Şimdi Ara

Ankara'da Wing Chun Kursuna Giden Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
19.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortamı, fiyatları vs. nasıldır? Kısaca bi özet geçebilir misiniz?

• bunu bende araştırıyordum bakalım ne yorum gelcek takipteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: reis_06

bunu bende araştırıyordum bakalım ne yorum gelcek takipteyim

Bakalım. UP.
  • panpalar ne kursu bu?
  • İzmir caddesinde şimşek korkmaz var.Fitness salonunada sahip.Fiyatı 90 lira gibi birşey olması lazım.Etkili bir sistem uyguluyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerseriBeyfendi

İzmir caddesinde şimşek korkmaz var.Fitness salonunada sahip.Fiyatı 90 lira gibi birşey olması lazım.Etkili bir sistem uyguluyorlar

Ortamı hakkında bir fikriniz var mı? Bazı salonlarda yeni gelenleri fazlasıyla ezme, diğer öğrencileri "geliştirmek" adı altında birebir dövüş hazırlatıp dayak yiyenler oluyormuş. Wing Chun böyle mi, pek bilgim yok. Ama sorayım diyorum. O tarz birşeye gelemem çeker giderim ben de.

quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

panpalar ne kursu bu?

Dövüş sanatı. Ama savunma üstüne değil, en iyi savunma saldırıdır üzerine kurulu. Sürekli adama yapışıp kalıp, onun gücünü ona karşı kullanmayı temel alıyor. Ve diğer Kick Box vs. gibi güç üzerine değil, teknik üzerine kuruludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peyloride -- 11 Temmuz 2011; 14:14:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

http://www.wteoankara.org/iletisim.html

Sadece numarayı yazmakla olmuyor. Bu siteleri ben de buldum.

Ortamı mereak ediyorum ben asıl.
  • Ortamı görmek istiyorsan hocayla konuş. İlk 2 ders tüm Avcı Wing Tsun okullarında ücretsizdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanb3

Dövüş sanatı. Ama savunma üstüne değil, en iyi savunma saldırıdır üzerine kurulu. Sürekli adama yapışıp kalıp, onun gücünü ona karşı kullanmayı temel alıyor. Ve diğer Kick Box vs. gibi güç üzerine değil, teknik üzerine kuruludur.
    Şu belirttiğim yerler yanlış. Wing Tsun'da kimsenin gücünü ona karşı kullanma diye bir şey yoktur. Ha söylenen bu olabilir ama uygulanan asla bu olmamıştır, olamaz da zaten.

O "diğer kick boks vs." dediğin adamlar bu WT'cilerden çok daha sağlam insanlardır. Bu teknikten yoksun dediğin insanlar tank gibi dövüşürler, dövüşürler yani. WT'de kimse birbiriyle dövüşmez, bütün öğretilenler teorik bilgidir. Bir çoğu da uygulamada işlevsizdir.

Wing Tsun ile Wing Chun da aynı şeyler değildir. W.C. öğreneyim diye WT okuluna gidersen baya bir yolarlar seni maddi anlamda.

• quote:

Ortamı görmek istiyorsan hocayla konuş. İlk 2 ders tüm Avcı Wing Tsun okullarında ücretsizdir.

Bir öğrencinin gözünden ders ortamı ile hocanın anlatacağı bir olmaz.
  • quote:

quote:

sadece burda konu acmaklada olmuyor.kalkip bizahmet git biraz gunes gor sonra sor sorustur kurslara git ortama kendin bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boushveg

quote:

quote:

sadece burda konu acmaklada olmuyor.kalkip bizahmet git biraz gunes gor sonra sor sorustur kurslara git ortama kendin bak.

Sana cevap vermeyeceğim.

quote:

Orijinalden alıntı: Heathen

quote:

Şu belirttiğim yerler yanlış. Wing Tsun'da kimsenin gücünü ona karşı kullanma diye bir şey yoktur. Ha söylenen bu olabilir ama uygulanan asla bu olmamıştır, olamaz da zaten.

O "diğer kick boks vs." dediğin adamlar bu WT'cilerden çok daha sağlam insanlardır. Bu teknikten yoksun dediğin insanlar tank gibi dövüşürler, dövüşürler yani. WT'de kimse birbiriyle dövüşmez, bütün öğretilenler teorik bilgidir. Bir çoğu da uygulamada işlevsizdir.

Wing Tsun ile Wing Chun da aynı şeyler değildir. W.C. öğreneyim diye WT okuluna gidersen baya bir yolarlar seni maddi anlamda.

Haklısınız yanlış olabilir, çünkü sadece okuduğum bilgiler onlar. W.C. ile W.T. arasında ne fark var acaba?

Ayrıca ben de "diğer kick boks vs." sanatlarıyla uğraşan insanların güç üzerine çalıştığı, sizin gibi tank gibi dövüştüklerini söyledim. W.C. daha çok teknik üzerine diye biliyorum.

• Youtube'dan Philipp Bayer'in videolarını izle. İşte gerçek Wing Chun odur. Bu adam Ip Man kuşağından gelir, yani lineage'ı çok temizdir.

Ip Man - Wong Shun Leung - Philipp Bayer

Bunları izledikten sonra "Wing Tsun" yazıp herhangi bir videoyu izle farkı sen anlarsın.

Bu işin müfredatı, maddi koşulları da gayet farklıdır tabi. WT öğrencisiysen bir çok tekniği uzun zamanda öğrenirsin. Sistemi bitirmen 30 yılını alır.

Geleneksel Wing Chun'da öyle bişey yoktur, en fazla 5 senede usta olabilecek kapasiteye ulaşırsın, hiç bir teknik saklanmaz. Tahta adam, uzun sopa, çift bıçak hepsini öğrenirsin.

Ama Ankara'da geleneksel eğitim veren bir yer yok. Bunları bilgin olsun diye yazdım.

Sana tavsiyem kendini savunmak istiyorsan, Boks ve Muay Thai çalış. Emin ol daha iyi verim alırsın. Darbeye alışırsın, fiziğin yerine oturur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heathen

Youtube'dan Philipp Bayer'in videolarını izle. İşte gerçek Wing Chun odur. Bu adam Ip Man kuşağından gelir, yani lineage'ı çok temizdir.

Ip Man - Wong Shun Leung - Philipp Bayer

Bunları izledikten sonra "Wing Tsun" yazıp herhangi bir videoyu izle farkı sen anlarsın.

Bu işin müfredatı, maddi koşulları da gayet farklıdır tabi. WT öğrencisiysen bir çok tekniği uzun zamanda öğrenirsin. Sistemi bitirmen 30 yılını alır.

Geleneksel Wing Chun'da öyle bişey yoktur, en fazla 5 senede usta olabilecek kapasiteye ulaşırsın, hiç bir teknik saklanmaz. Tahta adam, uzun sopa, çift bıçak hepsini öğrenirsin.

Ama Ankara'da geleneksel eğitim veren bir yer yok. Bunları bilgin olsun diye yazdım.

Sana tavsiyem kendini savunmak istiyorsan, Boks ve Muay Thai çalış. Emin ol daha iyi verim alırsın. Darbeye alışırsın, fiziğin yerine oturur.

Tavsiyeniz için teşekkürler, fakat ben daha çok teknik üzerine olan sporları seviyorum.

• Teknik seviyorsan, sana bu teknikleri öğretecekleri bir yerde eğitim al. WT'de 3 ay içinde öğreneceğin tek teknik Tan Sao'dur. Sonra hayal kırıklığına uğrama diye söylüyorum yani.
  • Yok eğer dediğiniz gibiyse WT'ye başlamam, o kadar senem yok. WC veren bir yer de yok diyorsunuz, Ankara'da. Şu durumda dövüş sanatlarıyla ilgili hiçbir niyetim yok. Belki Üni için gittiğim şehirde bulurum...
  • İstanbul ve Antalya'da var şu an için sadece. Geleneksel Wing chun için konuşuyorum.

Aha şimdi aklıma geldi. Yav Ankaradaysan Kudo yapsana... Vuruşlu karate türlerinden derlenmiş, Japon MMA'i... Bu da İstanbulda yok mesela... Olsa 1 dk durmazdım şahsen. Hem sporcu ahlakını geliştirir, hem de adam gibi dövüşmeyi öğrenirsin. Kontakt sporları her zaman daha iyidir.

Ankara'da Mahmut Martin eğitim veriyor. Bu adam görüp görülebilecek en iyi, en tecrübeli hocalardan biridir. Hiç tanışmadım ama kişiliği muazzam bir insan. Gerçekten söylüyorum git bir izle antrenmanlarını.

http://www.kudo-tr.com/KUDO_TURKEY/id6.htm

Burada adresleri telefonları var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 11 Temmuz 2011; 14:55:45 >

• Başlığı Wing Chun'un gideri var mı diye okudum
  • yip man film serisini izle öğrenirsin nasıl olduğunu. wing chun akımının yaratıcısı olarak gösterilen Ip man'in hayat hikayesini anlatıyo
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.