< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
yemek yurda dahilse yaşanır, değilse |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy s23+ cream, galaxy tab s10+ moonstone gray, galaxy watch6 classic 43mm silver pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
|
20 yıllık bir ankaralı olarak en dürüst biçimde cevaplıyorum. 1) elektrik su dogal gaz - bunlar mansur yavaş geldiğinden beri öğrencilere indirimli veriliyor diye biliyorum o yüzden şu an aile evindekinin %60ı olarak hesaplayın 2) ulasım, hergün otobüsle metroya metrodan kampuse ordan otobusle bölüme arada sırada da taxi - abonman 90 tl 225 biniş. o 225i de bitiren görmedim. kısaca aylık toplu taşıma maliyetin 90 tl. taksiye bir şey diyemem o senin şahsi giderin. 3) yemek - ankarada şu an yenilebilir ve doyurur bir yemek fiyatı 40-50 tl arası. falanca mekanda 20 liraya şu şu varmış üzerine de bu varmış diyen insanların gazına gelme. ya çok kötüdür sadece 1 kere gidersin, ya da sadece 1 hafta öyledir. kısaca 2 öğün dışarıda sağlam yemek gömsen cebinden 100 çıkar. o yüzden okul yemeğini seni tutması açısından 4-5 liraya ye. dışarıda da sağlam bir şeyler gömer 55 liraya kapatırsın yemek hesabını. 4) gezme - bunu anlamadım. ankarada gezecek çok şey yok burası istanbul izmir falan değil. ama şehir içinde kafayı dağıtmak için gideceğin yerler var, onlara da toplu taşımayla gidersin. mesela bir gün göksuya gidersin metro gidiyor. o 90 tlnin içinde bunlar. bir gün seğmenlere gidersiniz ne bileyim hepsi toplu taşıma. hızlı trenle eskişehir falan yapabilirsiniz bazen günübirlik tek yön bilet 70 tl. 5) diger ihtiyaclar alısveris vs - ankaranın ucuz marketleri var. gimat groos, gimsa, bilmem ne. böyle yerlere gidip büyük alışverişleri yaparsan absürt olmayan fiyatlarla alacaklarını alabilirsin. |
|
Hocam valla ben barınma vb. olmadan 2-3K arası harcıyorum Ankara'da. Neredeyse 1K direkt arabama gidiyor. Kalanı da yemek, eğlence, keyfi alışveriş derken uçuyor. Öyle her gün dışarı çıkan, dışarıda yemek yiyen birisi de değilim. Sigara, alkol vb. de yok. |
-Sadece Saygı-
|
"sen zenginsin taksinin varlıgını bildigine gore dısarıda cok yersin" :DD ddegilim hocam. sigara yok, alkol da cok icmem. 4-5k rahat yeter umarım. eskisehir yaparsın derken eskisehirde olup ankarada olmayan seyleri listeleyebilir misin hocam ? |
|
ev pavyon olacak < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafcafzee -- 30 Ağustos 2022; 20:48:28 > |
|
1) zaten evde cok durmayacagım icin cok gelmez heralde 2)taksiye nadir binerim onun dısında ayda 90tl cok iyi 3)yemegi günde 1 ogun okuldan 1 ogun dısardan ya da evde 4)eskisehirde olup ankarada olmayan seyler neler hocam onun dısında gezme sadece kızılay tunalı vs varmıs sanırım ankarada 5)tavsiye icin sagol hocam |
|
i7 14700k, rtx 4070ti super, g80sd 32", xps 14 platinum, galaxy s24 ultra titanium green, galaxy s23+ cream, galaxy tab s10+ moonstone gray, galaxy watch6 classic 43mm silver pm'lere çok dönemiyorum, aciliyeti olan şeyler için konudan haberdar edin
|
aşağı yukarı dediklerini yapıyordum, bilkent'te okuyordum, 2.5-3 asgari ücret gidiyordu. hiç yemekhanede yemedim, hiç toplu taşıma kullanmadım bunu da belirtmek lazım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB6B71D1A -- 30 Ağustos 2022; 21:42:44 > |