Bildirim
Ankara'da Öğrenci Evi Ne Kadar Gider Olur

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Yukarı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4 kişi toplam 7942 tl
Kira dahil
2+1 olsa 800Tl den hesapla beytepe tarafını bilmiyorum ama 800 den hesapla kirayi
Çok gider ama hemen gelmez hahaha
1+1 de 3 kişi kalan arkadaşım vardı. ahır gibiydi ev. 4 kişi çıkacaksanız herkese bir oda düşsün yoksa canınız sıkılır baya -
Up doğru düzgün cevap verenlere teşekkürler gerisi de boş yapmasın. -
Beytepe'ye metro var.
O yüzden iki seçeneğin olsun...
1- yapracık, toki turkuaz tarafları
burada tokide 3+1 evler 600-700 lira civarıdır. 200 lira da ısınma olsa ortalama aylığınız 900 diyelim. internet elektrik su 1050TL.
1050/3= 350TL kişi başı.
Koru metrosuna bu semtlerden sürekli servis var, o servislere gidiş gelişin günlük 3.50TL tutar. 30-35 dk hacettepedesin. kışın bu süre 50dkyı bulur. 1-2 ay kalmıştım servisler filan çıkamıyor bazen..
-bu semtin avantajı binaların yeni olması, dezavantajı kuş uçmaz kervan geçmez çok sıkılırsınız, sürekli okulda vakit geçirirsiniz, bu da yemek vs ekstra masraf olur.
2- kurtuluş, kolej, dikimevi tarafları
burada yine 3+1 ev 900TL olur. internet su elektrik doğalgaz 1100Tl diyelim.
tek metroyla aktarma yapacaksın 20dk'da hacettepedesin. 3.50TL tutar yine ulaşımın.
-bu semtlerin avantajı merkezi olması, tek otobüs tek dolmuş tek metro istediğin yere git. çıktın okuldan geldin eve hızlıca yemeğini yedin bastın aktarmayı hop bahçeli arkadaşlarınla takıldın geçtin milli kütüphaneye dersini çalıştın, sıkıldın acıktın çıktın.. kendimi şımartayım dedin emek'e indin kebap yedin bindin metroya döndün evine..
dezavantajı binalar eski...
mesela ben eylül ayının sonunda 5+1e çıkıyorum eşyalı, yanıma 2-3 arkadaş alacağım ortalama 400 lira civarı düşüyor, mis gibi.
------------------------------------------
gelelim eşya konusuna
kendi odanı ikinci el sıfır karışık olmak üzere 700TL'ye dizersin.
ıvır zıvır eşyalara toplam 500tl gidecek evde. mutfak malzemesi banyo malzemesi fln.
salona ortalama bir tv alırsanız bir köşe takımıyla bir orta sehpa 2.000tl
toplam; 2.500TL ev için ortak, 700TL kişi başı hesaplayın. Bunları da satmanız devretmeniz 1.500TL ortak alan malzemesi, 400TL kişisel oda malzemeniz getirir size..
-
Elinize sağlık hocam çok teşekkürler. -
Rica ederim.
Bi de yemek meselesi var, dışarda yemek yemek zamanla sıkacaktır. Ne yersen ye sıkılıyorsun... Ekstrede aylık 2k'ya yakın yemek parası gördüğüm aylarda bile sarmıyordu dışarıdaki yemek. O yüzden evde yemek yemeye alışın... Tabi bunun için yapmayı bilmeniz lazım :) Fırın ve ızgara edinin çok faydası oluyor yanına da bi iki vok tava alırsınız mis gibi yemek yaparsınız evde.. aylık yemek masrafınız 4-5kg et dahil olmak üzere (3kişi) toplam 500-600TL olur.
Hayatı kaliteli yaşamak, parayı kaliteli harcamak önemli kardeşim... Şimdiden bunu felsefe edin basit bişey ev konusu ama, alışkanlıklar böyle kazanılıyor.
Totalde, konaklama, ulaşım, yemek aylık 650TL'yi bulur. Ortalamanın üstünde bir yaşamınız olur öğrenciye göre. -
Bende dün bir hesap yapmıştım yine 650 civarı bir şey tutmuştu demek tutarlı yapmışım hesabı.Hocam her şey için teşekkürler emek verdiniz yazdınız.
Bu arada yemek yapmayı severim sıkıntı yok ama durmadan yapmam yani arkadaşlar arasında sıra dönerse sıkıntı olmaz. :D -
Hocam bilgili bi arkadaşa benziyorsunuz. Biz de arkadaşlarla kalmayı düşünüyoruz 2 odtü 2 de bilkent ten arkadaşım var. Bu iki kampüse de yakın yerlerde ne kadar harcamamız olur? Cevaplarsanız sevinirim
Estağfurullah yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Bilkent ve Odtü'ye de aynı güzergah üzerinde yakın metrolar var.
4 kişi 4+1 olmazsa uzun sürede rahat edemezsiniz.. hatta yapabiliyorsanız 3+2 gibi dublex bile yapabilirsiniz. Uzun süre kalırsınız şimdiden rahat ayarlarsanız..
Yukarıdaki arkadaşa önerdiklerim sizin içinde geçerli.. Alternatif olarak, Kızılay, Demirtepe, Bahçeli bakabilirsiniz...
Yukarda yazdığım evde yemek yaparsanız masrafınız 650TL olur açıklaması 3 kişi içindi, sizin ev biraz daha büyük olur masraf da biraz fazla olur taş çatlasın 700TL olur.
Bu söylediklerim, gerçekten standart üstü fiyatlar. Mesela ODTÜ-TOKİ konutları var Yapracık'ta bahçe dublexi filan daireler 600-700 TL masrafıyla 1000TL olur hadi mutfak yol hepsi dahil 2000TL olsun kişi başı 500TL düşer. Ama o semtte sıkılırsınız, memlete gidiş gelişleriniz büyük sorun olur...
Yukarıda söylemeyi unuttum Çayyolu-Ümitköy'de iyi fikir olur. Güzel ucuz daire bulursanız, size konum olarak çok yakın olacaktır. Gerçekten en yaşanılası semti diyebilirim Ankara'nın...
Bütce dostum, belirleyici kriter bütçe... Uyarayım Bahçeli'de çok hırsızlık oluyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X