hocam bana ait değil video ama ikinci part vardı sanırım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ANKARA TIP HAKKINDA SORULAR (2. sayfa)

-
-
Ankara tıp best.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
- İngilizce Tıpta öğrenci sayısı 60 görünüyor. Buna yabancı öğrenci sayısı da dahil midir? Değilse sayı kaç?
- Ankara İngilizce Tıpta hazırlık sınıfı yok diye duydum doğru mudur?
-
1.) hayır bu sadece yks kontenjanına aittir. Yabancı öğrenciler de alınıyor seneden seneye değişiyor sayısı. 1. sınıfta sat i 1600 üzerinden 1450 altında öğrenci almamıştı hatta 1440 ile başvurup ingilizceye kabul almayıp türkçeye giden öğrenci vardı. Ayrıyeten yös ile öğrenci almakta.
2.) Hazırlık sınıfı var ve bunun için seviye sınavına giriyorsunuz eğer baraj altında kalırsanız 1 yıl boyunca hazırlık okuyorsunuz. Sene ortasında ingilizceyi geçtim sonradan başlar mıyım derseniz de tıp derslerini alamıyorsunuz ama seçmeli derslerini alabiliyorsunuz. 1. sınıfta hazırlığa gidenler vardı sonradan 1. sınıfa geçti
Dersler hep ingilizce anlatılıyor, Türkçe bilmeyen yabancı öğrenciler var (çoğu az da olsa biliyor) ve bu şekilde hep ingilizce anlatılıyor. Ve hocalar da iyi anlatıyor, bizim zamanda sorunlar olmuştu bazı hocalar tarafından sonradan düzeldi ve iyi ingilizce konuşan hocalar var diyebilirim genel anlamda. Zaten 5 yıllık deneyimleri var artık deneyimli diyebiliriz.
Türkçe sınıfı ile müfredat da aynı gitmiyor sonradan Türkçeye geçerim diyorsanız bu geçiş yok. Müfredat farklı. Öğrenciler daha çok abroad sınavlarına hazırlanıyorlar, özellikle yabancı öğrenciler usmle de step 1i geçtikler, Türk öğrencilerden de geçenler var ve yakında çoğu step 2 ye girecekler.
Yani yurtdışı istiyorsanız özellikle amerika gibi bir ülkede uzman olmak istiyorsanız ingilizce daha iyi bir seçenek diyebilirim. Usmle kültürü oluşmaya başlandı ama Türkçe sınıfında abroad sınavlarına çalışanlar orana bakarak çok çok az
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 14 Ocak 2023; 23:0:40 >
-
Evet kontenjan 60 ama bu sadece össden gelenler için yabancılar elbette var misal türkçe bölüm 320 kontenjanı var ama geçen seneden kalanlarla ve yabancılarla bu sayı 382 olmuş.İngilizce bir bölümde hazırlık olmama gibi bir durum yok ama sene başında muafiyet sınavı var onu geçersen hazırlık okumazsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fakültede binasından çıkmadan hastane içine geçiliyor mu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
benim bildiğim yok öyle bir şey
akademik yerleşke ile ibni sina altında bir yol var
morfoloji ile de efsanelere göre bir yol olduğu söyleniyor ama o yolu daha keşfedemedik
ama eski hastane planında yapılması planlanıyormuş sonra yapmamışlar
-
Belli bir IQ üzerinde iseniz Erzurum'da barınamazsınız.
-
Ankara İngilizce Tıp'da hazırlık var olduğunu iddia eden arkadaşlar, Dekan hanım farklı söylüyor.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesiyoutube
Anlatım: Prof. Dr. Gülfem Çelikhttps://www.youtube.com/watch?v=gEjnR_OyUmA -
1-Videodaki hocamız 2 sene önce dekanlıktan ayrıldı.
2-Bahsettiği şey Türkçe bölüm için geçerli.Hala İngilizcede hazırlık var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damakcatlatan -- 16 Ocak 2023; 0:55:57 >
türkçe tıp için söylenmiş bu durum, ingilizce de var, ingilizce bölümdeyim
Türkçe tıpta eskiden zorunlu hazırlık varmış 4-5 sene öncesine kadar, herkes o sınavı vermeden 1. sınıfa başlamıyorlarmış sonrada kalktı bu durum, ingilizce sınıfı açıldı
türkçe tıptaki zorunlu ingilizcenin olmadığından bahsediyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X