekrar köye gittik karadenizin o dağlık yolları bildiğiniz gibi işte
    araçta 4 kişiydik yaylara çıkarken 5 kişiydik bagajı komple doluydu klimada yolun %80 inde açıktı

yakıt tüketimi videoda resim olarak çekmedim km önceden çekilip tüketim şimdinin falan muhabbetleri olmasın diye

2092 km 4.5 lt 66 ortalama hız
    https://www.youtube.com/watch?v=61wQ4OT6M7Y

araç fluence 110 luk manuelAnkara-Trabzon-Rize Yaylalar Gezmesi Yakıt Tüketimi (DCİ)Ankara-Trabzon-Rize Yaylalar Gezmesi Yakıt Tüketimi (DCİ)Ankara-Trabzon-Rize Yaylalar Gezmesi Yakıt Tüketimi (DCİ)Ankara-Trabzon-Rize Yaylalar Gezmesi Yakıt Tüketimi (DCİ)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o.lut03 -- 19 Eylül 2017; 9:19:50 >

• dci motor en verimli dizellerden.

araç kaç model kmsi kaç hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIME

dci motor en verimli dizellerden.

araç kaç model kmsi kaç hocam?

2012 model 65.000 km de
  • Hiç yakmamissin hatta yakit urettin tebrikler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok başarılı hele hele karadeniz yollarında...
  • Yaylaya çıkarken yaktığını inerken telafi ediyorsun zaten. Tüketim normal abartılacak bişe yok. Uzun yol olarak bakınca da normal dağ tepe yollarında kullanıma göre de normal. Herşey normal.

• güzel bir gezi olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şifon -- 19 Eylül 2017; 12:4:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Yaylaya çıkarken yaktığını inerken telafi ediyorsun zaten. Tüketim normal abartılacak bişe yok. Uzun yol olarak bakınca da normal dağ tepe yollarında kullanıma göre de normal. Herşey normal.

telafi edemiyormuş çünkü çıkarken yeri geliyor anlık tüketim 20 lt leri görüyor inerken 0 oluyor ortalamayı alınca 10 lt eder tabiki hep böyle değil ama düz yola göre daha fazla yakıyor
  • o.lut03 O kullanıcısına yanıt
    düz yola göre fazla yakıyor dediğiniz düz yolda 3.5lt mi yakıyor? Biraz kassan düz yolda 4 litre yakar.
    4.4 normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhanc64

düz yola göre fazla yakıyor dediğiniz düz yolda 3.5lt mi yakıyor? Biraz kassan düz yolda 4 litre yakar.
    4.4 normal.

110 ile giderken anlık olarak 4-4.5 arası yakıyor ama yaylaya tırmanırken anlık 10-20 lt arasında değişiyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

quote:

4.4 normal.

110 ile giderken anlık olarak 4-4.5 arası yakıyor ama yaylaya tırmanırken anlık 10-20 lt arasında değişiyordu

Orayı biliyorum. 1.8T aracımla karadeniz turu yaptım ama tüketimde değişen bir şey olmadı. Düz yolda ne yaktıysa çok yakın değerler elde ettim.

benim 2000 motor aracım 70le giderken düz yolda 1.0-1.5lt/100km gösteriyor ona bakarsanız.
  • quote:

quote:

quote:

4.4 normal.

Orayı biliyorum. 1.8T aracımla karadeniz turu yaptım ama tüketimde değişen bir şey olmadı. Düz yolda ne yaktıysa çok yakın değerler elde ettim.

benim 2000 motor aracım 70le giderken düz yolda 1.0-1.5lt/100km gösteriyor ona bakarsanız.

kısa mesafe çıktıysanız olabilir benim 1300 km nin ortalaması 4.6 iken tırmanınca 4.8 oldu

• quote:

quote:

quote:

quote:

4.4 normal.

kısa mesafe çıktıysanız olabilir benim 1300 km nin ortalaması 4.6 iken tırmanınca 4.8 oldu

Şırnak'tan çıkış Rize-Trabzon ve geri dönüş ortalamasından bahsediyorum. Ovit zirvesi de çok güzel bu arada. Haziran'ın 5'inde kar vardı orada.

Hocam yüzeysel eğimlerde çıkarken yaktığınızı inerken alamıyorsunuz ama biraz daha dik rapmalarda çıkarken yaktığınızı inerken alabiliyorsunuz. Özellikle yokuşta hızlanmak yerine giriş hızınızı korumaya çalışmak aracın tüketimini aşağı çekiyor.

• cezayı da ekleyin ortalama kaç etti
  • quote:

quote:

quote:

4.4 normal.

Hangi 2.0 araba 1-1.5 yakıyormuş 😂 bayır aşağı eğimli yerleri katmayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ortalama 20 kuruş mu ediyor 6 manuel vitesli 110 beygir fluence in yaktığı?

• Aynı yerleri 3 kişi full bagaj 1.6 tdi 105 ps golf ile 120’yi geçmeden git-gel 4.2 ortalama ile gezdim, sahil yolu düz olduğu için ve engebeli yerlerin inişi de tüketim konusunu kurtardığı için çok makul tüketimle gezilecek yerler. Normalde 105-110 civarı, meşhur Ordu-Giresun çevresinde de 70-90 arası gittik, tüm yolu cezasız tamamladım ama Ordu Giresun civarı cidden çok sinir harbi yaşatıyor insana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence hergün kullanmandıgınız bir güzrgahın yakıt tüketiminin hiç bi önemi yok..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet güzel
  • o.lut03 O kullanıcısına yanıt
    Hocam anlık tüketime ne bakıyorsunuz, yaylaya çıkmaya başlamadan bilgisayarı başlatcan indikten sonra bakalım ne olacak. Ben bursa da bir köyde kalırken benzinli aracımla 11 litre ortalama ile çıktım 3 litre ortalama ile indim. Zaten araç düz yolda 6,5 gibi yakıyor. Aradaki fark 0,5 - 1 litre. Anlık tüketime bakarsam araba 20 litre yaktı diyebilirim çünkü çıkarken 35 40 falan görüyordu. Araç 1,4 turbo beslemeli.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.