Şimdi Ara

Ankara Şaşmaz Özlem Oto Rezilliği (olay ekşide) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
2
Favori
17.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Fazla katılmıyorum babam Şaşmaz sanayide yedek parçacı dediğiniz gibi sırtlan olanlarda var ama emeği ile ekmeğini kazanan tamircilerde az değil.
  • farukdanis F kullanıcısına yanıt
    Umarım trolldür zira bu kafada insan çok var
  • @farukdanis kaynak, ek, yama yapılan parçalarda farklı metallerin farklı genleşme katsayıları olduğundan radyatör gibi çok ısınan soğuyan bir parçaya kaynak yaptırmak çok mantıklı gelmiyor bana. Burada bir malzeme mühendisi ya da makina mühendisi aksini söyleyip bu fikrimi değiştirirse radyatör tamirinin güvenli olduğuna inanabilirim.

    300 küsür liralık farkın çok olduğunu belirtmişsiniz. Tekrar söylüyorum eğer kaynak yapılan radyatör daha büyük bir kaçak yapsaydı ve büyük rampa iniş-çıkışlarında yolda kalsaydınız masrafınız ne olurdu ?

    Dedem rahmetli taksi şoförüydü. O zaman chevroletlerin rot başları pirinçten yapılırmış. Rot başını değiştirmezler döverek eski haline getirir takarlarmış. Farklı şanzumanları farklı araçlara uydururlarmış v.s. Bunlar o dönemlerde kalmış çünkü o zamanki araçların bir yılda yaptığı yolu şimdilerde bir ayda yapıyoruz ve yaptığımız hızlarda çok daha fazla. Şimdi her parçada tamire gideceksek hava ve yağ filtrelerinide temizleyip takmamız daha ucuz değil mi ?

    Üşenmedim baktım focus radyatörleri 250-400TL arası. Ustanın radyatörden de 30-40 tl kazanacam diye değişim yapmayı düşündüğünü sanmıyorum. Muhtemelen radyatör tamirinin çok tutarlı birşey olmadığını deneyimle öğrendiğinden size bir opsiyon olarak bile sunmamış ancak gel gelelim ki ustanın tavrının yanlış olduğunu zaten belirtmiştim.

    Usta size şunu dese cevabınız ne olurdu ?
    Radyatörde kaçak var tamir ettirirsek 200 lira ama düzen tutmayabilir.
    Değiştirirsek 500 lira bir sorun çıkartmaz.

    Para kolay kazanılmıyor doğru. Ancak aradaki fark daha sonra açacağı masraflardan daha az görünüyor. Benim tanıdığım çoğu insan değiştirin gitsin derdi.

    Ne sanayide çalışıyorum, ne sanayici akrabam var, ne bahsi geçen oto tamirciyi tanırım. Ben ustanın radyatör değiştirmekte kararını doğru buluyorum, size karşı tavrınınsa yanlış olduğunu düşünüyorum. Yukarda dediğim gibi sorsaydı bunların hiçbiri yaşanmazdı diye düşünüyorum.

    Dipnot : Hiç kimse farketmemiş ki radyatöründe patlağın olduğu yer kenarda, fanın hiçbir şekilde temas etme ihtimali olmayan yerde diye ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 12 Temmuz 2018; 10:49:20 >




  • Yalan var: Kullan at radyatör
    Hak etmediği halde haksız kazanç var: Sorunu çözmeden işçilik almış.
    "ölçü ve tartıda hile yapan bizden değildir" bu parayla evine götürüyor geçimini sağlıyor. Çocuklarına veya torunlarına götürüyor. Sonra benim neden hiç bir işim rast gitmiyor diye düşünüyordur. Neden paramın bereketi yok. Neden bir yerden geliyor bir yerden çıkıyor diyede düşünebilir. Acaba niye ustam?
  • Sanayiye gitmeye korkuyorum artık. Triger değişimi var şimdi yetkili servide gitsem bir dert özel servise gitsem bir dert. Hiç birine güvenmiyorum. Ben de en son usta olayımı fren balatası değişiminde yaşadım. Gittim işte dedim araba uyarı verdi. Açtı baktı ooo disklerde gitmiş falan filan komple değişmesi gerek. Neyse dedim tamam değişsin. Sonra balataları alıyoruz benimkiler kablolu ama kablolu yok bu çıkartırız deleriz falan filan anlatıyor. Anladım derme çatma iş yapacak topla dedim ustam topla. Toplattım gittim başka bir frenciye. Adam hemen bir telefonla aradı getirtti uyumlu kablolu fren balatalarını. Dedim diskler: yok abi iyi şu an! bir sonraki balata değişimine kadar idare eder o zaman değiştiririz dedi. 400 tl isteyen adamdan 150tl civarı yapan bir ustaya işte durum böyle...
  • redwhiteee kullanıcısına yanıt
    eski trigerle devam et daha sorunsuz olur.ben sanayide triger değiştirdim az daha motor elden gidiyordu.adamlar hala normal diyor zor ikna edip tekrar söktürüp düzelttirdim ayarını yanlış yapmışlar.suçu yedek parçaya attılar orjinal malzememde ziyan oldu
  • Sanayi = kazik
  • Benim arabam DPF arızası verdi. Götürdüğüm tamircilerin hepsi değişecek dedi ve bir sürü masraf falan bahsettiler. Ben de inanmadım çünkü bu filtrelerin kendini temizlediğini biliyordum. Emin olmak için ben aracı bu şekilde sürmeye ve yüksek devirle ve ısıtarak filtrenin kendini temizleyeceğini öğrendim ama kendim öğrendim. Hiçbir ustanın ağzından çıkmadı bu söz. Neyse arıza ışığı söndü ve araç ilk günkü haline döndü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troley111 -- 12 Temmuz 2018; 12:15:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: troley111

    Benim arabam DPF arızası verdi. Götürdüğüm tamircilerin hepsi değişecek dedi ve bir sürü masraf falan bahsettiler. Ben de inanmadım çünkü bu filtrelerin kendini temizlediğini biliyordum. Emin olmak için ben aracı bu şekilde sürmeye ve yüksek devirle ve ısıtarak filtrenin kendini temizleyeceğini öğrendim ama kendim öğrendim. Hiçbir ustanın ağzından çıkmadı bu söz. Neyse arıza ışığı söndü ve araç ilk günkü haline döndü.
    DFT nedir
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    DPF olacak yanlış yazmışım.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Zotacing bey sizin garaj bu güvercinlik lisesi arkasındaki quattro garage mi ? Orada kafası komple sıfır kel kafalı bir adam var,sizin çalışanız mı ?

    LPG ayarlatmaya götürecektim bana 100 TL istiyor yol ayarı için,dedim kalsın sanki taş taşıyor sırtında. 50 TL ye yol ayarı yapan yerler var ayıptır.
  • İş usta ve zihniyette bitiyor. Benim 98 clio da benzin pompası benzin kaçırıyordu. Çıkma pompa yok bulamadım yok sipariş edeceğiz gelecek,tamir olmaz şöyle böyle. Pompada az buz para değil 300-400 TL bişeydi dolaşa dolaşa en sonunda dürüst birine gittim 30 TL ye tamir ettirdim. Adam söktü soba maşasıyla plastik bölümüne kaynak yaptı,yapıştırdı oldu bitti. Yol yordam bilmeyen adam yok basit yola kaçıyor herkes.

    Önce bir düşün tedavisi var mı ? Ne yapılabilir ? Kanser olan adamı tamam bu iflah olmaz,geberip gider ayır kenara mezarını ayarlasın... mantığıyla iş yapanlar yüzünden bu ülke bu halde.
  • İslam düşmanları için konu fark etmiyor. Orada cuma kelimesini okuyunca direkt saldırıya geçip hakaret etmeleri gerekiyor.
  • Daha önce bir başka başlıkta da yazmıştım. Arabamın motorundan gelen ses için 4-5 sanayi ustasına gittim 500 ile 3500 TL arasında fiyat çıkarttılar en son yetkili servise bir sorayım dedim daha pahalı olacağını düşünmüştüm. Usta geldi baktı buji gevşemiş dedi 10 saniyede halletti ve bunun için kayıt açmaya bile gerek yok diyerek beni yolcu etti.

    Sanayi pişmanlıktır.
  • Yetkili servisi de aynı sanayisi de aynı. Herkes kestirme yoldan temiz işle köşeyi dönme derdinde olduğu için memlekette ne çırak kaldı ne usta.

    Yetkili servisteki en azından söküp takarken vidanın nerede olduğunu biliyor öteki kanırtarak buluyor aradaki fark bu.

    Bu ülkede Accent Linea Egea boşuna peynir ekmek gibi i satılmıyor insanlar hiç olmazsa piyasa araba alayım da sorun yaşayınca anlayan birilerini kolay bulayım parçası da ucuz olsun diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 12 Temmuz 2018; 14:55:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: draw1907

    Daha önce bir başka başlıkta da yazmıştım. Arabamın motorundan gelen ses için 4-5 sanayi ustasına gittim 500 ile 3500 TL arasında fiyat çıkarttılar en son yetkili servise bir sorayım dedim daha pahalı olacağını düşünmüştüm. Usta geldi baktı buji gevşemiş dedi 10 saniyede halletti ve bunun için kayıt açmaya bile gerek yok diyerek beni yolcu etti.

    Sanayi pişmanlıktır.
    Doğuş otoda kayıt açmadan çay bile ısmarlamazlar keşke bütün yetkili servisler sizinki gibi olsa.
  • Maalesef ülkemizde sanayi ve ikinci el araç piyasası foseptikteki pislikten daha kötü durumda.
  • samimi bir dostumun tavsiyesiyle auto özlem (oto özlem) Ankara'ya götürmeye karar verdim

    bence tüm suç samimi dediğiniz ama pekte samimi olmayan dostunuzda..

    karadüzen tek yere girip sonrasında söylenen para ne ise o fiyata yaptıran kişiler olduğu sürece herkes birbirini düdüklemeye devam eder, düdüklendiğini anlayanda gelir buraya konu açar..

    400 e yapılan (mazot, hava, yağ, polen filtresi, 4lt yağ) üstelik yan sanayi ürünlerle, aracımın düzenli bakımlarını tüm malzemeleri kendim alarak bosch marka filtrelerle, 250 ye tamamlamam benim tercihim..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.