Şimdi Ara

ankara icin klima onerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ankara umitkoy'de oturuyorum. evim 5 katli apartmanin 4. katinda. apartman kişin merkezi isitmali.
    esim su anda 7 aylik hamile ve 2 senedir oturduğumuz eve klima taktirsak mi diye düşünüyoruz.
    biraz arastirma yapmaya calistim ancak daha once klima taktiran pek tanidigimiz olmadigi için sorularim
    hep havada kaldi.

oncelikle durumumu belirtip sonra aklimdaki birkaç soruyu sormak ve sizlerden tavsiye almak istiyorum.

oturduğumuz ev anne-babama ait. ancak 2-3 sene içinde tasinma durumumuz soz konusu olabilir. yani servis ve sökme takma işlemi duzgun bir marka olmali.

evin salonu 30m2 cam alani balkon duvari yikilip salona katildigi için oldukça fazla ancak camlar cift cam pvc.
    ev normalde ufak bir ev 12m2 mutfak ve 10m2den 3 adet oda var yani totalde brüt 100m2 civari.
    apartman eski bir apartman ve duvarlarda yalitim yok. ayrica klimadan cikan su nasil kontrol edilir merak ediyorum zira balkonu salona kattik ve balkon gideri yok su anda.

normal koşullarda esim de ben de calisiyoruz. ancak doğum izni ve sonrasındaki ücretsiz izin dolayisiyla evde sürekli insan olacak.

ev kuzey güney ekseninde yani gunduz doğu daki 3 oda gunes aliyor, salon mutfak gölgede kaliyor.
    ogleden sonra tam tersi. evde normalde 2 kişiyiz. ama tabi simdi bebek ve bir kişi daha gelecek. 3 diyelim. standard misafir sayisi ise 3 kişi yeni 6 kişiye cikiyor kapasite maksimum.

simdi sorularimi sormak istiyorum

1.kendi hesaplamalarima gore salon için 12000 btu yeterli gibi geliyor. ancak evde kapilar hep acik. bu nedenle daha inverterli ve biraz daha guclu bir model
    alip tum evin belli bir dereceye (salon 24 ise mesela içerisinin 26-27 olmasi sağlanabilir mi?)

2.si evin normal elektrik faturasi 60 tl civariydi. simdi tabi evde devamli insan olmasindan artacaktır. yazin klimanin normal ve inverterlu etkisi ne kadar olabilir?

3.su bütçem 2-3 bin tl arasi ama cok mantikli olunmasi durumunda biraz daha cikabilirim?

4.bu siralar alsam montaj vs cok sürer mi?

5.klimanin bakimi ne siklikta oluyor ve ne kadar tutuyor.

6. teknomarketlerden almak mantikli mi?

7. samsung lg gibi markalarin urunleri dikkate almaya değer mi?

8. ankarada kişin klimanin kullanilmamasi sorun yaratıyor mu?

yorum ve cevaplariniz için simdiden tesekkurler

• up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.