Şimdi Ara

Ankara'daki saaatli bombalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sözümüz tüm titizliğiyle kontrollerini yaptırıp dikkat edenlere değil fakat kendini canını düşünmeyip birde etrafındakilerinin canını hiçe sayanlara. Dikkat edildiğinde LPG ve CNG güvenli yakıt sistemleridir ama edilmediğindeyse tam bir saatli bomba niteliği taşır. Lütfen arkadaşlar kendi canınızı düşünmüyorsanız ailenizin ve başkalarının canını düşünün biraz
    Buyurun buda Habertürk'ün haberidir
    Ankara'da 400 bin LPG'li aracın sızdırmazlık raporu olmadan trafikte saatli bomba gibi gezindiği belirtildi. Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Özkalender, Ankara'da 400 bin LPG'li aracın sızdırmazlık raporu olmadan trafiğe çıktığını belirtti.

Özkalender, yazılı açıklamasında, Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünün 19 Aralık 2011 tarihli genelgesi ile araç muayene istasyonlarında LPG ve CNG'li araçlar için "Gaz Sızdırmazlık Raporu" aranmasının zorunluluğunun kaldırıldığını anımsattı.

Genelgeyle gaz sızdırmazlık raporu bulunmamasının, "ağır kusur"dan "hafif kusur"a dönüştüğünü ifade eden Özkalender, 2012 yılı ocak ayı başından itibaren "gaz sızdırmazlık testi" yaptırılan araç sayısında ciddi düşüş gerçekleştiğini belirtti.

2013 yılında Ankara'daki LPG/CNG'li araçların sadece yüzde 25'inin gaz sızdırmazlık testi yaptırdığını ifade eden Özkalender, şunları kaydetti:

"Bu oran genelge öncesi yüzde 70'lerde iken, şimdi yüzde 25 seviyelerine kadar gerilemiştir. Özetle şu anda yaklaşık 400 bin LPG'li araç, gaz sızdırmazlık raporu olmadan Başkent trafiğinde seyretmektedir."

• Genelgeyle gaz sızdırmazlık raporu bulunmamasının, "ağır kusur"dan "hafif kusur"a dönüştüğünü
    Genelgenizi...
  • Hangi akla hizmet gaz sızdırmazlık raporunu kaldırdı acaba bu yetkililer.Ben geçen sene 1500tl verdim taktırdım,sanayide adam 350tl ye lpg montajı yapılır diye tabela asmıştı kimbilir nasıl dandik bi markayı baştan salma takıyolar 350tl ye.Ondan sonra sızdırmazlık raporuda yok salıyolar kendilerini trafiğe
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Hangi akla hizmet gaz sızdırmazlık raporunu kaldırdı acaba bu yetkililer.Ben geçen sene 1500tl verdim taktırdım,sanayide adam 350tl ye lpg montajı yapılır diye tabela asmıştı kimbilir nasıl dandik bi markayı baştan salma takıyolar 350tl ye.Ondan sonra sızdırmazlık raporuda yok salıyolar kendilerini trafiğe

350 TL'ye takılanlar sıralı sistem değil arada çok fark var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

quote:

Hangi akla hizmet gaz sızdırmazlık raporunu kaldırdı acaba bu yetkililer.Ben geçen sene 1500tl verdim taktırdım,sanayide adam 350tl ye lpg montajı yapılır diye tabela asmıştı kimbilir nasıl dandik bi markayı baştan salma takıyolar 350tl ye.Ondan sonra sızdırmazlık raporuda yok salıyolar kendilerini trafiğe

İşin o kısmını bilememde tabelası bile olmayan boya ile bi saca '350tlye lpg montajı yapılır' yazan yerlerdi o yüzden öyle dedim
  • Son derece önemli ve gerekli bir rapor. Basınçlı gaz ve hava tanklarının genel ömrü 10 yıldır. Patlaması ile sadece kendisine değil, çevreye de büyük zarar verir. Ancak bir çok eski araçta tanklar aynen devam. İnsanlar hayatlarını tehlikeye atıyor. Evde kaçak varken nasıl hemen cam pencere açıyoruz kokuyu alınca. Araç daha da tehlikeli. Her yerinde elektrik ve ısı var. Ama pardon yaa. BİZE BİŞEY OLMAZ.
    Şu durum da var. Bu raporu almak için taa odaya gitmek yerine muayene istasyonlarından almak çok daha mantıklı. Oda koysun bir adamını tüvtürke orada bakılsın. Odaya git, ücreti yatır makbuzu al, testi yap, kaçak var, git sanayiye kaçağı gider, gel geri bi daha testi yap, sonra tüvtürke git, tüv sana ağır kusur bulsun sonra bi daha sanayiye, sonra gene tüvtürk. Yazarken yoruldum Aracın tüm kontrolleri tek seferde tek zamanda yapılsın. Kafa karışıklığı da yaratılmasın izlenmesi kolay olsun. Ama olmaz öyle iş çünkü bizler işi yokuşa sürmeye bayılıyoruz.

• TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    Bence şu ifade çok kırıcı olur; herkesin maddi durumu iyi olamayabilir ve araca ihtiyacı vardır. Aracını A noktasından B noktasına gitmek için kullanır. Ama kastınız burada işin güvenlik yanıysa bunu daha anlaşılır bi ifade içinde söylemelisiniz bence. Kimse kırılmasın üzülmesin, sonra gelir birisi ben 550 bin liraya araba aldım nasıl oluyorda 51 bin liraya araba alanların trafiğe çıkmasına izin veriyorlar gibi saçma sapan bi diyalog oluşabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara'da korkunç saldırı! +18
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: senmahmut
    Genelgeyle gaz sızdırmazlık raporu bulunmamasının, "ağır kusur"dan "hafif kusur"a dönüştüğünü ifade eden Özkalender, 2012 yılı ocak ayı başından itibaren "gaz sızdırmazlık testi" yaptırılan araç sayısında ciddi düşüş gerçekleştiğini belirtti.

...üzerinize afiyet, odamızın gelirleri de düşünce iş bu vesileyle açıklama yapmak gereği hissettik.

Makina Mühendisleri Odası'nın sistemlerin nasıl sızdırmayacağı, sızdırsa bile nasıl uyarı verebileceği, vatandaşın nasıl CNG kullanabileceği gibi konulara da yüksek teşriflerini bekleriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

quote:

Orijinalden alıntı: senmahmut

...üzerinize afiyet, odamızın gelirleri de düşünce iş bu vesileyle açıklama yapmak gereği hissettik.

Makina Mühendisleri Odası'nın sistemlerin nasıl sızdırmayacağı, sızdırsa bile nasıl uyarı verebileceği, vatandaşın nasıl CNG kullanabileceği gibi konulara da yüksek teşriflerini bekleriz.

+1

paranin musluğu kesilince , sızdırmazlık testi tuv de yapılınca can sıktı tabi

Hep lpg li arac kullandim , açıklamayı yapan kuruma gidip defalarca ücret karşılığında rapor aldım. Geçer raporu aldıktan sonra tuv de aracın sızdırmaz olmadığı, 1 saat önce aldığım sızdırmazlık belgesinin hatalı olduğunu öğrendim( kuyrukta beklerken bir cok arac ayni seyi yaşadı, tartıştı )

Önce herkes işini düzgün yapsın, kendi işine baksın , laf ettirmesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

quote:

sizin dediğiniz karbüratölü motorlara takılan sistemlerdir,fiyatı o yüzden ucuz.Ayrıca arkadaşlar sızdırmazlık testi dedikleri şey bir dedektörle araçta sızıntı var mı diye kontrol ediyorlar aynı dedektör lpg montajı yapan yerlerde de var.Yani sızdırmzlık raporu makina mühendisleri odasına para kazandırmaktan başka birşey değil.Boşuna makina mühendisleri odası bağırmıyor çünkü ellerinden büyük bir rant gitti.

• %25 lik kısımda yakında tükenir merak etmesinler.
  • Para alamiyoruz bir gelin diyorlar,vatandasin guvenligi 2.sirada...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.